Зимна сесия в София 05 - 16 Март, 2012

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
terra nova

Re: Зимна сесия в София 05 - 16 Март, 2012

Мнение от terra nova »

Jidja написа:terra nova може ли да кажете кога сте подали документи, за да ви вкараме в статистиката?
Предварително благодаря :)
Мисля, че 19.11.2011, акюзето дойде началото на април, около 5-6
Аватар
Jidja

Мнение от Jidja »

terra nova написа:
Jidja написа:terra nova може ли да кажете кога сте подали документи, за да ви вкараме в статистиката?
Предполагам 19.11.2010 ;)
:y:
Успех!
terra nova

Мнение от terra nova »

Jidja написа:
terra nova написа:
Предполагам 19.11.2010 ;)
:y:
Успех!
Благодаря, ще имам нужда от озарение свише на интервюто ;)
NightMartini

Мнение от NightMartini »

terra nova
Напиши ми e mail си.
margaret

Мнение от margaret »

terra nova написа:
Да се включа и аз - онзи ден също обиколихме НАП-централа (София), НАП на ул. "6-ти септември" N10 (защото от НАП-ЦЕНТРАЛАТА на Дондуков ни изпратиха там, но според мен не им беше много ясно за какво става дума), за да искаме да си извадим документ за стажа за петте години назад, но навсякъде ни гледаха като извънземни и казаха, че за първи път чували, че такова нещо можело да се издаде! Накрая на мен ми писна и отидохме в НОИ (въпреки, че имах инфо, че такъв документ вече не издават). Момичето на информация беше любезно и обясни, че това е така от 19.10.2011 г. , т.к. МТСП са изпратили писмо да прекратят процедурата по издаването му. Единственото, което то каза, че може да ни се издаде, но че НЕ Е официален документ на НОИ и на него няма да има нито подпис, нито печат, е електронна справка от персоналния регистър на осигурените лица. Платихме по 3.60 лв. на калпак и взехме хвърчащите листове, които ВСЕКИ може сам да си разпечата от сайта на НОИ, стига да си е извадил преди това ПИК (персонален идентификационен код), за което трябва да се разходи до НОИ на Стамболийски (говоря за София) да влезне в стая 106, за да вземе заявление, да го попълни и после да отиде да чака пред стая 106, за да го подаде там (междувременно да отскочи до касата да внесе заветните левчета) и там служителката да го разпечата за 2 секунди. Наистина няма вид на сериозен документ (а и то НЕ Е такъв) и още се чудя да го давам ли за превод и кой ли луд ще го признае за нещо с правна сила. Още повече , че нали затова си имаме трудови книжки!
Чета някъде хората са успели да вземат печат на НОИ + подпис, но това вероятно е някоя заблудена служителка в някой клон на НОИ, която не е била наясно, че не може да подписва и подпечатва подобни хартии.
Ние си взехме печат и подпис на същия документ от НОИ...за Стара Загора говоря...и аз си помислих, че затова ни взимат и 3.60 лв. иначе ни казаха, че ако имаме ПИК код може да си го извадим и у нас, но няма да има подпис и печат...
10/10/2011 - Vienne
02/11/2011 - Accusé
09/10/2012 - Интервю
06/08/2013 - документи Сидни
21/10/2013 - получени формуляри за медицински
30/10/2013 - направени медицински
06/11/2013 - покана за визи
07/12/2013 - получени визи
-----------
2 години и 59 дни
terra nova

Мнение от terra nova »

margaret написа:
terra nova написа:
Да се включа и аз - онзи ден също обиколихме НАП-овете, за да искаме да си извадим документ за стажа за петте години назад, но навсякъде ни гледаха като извънземни и казаха, че за първи път чували, че такова нещо можело да се издаде! Накрая на мен ми писна и отидохме в НОИ (въпреки, че имах инфо, че такъв документ вече не издават). Момичето на информация беше любезно и обясни, че това е така от 19.10.2011 г. , т.к. МТСП са изпратили писмо да прекратят процедурата по издаването му. Единственото, което то каза, че може да ни се издаде, но че НЕ Е официален документ на НОИ и на него няма да има нито подпис, нито печат, е електронна справка от персоналния регистър на осигурените лица. Платихме по 3.60 лв. на калпак и взехме хвърчащите листове, които ВСЕКИ може сам да си разпечата от сайта на НОИ, стига да си е извадил преди това ПИК (персонален идентификационен код), за което трябва да се разходи до НОИ на Стамболийски (говоря за София) да влезне в стая 106, за да вземе заявление, да го попълни и после да отиде да чака пред стая 106, за да го подаде там (междувременно да отскочи до касата да внесе заветните левчета) и там служителката да го разпечата за 2 секунди. Наистина няма вид на сериозен документ (а и то НЕ Е такъв) и още се чудя да го давам ли за превод и кой ли луд ще го признае за нещо с правна сила. Още повече , че нали затова си имаме трудови книжки!
Чета някъде хората са успели да вземат печат на НОИ + подпис, но това вероятно е някоя заблудена служителка в някой клон на НОИ, която не е била наясно, че не може да подписва и подпечатва подобни хартии.
Ние си взехме печат и подпис на същия документ от НОИ...за Стара Загора говоря...и аз си помислих, че затова ни взимат и 3.60 лв. иначе ни казаха, че ако имаме ПИК код може да си го извадим и у нас, но няма да има подпис и печат...
Да, вероятно именно във Вашия пост съм прочела някъде, че сте взели подпис и печат :). Тези тук обаче, в софийското НОИ, няма как да ги излъжем да дадат подпис и печат :devil:. Те още на входа бързат да предупредят хич и да не се надяваме на такива държавни екстри!
И сега какво? Пак сме в изходна позиция (всъщност сме със 7.20 лв. назад 8) )

