За чакащите интервю

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
tonich

Re: За чакащите интервю

Мнение от tonich »

geronimo написа:Късно снощи писах на Лиса и една минута след като пратих писмото, получих отговор:

Bonjour.
Je suis présentement absente et serai de retour lundi, le 24 janvier 2011.

Au plaisir

Lisa Schreiber
Това е автоматичен отговор.
Престанете да пълните пощата на хората с въпросите си! Те знаят, че чакате отговор и ще ви отговорят.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
BibitaN

Мнение от BibitaN »

tonich написа: Престанете да пълните пощата на хората с въпросите си! Те знаят, че чакате отговор и ще ви отговорят.
Е добре де, явно geronimo не се е сетил, че е автоматичн отговор, какво толкова?!

И какво значи 'престанете да пълните пощата на хората'?! Нормално е нещо когато не е ясно, да питаме. Нали затова са тези мейли, за връзка с тях.
Интересно как ще стане ясно, че искаш да знаеш, ако не попиташ. ПОвечето пъти когато няма дълго време отговор или информация от тяхна страна, се разработват когато им напишеш мейл. За всичко е така - досиетата през повечето време отлежават някъде.

И ако ти, tonich, чакаш покана и не те вълнува толкова дали и кога ще си я получиш, то тогава, моля, не така нападателно към другите! Всеки си решава дали да се интересува какво се случва с неговото досие или не! Ако ни ти допада какво пишем в темата, просто не я чети!
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

:D
Последно промяна от mufc на Сря Май 18, 2011 6:11 pm, променено общо 1 път.
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Приятели,тези документи които ни ги изискват за интервюто трябва ли да се превеждат на френски език отново? Говоря за служебните бележки,че работим в момента на постоянен трудов договор.Дипломи, актове за раждане и паспорти ще носим оригиналите,но пише и копия....
Аватар
GRus

Мнение от GRus »

mishka77 написа:Приятели,тези документи които ни ги изискват за интервюто трябва ли да се превеждат на френски език отново? Говоря за служебните бележки,че работим в момента на постоянен трудов договор.Дипломи, актове за раждане и паспорти ще носим оригиналите,но пише и копия....
Според мен искат само оригиналите на документите, които вече сме им изпратили преведени / нотариално заверени - предполагам за сверка. В списъка с изискуеми документи наистина са включени преводи на служебните бележки, дипломи и прочие, но е добавено - в случай че не са изпратени заедно с първоначалното заявление.
На мен ми искат и още един документ - нотарилано заверена декларация от бащата на детето, като той е добавен на ръка в списъка - но той касае лично моя казус и не се изисква стандартно.
Последно промяна от GRus на Чет Яну 20, 2011 2:12 pm, променено общо 2 пъти.
If everything seems under control you're just not going fast enough
Karadjova

Мнение от Karadjova »

Е добре де, явно geronimo не се е сетил, че е автоматичн отговор, какво толкова?!

И какво значи 'престанете да пълните пощата на хората'?! Нормално е нещо когато не е ясно, да питаме. Нали затова са тези мейли, за връзка с тях.
Интересно как ще стане ясно, че искаш да знаеш, ако не попиташ. ПОвечето пъти когато няма дълго време отговор или информация от тяхна страна, се разработват когато им напишеш мейл. За всичко е така - досиетата през повечето време отлежават някъде.

И ако ти, tonich, чакаш покана и не те вълнува толкова дали и кога ще си я получиш, то тогава, моля, не така нападателно към другите! Всеки си решава дали да се интересува какво се случва с неговото досие или не! Ако ни ти допада какво пишем в темата, просто не я чети![/quote]
Ами аз като гледам, Вие май и не можете да четете! Колагата, tonich, одавна си е получил поканата и е в Канада.Поне от това което пише. И май е крайно време да разберете,че в Канада нещата стават бавно, но стават! Хората във Виена си знаят работата. Бюрокрацията им е много и тежка, но действа. Не мисля,че досиетата "отлежават" Това не е нашата администрация. Трябва да се научите на малко търпение. Вместо постоянно да им пишете(по няколко пъти на ден) си уползотворете времето с учене. Ще Ви е необходимо
Повечко търпение имайте, тази процедура трябва да ви научи поне на това ;)
BibitaN

Мнение от BibitaN »

