Tъпак е онзи, който не вижда разликата между местен тийнейджър и новодошъл имигрант със семейство и деца.ablood написа:И сещаш ли се защо местният тийнейджър предпочита да бачка в McDonald's за минимална на чек, вместо при нашенците на черно?NaviD написа:тук хората работят на черно работи, които в повечето случаи никой от местните не иска да работи нито на бяло, нито на розово.
Защото местните са тъпаци, а източните емигранти са открили топлата вода?
Търся си работа
Re: Търся си работа
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Това не е оправдание.agent Ozo написа:Tъпак е онзи, който не вижда разликата между местен тийнейджър и новодошъл имигрант със семейство и деца.ablood написа:И сещаш ли се защо местният тийнейджър предпочита да бачка в McDonald's за минимална на чек, вместо при нашенците на черно?NaviD написа:тук хората работят на черно работи, които в повечето случаи никой от местните не иска да работи нито на бяло, нито на розово.
Защото местните са тъпаци, а източните емигранти са открили топлата вода?
Ако работим на черно и се редим на опашката за помощи, то тогава какъв пример даваме на децата си?
Не съм против социалните помощи, в никакъв случай. Против съм злоупотребата с тях.
А какъв е варианта да работиш срещу каш и да си го декларираш после в данъчната декларация? Или при тоя случай сецва цоциала?
Защо местния тинейджър не разнася публисак на минимална на чек? А властите се правят, че не знаят, че това се бачка на черно? Или че в строителството с което си много добре запознат се бачка на черно от всякакъв вид роден тук, но не на минимална? Или си измислям?
И понеже се намеси пак в тази тема - ловко се измъкна от конкретен въпрос за конкретни цифри, това че се чувстваш комфортно на мен нищо не ми говори? Кръвна А - за теб става въпрос.
Няма ги вече обективните пишещи в този форум - Кума Лиса, Kolio Balkanski, Sara, Таратор, IRA и още много от преди 5-7 години. Сега е пълно с преуспели българи на държавна или подобна работа и от скука пишат по цял ден в работно време, а някой който учи през деня и разнася пици през ноща за да осигури някакъв минимален стандарт на семейството си е персоната, която им смуче и цица от данъците им. Я като сте толкова отворени си публикувайте тук ( без личните данни ) пейчековете да ви видим
И понеже се намеси пак в тази тема - ловко се измъкна от конкретен въпрос за конкретни цифри, това че се чувстваш комфортно на мен нищо не ми говори? Кръвна А - за теб става въпрос.
Няма ги вече обективните пишещи в този форум - Кума Лиса, Kolio Balkanski, Sara, Таратор, IRA и още много от преди 5-7 години. Сега е пълно с преуспели българи на държавна или подобна работа и от скука пишат по цял ден в работно време, а някой който учи през деня и разнася пици през ноща за да осигури някакъв минимален стандарт на семейството си е персоната, която им смуче и цица от данъците им. Я като сте толкова отворени си публикувайте тук ( без личните данни ) пейчековете да ви видим

Тези "опашки за помощи" са само в глават ти. Както и "лежането" и "пърденето" на получаващите социал.fighter написа:Ако работим на черно и се редим на опашката за помощи, то тогава какъв пример даваме на децата си?
Отгледай и възпитай първо своите си деца, пък тогава се грижи за чуждите. Да не се окаже накрая, че твоите са станали лентяи, готованци и разбойници, пък тези на социаладжията - честни и работливи данъкоплатци.

