Сиърс почнаха да цакат клиентите си и бяха наказани. Нали не искаш да кажеш, че са фалирали щото са имали акции.Vedren написа:Така де ама нали Сиърс имаха акции. Какво стана с тези акции които от над 50 $ малко преди да затворят станаха стотинки.Сиърс е бизнес, бизнеси фалират, има и финансови кризи, “корекции” и т.н.
Какво стана с капитала на собствениците на тези акции?
Нали винаги след дълъг период се печелело.
Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти !
Re: Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти
1.5 млн. е ако има някой който да ти ги даде бе Румба, то и моите обувки в шкафа са си мои и аз си мисля че струват 2000 кинта, ама са си 100roumensp написа:В действителност наистина е на банката, плюс още 2-3 легла и няколко други дреболии на обща стойност 40к. Останалото от къщата (около 1.5М) си е мое. И леглото щеше да е мое, ако не биеха през пръстите като предплащаш прекалено много. Докато от твоето кондо само леглото е твое, нали така ?myhata II написа:Румба, верно ли че в леглото което спиш и то било на банката ?roumensp написа:Сиърс е бизнес, бизнеси фалират, има и финансови кризи, “корекции” и т.н. ... Слагаш си парите в някой индекс и забравяш за тях десет години, после ще се чудиш как си могъл да държиш преди пари в сейвингс акаунт. Това ако не смяташ да ги ползваш в тия 10 години де ... ако ти трябват за покупка на картофи, тоалетна хартия и подобни, както вие процедирате е друг въпрос.![]()
Което ме навежда на мисълта, че трябва да се осведомя (защото очевадно не си наясно), че финансирането на нова кола е напълно Open, за разлика от повечето мортгиджи и можеш да надплащаш колкото искаш и когато искаш, за да си намалиш лихвата и техния профит, стига да считаш, че ти е изгодно финансово.
Разликата обаче между моите обувки и твоето бунгало е че , моите обувки са си мои и сега ако ми е кеф ще ги продам, подаря или хвърля в кофата ако искам, а твоето бунгало не е твое, то е на банките както и всичко у вас, и те решават колко струват и какво ще правят с тях !
Капиш?

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Наказани от кого бе Джетчо, някой път си ги вадите от носа някой нещаjet написа:Сиърс почнаха да цакат клиентите си и бяха наказани. Нали не искаш да кажеш, че са фалирали щото са имали акции.Vedren написа:Така де ама нали Сиърс имаха акции. Какво стана с тези акции които от над 50 $ малко преди да затворят станаха стотинки.Сиърс е бизнес, бизнеси фалират, има и финансови кризи, “корекции” и т.н.
Какво стана с капитала на собствениците на тези акции?
Нали винаги след дълъг период се печелело.

Стефан Цанев
Стефан Цанев
- roumensp
Ти май не можеш да четеш, а ?myhata II написа:1.5 млн. е ако има някой който да ти ги даде бе Румба, то и моите обувки в шкафа са си мои и аз си мисля че струват 2000 кинта, ама са си 100roumensp написа:В действителност наистина е на банката, плюс още 2-3 легла и няколко други дреболии на обща стойност 40к. Останалото от къщата (около 1.5М) си е мое. И леглото щеше да е мое, ако не биеха през пръстите като предплащаш прекалено много. Докато от твоето кондо само леглото е твое, нали така ?myhata II написа:Румба, верно ли че в леглото което спиш и то било на банката ?roumensp написа:Сиърс е бизнес, бизнеси фалират, има и финансови кризи, “корекции” и т.н. ... Слагаш си парите в някой индекс и забравяш за тях десет години, после ще се чудиш как си могъл да държиш преди пари в сейвингс акаунт. Това ако не смяташ да ги ползваш в тия 10 години де ... ако ти трябват за покупка на картофи, тоалетна хартия и подобни, както вие процедирате е друг въпрос.![]()
Което ме навежда на мисълта, че трябва да се осведомя (защото очевадно не си наясно), че финансирането на нова кола е напълно Open, за разлика от повечето мортгиджи и можеш да надплащаш колкото искаш и когато искаш, за да си намалиш лихвата и техния профит, стига да считаш, че ти е изгодно финансово.
Разликата обаче между моите обувки и твоето бунгало е че , моите обувки са си мои и сега ако ми е кеф ще ги продам, подаря или хвърля в кофата ако искам, а твоето бунгало не е твое, то е на банките както и всичко у вас, и те решават колко струват и какво ще правят с тях !
Капиш?

