Къде в Канада живеете / възнамерявате да емигрирате

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)

Къде в Канада живеете / възнамерявате да емигрирате ?

Анкетата свършва на Пон Окт 24, 2005 5:05 am

Toronto, Ontario
17
16%
Montreal, Quebec
43
41%
Calgary, Alberta
11
10%
Ottawa, Ontario
4
4%
Edmonton, Alberta
0
Няма гласували
Winnipeg, Manitoba
0
Няма гласували
Mississauga, Ontario
2
2%
Vancouver, British Columbia
10
9%
Quebec City, Quebec
4
4%
Hamilton, Ontario
0
Няма гласували
Halifax, Nova Scotia
0
Няма гласували
Longueuil, Quebec
2
2%
Surrey, British Columbia
1
1%
Laval, Quebec
1
1%
London, Ontario
0
Няма гласували
Brampton, Ontario
0
Няма гласували
Gatineau, Quebec
3
3%
Markham, Ontario
2
2%
Windsor, Ontario
1
1%
Saskatoon, Saskatchewan
1
1%
Burnaby, British Columbia
0
Няма гласували
Coquitlam, British Columbia
0
Няма гласували
North Vancouver, British Columbia
2
2%
New Westminster, British Columbia
0
Няма гласували
Richmond, British Columbia
0
Няма гласували
Other city in Grater Vancouver Area
1
1%
Victoria, British Columbia
1
1%
Hull, Quebec
0
Няма гласували

Общо гласове: 106
Аватар
sweety

Мнение от sweety »

JOY написа:
sweety написа:Sherbrook, знаем че е близо до Монтреал, избрахме го заради двата университета.
:lol: Та в Монреал са повече от два. Струва ли си да се забива човек на село без дори още да е постъпил в дадения Университет?
Съгласна съм, че Монреал е супер, но без близки и приятели не е ли по-лесно да се оправиш в някое по-малко място в Канада, нека да е район Естрия, Шербрук. Ако пък ми препоръчвате да не стъпваме там, ще послушам. Ние писахме в сертификата, че избираме Шербрук, и на интервюто знаем какво да кажем. Но сега ми харесва идеята Гатино/Hull :beer: Все пак сме от провинцията, големите градове ни плашат
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Пригответе големи пачки за Шербрук!
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

Ех столичаните издават фронта.

Айде да открия фронта - La capitale nationale
Избрахме този град заради презентацията му в София /много пъти съм го казвала/, нищо друго не знаехме за тук.

Много теми имаше за сравняване на Монреал и Квебек ама те не могат по принцип да се сравняват. Доста различни са.

За протокола в момента града ми харесва, незнам след няколко месеца в какво настроение ще съм. :roll: :roll: :roll:

Абе спокойствието е необяснимо. Имам чувството че вече повече от година съм на курорт - зимен , летен..........

Снощи за първи път /от 1г.3м./ видях да се скарат тинейджъри. То понеже тихо и даже спокоен говор се чува на далече. Двама повишиха малко тон а всички викаха шшшшъъъъъъъъътттттттттт. Е тези двамата малко се поступаха ама всичко се разви за няма и 5 мин. даже полициата не свари да дойде. Щото тя полицията идва няколко пъти заради едно БЕБЕ че като плачи се чувало навън и пречи на хората.

Не знам всеки си решава сам за себе си.

Пък защо си мислите че е толкова важно да идете там където някой трябва да ви посрещне и дрън дрън. Тук дойдохме без никого да познаваме, камо ли да ни посреща и тъй като гледам пък и не е нужно.

Най-добре е човек да разчита единствено на себе си и на човека с който е дошъл.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Няма какво да сравнявам Кебек с Монтреал.
Аз избрах Монтреал без някой да ми го презентира. Има много инфо в нета в канадския сайт. И мисля, че направих правилният избор, щото възможностите в Монтреал са много повече от тези Кебек.
Миналото лято ходих до Кебек, ами Монтреал ми харесва повече.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Кебек е един аднимистративен център, където е трудно да си намериш работа, особено като новодошъл. Естествено е, че ще има презентации в София за заселване на Кебек с нови имигранти, но си направете сметката много добре, какво можете да работите там, и тогава се установявайте, та дори където и да е.
Iana