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- ablood
- Обратна връзка:
Ъ?!?NaviD написа:И понеже се намеси пак в тази тема - ловко се измъкна от конкретен въпрос за конкретни цифри, това че се чувстваш комфортно на мен нищо не ми говори? Кръвна А - за теб става въпрос.
За този въпросли става дума:
Този ти въпрос е толкова абстрактен, че изобщо не заслуужаваше отговор, но го получи. Ти пак си недоволен.NaviD написа:ablood, би ли споделил в цифри семейния доход, с който според теб се характеризира едно успяло семейство в регион Монреал?
Все едно да те питам коя кола е най добра, без да поясня дали ми трябва за товарене, гъзария, писти, градско, офроуд, семейство, пици...
Който си е постигнал поставената цел, значи е успял. От къде да гадая за какви цели говориш??????? Не всички сме от един калъп. Някои са родени за професионални социаладжии, идват в Канада с тази цел и я постигат. Значи са успели.
Имайки впредвид разходите ми, моята цел беше 50-60к годишни семейни доходи. От там на сетне почнахме да харчим за неща без които можем. За някои комплексари без самодисциплина и милион не би стигнал.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- ablood
- Обратна връзка:
А според теб колко е?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
NaviD - ако си постна чека, ти отде ще знаеш, че не съм го намерил в нета?
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Големият ми син, 18 годишен, от 1 година работи на парт тайм при нас. Плаща си данъците и си спестява за колеж (или уневерситет, не е решил още), и отношението към него в никакъв случай не е като към "синчето на шефа". Аз децата си на тарикатлъци не уча.agent Ozo написа:Тези "опашки за помощи" са само в глават ти. Както и "лежането" и "пърденето" на получаващите социал.fighter написа:Ако работим на черно и се редим на опашката за помощи, то тогава какъв пример даваме на децата си?
Отгледай и възпитай първо своите си деца, пък тогава се грижи за чуждите. Да не се окаже накрая, че твоите са станали лентяи, готованци и разбойници, пък тези на социаладжията - честни и работливи данъкоплатци.
Тук сме близо - 70К е добре, аз съм от дисциплинираните
grozdan - няма да знам, ама тук нали такива хора няма

grozdan - няма да знам, ама тук нали такива хора няма

- roumensp
Това като беше артелчик в казармата ли ?myhata II написа:Иначе и аз съм давал бял ляб в България на 40 човека ,Но 30 бяха на черно защото така им отърваше повече !

Аз за разлика от останалите таланти, мога да го докажа !roumensp написа:Това като беше артелчик в казармата ли ?myhata II написа:Иначе и аз съм давал бял ляб в България на 40 човека ,Но 30 бяха на черно защото така им отърваше повече !
Но, не парадирам с това, за мен вече това е минало .....
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Е, моят син пък е на 26 г. и работи на фул-тайм, голямата дъщеря, която е на 28 г. - също. Така че, както виждаш, "социаладжията" също не е отгледал тарикатчета и готованци.fighter написа: Големият ми син, 18 годишен, от 1 година работи на парт тайм при нас. Плаща си данъците и си спестява за колеж (или уневерситет, не е решил още), и отношението към него в никакъв случай не е като към "синчето на шефа". Аз децата си на тарикатлъци не уча.

А "синчето на шефа" си е такова и ще си остане такова докато работи при теб, каквото и да си мислиш ти. Далеч от истината си, ако си вярваш, че си всевиждащото око. Ти дори и да си супер-строг и взискателен към него, всички останали си имат винаги едно на ум - това е "синчето на шефа".

Да са ти живи и здрави!
Не помня да съм те наричал "социаладжията" или по друг саркастичен начин.
А за синчето на шефа не се бой, обикновено му дават по-тежките задачи. Има си супервайзор канадец, който не дели хората по никакъв начин.
А ти защо всъщност тръгна с лични нападки?
Не помня да съм те наричал "социаладжията" или по друг саркастичен начин.
А за синчето на шефа не се бой, обикновено му дават по-тежките задачи. Има си супервайзор канадец, който не дели хората по никакъв начин.
А ти защо всъщност тръгна с лични нападки?
- Bistra
- Напуснал форума
Моят съм го публикувала вече, щото кримито не вярваше, ама ти си бил на молитва сигурно.NaviD написа: Я като сте толкова отворени си публикувайте тук ( без личните данни ) пейчековете да ви видим

Аз пък съм Зайо-Байо. Е, какво ни е на нас необективното? IRA пише все още, другите не ги знам.NaviD написа:Няма ги вече обективните пишещи в този форум - Кума Лиса, Kolio Balkanski, Sara, Таратор, IRA и още много от преди 5-7 години.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- klisurov
- Обратна връзка:
Потомственото социалкаджийство е запазена марка на кебекуато.ablood написа:Защото местните са тъпаци, а източните емигранти са открили топлата вода?
Ако искаш, да те запозная с някои да разбереш, как се живее без хладилник
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko