България <> Канада - опит за (реално) сравнение

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

darklady написа:
goliama mechka написа:
darklady написа:И едно уточнение - моля, живеещите в САЩ да не цитират техните си сметки - това ще е вече друга тема. А автора на тази най-учтиво призова към сравнение на България с Канада!
ОК,Дарки,печелиш :lol: дума няма да обеля по темата :lol: :lol: :lol:
Надявам се не си го приел лично! :lol: Ти си супер иначе! :lol:
Дано и други, живеещи в САЩ се окажат толкова добронамерени към призива ми!

Have a nice day! :lol:
rазбира се,че не е лично,аз много те харесвам(виртуално),и си позволих да се намеся.
П.С.Чакам снимки в Пигито в темата за бюстовете :lol: :lol: :lol:
П.П.С дано да носиш на майтап :wink:
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Daрки,Дарки,първия се намеси :lol: Май само аз съм разбран пич :lol: :lol: :lol:
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

goliama mechka написа:Daрки,Дарки,първия се намеси :lol: Май само аз съм разбран пич :lol: :lol: :lol:
Ами, Мечка, няма спасение!
Конете винаги вървят с капаци! Освен дивите, но пък тях какво ще ги коменираме! :lol: :wink:
Невъзможното е предизвикателство!
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Уф, вижте колко нещо исписахте само да се дракате - говорете по темата бе хора!
Така като тези които не са били в Канада а са си в БГ могат да се вкю4ат - така и аз.
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Втората: Българи, които никога не са били в САЩ или Канада. Тези хора се опитват да ни убеждават 4е видиш ли, хората в БГ правели по 100-200 лв на месец, и Първата група ги слуша и си припомня как е било едно време. От 3 месеца не съм си бил в БГ, но не вярвам да има коренна промяна за това време. Хората си вземат средно 450-500лв. 4исти - работят на минимална заплата по документи, и останалото им се дава на ръка - така и фирмата не плаща големи данъци, и работника не плаща данъци на разликата.
И за какъв дявол им е на втората група да лъжат и убеждават първата, че заплатите в България са по ниски от действителността. Прекрасно е, че повечето ти познати са с по-големи заплати и все пак заплати от 150, 200, 250 лв. са реалност.
Да се върнеш в родината за месец, два, финансово подплатен - тръпката е съвсем различна отколкото да живееш постоянно :)
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Дрифтер - 450-500лв. не са големи заплати а са нормални заплати.
В един пост ве4е казах - фиш ми вади едно приятел4е да ми показва 4е като един прост работник в един обикновен завод прави 512лв 4исти! На него даже не му криеха реалната заплата, а му я пишат цялата на фиша! Аз си мислех 4е ме връзва нещо - това беше в първите дни като се вурнах в БГ, и аз като тези в Канада си мислех 4е е супер мизерия...

Естествено 4е ще има и 200лв. заплати, и 150лв. заплати, но те са малко, а не както беше преди години. Една 4иста4ка просто няма как да прави 500лв.
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Какво толкова сте ги зачесали тия теми. В България ако си с 100лв..., ако в Канада си с 1000долара ...
Ако си добър в това което правиш ще си добре и в България и в Канада.

и 2те страни са чудесни. Погледнете ги и от хубата им страна.
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Естествено 4е ще има и 200лв. заплати, и 150лв. заплати, но те са малко, а не както беше преди години. Една 4иста4ка просто няма как да прави 500лв.
Да, една чистачка и един вишист :)
За да се придържаме само към фактите:
в БАН прост вишист - 185 лв от тях данък около 40-50 лв
нс -от 330 до 390 лв- от тях данък около 80-90 лв
старши - някъде към 420 лв от тях данък около 100 лв
Учител с 25 годишен стаж - около 280 лв.
Електроинжинер - 250 лв
Някой ако знае за лекарите да каже.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Pepon написа:
drifter написа:След като ми казаха, че трябва да търся в северното полукълбо, оттам нататък беше лесно :)
А в колко поредни теми хора от години неживеещи в България обясняват цените и живота тук?
Da ama tezi hora sa pojiveli dosta v BG predi da doidat v Canada. Tam jiveiat rodninite im, mnogo ot priatelite im i t.n.
A ti kolko choveka poznavash lichno v Canada, ama ne ot net-a? Bil li si tuka, jivial li si v tazi strana?
Struva mi se napalno normalno BG v Canada da imat mnenie za tova kak e v BG, no povecheto BG pisheshti vav foruma BG sa vijdali Canada samo na snimka i da mi obesniavat te na dalgo i na shiroko kakvo e tuka mi e malko smeshno.
:beer:
Ами Пепоне, ето например аз съм тука, обаче определени личности живеещи на юг оттук и никога не помирисвали Канада ми обясняват какви заплати вземаме тука и колко (не)добре живеем :shock: Освен това обясняват на живеещите в България как там работниците вземат по 500 лв. чисти и как всички се преструват че нямат пари :shock:
speedy

Мнение от speedy »

Pepon написа: Puk da pravish smetki kak se jivee sus 7.50$/chas v Canada niama smisal. I v Canada kakto i v BG s minimalnata zaplata se jivee MIZERNO, poviarvai mi. I ne se samniavai che s 1000 leva v BG se jivee dosta prilichno, za da poddarjash sashtia standart v Canada shte ti triabvat pone 17CAD/chas, ako si v Ontario.