Относно това дали tonich има покана или не - не ме вълнува изобщо! И как ли пък няма да седна да търся дали този някой наистина е получил покана. Точно затова съм написала 'ако...':D Ама... кой да види. ;) Някакси не виждам с какво право размахвате пръст и ни казвате какво да правим. Поне не с този тон!
И кой ти каза, Karadjova, че пишем до Виена по няколко пъти на ден? Тука вече пишеш свободни съчинения.
Пак казвам, като се дразните, никой не ви кара да четете тук. Толкова е просто!
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
Karadjova

Мнение от Karadjova »

BibitaN написа:Относно това дали tonich има покана или не - не ме вълнува изобщо! И как ли пък няма да седна да търся дали този някой наистина е получил покана. Точно затова съм написала 'ако...':D Ама... кой да види. ;) Някакси не виждам с какво право размахвате пръст и ни казвате какво да правим. Поне не с този тон!
И кой ти каза, Karadjova, че пишем до Виена по няколко пъти на ден? Тука вече пишеш свободни съчинения.
Пак казвам, като се дразните, никой не ви кара да четете тук. Толкова е просто!
BibitaN, ами не визирам точно теб, но има такива които пишат постоянно.
И ни най малко Ви се казва какво да правите.Просто съвет, за да преживеете по лесно цялата процедура, или поне до къде стигнете.
Всеки е минал от начало до край, и опита не е маловажен. Но не си В канада нищо не пада от небето, както го бяха написали в един от официалните им сайтове.Не случайно, в много от тях, има тестове за това дали даден кандидат имигрант е подходящ да живее там.
Нямам желание да засягам никого, но във форума е добре да се четат полезни неща, а не да се пълни с празни приказки и постоянни упреци към администрацията на друга държава :)
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Karadjova :clap:
При някои кандидатури нещата се случват по-бавно,всичко е индивидуално!
Лично аз съм писала само веднъж,не че не съм се притеснявала...не са ми искали допълнителни документи,поканата ми за интервю пристигна след 6 месеца,дай боже и занапред да е така .Търпение приятели....това е част от играта ;)
Последно промяна от mishka77 на Чет Яну 20, 2011 2:06 pm, променено общо 2 пъти.
BibitaN

Мнение от BibitaN »

Виж, Karadjova, аз също не смятам, че трябва да пишем празни приказки... каквито са и моите писания в момента, ама да се обясня за последно! :D Просто не всеки се сеща явно за това или някои са по-импулсивни.
Или ако поучаваме, да е с добър тон.

Естествено, че споделеният опит е най-важното и незаменимо тук, но нека този, който дава съвети, да ги дава добронамерено, а не с изречения от рода - 'правете това, а не онова' - думите и начинът по който се изразяваме е важен. За всички е ясно че пътят е труден и дълъг. И, разбира се... френски преди всичко - спор няма!

Аз не искам също да засегна никого, просто ми се ще да бъдем по-добри един с друг.:)
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Ще се намеся и аз в разговора с един канадски виц.

"Как може в горещ летен ден да накараш всички канадци да излязат от един препълен плувен басейн? .... Просто им кажи"
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

BibitaN написа:ПОвечето пъти когато няма дълго време отговор или информация от тяхна страна, се разработват когато им напишеш мейл.
Това малко ми напомня за оная история с индианците. Защо танца на дъжда винаги е докарвал дъжд? Ми щот ония не спирали да танцуват докато завали.

Много от по-старите имигранти са чакали години, а не месеци и мисленето на определени автори в тази темa е леко казано дразнещо. Всички знаем какво е нетърпение, ама кат почнат да се възмущават, все едно квебекарите им дължат нещо :rofl:

Представям си какъв вой ще настане като им се сбъдне (дано! - да не каже някой че съм негативен) мечтата и канадската реалност им го начука, ама яко.
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Marto,доста смело изказване и малко грубо,но знаеш ли....прав си :) Лично аз вече съм била в чужбина и знам как е(няма да влизам в подробности) Дано всеки тръгнал по този път е наясно какво прави!
Успех на всички в процедурата! :y:
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

:D
Последно промяна от mufc на Сря Май 18, 2011 6:12 pm, променено общо 2 пъти.
BibitaN

Мнение от BibitaN »

.
Последно промяна от BibitaN на Пет Яну 21, 2011 9:18 am, променено общо 1 път.
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
Публикувай отговор