Kaк можем да помогнем на себе си и БЪЛГАРИЯ
не виждам особен смисъл в това което си написъл освен че искаш да разкажеш за себе си
по отношение на доходи е излишно да коментираме
по-богата държава повече възможности, но стартираш от по задна позиция,
не виждам ти да си имал проблеми при наличие на осигурена работа
това до някъде е вярно, но какво точно можеш да постигнеш в българия и не можеш в чужбина, например да станеш политик,gorko написа:. Това което може да постигнете в България никъде не може да се постигне. Малко са успелите Българи по света. 90% от българите живеещи в чужбина просто съществуват. Плащат заеми за да демонстрират стандарт в България, а през останалото време мизеруват.
.
по отношение на доходи е излишно да коментираме
това горе долу е вярноgorko написа:.
Запомнете не си ли успял в родината си, няма гаранция че ще успееш и в чужбина. Живота е като в математиката 0 не е равно на 10.
по-богата държава повече възможности, но стартираш от по задна позиция,
не виждам ти да си имал проблеми при наличие на осигурена работа
Явно не си си направил труда да прегледаш по-внимателно старите теми и дискусии във форума - може и да се учудиш от това колко много сериозни проблеми са дискутирани надълго и нашироко.gorko написа:Още един сериозен проблем има който не видях да е засегнат тук. ...
А тази тема май се превръща в монолог на няколко гласа.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
gorko, ti zapochvash sqs letiast start tvoita istoria, zasto imigrira
, zasto ne uspiavashe v bg(ako si uspiaval pak na prednia vqpros
), ami e triabvalo da idesh do norvegia
inqche istoriata e dolu gore taka

inqche istoriata e dolu gore taka
gorko написа:За да бъда коректен към Вас искам да споделя моя 7 годишен опит в Норвегия. Попаднах в Норвегия с трудов договор. Помогна ми опита и практиката която имах от България.![]()
blia-blia-blia mnogo sqm dobre... ama v norvegia, stot sqm ...![]()
obache vie kvo si mislite ... to samo s men e taka, drugite sa ...
![]()
, i da zavqrsha, taka che stoite si v bg, spravka po dolu
![]()
Запомнете не си ли успял в родината си, няма гаранция че ще успееш и в чужбина. Живота е като в математиката 0 не е равно на 10.
gorko написа:Аз се занимавам с транспорт. Автомобилния транспорт е добре развит, но е с изключително застарял парк, навлата са ниски, няма асоцияция която да защитава тракинг компаниите. Първоначалната вноска на композиция с евро - 2 е около 6000 евро в България. Сгрешил съм долари с евро.
Такава е минималната сума за емиграция не само за Канада.
6 000 евро също е нищожна сума.ако за 7 години това си спестил .........ще го оставя без коментар.
Имам приятели, които се бъхтаха по Германия и се върнаха (единия с 50 ооо евро, другия - с 30 000).и горките започнаха да правят уж бизнес.И знаеш ли какво стана - производство на чипс щеше да прави единия, беше осигурил по-трудното - пазара, но го прецакаха с някакви дефектни машини и те се потрошиха.стана и пожар в цеха и добре, че никой не пострада.Изгуби си всички пари, защото застрахователите в България не са това, което са, мутрите го посъветваха да не си търси парите за машините........човекът сега си брои стотинките и живее крайно мизерно.А имаше 50 000 евро и искаше тук да прави нещо все едно.Ако беше вложил тези пари в германия ...ехе.......
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
айде стига,де.Ами защото са си лични.Който е искал,досега е разкрил това-онова за себе си.Всеки има право на това..Не виждам с какво ще помогна на Бг,ако си кажа историята пред 300 членна аудитория,напълно непозната.И второ-не искам да помагам на БГ,защото Бг не ми е помогнала,напротив,ако беше нормална държава,нямаше да се скитаме по всички точки на земното кълбо.gorko написа:Защо!!!!!!!!!!!!!!
Здравеите,
Не зная какво да ви кажа. Явно или аз грешно се изразявам или грешно ме разбирате. Не искам да водя монолог. Благодаря на всички които споделиха в прав текст, че не искат да разкажат нищо. България е затворена страница за други и на тях благодаря. Кой колко пари е заработил по белия свят и Канада не ме интересува, а само че такава сума трябва да тръгнеш по него.
Канада е може би една от наи-големите диаспори на българи извън България. Към днешна дата се наблюдава засилен интерес на Емиграционните власти на провинция Квебек в предвид скорошното приемане на България в EU. Рязко е увеличена броиката за България.
Nilvap провери на www.opera.com . Там имаш не лош шанс според мен.
Покажи знанията в програмирането, не се притесняваи от не много добро ниво на английски. Демонстрираи самочувствие.
Не зная какво да ви кажа. Явно или аз грешно се изразявам или грешно ме разбирате. Не искам да водя монолог. Благодаря на всички които споделиха в прав текст, че не искат да разкажат нищо. България е затворена страница за други и на тях благодаря. Кой колко пари е заработил по белия свят и Канада не ме интересува, а само че такава сума трябва да тръгнеш по него.
Канада е може би една от наи-големите диаспори на българи извън България. Към днешна дата се наблюдава засилен интерес на Емиграционните власти на провинция Квебек в предвид скорошното приемане на България в EU. Рязко е увеличена броиката за България.
Nilvap провери на www.opera.com . Там имаш не лош шанс според мен.
Покажи знанията в програмирането, не се притесняваи от не много добро ниво на английски. Демонстрираи самочувствие.
Охоо, нов си в този форум приятелю.
Тук за Канада или добро или нищо
Ти видя как ти ско4иха на връта като спомена помощ за БГ ..хихи..
В този форум искреност и откровенност не търси по въпроса за имиграцията, и това кой как е.
Ако ти трябва съвет за данъ4ни документи, имигр. интервю, и т.н. - форума ще ти помогне, но добра дума за БГ няма да 4уеш 4есто - 2-3 сме само тука които се опитваме да припомним на "Канадците" от къде идват
Имаше едн приказка за магарето на съседа...
Евала на теб 4е ти милее за родината. И самият факт 4е си по4нал и/или искаш да по4неш бизнес в БГ е показател 4е си успял в 4ужбина - това по принцип е най-верният показател за успеха на имигрантите по и от цял свят.
Искренно ти желая много успех за в бъдеще!

