За лекарствата в Канада и аптеките там?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Joy

Мнение от Joy »

Лелеее, какви глупости са се изписали тук по мой адрес! :shock:
Моля ако имате лично отношение да изяснявате- на лично съобщение. Нямам сили на всеки персонално да обърна внимание.
За сведение на този койтоспомена за самочувствието ми, ще кажа, че то е с ПЪЛНО покритие. Имам завършена медицина, и сестра съм от когато прав си ходил под масата. :evil: Семейният ми лекар ми е личен приятел,който ме изпраща-към моя списък той би добавил още поне един куфар...Ако знаеше положението тук, половин аптека би си пренесъл.
Никого не съм агитирала към самолечение, а към наличие на ЕЛЕМЕНТАРНИ медикаменти в къщи. Такива, каквито и баба ти винаги държи в аптечката! :evil: Няма да давам примери до какво се стига, когато ги нямаш... Такива имам много-повярвайте!
Баба Пена ако предпочита да я блъскат с наркотици, когато ибупрофена не помага- на здраве!!!! (между другото, ако беше питала преди да дойдеш, щеше да знаеш, че в тукашна аптека ибупрофен-под път и над път)
Ако някой чака по 6 часа с детето в спешното, защото тиленола не сваля температурата, да не се оплаква от местната система!
Който не е сигурен какво да пие от това, което е донесъл, с едно завъртане на телефона до личния си лекар в Б-я, ще знае. Да може да си помогне сам човек е въпроса, до момента, в който ще му помогне местен лекар, което НЯМА да е веднага!!!
Това е!!!
Не съм изброила и една десета от лекарствата, които аз донесох. И не случайно...Много добре ми е известно, че не всички умеят да ги използват...Но да не знаеш кога и за какво да пиеш бусколизин? :shock: Моля, моля...Това е нонсенс! Да не знаеш за какво се изпозва ихтиол или споменатите билки? :shock:

Бабо Пена, спор за аналгина няма да почвам пак...
Наркотиците, които се използват тук, също не се изпозват или са забранени у нас и са с мнооого повече странични ефекти. В колкото страни аналгина е забранен, в три пъти повече се използва редовно.
Без да съм фармаколог, но с достатъчно мед. образование, ще ти кажа, че всеки лекар в Б-я би се изсмял на подобни заявления. Приемаш или не за себе си си е твое право!
По повод моето отношение към аналгина, и още по-малко към компетенцията ми, моля да не изказваш мнение ако обичаш!
:evil:
Рядко обръщам внимание на форумни идиотии, ама тази дето я снесе в темата считам за опасна.
Това е за санкции от модератора!!! :evil: Ако не последва, ще последва реакция от моя страна!!!
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

JOY написа:Лелеее, какви глупости са се изписали тук по мой адрес! :shock:
Моля ако имате лично отношение да изяснявате- на лично съобщение. Нямам сили на всеки персонално да обърна внимание.
За сведение на този койтоспомена за самочувствието ми, ще кажа, че то е с ПЪЛНО покритие. Имам завършена медицина, и сестра съм от когато прав си ходил под масата. :evil: Семейният ми лекар ми е личен приятел,който ме изпраща-към моя списък той би добавил още поне един куфар...Ако знаеше положението тук, половин аптека би си пренесъл.
Никого не съм агитирала към самолечение, а към наличие на ЕЛЕМЕНТАРНИ медикаменти в къщи. Такива, каквито и баба ти винаги държи в аптечката! :evil: Няма да давам примери до какво се стига, когато ги нямаш... Такива имам много-повярвайте!
Баба Пена ако предпочита да я блъскат с наркотици, когато ибупрофена не помага- на здраве!!!!
Ако някой чака по 6 часа с детето в спешното, защото тиленола не сваля температурата, да не се оплаква от местната система!
Който не е сигурен какво да пие от това, което е донесъл, с едно завъртане на телефона до личния си лекар в Б-я, ще знае. Да може да си помогне сам човек е въпроса, до момента, в който ще му помогне местен лекар, което НЯМА да е веднага!!!
Това е!!!
Не съм изброила и една десета от лекарствата, които аз донесох. И не случайно...Много добре ми е известно, че не всички умеят да ги използват...Но да не знаеш кога и за какво да пиеш бусколизин? :shock: Моля, моля...Това е нонсенс! Да не знаеш за какво се изпозва ихтиол или споменатите билки? :shock:

