И засто дойдохте тук?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Е, като ви чета и желанието ми да хвана автобуса за село се засилва!
Невъзможното е предизвикателство!
todor73

Мнение от todor73 »

ПОМОСТТТ!!!
Нов проблем!
То всеки някъде го пере съ4мата, та и аз да не остана по назад. :D Както може би някои са разбрали скоро сте направя моя бак тук, работя по специалността си (е при индианците, но това са подробности :D ), паспорт имам право да полу4а ... абе изобсто както казваме "цветя и рози само". Замислих се оба4е какво ли сте стане, ако се върна в бг сега. Цъфвам в понеделник 8.00 при стария ми шеф, те май го смениха нали там СДС, НДСВ, практиката е такава :D , но и друг да е аз като му покажа дипломата оттук, смятам 4е сте ме вземе пак на работа за 300 лв. кво толкова, може и 350 да е, не съм сигурен.
Само 4е :lol: , дали сте ми спести въпроса си "И засто се върна?" :roll:
Хайде, ако 4иста4ката леля Мара ме попита, сте го разбера някак си, тя по дале4е от Хисаря не е ходила :( .
И аз пак питам? :lol: Ко да кажа аз?
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

luda rabota i az niamam oste otgovor i za tova ne sum se vurnala.
No v momenta v kojto nameria otgovora na vuprosa "i zasto se vurna" vednaga hvastam samoleta za BG-to. Be mnogo narod me poznava, ne moga postojanno da uvurtam, triabva mi tochen otgovor.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
tochica

.

Мнение от tochica »

моят отговор ( евентуален ) ще е : не ми харесва вече и е скучно .
а отговора защо дойдох - за да видя , защото ми беше любопитно .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
bateto

Мнение от bateto »

Ми аз имам доста приятели които бяха по няколко години по америката и се върнаха и като ги питах защо се върнахте,отговорът бе -върви и ще разбереш.Та и аз така ще отговарям,не съм чак толкова суетен и честолюбив и ме боли...к'во си мислят хората,важно е на мен да ми е гот.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

bgmontreal написа:
anito написа:Аз пък си казвам каква заплата съм имала там като инж. и те спират да се чудят. А след това правя връзка към туризма: да си представят при такъв стандарт как ще си поживеят на морето и в планините, които са на един х.. място едни от други. Обикновено проявяват жив интерес :lol:
ами ако те питат тук каква заплата взимаш като ИНЖЕНЕР?
как да им обясниш пък тази конфузна ситуация?
Първо, тук не работя като инженер, затова заплатата ми не е инженерска. Второ, няма кой да ме пита колко взимам тук като инж., защото им е ясно, че е от ...амнайсе нагоре.
Обичам да преча
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

anito написа:
bgmontreal написа:
anito написа:Аз пък си казвам каква заплата съм имала там като инж. и те спират да се чудят. А след това правя връзка към туризма: да си представят при такъв стандарт как ще си поживеят на морето и в планините, които са на един х.. място едни от други. Обикновено проявяват жив интерес :lol:
ами ако те питат тук каква заплата взимаш като ИНЖЕНЕР?
как да им обясниш пък тази конфузна ситуация?
Първо, тук не работя като инженер
E нали си инженер!!! И защо не работиш като инженер :shock: :shock: :shock: :shock:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми аз казвам че икономическата обстановка е трудна .И никого не плюя това просто си е така за какво да лъжа.Но мен не ме питат често за какво съм напуснала България.Дори няколко пъти са ме питатли дали съм с родителите си тук. :shock:.
Аз съм си доволна че напуснах България и не ви разбирам проблемите ама хич :roll:.Ама кат не знаете какво искате никой не може да ви помогне.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

I az sam kato Ira, ot edna strana ne iskam da plyuya izlishno Bulgaria pred chujdenci, no ot druga ne iskam da kazvam na chernoto byalo i da govorya vreli-nekipeli kolko mnogo sam se radval na 250-270 lv zaplata i zatova otgovaryam na vsichki tuk po sledniya nachin: "Bulgaria e super strana za turisti, krasiva priroda, gostopriemni hora, evtini ceni, bogata istoriya i kulturno nasledstvo, ne propuskam da otbeleja, che rodniyat mi grad Varna e mnooooogo yak :wink: , no dobavyam, che v mnogo sferi zaplatite sa izklyuchitelno niski i kazvam, che sam imigriral po ikonomicheski prichini." E, ako se poyavi nyakoy lyubopitko kato edin moy kolega student po mejdunarodni otnosheniya, koyto ima poznaniya za Iztochna Evropa i me popita dali predvijdam vrshtane v BG, ako tya vleze v Evrosayuza i ikonomicheskata obstanovka se normalizira, togava nyama kak, tryabva da izlaja neshto ot tipa na- shte vidim, shte si pomislya ili, che sigurno dotogava shte sam se ustroil tuk i nyama da mi se vrshta veche. A, razbira se, az dori ne iskam i da si pomislyam za jivot v Bulgaria s cyaloto mi uvajenie kam vsichki BG patrioti. 8)

A, shto se otnasya do Rayskiya vapros, tova e individualno spored vkusa, zatova nyama universalno raysko myasto. Za men Canada- tova e Rayat. :P Az bih jivyal i v drugi strani, no vinagi shte iskam da se vrna i tuk. Dva dni byah samo v USA, no kato presyakoh kanadskata granica vazdahnah s oblekchenie, che sam Back home. Pritegatelnata sila na klenoviya list ne e shega rabota! :P :beer:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

eiii Canuck,
ама опасен си! ще трябва да дойда да те пипна и да прихвана поне малко от твоя ентусиазъм :wink:
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Невероятен си, Canuck !!!!!!!!!
Думите ти са като мед за душата ми!
Любовта ти към Канада е неземна!
Завиждам ти, че си имаш толкова любимо място! И аз бих искала да си имам, ако ще да е и едно дърво на хълма отсреща!
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Guinness написа:E нали си инженер!!! И защо не работиш като инженер :shock: :shock: :shock: :shock:
А, инженер съм, даже и тукашен инженер съм, но за разлика от много други, които смятат, че всичко знаят, а всички останали са тъпи и не ги оценяват, си давам ясна сметка, че има още неща, които ми липсват, за да работя като такава ( и съм доволна, че в момента имам възможността да допълвам това, което ми липсва). И тази сметка съм си я дала още по време на емигрантската процедура в БГ, затова сега не съм кой знае колко разочарована и плюеща "простите кебекари", които не ме оценят.
Обичам да преча
bateto

Мнение от bateto »

Това пък да плюеш ;простите кебекари; които не те оценяват е най простото нещо,за мен ;простите кебекари; са си много хубави, и те като нас са жертва на една система,която те принуждава да играеш по правилата и за да не си извън играта .Изобщо кой създаде това настроение;простите кебекари;,ако някой си мисли ,че останалите на континента са по стока много се заблуждава.
monny

Мнение от monny »

бате звучиш много възрожденски :lol: :lol:
и левски бил казвал - ... и обикновените турци са жертва на султана
сеганяма да те обесят, но могат да те депортират :beer:
Canuck написа:che v mnogo sferi zaplatite sa izklyuchitelno niski i :
ако зададем въпроса така "къде се работи повече?"
всички ще отговорите "в канада !!!"
е какво тогава му е изкуственото :lol:
Jenia71

Мнение от Jenia71 »

На въпроса"Зацхто дойдохте тук?"
Отговариам-Не знаех какво е ресих да видя и опитам!
Заключено