Мнение от Iana »

Когато кацнах в Калгари преди 4г не знаех нищо за него, освен, че е имало Олимпийски игри през 80те години.
В последствие имах шанса да путувам из Канада и да видиа повечето големи градове. Всички градове за които говорите си имат чар и забележителности, но аз предпочитам да сум в тях само като турист. Калгари напомня на провинциален град, но има големи възможности за професиоанлна реализация и планините са на 1ч път с кола. И през зимата и през лятото има вузможност за забавления.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

В Канада има-няма 3 големи града по големина съответно:
-Торонто
-Монреал
-Ванкувър

ако емигрираш в Бг къде би отишъл?
във София Пловдив Варна или в Кюспендил,Петрич и Брусарци?

мисля няма кво да се обяснява
освен ако не си специализирал да речем гобленизъм и да ти е по-добре да отидеш в Родопите е ясно че за намиране на работа големия град е по-добрия избор,а работата е основната болка на емигранта като гледам има ли я или е на социал :D :D и вайкане "абе да бях минал на социал и да бях изкарал едно "вишу" клониране на едносемеделни картофи и аз са щях да вземам по фусернайсе милиона като потребителя екстридолначерта ем сееемнайсе :D :D

аз ако идвах за първи път с тези знания за КанаЛа :lol: сигурно бих се замислил за Торонто - защото говорят английски само ,а не като в Монтреал и двата езика за чистач даже да искат,за Ванкувър красиво , но много далече и за там бих се замислил ама наистина много далече
отпослееее може и миньор в Нюфаундленд да отидеш може астронавт в НАСА ама от начало ако не идваш с предложение за работа е най-добре да си самоувеличиш шансовете като кацнеш в някой център братче на просветата и лалетата и други такива
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Iana написа:Когато кацнах в Калгари преди 4г не знаех нищо за него, освен, че е имало Олимпийски игри през 80те години.
В последствие имах шанса да путувам из Канада и да видиа повечето големи градове. Всички градове за които говорите си имат чар и забележителности, но аз предпочитам да сум в тях само като турист. Калгари напомня на провинциален град, но има големи възможности за професиоанлна реализация и планините са на 1ч път с кола. И през зимата и през лятото има вузможност за забавления.
хора който са живяли в калгари и в торонто всички харесват калгари повече
там е добре ако си бял и харесваш планините и не обичаш да плашташ големи такси
климата не е много гуд ама...за сметка на товая има по малко имигранти от 3тия свят.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bateto

Мнение от bateto »

Балкански прав си като цитираш статистиката ,обаче аз лично не съм сигурен ако поживея по дълго в град като Калгари сред коняри и кравари дали няма да заобичам по вече така наречените цигани/имигрантите от по екзотични страни които наричаме така/Аз всъщност съм сигурен ,но не искам да го афиширам за да не разпалвам страстите.Но ми прави впечатление когато калгарци презентират своя град точка едно като плюс е винаги отсъствието на ;цигани; ,подобна е и презентацията на ;кебекчани -столичани;
Аз лично претърпях известна метаморфоза във възприятията си за заобикалящята ме среда и вчастност националния състав на съгражданите си и предпочитам да виждам симпатичните физиономии на хора от различни раси и с различен цвят на кожата вместо безлични изсипани каубои носещи все още белезите на пубертета по пъпчивите си лица и 200 либрови 22 годишни лелки миришещи от разстояние на бобена чорба и картофена яхния.
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

sasho71 написа:
JOY написа:
-липса на расови и културни предразсъдъци и дискриминация.
това бъзик ли е някакъв :lol:
Трябваше да добавиш "... и езикови предразсъдъци" за да е пълна шегата.... :lol: (за Монреал става въпрос....)
Аватар
sweety

Мнение от sweety »

Tutankamon написа:Пригответе големи пачки за Шербрук!
Защо?
TNT

Мнение от TNT »

!!!
todor73

Мнение от todor73 »

sasho71 написа:
JOY написа:
-липса на расови и културни предразсъдъци и дискриминация.
това бъзик ли е някакъв :lol:
niama bazik sasho :D , ela v quebec city za da razbersh, che canada ima tri grada, toronto, montreal i vancouver :wink:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

bateto написа:Балкански прав си като цитираш статистиката ,обаче аз лично не съм сигурен ако поживея по дълго в град като Калгари сред коняри и кравари дали няма да заобичам по вече така наречените цигани/имигрантите от по екзотични страни които наричаме така/Аз всъщност съм сигурен ,но не искам да го афиширам за да не разпалвам страстите.Но ми прави впечатление когато калгарци презентират своя град точка едно като плюс е винаги отсъствието на ;цигани; ,подобна е и презентацията на ;кебекчани -столичани;
Аз лично претърпях известна метаморфоза във възприятията си за заобикалящята ме среда и вчастност националния състав на съгражданите си и предпочитам да виждам симпатичните физиономии на хора от различни раси и с различен цвят на кожата вместо безлични изсипани каубои носещи все още белезите на пубертета по пъпчивите си лица и 200 либрови 22 годишни лелки миришещи от разстояние на бобена чорба и картофена яхния.
vapros na vkus bate...
az niamam nishto protiv civilizovanite imigranti
vchera biah v edin iranski supermarket do nas i biah priatno iznenadan
no kato cialo polovinata toronto moje da se otpishe kato tretia sviat
az lichno kato si govoria s klienti ot kalgari mnogo me kefiat...dori edna vchera me pokani da i gostuvam...ot trucking brokerage firm...
ako ti se darjish dobre s teia hora - belite seliani shte vidish che sa mnoto tochni tipove, makar i malko nedoobrazovani.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Joy

Мнение от Joy »

sweety написа:
JOY написа:
sweety написа:Sherbrook, знаем че е близо до Монтреал, избрахме го заради двата университета.
:lol: Та в Монреал са повече от два. Струва ли си да се забива човек на село без дори още да е постъпил в дадения Университет?
Съгласна съм, че Монреал е супер, но без близки и приятели не е ли по-лесно да се оправиш в някое по-малко място в Канада, нека да е район Естрия, Шербрук. Ако пък ми препоръчвате да не стъпваме там, ще послушам. Ние писахме в сертификата, че избираме Шербрук, и на интервюто знаем какво да кажем. Но сега ми харесва идеята Гатино/Hull :beer: Все пак сме от провинцията, големите градове ни плашат
:roll: Нямам нищо против Гатино за разлика от Естри, Шербрук, но...
Не всичко изглежда така розово... :roll:
Бяхме наскоро в Отава.Хваща око, особенно с автобусчетата тип-икаруси, които събудиха носталгични чувства, с уличните лампи в центъра, създаващи уют, с хубавите алеи около реката...
Решихме да видим моя приятелка от курсовете ми по френски в София, с която в Канада не се бяхме виждали. Тръгнахме и на гости и...кварталът и в който имат къща-Каната е поне три пъти по-отдалечена от центъра отколкото наше село ( с абсолютното "курортно" спокойствие, което описва бис) от центъра на Монреал. Мисълта ми е, че Отава е разпръсната на не по-малки разстояния отколкото Монреал. Има и друго...
Да, Отава също съчетава двуезичие, както и две провинции, но поради втория факт, двуезичието е категорично разделено в различните части. Съществува някаква непоносимост между квебекска и онтарийска част и куп предразсъдъци по отношение на квебекската и квебекчани. Приятелката ми, например, в онтарийската част плаща 800 дол./мес. за детска градина и 1200 дол.застраховка за колата на възрастта на прадядо ми, което меко казано просто ме шокира. Въпреки това, каза, че за нищо на света не биха се преместили във франкофонската част, защото децата и щяли да ходят във френски училища! :shock: :lol: :lol: :lol: По-лошо нещо от това за нея явно не съществува...Безполезно е да се обяснява на толкова убеден човек, че всъщност, в Квебек съществуват много по-добри елитни училища с усилено изучаване на 3 езика, че квебекското образование с нищо не е по-лошо от англофонското, че с парите, които плаща в момента би могла да си позволи най-доброто частно и т.н....
Както и да е...Тя е убедена, че кебекуа са най-мързеливата нация-дай им само да купонясват. :lol: Ето с такива някакви настроения се сблъсках само за няколко часа престой, което хич не ме очарова.
И си представям например, как човек само с френски или само с английски се устройва на работа в съответната друга част на града... :?
Заключено