От днес има и скъсани

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
exquisitus

Мнение от exquisitus »

anakim написа:Edin moi priatel sa6to e skasan taka 4e mai intervuira6tia e goliamo govedo :twisted: :twisted: :twisted:
това за одет си е верно ама би ли казал не6то пове4е ?
The secret of success is sincerity. Once you can fake that, you've got it made. -- Jean Giraudoux
--------------------------------------------------------
If the world were the perfect set of teeth, you would be plaque!! -- Dolph, the fascist hippo
murry

Мнение от murry »

Stiga ste si pisali gluposti i stiga ste si mislili gluposti!!!Intervuirastia niama lichno otnoshenie kum nikoi, prosto si ima kriterii :stavash ,ne stavsh!!! /inache i ciganite stiaha da trugnat kum Q./ Nestata ne opirat samo do tova :znaesh ili ne znaesh istoriata na Q. ,dali imash 5 ili 10 deca, kolko meseca si uchil frenski i pri koi, koi ti e populval dokumentite i razni tem podobni ... vsichko e kompleksno !!! La Rue sasto "kasashe" na negovite intervuta, kolkoto da e mil i lubezen.- sled kato ne otgvovariash na kriteriite i ne si sabirash nujnite tochki. I pri tozi e sashtoto.
Аватар
miro_m
Обратна връзка:

Мнение от miro_m »

Ako "Jana E" im e popalvala dokumentite-"dupe da im e jako"-shte si imat problemi i na vtoroto intervu.Dannite ot parvoto intervu se nosiat ot izpitvashtiat i na drugoto.Mnogo chesto intervuirashtiat moge da vi popita "zashto na parvoto ne ste nosili tozi ili onzi /ili ste/ dokument ili zashto ste otgovorili po tozi nachin na tozi ili drug vapros.Presilvaneto na neshtata ot NEKOMPETENTEN chovek v razlichnite oblasti vodi do katastrofalni rezultati na intervuTATA v posledstvie.
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

murry написа:inache i ciganite stiaha da trugnat kum Q./

:lol: Spokoino, te "ciganite" ve4e sa tuk v Q. No te sa ili rodeni tuk ili ot drug kontinent (ne Evropa) :lol:
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
murry

Мнение от murry »

maria29 написа:
murry написа:inache i ciganite stiaha da trugnat kum Q./
:lol: Spokoino, te "ciganite" ve4e sa tuk v Q. No te sa ili rodeni tuk ili ot drug kontinent (ne Evropa) :lol:

Haide ciganite ot "Stoliupenovo" kum Q. ,kvo chakate oste , niama da se "davate" na "bratiata" ot drugi kontinenti!!!
Аватар
petko100
Обратна връзка:

Мнение от petko100 »

da vi kaja 4esno mai vsi4ko mi se vijda predre6eno ot niakoi drug a ne ot intervuira6tia -samo moe li4no mnanie
And she became one, not to be your business - remove, remove.
flyfish

Мнение от flyfish »

petko100 написа:da vi kaja 4esno mai vsi4ko mi se vijda predre6eno ot niakoi drug a ne ot intervuira6tia -samo moe li4no mnanie
Кой е този "някой друг" :roll: :?:
LaRue

Мнение от LaRue »

flyfish написа:
petko100 написа:da vi kaja 4esno mai vsi4ko mi se vijda predre6eno ot niakoi drug a ne ot intervuira6tia -samo moe li4no mnanie
Кой е този "някой друг" :roll: :?:
можеш да го видиш ТУК Ако не си се надценил в DSC няма от какво да се притесняваш :idea: Ако си се надценил, тогава преводачката и водещия интервюто ще ти изглеждат зли и заядливи :wink:

Успех!!!!
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
markosta

Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 4:31 pm Заглавие:

Мнение от markosta »