:worried:
Последно промяна от terra nova на Пет Фев 10, 2012 9:11 am, променено общо 1 път.
terra nova

Мнение от terra nova »

NightMartini написа:terra nova
Напиши ми e mail си.
Написах го на лични, но не разбрах за какво го искате :)
NightMartini

Мнение от NightMartini »

terra nova написа:
Напиши ми e mail си.
Тъй като вече знам, че бързаш пиша и тук - провери си пощата.
alozade

Мнение от alozade »

Здравейте, ще споделя как ние се сдобихме с въпросната справка за социални осигуровки. Подадохме си едно заявление в НАП за издаване на удостоверение за платени социални осигуровки за последните 5 години по ЕГН. Издадоха ни документа за една седмица без да плащаме такси. Той съдържа информация за това, кой е работодателя, на каква сума сме осигурявани и в края има легенда, която уточнява че вид осигурен 01 ( каквито сме ние ) е за работници или служители , осигурени за всички социални рискове. Не мога да гарантирам, че това желаят да видят от имиграционните, но според нас е достатъчно. Mr. Daniel Leblanc е провеждал интервюта в края на миналата година в Бразилия и няколко кандидати са споделили, че им иска фиш за заплата, който също съдържа всички осигуровки плащани от работодателя. Ние лично решихме да си преведем последните фишове. Дори и да не ги поиска по - добре да сме подготвени.

Желая късмет на всички :)
DSC - 14.12.2010
Accusé - 17.06.2011
Entrevue - 07.03.2012
Sydney - 28.05.2012
баркодове - 03.07.2012
медицински - 26.09.2012
визи - 14.12.2012
plamen

Мнение от plamen »

alozade написа:Здравейте, ще споделя как ние се сдобихме с въпросната справка за социални осигуровки. Подадохме си едно заявление в НАП за издаване на удостоверение за платени социални осигуровки за последните 5 години по ЕГН. Издадоха ни документа за една седмица без да плащаме такси. Той съдържа информация за това, кой е работодателя, на каква сума сме осигурявани и в края има легенда, която уточнява че вид осигурен 01 ( каквито сме ние ) е за работници или служители , осигурени за всички социални рискове. Не мога да гарантирам, че това желаят да видят от имиграционните, но според нас е достатъчно. Mr. Daniel Leblanc е провеждал интервюта в края на миналата година в Бразилия и няколко кандидати са споделили, че им иска фиш за заплата, който също съдържа всички осигуровки плащани от работодателя. Ние лично решихме да си преведем последните фишове. Дори и да не ги поиска по - добре да сме подготвени.

Желая късмет на всички :)
Има ли някаква друга информация за Mr. Daniel Leblanc?
terra nova

Мнение от terra nova »

NightMartini написа:
terra nova написа:
Напиши ми e mail си.
Тъй като вече знам, че бързаш пиша и тук - провери си пощата.
Писах ти на лични :)
ARES

Мнение от ARES »

Здравейте,как се подготвяте за интервю?
Евентуално какви според Вас биха били наи често задаваните въпроси?
История,география,бъдеш живот,предходни работи,роднини?
Доста е обширна материята! :)
Успех!!!
plamen

Мнение от plamen »

един може да ви се стори малко тъп въпрос, но като чета за квебек, не мога да отсея нещо съществено и съответно лесно за запомняне :), което да се е случило в последните 30 години, като изключим разбира се някои спортни събития, фестивали ... колегите които се готвят за интервю, дали не биха помогнали малко .
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Тенис турнири, Формула 1, концерти, фестивали....аз си разпечатах инфо от уикипедия например.
упс, повтарям твоята информация, но е хубаво да научиш от всичко по малко - политика, история, промишленост, символи, области, природни забележителности и т.н.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
plamen

Мнение от plamen »

Благодаря ти azzura. Попрочетох ги, пък да видим на интервюто. Има ли някой друг, който да се явява на 06.03. ?
Публикувай отговор