Последно промяна от roumensp на Нед Ное 04, 2018 3:21 pm, променено общо 1 път.
roumensp написа:Ти май не можеш да четеш, а ?myhata II написа:1.5 млн. е ако има някой който да ти ги даде бе Румба, то и моите обувки в шкафа са си мои и аз си мисля че струват 2000 кинта, ама са си 100roumensp написа:В действителност наистина е на банката, плюс още 2-3 легла и няколко други дреболии на обща стойност 40к. Останалото от къщата (около 1.5М) си е мое. И леглото щеше да е мое, ако не биеха през пръстите като предплащаш прекалено много. Докато от твоето кондо само леглото е твое, нали така ?myhata II написа:Румба, верно ли че в леглото което спиш и то било на банката ?roumensp написа:Сиърс е бизнес, бизнеси фалират, има и финансови кризи, “корекции” и т.н. ... Слагаш си парите в някой индекс и забравяш за тях десет години, после ще се чудиш как си могъл да държиш преди пари в сейвингс акаунт. Това ако не смяташ да ги ползваш в тия 10 години де ... ако ти трябват за покупка на картофи, тоалетна хартия и подобни, както вие процедирате е друг въпрос.![]()
Капиш?Твой е месечния наем, докато аз до година ще съм mortgage free.
Хубаво, жив и здрав да си, тогава ще те видим колко ти струва бунгалото като го продадеш, до тогава си на хомота на банките
Дерзай Румба!

Стефан Цанев
Стефан Цанев
- roumensp
Не, няма да продавам нищо, ще си живея с един разход по-малко на главата за разлика от теб. 

- Vedren
Казвам че теорията " харчете пари от кредитни карти а спестените инвестирайте на фондовите пазари" издиша.Нали не искаш да кажеш, че са фалирали щото са имали акции.
То и за това се казва инвестиция защото има риск от загуба а не се казва гарантиран доход или гарантирана печалба.
Даже може да се окаже че е било по добре да си платите в кеш за разни стоки които сте купували а не да ползвате кредити защото нямаше да си загубите спестените пари на фондовите пазари.
Vedren написа:Казвам че теорията " харчете пари от кредитни карти а спестените инвестирайте на фондовите пазари" издиша.Нали не искаш да кажеш, че са фалирали щото са имали акции.
То и за това се казва инвестиция защото има риск от загуба а не се казва гарантиран доход или гарантирана печалба.
Даже може да се окаже че е било по добре да си платите в кеш за разни стоки които сте купували а не да ползвате кредити защото нямаше да си загубите спестените пари на фондовите пазари.
А аз казвам, че ако харча около 10к на месец за разни нещица, вместо да го правя кеш или от дебитната си карта, мога да го правя през кредитната такава. На 12-ти всеки месец, ден преди да ми излезе извлечението на кредитната карта, си плащам баланса от сметката. Така на следващия ден кредитната ми карта е на НУЛА, в кредитното ми досие е записано НУЛА дълг, съотношението ми дълг към наличен кредит е НУЛА, а аз имам едни 15 хиляди точки. Нищо не съм инвестирал, нищо не съм загубил, а в края на годината имам един 180 хиляди мили, които са една добра вакация за двама - полет първа класа. Като разменя и хижата си в планината за някое чуждоземнно местенце на homeexchange.com и реално едни две седмици годишно съм на ваканция и ми струва НУЛА. Ако мога да си плащам и моргиджите през кредитната карта, че правя по две двуседмични ваканции така.
Аз разбирам, че за мухата и батката това са "жълти стинки", а за дипломатическия зет са пари за семки (ако такива се продават в Отава) и че аз съм супер мизерен, защото правя горното, но тъй като парите не са разтегателни не е зле да си правим сметката как да ги харчим.
Ха не ми казвай, че и ти нямаш кредитна карта, бе хубавец.Vedren написа:Казвам че теорията " харчете пари от кредитни карти а спестените инвестирайте на фондовите пазари" издиша.Нали не искаш да кажеш, че са фалирали щото са имали акции.
- Vedren
Имам карта но не я ползвам освен за неща за които нямам избор като регистрация в хотел. Не я ползвам защото имам принципи а те са следните. Не правя бизнес с паразитни организации.
За мен е паразитно да взимаш 3-4-5 % от бизнесите от всяка покупка за това че си дал на някого една шарена пластмаса без да си ивестирал нищо, без да имаш фабрика, без да си закупил стока, да подържаш склад и магазин с работници в него.
Толкова взимат кредитните карти от бизнесите които ги приемат. С други думи ако нямаше кредитни карти или ако хората не ги ползваха една стока която се продава за 100 $ с кредитна карта можеше да се продава за 95 и печалбата на производителя, на магазина пак щеше да е същата. А и на клиента щеше да струва 95.
От години ми се молят фирми за поцесване на кредитни карти да приемам кредитни карти но аз не желая. При мен се плаща с дебит, кеш или банк драфт.
Ако някой иска да плати с кредитна карта струва плюс 5 %.
За мен е паразитно да взимаш 3-4-5 % от бизнесите от всяка покупка за това че си дал на някого една шарена пластмаса без да си ивестирал нищо, без да имаш фабрика, без да си закупил стока, да подържаш склад и магазин с работници в него.
Толкова взимат кредитните карти от бизнесите които ги приемат. С други думи ако нямаше кредитни карти или ако хората не ги ползваха една стока която се продава за 100 $ с кредитна карта можеше да се продава за 95 и печалбата на производителя, на магазина пак щеше да е същата. А и на клиента щеше да струва 95.
От години ми се молят фирми за поцесване на кредитни карти да приемам кредитни карти но аз не желая. При мен се плаща с дебит, кеш или банк драфт.
Ако някой иска да плати с кредитна карта струва плюс 5 %.
Сега ние трябва да повярваме, че когато изедните посредници премахнат таксата от 5 %, стоките автоматично ще поевтинеят с 5%
Тоест твоята комисионна е около 5% по-ниска по принцип, и когато някой плаща с кредит, с поскъпването от 5% става реална цена ? Или просто твоята комисионна е толкова, колкото е и когато някой плаща с кредитна карта просто правиш ОЩЕ печалба ?
Аз смятам, че обработката на кредитните карти е все едно включена в цената ВЕЧЕ. Аз в кабинета давам 5% отсъпка на хора плащащи с дебит или чек, но не и обратното - да им увеличавам цената, защото плащат с кредит. И го правя не защото аз го искам, а защото е било така десетки години на ред и аз, като нов собственик, все още не съм го променил, но се задава на хоризонта.
Това е като ходенето на ресторант - ако нямаш 18% за бакшиш, по-добре не ходи. Някой живее от тези 18% така че от там не можеш да пестиш.
И тъй като аз винаги смятам всичко в точки и самолетни билети, за да имат реална стойност тези точки сметката е следната:
билет от 900 кинта струва 30000 точки. 30к точки получават, когато превъря 20к през картата. Ако можех да имам 5% отстъпка на тези 20к, говоим за 1000 кинта, което е повече от стойността на точките. Тогава си струва харченето на кеш.
Проблема в сметките на хълбоя е обаче, че не е 5%. Пример:
Миналия месец съм обработил 11880 през машината. Таксите платени за това са 397, от които 60 кинта са едни, които зависят от мен да ги елиминирам, а аз още не съм го направил. Тоест процента за обработка е реално 3.34%, а може да бъде 2.84%.
Ако се върнем на горната сметка с милите, се оказва, че ако получавам реалната отстъпка, която един честен търговец би трябвало дам и направи ако плащам с кеш
, $668 или още по-малкото 568. И двете суми не стигат за самолетен билет от 900, тоест плащането с кредитна карта е по-изгодно за мен.
Да не говорим, че сравнявам точки за икономичен билет, където цената на дадена точка е в пъти по-миска от цената на дадена точка, когато купувам първа класа.
Пример:
Денвър София една посока економи е $900 или 30к мили
Денвър София една посока първа класа е $5500 или 70к мили.
И давам София за пример, не защото до там пътувам с точки (реално ми е разход, така че плаща с кеф с пари с кредитната карта), а защото е реална дестинация.
И последно преди да са ни зарили с няколко страници мухата, батката и хълката. Когато месечните ти разходи за живот в Русе са 2000 лева, или като на моите родители в София -около 1000 лева, горните сметки нямат значение. Когато месечните ти разходи са 20к в лева, тогава има значение.

