Какво и е на България, бе?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
miteto
Модератор

Re: Какво и е на България, бе?

Мнение от miteto »

ivalin написа: А това с два пъти по-евтиния наем от моргиджа не е утопия, а реалност. И аз като Мухътъ ще потвърдя, че има наеми и наеми, кой на какво ще попадне е и изветна доза късмет разбира се, но като цяло е най-вече боравене с информация, а тя се събира с много време и контакти, от небето не пада.
Лошо няма, на кой каквото му допада. Ама да си мислиш, че семейство зъболекари с няколко стотин хиляди долара заплата са си купили къща в Денвър (където е по-евтино от Торонто или Ванкувър) и са се набутали - е нема как, приятелю :D
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

pumpy написа:Ивалине, аз съм днес на 39, след 25 ще съм на 64. Не само, че не смятам да имам "чене", а ми и смятам да си ползвам зъбите още поне 20/25 годинки след това. Като приемем това за даденост, не ми пречи да "рискувам" едни 25к днес и да видя какво ще стане с тях след 25 години. Както казва един български "гений" "който не играи, не пичели"
Ако пък след 25 години съм на 2 метра под земята (в моя случай в урна преди това) то ми е ВСЕ ТАЯ какво ще е станало с тези 25к днешни пари.

А относно "робията" - когато си имаш къща и си се грижиш за нея, както намериш за добре, тогава пак се обаждай, защото иначе да ти кажа както каза мухата "фантазии". Освен ако не приемем, че си живееш в кочинка та предполагаш и другите хора имат това ниво на изисквания. Аз знам, че всеки съди за хората по себе си и само мога да кажа, че съм щастлив, че сина ми си счупи крака преди година, та не се наложи да ми виждаш "кочинката" на живо
За детенцето ми е жал и много съжалявам, че така се е случило! ;( :( Не са фантазии, а реалност и въпрос на лично мнение. Като съм написал "кочинка" най-малко съм целил да обидя твоята къща, това е общия знаменател, с който наричам строителството тук на континента по мои си лични критерии и съображения. Така, че ИЗВИНЯВАЙ!!! Разбира се, че твоята къща е най-хубавата, та нали си е твоя, ако може така да се каже... Но онова с кръчмарските сметки ми позволи да не се съглася, ти просто се радвай на живота и се надявай.... все някога може и да се случи, а още повече и на теб. Аз съм като онзи дядо на 90 г. дето спечелил милионите от джакпота и като го попитали какво ще е първото нещо, което ще направи с тях, той отговорил, че ще построи градски кенеф, та да може всеки, който дойде в града да му сере и пикае на късмета. :lol:
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

pumpy написа:Ergo тези дето плащат наеми ЗНАЯТ, а тези които правят инвестиции, другите да им ги изплащат, НЕ ЗНАЯТ....
Само да се чудиш що им е на стотици хиляди собственици и компании да субсидират за своя сметка наема на наемателите си и да трупат загуби година след година......направо "фантазия", но само ако можеш да пиеш толкова, колкото трябва. Ако е греяна ракийка с бай ти Гошо още по-добре.....
А, забравих: и да им плащат сметките за ток и газ, пак на загуба, само и само негово ВЕЛИЧЕСТВО наемателя да си вярва, че е ударил кьоравото.
:oops: Не бях видял този пост. За всеки влак си има пътници и всеки има право на собствено мнение, аз въобще нямам за цел да те убеждавам в каквото и да било... Но както казах вече има наеми и наеми, така е и с наемателите. Това е мнооого обширна тема и можем да я дъъвчим до безкрай, ако сме на маса и ракия, а не да пълним форума, пък сиирджиите само да се кефят. Аз съм и наемател и собственик, ако изобщо има някакво значение за теб,така, че за много неща се сещам, ама по-добре да си трая, че веднага ще започнат едни коментари, едни интерпретации ум да ти зайде... 8)
Последно промяна от ivalin на Вто Окт 27, 2015 10:55 pm, променено общо 1 път.
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

pumpy написа:
ivalin написа:И аз като Мухътъ ще потвърдя, че има наеми и наеми, кой на какво ще попадне е и изветна доза късмет разбира се, но като цяло е най-вече боравене с информация, а тя се събира с много време и контакти, от небето не пада. И не случайно се казва именно "МОРГИДЖ"...! :rofl:
Ergo тези дето плащат наеми ЗНАЯТ, а тези които правят инвестиции, другите да им ги изплащат, НЕ ЗНАЯТ....

Само да се чудиш що им е на стотици хиляди собственици и компании да субсидират за своя сметка наема на наемателите си и да трупат загуби година след година......направо "фантазия", но само ако можеш да пиеш толкова, колкото трябва. Ако е греяна ракийка с бай ти Гошо още по-добре.....
А, забравих: и да им плащат сметките за ток и газ, пак на загуба, само и само негово ВЕЛИЧЕСТВО наемателя да си вярва, че е ударил кьоравото.
Пумпъл, от 1000 км си личи че от бизнес нищо не разбираш, ама бъкел ! :D

Ти ако се имаш за кондо или апартаменти компания и мислиш че имаш нещо общо с тях, всички бели гарги у форумо ще паднат от смях :rofl: :rofl: :rofl: :lol: :lol: :D :rofl:
Ако си чувал за преференции и контракти със компании като хайдро и белл ще се светнеш че на хората това им е основен бизнес, а не фантазии като твоето
Само не ти пожелавам тука им викат "професионални тенанти", влизат Септември, плащат първи и последен наем и излизат Юни, през това време ядат пият и се..т за сметка на хазаина, ако си късметлия после ще минеш само с едно боядисване, ама ако са истински боклуци ще си назад с 10 к.
Бани, мани и драйвалове , като са се напивали са ритали стените и са забивали фасове по вратите !
Имах един познат точно с такъв случай, въпреки че имаше залепен нотис от шерифа,та ме вика да му помогна да изхвърля багажа на италианците от бейсмънда, 1 Тв. и 2 чувала дрехи, изобщо не ми дремеше бих един шут на вратата и изхвърлих всичко, човека просто се беше скрил горе във собствената си къща и след 2 месеца я продаде
Та тея компании могат да поемат такива загуби, ама ти бая зъбки ще има да изработиш за оня дето духа
Капиш ? ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Странджата

Мнение от Странджата »

Ивалине,гледам и в други теми наричаш домовете на хората, ,,кочини,, , това дава пълна представа що за бозайник си!Пумпи,що за търпение имаш да се занимаваш с елементарни хейтъри?!
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Абе мухъ, ти откри Америка бе майна! Викаш, ако клиентите ти крадат и трошат, бизнесът ти ще губи пари? Добре че беше ти да ни кажеш :rofl:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Marto написа:Абе мухъ, ти откри Америка бе майна! Викаш, ако клиентите ти крадат и трошат, бизнесът ти ще губи пари? Добре че беше ти да ни кажеш :rofl:
***ец, до сега къде дрема, а не обади на пумпула да си фантазира по малко в близките 25 години ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Народния гений: Глад равно на Капитализъм ! :o :o :o
Снимката е моя от 2013 от Женския пазар
Изображение
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

ivalin написа: Каква полза от "далаверата" като много вероятно само ченето ти ... да е останало да трака в някой трап 1Х2 м. в добре поддържан и тих парк с още по- тихи комшии. :lol:
Прочети си пак подписа и... невърмайнд.

Предишния ти за споренето беше върха на иронията.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Странджата написа:Ивалине,гледам и в други теми наричаш домовете на хората, ,,кочини,, , това дава пълна представа що за бозайник си!Пумпи,що за търпение имаш да се занимаваш с елементарни хейтъри?!
Искаш ли да ти постна няколко твои цитата как ти наричаше къщите на хората преди лично да се "задомиш"?

Иначе заблудата относно сравняването собствена къща/апартамент под наем идва от факта, че под наем се дават масово жилища с пазарна стойност в пъти по-ниска от домът, който нормален човек би избрал за перманентно семейно огнище. Ако сравнявате не с къща, а с цената на етаж от дърт дуплекс тогава сметката излиза в полза на мортгиджа.