Бабо Пена, спор за аналгина няма да почвам пак...
Наркотиците, които се използват тук, също не се изпозват или са забранени у нас и са с мнооого повече странични ефекти. В колкото страни аналгина е забранен, в три пъти повече се използва редовно.Без да съм фармаколог, но с достатъчно мед. образование, ще ти кажа, че всеки лекар в Б-я би се изсмял на подобни заявления. Приемаш или не за себе си си е твое право!
По повод моето отношение към аналгина, и още по-малко към компетенцията ми, моля да не изказваш мнение ако обичаш!
Рядко обръщам внимание на форумни идиотии, ама тази дето я снесе в темата считам за опасна.
Това е за санкции от модератора!!! :evil: Ако не последва, ще последва реакция от моя страна!!!
Смятам, че подчертаните изречения са достатъчни, за да внесат съмнение в медицинската ти подготовка. Първото изречение го подчертах, защото ако наистина си завършила медицина никога не би написала следващите параграфи! Искам само да те помоля да изброиш три пъти повечето държави, които използват аналгин и повече няма да те закачам.
А това изречение, което според теб е за санкции вярно е малко остро, но същността му е много точна! Ако човек няма медицинска култура НЕ ЗНАЕ кога да използва бусколизин! Сигурна съм, че и ти не знаеш и нищо чудно да го пиеш при дисменорея.
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Който каквото иска това да си носи. 100% съм съгласна с всичко написано от Jane. Лекарства е добре да си носите. Аз с лекар не съм се консултирала, взех всичко, което съм пила през последните 1-2 години. Прецених кой лекарства са ми по-необходими, и от тях си взех по-голямо количество. Не съм дала повече от 100лв., даже по-малко бяха. Които не иска да се вслуша в съветите на Joy, поне да не се заяжда. Не стига че си дава компетентното мнение, ами пак се намери кой да се заяжда с жената.
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

JOY написа:Ако някой чака по 6 часа с детето в спешното, защото тиленола не сваля температурата, да не се оплаква от местната система!
!!!
този Тиленол е най-смешното лекарство което съм срещал. Все се каня да проверя какъв е състава на таз "панацея". Какво са го нарочили и го предписват за какво ли не , просто не мога да си обясня. :roll:
Тоест обяснението е ясно- някоя фармацевтична фирма пълни гуша от такива шарани като нас. :wink:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Аз нямам никакви оплаквания от Тиленола. От една година съм без български каквито и да е лекарства, но и нямам намерение да получавам, защото е възможно при адаптирането тук, българските лекарства да имат обратен ефект.
Ако не ви езвестно, вече има случаи на натравяния от имигранти, които са употребявали лекарства от държавите, от които са пристигнали. Затова, не се препоръчва да се презапасявате с лекарства преди да предприемете пътуване за тук, няма смисъл.
Тук има много по-ефикасни и с бързо действие лекарства, дори да вземем за елемнтарен пример прословутия Тиленол и Адвил.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

BabaPena написа:Survivor, s izrichnata ugovorka che NE sam lekar (t.e. moje da ne sam dorazbrala neshto, a i ne sam chela poslednite publikatsii po vaprosa) moga da ti predloja slednata izvadka ot doklad na FDA:

The use of dipyrone (drugoto ime na analgina) has been associated with bone-marrow toxicity, severe agranulocytic anemia, dose independent teratogenicity, induction of the microsomal enzyme system, and a tendency to increase bleeding times by suppressing the formation of prothrombin. Toxicity concerns led FDA to withdraw approval of all dipyrone-containing products for use in humans in 1977.

Men lichno nai me pritesniava namaliavaneto na belite kravni teltsa...

...
парацетамола пък намалява еритроцитите, ама го пием за щяло и нещяло. тук май е също забранен!? ама то кво ли не е забранено тука- освен наркотиците :D
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

sasho71 написа: парацетамола пък намалява еритроцитите, ама го пием за щяло и нещяло. тук май е също забранен!? ама то кво ли не е забранено тука- освен наркотиците :D
Е как ще е забранен, нали парцетамола и ацетаминофена са едно и също! :shock: Аз знам за дъщеря си, че лекарствата на основата на ибупрофена я карат да повръща и не го ползваме, макар че в Бг преди да тръгнем доста нашумя Нурофена (който е с ибупрофен), та затова се заредихме с ефералган, който си е парацетамол, известен тук като ацетаминофен! Ей го тука твоя Тиленол ! В аптеките с какво мислиш е пълно ?

http://merlin.com.ua/chem/spisnar/paracet.html
http://www.practica.ru/DrugBook/Drugs/dr0684.htm
http://nurofen.bhc.ru/children/choose.html

Е последния сайт е на Нурофен, ясно е че ще си го хвалят ! Сега ме мързи да ти търся и английкси сайтове, да прочетеш същото.
Аз пак от интернет разбрах и какви съставки трябва да ми съдържа сиропа за кашлица, за да действа ефективно на детенце. Та като ходя на лекар тук, обикновено се учудват защо толкова питам и от къде съм знаела някои неща, те тука хората обикновено не се интересували! :evil:
Последно промяна от Jane на Сря Авг 10, 2005 7:20 am, променено общо 1 път.
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