:beer:
Вярно е. Сравнения по минимални заплати са безсмислени. Минималните заплати са само за временно оцеляване. Ако човек идва в Канада само за да оцелява, едва ли има смисъл. Въпросът е да се отблъснеш от дъното колкото се може по-бързо.

Моето мнение е, че ако ще се идва, да се идва с голяма кошница, но с ясното съзнание че в началото тя ще е доста празна. Когато си стъпиш на краката и кошницата се понапълни, гледката става друга.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

BG-Dude написа: Естествено 4е ще има и 200лв. заплати, и 150лв. заплати, но те са малко, а не както беше преди години.
Не, съвсем не са малко!
Продавачката на павилиона на вестници - 150 лв.
Продавачката в хранителния магазин - 150 лв.
Момичетата в супермаркета отсреща - 150 лв.
Жената в детския магазин - 150 лв.
Санитарката в здравното ООД - 150 лв.
Жената на регистратурата в поликлиниката - 150 лв.
Сервитьорите в кафенетата наоколо - 150 лв. /и се радват, ако си докарат 20-30 лв отгоре на месец!!/.
Съседката е шивачка - 150 лв в най-добрите месеци!!!
..................................................................................
Има ли смисъл да ти изброявам повече! Зад всеки един от посочените случаи стои реален човек. И над тези пари не им се дава нищо "на ръка"!
Човече, София не е цяла България!
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

darklady написа:
BG-Dude написа: Естествено 4е ще има и 200лв. заплати, и 150лв. заплати, но те са малко, а не както беше преди години.
Не, съвсем не са малко!
Продавачката на павилиона на вестници - 150 лв.
Продавачката в хранителния магазин - 150 лв.
Момичетата в супермаркета отсреща - 150 лв.
Жената в детския магазин - 150 лв.
Санитарката в здравното ООД - 150 лв.
Жената на регистратурата в поликлиниката - 150 лв.
Сервитьорите в кафенетата наоколо - 150 лв. /и се радват, ако си докарат 20-30 лв отгоре на месец!!/.
Съседката е шивачка - 150 лв в най-добрите месеци!!!
..................................................................................
Има ли смисъл да ти изброявам повече! Зад всеки един от посочените случаи стои реален човек. И над тези пари не им се дава нищо "на ръка"!
Човече, София не е цяла България!
Дарки,защо се връзваш,бе?Този иска само някой да му отговаря,за да може да си рее монолозите.Ако никой не се занимава с него,ще му престанат глупостите тук.
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Те да ти кажат в Канада тези същите продава4и на вестници колко правят :)
Ти не 4етеш ли тука 4е една продава4ка в магазин прави $8.5 Кад на 4ас? Това е нищо. $8.5 на 4ас в БГ зву4и добре, но в Канада си е бедност, сори. Тук да не мислиш 4е им ръсят па4ките в МакДоналдс? Или 4е сервитъорите в обикновените квартални ресторан4ета правят един куп пари?!?

Не знам за каква София говориш - аз съм от провинцията...
T&C of my opinion:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

BG-Dude написа:Те да ти кажат в Канада тези същите продава4и на вестници колко правят :)
Ти не 4етеш ли тука 4е една продава4ка в магазин прави $8.5 Кад на 4ас? Това е нищо. $8.5 на 4ас в БГ зву4и добре, но в Канада си е бедност, сори. Тук да не мислиш 4е им ръсят па4ките в МакДоналдс? Или 4е сервитъорите в обикновените квартални ресторан4ета правят един куп пари?!?

Не знам за каква София говориш - аз съм от провинцията...
Извинявай Дюд, но бях останал с впечатление че си в САЩ – или може би греша? Искам да разбера като казваш “тук” коя точно държава имаш предвид.

И още един въпрос – правилно ли разбрах че искаш да правиш някакъв бизнес в България?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Коко - родом съм от провинцията, и като се връщам в БГ пак там отивам. Дарклейди явно си помисли 4е и говоря за заплати които съм видял в София, и аз затова казвам - в провинцията са тези заплати.

И, да, найстина по4вам бизнес в БГ - ве4е даже се работи по въпроса. 4акам да видя как ще стоят нещата с Зелената ми карта та вси4ко да е ясно.

А това 4е съм от САЩ, сам можеш да видиш по IP-то ми. Не е прокси ;)
T&C of my opinion:
Заключено