Тук за Канада или добро или нищо

Ти видя как ти ско4иха на връта като спомена помощ за БГ ..хихи..
В този форум искреност и откровенност не търси по въпроса за имиграцията, и това кой как е.
Ако ти трябва съвет за данъ4ни документи, имигр. интервю, и т.н. - форума ще ти помогне, но добра дума за БГ няма да 4уеш 4есто - 2-3 сме само тука които се опитваме да припомним на "Канадците" от къде идват

Имаше едн приказка за магарето на съседа...
Евала на теб 4е ти милее за родината. И самият факт 4е си по4нал и/или искаш да по4неш бизнес в БГ е показател 4е си успял в 4ужбина - това по принцип е най-верният показател за успеха на имигрантите по и от цял свят.
Искренно ти желая много успех за в бъдеще!

T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
Takmo obratnoto, BG Dude, tuk za Bulgaria ili dobro ili nishto. Takiva sa pravilata na foruma. A, Canada mojesh da ya plyuesh kolkoto si iskash, nyama da te sankcionirat moderatorite, spoko. E, kato pochnesh s izcepkite shte imash oponenti kato men, Lubo i t.n., no tova e drug vapros veche. Az uvajavam razlichnite mneniya, ti imash pravo da ne haresvash Canada, kakto az imam pravo da ya haresvam. No, tvoyat problem e, che ti izlizash s logikata, che shtom na tebe ne ti haresva Canada i na vsichki drugi ne tryabva da im haresva i koeto e oshte po-drazneshto, kogato nyakoy ti kaje, che naistina mu haresva tuk ti mu kazvash- ne moje da bade, lajesh! Prosto priemi, che ima hora, na koito im haresva tuk i se chuvstvat dobre tuk.
Gorko, ne mojah da shvana smisalat na temata ti, no me kefi, che ya puskash s nay-chesti namereniya, bez jelanie za zayajdaniya. Az nyama da se vklyucha poradi dve prichini:
1. Ne sam napravil 5 godini v Canada, kakto ti iziskvash, a samo polovinata ot tozi srok.
2. Bulgaria za men e zatvorena stranica, ako moga da polzvam tvoyat izraz.

Gorko, ne mojah da shvana smisalat na temata ti, no me kefi, che ya puskash s nay-chesti namereniya, bez jelanie za zayajdaniya. Az nyama da se vklyucha poradi dve prichini:
1. Ne sam napravil 5 godini v Canada, kakto ti iziskvash, a samo polovinata ot tozi srok.
2. Bulgaria za men e zatvorena stranica, ako moga da polzvam tvoyat izraz.