sasho71 написа:
JOY написа:Ако някой чака по 6 часа с детето в спешното, защото тиленола не сваля температурата, да не се оплаква от местната система!
!!!
този Тиленол е най-смешното лекарство което съм срещал. Все се каня да проверя какъв е състава на таз "панацея". Какво са го нарочили и го предписват за какво ли не , просто не мога да си обясня. :roll:
Тоест обяснението е ясно- някоя фармацевтична фирма пълни гуша от такива шарани като нас. :wink:
Сашо, уж доктор ще те правим, а нямаш представа, че тайланола е парацетамол.
Никой не го е "нарочил", нито пък го е "забранил" - навсякъде по света той се използва като аналгетик-антипертик, а дали ще го наричаме ацетаминофен, парацетамол, тайланол или панадол - все едно и също лекарство е, само производителя е друг!
Това е втория случай, в който те хващам в крачка! Да се вземеш в ръце, да не ни излагаш! :wink:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

beckythomas9 написа:Това е втория случай, в който те хващам в крачка! Да се вземеш в ръце, да не ни излагаш! :wink:
а аз за втори път ти казвам , че не съм фармацевт :D
нас ни обучават не да разсъждаваме, а как да отговаряме !ако ме разбираш какво искам да кажа... то за това и медицината е на такова "високо" ниво :wink:
survivor

Мнение от survivor »

Babo Peno, blagodarja ti. S Analgin opredeleno njama da se zapasjavam. Moite beli kravni telca i bez tova sa niski, taka che specialno za men tazi tema beshe osobeno polezna.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Носете си и консерви с храна и бутилирана вода в огромни количества, защото тука храната и водата са пълно менте!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
BabaPena

Мнение от BabaPena »

JOY написа: Бабо Пена, спор за аналгина няма да почвам пак...
Наркотиците, които се използват тук, също не се изпозват или са забранени у нас и са с мнооого повече странични ефекти. В колкото страни аналгина е забранен, в три пъти повече се използва редовно.
Без да съм фармаколог, но с достатъчно мед. образование, ще ти кажа, че всеки лекар в Б-я би се изсмял на подобни заявления. Приемаш или не за себе си си е твое право!
Aaaaaa...molia, molia...nishto ne sam kazala za kompetentnosta ti...za meditsinska sestra se spraviash poveche ot dobre spored men! I se riozno se samniavam che davash na dashteria si analgin za shtialo i neshtialo...Ti pone znaesh che e zabranen v Kanada i mojesh da reshish za sebe si komu da viarvash...Masata narod niama tozi luks. Ta opredeleno niamam namerenie da pochvam sporove za analgina...Kogato Svetovnata zdravna organizatsia i FDA sa stignali do niakakvo zakliuchenie, vaprosa pone za men e reshen i samo mnogo seriozni danni podneseni ot profesionalisti na saotvetnoto ravnishte moje da mi promeni mnenieto...Lichno mnenie...

Tova koeto me interesuva e bi li iznesla spisaka na 'narkotitsite' koito se polzvat tuk, sa na svobodna prodajba i sa zabraneni v Bg. Ei Bogu, ne iskam da se zaiajdam...mislia si che takava informatsia bi bila polezna za vsichki...ne znam za drugite, ama kato chovek zanimaval se s klinichni testove na lekarstva mnogo darja da znam s kakvo me tapchat...

Sas zdrave!
BabaPena

Мнение от BabaPena »

sasho71 написа: парацетамола пък намалява еритроцитите, ама го пием за щяло и нещяло. тук май е също забранен!? ама то кво ли не е забранено тука- освен наркотиците :D
Lele, kolega! Paratsetamola zabranen??? Ai, ai, ai... ;-)

Dai reference za tia eritrotsiti, molia...

Sas zdrave!
Yordan-g
Обратна връзка:

Мнение от Yordan-g »

От един месец синът ми на 8 год. внезапно се разболя от УРТИКАРИЯ-ВАСКУЛИТ/възпаление на кръвоностната система свързано и с обриви по тялото/.Поне от това го лекуват лекарите .В гърления секрет откриха бета-хемолитичен стрептокок.Лекуваха го с антибиотик Аугментин,Преднизолон и сироп Еролин.Вмомента по схема намаляват Преднизолона след като изчезнаха обривите и утайката му е 21. .Имаме визи но не смеем да предприемеме нищо за пътуване в Канада.Ще се радвам ако някой сподели мнение по отношение на заболяването и така също може ли да се разчита на здравната система на Канада за лечение на детето?
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Yordan-g написа:... може ли да се разчита на здравната система на Канада за лечение на детето?
оххх :cry:
тук е страна на крайности- в някои насоки са в каменната ера, в други - светлинни години напред!
не ми харесва и принципа на спешност,който се спазва тука- ако не си сериозно болен, ама наистина сериозно, не си мърдат пръста. примерно счупена/пукната ръка не го смятат за спешен проблем и може да почакаш 2-3 дена докато те гипсират:D
наистина най-добре преди да тръгнете се убедете че детето е здраво и не разчитайте на тукашшната система. не забравяйте , че и първите 3 месеца няма покритие и ще ви трябва частна застраховка, която ще покрие бог знае какво, ако се наложи нещо.
Последно промяна от sasho71 на Сря Авг 10, 2005 1:24 pm, променено общо 1 път.
Заключено