Както обичам да казвам: Наемателите изплащат ипотеката на хазяите си.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Странджата

Мнение от Странджата »

Marto написа:
ivalin написа: Каква полза от "далаверата" като много вероятно само ченето ти ... да е останало да трака в някой трап 1Х2 м. в добре поддържан и тих парк с още по- тихи комшии. :lol:
Прочети си пак подписа и... невърмайнд.

Предишния ти за споренето беше върха на иронията.
ablood написа:
Странджата написа:Ивалине,гледам и в други теми наричаш домовете на хората, ,,кочини,, , това дава пълна представа що за бозайник си!Пумпи,що за търпение имаш да се занимаваш с елементарни хейтъри?!
Искаш ли да ти постна няколко твои цитата как ти наричаше къщите на хората преди лично да се "задомиш"?

Иначе заблудата относно сравняването собствена къща/апартамент под наем идва от факта, че под наем се дават масово жилища с пазарна стойност в пъти по-ниска от домът, който нормален човек би избрал за перманентно семейно огнище. Ако сравнявате не с къща, а с цената на етаж от дърт дуплекс тогава сметката излиза в полза на мортгиджа.

Както обичам да казвам: Наемателите изплащат ипотеката на хазяите си.
Поствай!
IFF

Мнение от IFF »

optics написа:Народния гений: Глад равно на Капитализъм ! :o :o :o
Снимката е моя от 2013 от Женския пазар
Изображение
Едно време ни учиха, че "пари-стока-пари прим".
Опитвам се да намеря някаква логика в това и не намирам. Например ако сме едно село с 12 жители, 10 от които работим за единия, който произвежда кошници да кажем и 12-я е банкер, как аджеба ще се получи това уравнение. Значи предприемача взема заем от банкера за да започне производство, да кажем 100 лева, Не влага в материали (набавя си го сам) и дава заплати по 10 лева на 10-те си работника. Да кажем че е произвел 100 кошници, на които себестойността е 1 лев на кошница и трябва да ги продаде за да направи прим и да продължи да произвежда. Работниците му имат само по 10 лева, така че даже и да си дадат всичките пари за кошници, той може да получи най-много 100 лева. Банкера ще вземе лихва да речем 5 лева, така че и той няма да може да си купи. Не мога да разбера откъде ще дойде прим-а. Остава само да се нападне съседното село, да се избият хората и да им се вземат парите за да си купят кошници. По този начин паричната система се явява постоянен генератор на войни.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Странджата написа:Явно си изтрил старите съобщения.
Изглежда ти също.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Kan_Tangra написа: Годишно колко излиза в двете държави?
Моята съвсем груба сметка, с която не ангажирам никой е
8 х 300$ канада = 2400$
София 300лв х 4 = 1200лв
Ако някой има претенции, да направи нова сметка
Сметката ти е чак невярна. Даже в Калгари извън 6те зимни месеца сметката на отопление ми е символична, а в най-големия студ не надвишава 150 долара, къща. Тока е до $70. Водата е повече, поне 80 кинта, слагат водомери на кондотата в целия град и безлимитното плацикане ще е скъп спомен от миналото много скоро. Климатика е нужен не повече от два месеца, аз мога и без такъв.

В БГ 120 кинта на месец не стигаше само за частично отопляване на жилище, сезона е 5 месеца, даже в Пловдив. От климатици правят икономия, и зиме и лете.

И цялата работа, че не ти стигала заплатата да я спестяваш или да я харчиш както ти се искало. Ако си решил да си биеш шута за някъде, трябва ли ти форумното одобрение? На мене не. :)
Embrace your climate change!
speedy

Мнение от speedy »

IFF написа: Остава само да се нападне съседното село, да се избият хората и да им се вземат парите за да си купят кошници. По този начин паричната система се явява постоянен генератор на войни.
Марксизмът не прощава... това е като пример от реч на партиен секретар (по-младите да проверят в Google какво е това същество).

А защо да не продава кошници в другото село и, защо не и в още села/ Току виж оттам пък вземе да купи обувки и царевица, че на кошничарите не им остава време да орат и сеят.

Процес, който е характерен за сложна система не може да се изследва в проста, затворена система.

Парите не са нещо материално а мярка за стойност. Стойността е субективен фактор.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Заключено