Да ви кажа ли пък аз сега как се нафърфолих на Жана-Е.Имам познат в Монреал,заминал с помощта на Жанина.Тръгвай,казва, при нея тя ще те уреди и проблеми няма,ама не ми давай адреса,понеже тя ще го продаде на някой и като ми се обадят емиграционните да ме питат няма да знам дали е за вас или за други.Влизам и аз в сайта-супер- от розово,по-розово,та чак лилавее.Вдигам ГСМ-а и звъня-свободни ли сте? - Да,ама еди кога си,понеже имам много клиенти :D .Будали,ама де да знам,че и аз съм в категорията. Хващам скъпоценното ми и му викам - айде да те водя в сериозна фирма.Та.......отиваме ние и се почва-от къде имаш инфо за нас,щото си водим статистка как ни намират хората.Аз лъжа - от вестника.-`ми то нашите клиенти 98% заминават,`ми ние сме първите и най-добрите,`ми таксите са ни най-ниски, не сме обирджии като другите фирми.Ама то хвалби,ама-чудо, чак си оплю брадата.Социала-ряпа да яде!Ще помислиш,че си на благотворителен бал,а тя-благодетелката.
КОЛКО?-питам аз, а тя милата-ще се разтопи - `ми то за нас само 49лв.-вика за документите дето ще ви изпратим до посолството във Виена-то това са пощенските разходи и САМО 300евро,като ги получиш,нашата такса,дето ще те обслужваме. Иначе вика си плащаш,ама само към канадската страна 690CAD-за тримата и след това-прегледи,визи и билети,но не към нас -НЕ!,към канадците.Тръгваме си ние от офиса и аз му разправям на скъпоценното -"Малиии-евтийника.Като знам как съдират по 15 кожи от гърбовете-тая е направо супер,ма тя жената затова има толкова клиенти,бе!Ма тя е идеална,бе!ЧУДО!!! И така.......Плащаме ние 49 лв. и му викам :е сега ако не стане ще горим само с 49лв,ако не ще търсим други връзки с някой по-сериозен.Пускаме ние документите на 31 март/от къде да знам,че се теглят и от интернет?/ и виж ти!-чудо!-на 4 април обратно писмо от Виена:Скъпа мадам и т.н.Моментално звъня на моя Бог- Жана и тя :Ми да!,ми то ние така работим,ми то затова се плащат тия пари,щото всичко е с куриер и бързо става.Хубаво,хубаво,ама на мен тая работа ми мирише.То бива,бива,ама такъв рапон и аз не може да съм./В общи линии като си размърдах гънките на сивото вещество установих,че съм платила 49лв. за е-mail,дето можех и аз да си го пусна./Ама....... я стига да съм толкова мнителна и на 8 април със скъпоценното - пак при Жанина след предварително уговорена среща.-Оооо,ама вие сте ги получили?-А,добър ден!Че да не съм си говорила сама по телефона?! Супре!тре биен!а паричките носите ли?-Неее!Как така?Аз още не знам какво точно да правя-отговарям й.Тогава Жана ни пренасочва- то най-добре да си поговорите с моята асистентка/много мила и любезна,между другото/ ,защото аз съм много заета,нали знаете-клиенти-чудеса!И... ние почваме-Тя пита:-Какво сте работили? Деца? Образование? Имена? Адреси и т.н.
Като ми донесете документите и парите ще ви изпратя при преводач,ама да знаете,че превода струва между 200-400лв. Така че следващия път:300евро за нас +50лв. капаро за преводача и 690САД да ги изпратим по сметката на посолството / а,то и аз мога да ги пратя!/.Колко е шанса да успеем?-питам аз .Зависи от това до колко знаете френкия-отговаря тя-но по принцип, ако пишем по малко от 5/6 ниво няма да ви поканят на интервю, / нито аз,нито скъпоценното разбираме бъкел френски,ама клатим главите-да,да.Умници!/от друга страна-продължава тя-ние така ще ви нагласим стажа,че да вземете колкото се може повече точки преди интервюто.Да,де ама как ще го докажа?Ми то нямате ли познати с фирми,дето да ви помогнат?Как да си сметна точките?-пак нахалствам аз.Отговор:О!Това е много относително.Току що имах един случай-на наша клиентка не й дадоха пълните точки за магистратура и й отказаха за 2 път покана / а може би щото им е клиент,де да знам/ и т.н. и т.н. Проблемът ми е ,че аз се отказах да ползвам техните услуги,но документите ми останаха при тях,а трябва пак да бия път да си ги взема.Те ми излязоха златни, при това без да съм започнала да плащам.Това е, което мога да кажа по въпроса с фирмите.Мое лично мнение - БЯГАЙТЕ ОТ ТЯХ КАТО ОТ ЧУМА! ДА НЕ ВИ ДОМЪРЗЯВА ДА СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА САМИ,ЗАЩОТО ЧУЖДИТЕ УСЛУГИ СА ВИСОКО ПЛАТЕНИ!
Искам да кажа,че съм много благодарна на Николай и Ани от Пловдив,които ме информираха за този форум.БЛАГОДАРЯ ВИ!!! Благодарение на вас сега се чувствам 40% по-грамотна.