Тоест твоята комисионна е около 5% по-ниска по принцип, и когато някой плаща с кредит, с поскъпването от 5% става реална цена ? Или просто твоята комисионна е толкова, колкото е и когато някой плаща с кредитна карта просто правиш ОЩЕ печалба ?
Аз смятам, че обработката на кредитните карти е все едно включена в цената ВЕЧЕ. Аз в кабинета давам 5% отсъпка на хора плащащи с дебит или чек, но не и обратното - да им увеличавам цената, защото плащат с кредит. И го правя не защото аз го искам, а защото е било така десетки години на ред и аз, като нов собственик, все още не съм го променил, но се задава на хоризонта.
Това е като ходенето на ресторант - ако нямаш 18% за бакшиш, по-добре не ходи. Някой живее от тези 18% така че от там не можеш да пестиш.
И тъй като аз винаги смятам всичко в точки и самолетни билети, за да имат реална стойност тези точки сметката е следната:
билет от 900 кинта струва 30000 точки. 30к точки получават, когато превъря 20к през картата. Ако можех да имам 5% отстъпка на тези 20к, говоим за 1000 кинта, което е повече от стойността на точките. Тогава си струва харченето на кеш.
Проблема в сметките на хълбоя е обаче, че не е 5%. Пример:
Миналия месец съм обработил 11880 през машината. Таксите платени за това са 397, от които 60 кинта са едни, които зависят от мен да ги елиминирам, а аз още не съм го направил. Тоест процента за обработка е реално 3.34%, а може да бъде 2.84%.
Ако се върнем на горната сметка с милите, се оказва, че ако получавам реалната отстъпка, която един честен търговец би трябвало дам и направи ако плащам с кеш

Да не говорим, че сравнявам точки за икономичен билет, където цената на дадена точка е в пъти по-миска от цената на дадена точка, когато купувам първа класа.
Пример:
Денвър София една посока економи е $900 или 30к мили
Денвър София една посока първа класа е $5500 или 70к мили.
И давам София за пример, не защото до там пътувам с точки (реално ми е разход, така че плаща с кеф с пари с кредитната карта), а защото е реална дестинация.
И последно преди да са ни зарили с няколко страници мухата, батката и хълката. Когато месечните ти разходи за живот в Русе са 2000 лева, или като на моите родители в София -около 1000 лева, горните сметки нямат значение. Когато месечните ти разходи са 20к в лева, тогава има значение.
Същото което би станало с кеша, ако си беше обърнал доларите във венецуелски боливари преди две-три години.Vedren написа:
Така де ама нали Сиърс имаха акции. Какво стана с тези акции които от над 50 $ малко преди да затворят станаха стотинки.
Какво стана с капитала на собствениците на тези акции?...
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- Vedren
Ти прави каквото искаш Пумпи.
Аз знам каква печалба искам и тя е сметната без комисиона от 5 % за паразити.
При мен средна транзакция е над 1000 $.
Като ги питам клиентие защо искате да платите 1050 $ за нещо което може да си купите за 1000 $ знаеш ли как бързо вадят дебитната карта или хукват до банката за кеш.
Аз паразити не искам да стимулирам камо ли бизнес да им давам.
Аз знам каква печалба искам и тя е сметната без комисиона от 5 % за паразити.
При мен средна транзакция е над 1000 $.
Като ги питам клиентие защо искате да платите 1050 $ за нещо което може да си купите за 1000 $ знаеш ли как бързо вадят дебитната карта или хукват до банката за кеш.
Аз паразити не искам да стимулирам камо ли бизнес да им давам.
С тази разлика че никой финансов съветник не би ти препоръчал Венецуелски пари ама много съветници ще ти препоръчат акции включително и на Сиърс за да ти вземат комисиона без да им пука какво ще стане с тази акция.Същото което би станало с кеша, ако си беше обърнал доларите във венецуелски боливари преди две-три години.
Последно промяна от Vedren на Пон Ное 05, 2018 11:35 am, променено общо 1 път.
Verdren, какво е определението за "паразит"?
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- Pyrelight
- Напуснал форума
В този ред на мисли..speedy написа:Verdren, какво е определението за "паразит"?
Застрахователите такива ли са?
А синдикатите?
П.П. Последният ми въпрос е по повод на това, че навремето ми скачаха, когато твърдях горното.

''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''