FSWP - 2014г.

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
kadima

Re: FSWP - 2014г.

Мнение от kadima »

Оказа се, че нямаме :( , другата седмица започвам да попълвам апликейшъна, гледам да оправям и останалите документи. При успешен IELTS, надявам се до края на юли да сме готови. Относно WES, моите документи пристигнаха седмица по-рано от обявения срок, така че може и да ти се случат нещата :y:
dzverum

Мнение от dzverum »

EkaterinaSt написа:От WES са ми писали, че документите ми ще са готови на 01-ви Август :o Дано да успеят по-рано, че аз очаквах до края на Юли да подадем документите. :(

kadima, в България нямате ли роднина/приятел с кредитна карта? Вие готови ли сте за подаване? Само IELTS-a ли ви остана?
Я си отворете бланката за кредитна карта и вижте дали може да се попълни от друг освен от основния кандидадат?
F*ck Google, ask me!
Leda78

Мнение от Leda78 »

kadima, всяка банка ще е щастлива да ти изкара кредитна карта, повярвай ми. Сумата, която ти трябва за визите не е голяма, така че ... Никой не те кара да я ползваш за друго - просто подавай документи и изкарвай. Имах познат, който не искаше кредитна и си направи нещо като кредитна карта, ама "подплатена" с твои пари... не знам как става обаче. Ако и ти имаш същата непоносимост към кредитни карти - да го питам? :D
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
tonny

Мнение от tonny »

Тез улигофрени от WES започват да ме дразнят. Миналия четвъртък в 12 тяхно време получиха документите ми, още не са ми обновили статуса. Писах им и ми казаха че траело до 72 часа. При вас така ли ги забавиха?!?
Аз сега им написах едно злобно писмо с идеята да вземат да си свършата работата immediately... :D
kadima

Мнение от kadima »

Да, и при мен имаха забавяне на обновяване на статуса с около седмица от получаването
tonny

Мнение от tonny »

И после за колко време ти направиха оценката. Както пише на саита за 20 работни дни ли?
Аватар
EkaterinaSt
Обратна връзка:

Мнение от EkaterinaSt »

И на мен едва вчера ми писаха и ми обновиха статуса, а са получени отпреди 7-8 дни документите ми. Не се притеснявай.
kadima

Мнение от kadima »

tonny, според мен до края на юли ще си получиш документите със сигурност :y:
Айде релакс тази вечер и утре да ги разбием на speaking-a :rock:
tonny

Мнение от tonny »

Thank you for e-mailing us, we understand your concerns. Your file is currently under review; please continue to check your status online for updates.
Статуса ми е сменен на "Documents received - review in progress"
Явно трябва да им напомниш, че трябва да си вършат работата. :D
Аватар
cantare

Мнение от cantare »

Здравейте,

Моя близка приятелка иска да пусне документи по федералната процедура. Аз не съм много наясно, че дойдох по френската програма. Но все пак от това, което изчетохме до сега разбрахме, че уж има шансове - професията й е в списъците (IT), има 3-4 г. стаж, говори английски на доста добро ниво. Обаче като е правила онлайн теста й е дал накрая отрицателен отговор, че не става за имиграция... Дали защото е сама?
Също така искам да потвърдя за бакалавър 21 точки ли дават? И как определят точките за адаптация, ако е кандидата без семейство, а има леля и първи братовчеди, те играят ли роля тук?

Благодаря!
Vouloir, c'est pouvoir!
tonny

Мнение от tonny »

Това с тестовете е някакъв мираж, всички ни изкарва, че не ставаме затам. По назад в темата има разискван този въпрос. Т.е. да не се притеснява от това.
За всичко останало да чете http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... actors.asp"
Там ще намери отговори на всичко, според мен. :)
Аватар
EkaterinaSt
Обратна връзка:

Мнение от EkaterinaSt »

cantare написа:Здравейте,

Моя близка приятелка иска да пусне документи по федералната процедура. Аз не съм много наясно, че дойдох по френската програма. Но все пак от това, което изчетохме до сега разбрахме, че уж има шансове - професията й е в списъците (IT), има 3-4 г. стаж, говори английски на доста добро ниво. Обаче като е правила онлайн теста й е дал накрая отрицателен отговор, че не става за имиграция... Дали защото е сама?
Също така искам да потвърдя за бакалавър 21 точки ли дават? И как определят точките за адаптация, ако е кандидата без семейство, а има леля и първи братовчеди, те играят ли роля тук?

Благодаря!
Здравей! :)

Коментирахме вече теста на страницата на cic. Да не се притеснява приятелката ти, а да си сметне точките и да прецени сама дали има шанс. Трябва да събере минимум 67 точки.

Относно лелята - дават 5 точки за адаптация ако имаш леля permanent resident или citizen. Това се доказва с документи - копия от паспорта, копие от акт за раждане /както и на бащата или майката на приятелката ти, за да се докаже родственост/и някакви документи , доказващи, че лелята реално живее в Канада - разпечатани платени сметки, извлечения от банкови сметки, договор за наем, фиш от заплата и т.н. с дата не по-стара от шест месеца. На тези документи също така трябва да пише ясно имената на лелята и адресът й. Повече подробности за изискуемите документи има в document checklist-a, който е публикуван на сайта на cic.
Успех на приятлеката ти! :)
MurAhm

Мнение от MurAhm »

Здравейте,
Какви документи трябва да изпратя до WES? Оригинална диплома с приложение или нотариално заверено копие с апостил?
Само водещият кандидат ли трябва да предостави този документ от WES?
Аватар
EkaterinaSt
Обратна връзка:

Мнение от EkaterinaSt »

MurAhm написа:Здравейте,
Какви документи трябва да изпратя до WES? Оригинална диплома с приложение или нотариално заверено копие с апостил?
Само водещият кандидат ли трябва да предостави този документ от WES?
Задължително нотариално заверено копие, без оригинали! Легализирано /с апостил/. Ако става въпрос за дама със сменена фамилия е желателно да се приложи и нот. заверено копие на удостоверение за сключен граждански брак.

Относно FSWP, доколкото ми е известно не ти дават никакви допълнителни точки за образование на придружаващия кандидат, така че не знам дали има слисъл да се изпращат техните документи до WES. И другите да кажат...

Като изпращаш дипломата към WES приложи в плика и разпечатано application summary , което ще получиш като си финализираш регистрацията в сайта им.
MurAhm

Мнение от MurAhm »

Благодаря много за отговора.
А как стоят нещата с приравняването на дипломите? Имате ли представа колко точки ще получа, ако имам завършена магистратура в УНСС?
Публикувай отговор