Калгари / Ванкувър?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
prace

Мнение от prace »

Lub0 написа:.......защото живота не е само пари, там не само, че цял живот ще си имигрант, ами и децатат също ще бъдат такива... какво сте ми заповтаряли за тази Германия и т.н. при положение, че не знаете дори немски? :)
Абсолютно си прав. Дори моите деца от смесен брак с холандец, в Холандия ги гледаха накриво и си пазеха децата от моите да не играят заедно с техните.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

prace написа:
Lub0 написа:.......защото живота не е само пари, там не само, че цял живот ще си имигрант, ами и децатат също ще бъдат такива... какво сте ми заповтаряли за тази Германия и т.н. при положение, че не знаете дори немски? :)
Абсолютно си прав. Дори моите деца от смесен брак с холандец, в Холандия ги гледаха накриво и си пазеха децата от моите да не играят заедно с техните.
:shock: И двамата сте бели и въпреки това са си пазели децата?
А тебе в работата как те гледаха, като разбраха че си емигрантка?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Lub0 написа: в западна европа не бих отишъл и за двойно повече пари, защото живота не е само пари, там не само, че цял живот ще си имигрант, ами и децатат също ще бъдат такива... какво сте ми заповтаряли за тази Германия и т.н. при положение, че не знаете дори немски?
Любо, за мен е за теб може да е така, но има много хора които нямат деца и нямат и намерение да имат, та за тях Германия е по-добър избор от Северна Америка. Без немски само с английски в голям град в Германия предполагам е същото като без френски само с английски в Монреал. Поне моите приятели в Германия не знаят бъкел немски и се оправят - като изключим немския дето го научихме по времето на VHS касетките под наем "Яяяя, яяя ду махст дас гуууут. Яяяя, фантастиш. Их коме!!!" :lol: При това единия даже е в Констанца, некво малко градче, доколкото разбирам от него.
pticheto

Мнение от pticheto »

Отговарям на 7 Джордж:
Бъркаш ме с някои паразити :shock: , които се хващат с милионери в Бг. Но те нямат самостоятелни доходи и са зависими във всяко отношение. Тези ,които са ги купили, могат да си правят с тях всичко.Много от тях бият жените си.Ако бях паразит, защо да си хабя силите в Канада?Не ми изглежда нормално мъжът да работи, а жената да стои вкъщи и да е без доходи и зависима- това е много средновековно. пак и няма толкова загубени, та да си дават парите просто така.ако има - толкова по-зле.когато човек не те вълнува и не ти харесва, какъв е смисълът, особено ако печелиш добре в чужбина?ако нещата не стават, си казваш- има милионери, поне ще се продам скъпо , но това е заблуда за успокоение, и остава само мисъл.
А за едно нещо не съм съгласна с Анксели- че зависело от възрастта да се хванеш с богаташ - пак примери - Сесилия Саркози, и водещата на Искрено и (непри)лично Миглена Чакръкчиева, която има вече 5 брака, сега е с бизнесмен, а преди това беше с 70годишен чуждестранен мултимилионер.
Pepon

Мнение от Pepon »

...
Последно промяна от Pepon на Сря Мар 26, 2008 3:14 am, променено общо 1 път.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Pepon

Мнение от Pepon »

Lub0 написа:дойдохме тук в Канада да правим много повече и ни поеха с отворени обятия
да дойде някой през 2008-а да видим как ще го приемат :D
Lub0 написа:цял живот ще си имигрант, ами и децатат също ще бъдат такива...
И в Канада ще си цял живот имигрант, и децата ти също, освен ако не си сменят и трите имена :D
Lub0 написа:какво сте ми заповтаряли за тази Германия и т.н. при положение, че не знаете дори немски? за работа в ИТ Канада бихме могли да сравним единство със САЩ,
Ей тука вече падна най-големия смях - в Канада било най-великото ИТ :D Ти Nortel /лека им пръст/, Bell Canada и Rogers, ако ги имаш за големи ИТ компании, си много далеч от истината. Канада е никой в големия бизнес, ако не ми вярваш виж Fortune Global 500 report:

http://money.cnn.com/magazines/fortune/ ... index.html

Aко откриеш поне една канадска компания сред първите 100, моите поздравления :). А ето от така мразената от теб Германия - DaimlerChrysler, Volksvagen, Allianz, Siemens,Deutche Bank, E.ON, Deutche Post, Deutche Telecom, BASF, Munich Re Group.

В Европа има 10 пъти повече работа за ИТ, отколкото в Канада, пък ако знаеш и немски си направо цар. Не е задължително да живееш и работиш в Германия също, много компании имат outsoursing в Източна Европа. Като не ти понася БГ, може да се хванеш в Словакия, например, страната не е лоша и заплатите за ИТ са супер. Ама, какво съм седнал да отварям на слепите очите аз тука... :D
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Пипон,недей отваря Нам очите,но и недей ги затваря 8)
Ами дай да поиграем малко табла .....можеш ли?
:beer:
Hullman

Мнение от Hullman »

DaimlerChrysler, Volksvagen, Allianz, Siemens,Deutche Bank, E.ON, Deutche Post, Deutche Telecom, BASF, Munich Re Group.
Да точно в тези компании пазят места за социаладжиите от Канада или Бг специалистите които освен френски и англииски сега се оказа че знаели перфектно и немски език но не могли да си намерят свястна работа в Канада с тези 3 езика.:)
Pepon

Мнение от Pepon »

Няма нужда да работиш ти лично в Deutche Post, достатъчно е да работиш в ИТ компания, която има контракти с тях. Големия бизнес масово се отказва от несвойствени дейности. Така например Xerox в Eвропа даде почти целия си IT Customer Support на IBM.

Winston Churchill
Pepon

Мнение от Pepon »

Hullman написа: Бг специалистите които освен френски и англииски сега се оказа че знаели перфектно и немски език но не могли да си намерят свястна работа в Канада с тези 3 езика.:)
Ааааа, схванал си ми мисълта - ИТ специалист от БГ, който знае добре западен език, няма нужда да ходи в Канада, не и през 2008-а :D

Winston Churchill
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Pepon я ми кажи ти какво по-точно разбираш от ИТ бизнес и какво си постигнал в тази област?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
ninka83

Мнение от ninka83 »

Pepon написа:
Hullman написа: Бг специалистите които освен френски и англииски сега се оказа че знаели перфектно и немски език но не могли да си намерят свястна работа в Канада с тези 3 езика.:)
Ааааа, схванал си ми мисълта - ИТ специалист от БГ, който знае добре западен език, няма нужда да ходи в Канада, не и през 2008-а :D
пепон,
нищо недей да им казваш защото тия всичките само гледат как да се измъкнат от канадата :lol: и ше са конкуренция :lol: езика вервам са го научили вече :lol:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

IT бизнес е много общо, ако говорим за гениален програмист, защо изибщо е нужно да ходи някъде, живее си на Тортуга или на яхта и си работи по интернет, изпълнява си задания пратени му на един от многото езици които владее и си пее ...
Това е дрийм job за мен, нещо което се прави по интернет и носи много пари :). Досега съм открила няколко такива. Програмист, окобено пък търсен и гениален не мога да стана. Късно е и за рентгенолог, като един от нашите, който диагностицира снимчици от вилата си в Калифорния :). На борсата също още не мога да стана особено печеливша, така че още търся. Някакви други идеи някой да има :)?
Циганите - на Сатурн !
Pepon

Мнение от Pepon »

Ами скромността не ми позволява да ти отговоря точно, но само ще ти кажа, че работя за по-голяма компания от твоята, а позицията ми е Senior Enterprise Software Implementation Engineer.

Winston Churchill
Hullman

Мнение от Hullman »

Права е anxeli
Който е много добър може да работи от всякъде в тази област.
Аз обачне не разбирам как така в Канада не можахте да си намерте работа в Топ 500 световна компания сеге вече ви се привижда в Топ 10?

Това е все едно Илия Чубриков Бг шофьор на рали Албена каращ спортно Пежо 205 да почне утре във Формула 1.:)
Заключено