А за тези,които са създали форума -ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ! БЛАГОДАРЯ,ЧЕ ВИ ИМА!
NIKOJ NE MOZE DA TI DADE TOVA,KOETO MOGA DA TI OBE6TAJA
nobleman

Мнение от nobleman »

==========
Последно промяна от nobleman на Пет Апр 29, 2005 4:11 am, променено общо 1 път.
Аватар
exquisitus

Мнение от exquisitus »

nobleman написа:Какви ти курсове, какви ти 200часа :? , днес 26.04 възпитаник на френската гимназия не успя да мине интервюто при мосю Одет..... :shock: :shock: :shock: Аз не знам какво да кажа... След като 1750 часа френски не бяха достатъчни, какво остава за нашите жалки 200... :?:
пове4е инфо да даде6 ?
The secret of success is sincerity. Once you can fake that, you've got it made. -- Jean Giraudoux
If the world were the perfect set of teeth, you would be plaque!! -- Dolph, the fascist hippo
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

nobleman написа:... възпитаник на френската гимназия не успя да мине интервюто при мосю Одет..... :shock: :shock: :shock: Аз не знам какво да кажа...
Ами то има и хора, на които френският е роден език - французи, белгиици и т.н., също не успели да минат интервюто. Не забравяй, че владеенето на езика е само един от множеството критерии за селекция. И по този критерий се получават максимум 16 точки, докато за да бъдеш селектиран се изискват мимимум 60 т. (за сам кандидат) или 68 т. (за семейство).
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
nobleman

Мнение от nobleman »

==============
Последно промяна от nobleman на Пет Апр 29, 2005 4:12 am, променено общо 1 път.
Аватар
exquisitus

Мнение от exquisitus »

nobleman написа:Мога само да добавя, че преди 2 седмици друг мой познат е минал интервюто (отварям скоба, за да добавя, че много съм щастлив за него), със средно образование, я има, я няма 1 година трудов стаж -работи във фирмата на баща си, когато е попълвал документите си е писал ниво на владеене 12 на френския, пък ние знаехме той на какво ниво беше, ерген, а днешния младеж е в висше - инж. , както казах и с френска гимназия, също ерген, има трудов стаж легален, и днес беше изрязан от г-н Одет, с уговорката, че щял да му се обади до края на другата седмица и да му каже какво е решил... Та щом хора от езикови гимназии ги късат, след като си имат доста часове френски, а едно друго момче с 200 часа го пускат, аз какво мога да добавя...
holy shit :(

ne a minal face check-a ili kvo ?
PAVLINAP

Мнение от PAVLINAP »

Не си единствен и аз съм с фр.гимназия и миналата година Ла рю ни отряза,имало е нещо в документите което не е било както трябва,сложи си очилата и си свиркай 8)
Заключено