Абсолютно си прав. Дори моите деца от смесен брак с холандец, в Холандия ги гледаха накриво и си пазеха децата от моите да не играят заедно с техните.Lub0 написа:.......защото живота не е само пари, там не само, че цял живот ще си имигрант, ами и децатат също ще бъдат такива... какво сте ми заповтаряли за тази Германия и т.н. при положение, че не знаете дори немски?
Калгари / Ванкувър?
prace написа:Абсолютно си прав. Дори моите деца от смесен брак с холандец, в Холандия ги гледаха накриво и си пазеха децата от моите да не играят заедно с техните.Lub0 написа:.......защото живота не е само пари, там не само, че цял живот ще си имигрант, ами и децатат също ще бъдат такива... какво сте ми заповтаряли за тази Германия и т.н. при положение, че не знаете дори немски?

А тебе в работата как те гледаха, като разбраха че си емигрантка?
Любо, за мен е за теб може да е така, но има много хора които нямат деца и нямат и намерение да имат, та за тях Германия е по-добър избор от Северна Америка. Без немски само с английски в голям град в Германия предполагам е същото като без френски само с английски в Монреал. Поне моите приятели в Германия не знаят бъкел немски и се оправят - като изключим немския дето го научихме по времето на VHS касетките под наем "Яяяя, яяя ду махст дас гуууут. Яяяя, фантастиш. Их коме!!!"Lub0 написа: в западна европа не бих отишъл и за двойно повече пари, защото живота не е само пари, там не само, че цял живот ще си имигрант, ами и децатат също ще бъдат такива... какво сте ми заповтаряли за тази Германия и т.н. при положение, че не знаете дори немски?

Отговарям на 7 Джордж:
Бъркаш ме с някои паразити
, които се хващат с милионери в Бг. Но те нямат самостоятелни доходи и са зависими във всяко отношение. Тези ,които са ги купили, могат да си правят с тях всичко.Много от тях бият жените си.Ако бях паразит, защо да си хабя силите в Канада?Не ми изглежда нормално мъжът да работи, а жената да стои вкъщи и да е без доходи и зависима- това е много средновековно. пак и няма толкова загубени, та да си дават парите просто така.ако има - толкова по-зле.когато човек не те вълнува и не ти харесва, какъв е смисълът, особено ако печелиш добре в чужбина?ако нещата не стават, си казваш- има милионери, поне ще се продам скъпо , но това е заблуда за успокоение, и остава само мисъл.
А за едно нещо не съм съгласна с Анксели- че зависело от възрастта да се хванеш с богаташ - пак примери - Сесилия Саркози, и водещата на Искрено и (непри)лично Миглена Чакръкчиева, която има вече 5 брака, сега е с бизнесмен, а преди това беше с 70годишен чуждестранен мултимилионер.
Бъркаш ме с някои паразити

А за едно нещо не съм съгласна с Анксели- че зависело от възрастта да се хванеш с богаташ - пак примери - Сесилия Саркози, и водещата на Искрено и (непри)лично Миглена Чакръкчиева, която има вече 5 брака, сега е с бизнесмен, а преди това беше с 70годишен чуждестранен мултимилионер.
...
Последно промяна от Pepon на Сря Мар 26, 2008 3:14 am, променено общо 1 път.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
да дойде някой през 2008-а да видим как ще го приематLub0 написа:дойдохме тук в Канада да правим много повече и ни поеха с отворени обятия

И в Канада ще си цял живот имигрант, и децата ти също, освен ако не си сменят и трите именаLub0 написа:цял живот ще си имигрант, ами и децатат също ще бъдат такива...

Ей тука вече падна най-големия смях - в Канада било най-великото ИТLub0 написа:какво сте ми заповтаряли за тази Германия и т.н. при положение, че не знаете дори немски? за работа в ИТ Канада бихме могли да сравним единство със САЩ,

http://money.cnn.com/magazines/fortune/ ... index.html
Aко откриеш поне една канадска компания сред първите 100, моите поздравления

В Европа има 10 пъти повече работа за ИТ, отколкото в Канада, пък ако знаеш и немски си направо цар. Не е задължително да живееш и работиш в Германия също, много компании имат outsoursing в Източна Европа. Като не ти понася БГ, може да се хванеш в Словакия, например, страната не е лоша и заплатите за ИТ са супер. Ама, какво съм седнал да отварям на слепите очите аз тука...

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
Да точно в тези компании пазят места за социаладжиите от Канада или Бг специалистите които освен френски и англииски сега се оказа че знаели перфектно и немски език но не могли да си намерят свястна работа в Канада с тези 3 езика.DaimlerChrysler, Volksvagen, Allianz, Siemens,Deutche Bank, E.ON, Deutche Post, Deutche Telecom, BASF, Munich Re Group.

Няма нужда да работиш ти лично в Deutche Post, достатъчно е да работиш в ИТ компания, която има контракти с тях. Големия бизнес масово се отказва от несвойствени дейности. Така например Xerox в Eвропа даде почти целия си IT Customer Support на IBM.
Winston Churchill
Winston Churchill
Ааааа, схванал си ми мисълта - ИТ специалист от БГ, който знае добре западен език, няма нужда да ходи в Канада, не и през 2008-аHullman написа: Бг специалистите които освен френски и англииски сега се оказа че знаели перфектно и немски език но не могли да си намерят свястна работа в Канада с тези 3 езика.

Winston Churchill
Winston Churchill
пепон,Pepon написа:Ааааа, схванал си ми мисълта - ИТ специалист от БГ, който знае добре западен език, няма нужда да ходи в Канада, не и през 2008-аHullman написа: Бг специалистите които освен френски и англииски сега се оказа че знаели перфектно и немски език но не могли да си намерят свястна работа в Канада с тези 3 езика.
нищо недей да им казваш защото тия всичките само гледат как да се измъкнат от канадата

IT бизнес е много общо, ако говорим за гениален програмист, защо изибщо е нужно да ходи някъде, живее си на Тортуга или на яхта и си работи по интернет, изпълнява си задания пратени му на един от многото езици които владее и си пее ...
Това е дрийм job за мен, нещо което се прави по интернет и носи много пари
. Досега съм открила няколко такива. Програмист, окобено пък търсен и гениален не мога да стана. Късно е и за рентгенолог, като един от нашите, който диагностицира снимчици от вилата си в Калифорния
. На борсата също още не мога да стана особено печеливша, така че още търся. Някакви други идеи някой да има
?
Това е дрийм job за мен, нещо което се прави по интернет и носи много пари

Циганите - на Сатурн !
Права е anxeli
Който е много добър може да работи от всякъде в тази област.
Аз обачне не разбирам как така в Канада не можахте да си намерте работа в Топ 500 световна компания сеге вече ви се привижда в Топ 10?
Това е все едно Илия Чубриков Бг шофьор на рали Албена каращ спортно Пежо 205 да почне утре във Формула 1.
Който е много добър може да работи от всякъде в тази област.
Аз обачне не разбирам как така в Канада не можахте да си намерте работа в Топ 500 световна компания сеге вече ви се привижда в Топ 10?
Това е все едно Илия Чубриков Бг шофьор на рали Албена каращ спортно Пежо 205 да почне утре във Формула 1.