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

-
- Обратна връзка:
gorko Аз сам в БГ и ще заминавам за Канада. И аз имам няколко по 6000 Евро. От години се замислям за инвестиции в транспорта и сам проучил бизнеса. Има много голяма вероятност да загубиш или най-малкото да не реализираш никаква печалба, което си е все същото. Мисля, че нямаш релна представа за обстановката в БГ.
А, забравих, ти искаше откровения.
Самата истина е че работих 12 години в БГ. Ама работа, не за някои друг, ами за мен самия. Ама не само физическа ами психичното натоварване, което преживях не беше човешко. Дадох си здравето (болен стомах и 32 металокерамични зъба, другото не е диагностицирано), без малко да си загубя семейството и на няколко пъти живота си. Имам 1000000 км пропатувани по пътищата (смело казано пътища) на БГ и 100 пътувания сас самолет с над 10 часа продълж. на полета. Може би знаете, как се отразява часовата разлика, и когато това е често е ужасно. Синът ми ме виждаше веднъж на седмица, а понякога и по-рядко и докато беше малък, не знаеше кой сам. И т.н в този смисал.
Какво направих.
Саздадох от нулата(с начален капитал 200лв. през 1992) фирма с оборт 1 000 000 - 1 500 000(деноминирани)лв. годишен.С 15 човека персонал, много добре мотивиран. Работехме 3 града в БГ. Работех по всички правила на бизнеса. Помощ от никаде. Страничното финансиране беше от частни лица с лихва, по-висока от печалбата в много случаи. По-касно банките се включиха, но касно, работата беше паднала наполовина безвъзвратно. Саответно и печалбите.
Но аз не се отказвам лесно, продалжавам да инвестирам, поемам още по-големи рискове, намалям цените, увеличавам обемите, главатв ме боли повече и т.н.
Докато в един момент ми светна лампичката и си казвам; абе аз какво правя тук още. Я да взема да отида на гости на моя приятел в Канада. И отидох. Разгледах, поговорих, помислих и реших. Тука ще е.
ОЩЕ Е МН ОГО ДАЛЕЧЕ МОМЕНТА ЗА ИНВЕСТИРАНЕ В БЪЛГАРИЯ
С изключение на недвижимите имоти, няма бизнес, който да печели добре. Имам предвид да печели, не да изкарва прехраната. Защото много хора в БГ развиват бизнеси, които им носят пари за една чорба.
АЗ СЕ ЧУДЯ КАК ЩЕ СИ ИЗВАДЯ ПАРИТЕ ОТ БИЗНЕСА А ВИЕ ГОВОРИТЕ ЗА ИНВЕСТИРАНЕ.
Огледайте се много добре преди да направите подобно нещо.
Това е съвсем откровено.
А, забравих, ти искаше откровения.
Самата истина е че работих 12 години в БГ. Ама работа, не за някои друг, ами за мен самия. Ама не само физическа ами психичното натоварване, което преживях не беше човешко. Дадох си здравето (болен стомах и 32 металокерамични зъба, другото не е диагностицирано), без малко да си загубя семейството и на няколко пъти живота си. Имам 1000000 км пропатувани по пътищата (смело казано пътища) на БГ и 100 пътувания сас самолет с над 10 часа продълж. на полета. Може би знаете, как се отразява часовата разлика, и когато това е често е ужасно. Синът ми ме виждаше веднъж на седмица, а понякога и по-рядко и докато беше малък, не знаеше кой сам. И т.н в този смисал.
Какво направих.
Саздадох от нулата(с начален капитал 200лв. през 1992) фирма с оборт 1 000 000 - 1 500 000(деноминирани)лв. годишен.С 15 човека персонал, много добре мотивиран. Работехме 3 града в БГ. Работех по всички правила на бизнеса. Помощ от никаде. Страничното финансиране беше от частни лица с лихва, по-висока от печалбата в много случаи. По-касно банките се включиха, но касно, работата беше паднала наполовина безвъзвратно. Саответно и печалбите.
Но аз не се отказвам лесно, продалжавам да инвестирам, поемам още по-големи рискове, намалям цените, увеличавам обемите, главатв ме боли повече и т.н.
Докато в един момент ми светна лампичката и си казвам; абе аз какво правя тук още. Я да взема да отида на гости на моя приятел в Канада. И отидох. Разгледах, поговорих, помислих и реших. Тука ще е.
ОЩЕ Е МН ОГО ДАЛЕЧЕ МОМЕНТА ЗА ИНВЕСТИРАНЕ В БЪЛГАРИЯ
С изключение на недвижимите имоти, няма бизнес, който да печели добре. Имам предвид да печели, не да изкарва прехраната. Защото много хора в БГ развиват бизнеси, които им носят пари за една чорба.
АЗ СЕ ЧУДЯ КАК ЩЕ СИ ИЗВАДЯ ПАРИТЕ ОТ БИЗНЕСА А ВИЕ ГОВОРИТЕ ЗА ИНВЕСТИРАНЕ.
Огледайте се много добре преди да направите подобно нещо.
Това е съвсем откровено.
-
- Обратна връзка: