Цени на недвижимите имоти

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
crusader

Re: Цени на недвижимите имоти

Мнение от crusader »

Да се върнем на темата "Цени на недвижимите имоти".
Те естествено се определят от търсенето и предлагането.
А кои са факторите и до каква степен оказват влияние на търсенето и предлагането ?

Ето това, мисля, ще бъде интересен въпрос за дискусия.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

crusader написа:Да се върнем на темата "Цени на недвижимите имоти".
Те естествено се определят от търсенето и предлагането.
А кои са факторите и до каква степен оказват влияние на търсенето и предлагането ?

Ето това, мисля, ще бъде интересен въпрос за дискусия.
Ами там където качеството на живот е по-високо (дори и да се налага да се заплаща за това) цените на имотите са естествено по-скъпи, защото търсенето е по-високо. Някои места като Ню Йорк например заради статута си на финансов, културен, тероризъм-таргет и тем подобни център, оказва възходящ натиск на цените..

Понякога не само качеството на живот но и прекаленото струпване на хора (примерно по-добри възможности за работа) също бута цените нагоре... А бе Пазар много факти го афектират, но като цяло само търсенето и предлагането го определят..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

ivandaman написа:Ами там където качеството на живот е по-високо (дори и да се налага да се заплаща за това) цените на имотите са естествено по-скъпи, защото търсенето е по-високо.
Това, което казваш е парадокс, защото няма начин хем имотите да са недостижими, хем "качеството" на живота да остава високо.

Бъркаш "качество" на живот със "стандарт". В много случаи има драматично разминаване. Ти самият даваш за пример NY, с неговите непосилни за работническата класа цени, престъпност, скъпо здравеопазване...
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
todor73

Мнение от todor73 »

Напълно съгласен с мнението на аблод, ако например вземем една брутна заплата от 60 000 на година, чисто ти остават 40 000, на месец това са 3 300$.

Бунгалото ти в Монреал да речем е 250 000, плащаш 1300 за ипотека, остават ти 2000 $ за джобни (токове, данъци на къща, пържоли).

Във Ванкувър бунгалото ти е 500 000, плащаш 2600 за ипотека, остават ти малко за джобни, към 600 $.

Е..м ти и стандарта, къде са 2000$, къде са 600$.

Знам че в някое забутано село, бунгалото ще е може би 75 000$, знам че повечето от форума правят мнооого повече от 60 000 на година..., аз просто ей така си пиша :D
apple

Мнение от apple »

Знам че в някое забутано село, бунгалото ще е може би 75 000$, знам че повечето от форума правят мнооого повече от 60 000 на година..., аз просто ей така си пиша :D
Еее ти пък сега...те това 100 000 го броят за социално слаб някои съфорумци пък ти ще ги обиждаш с тия 60! Айде засрами се малко :$ то тук в Канада само клошарите и некадърните българи са бедни бе Тоше... :lol: Ей сега ще скочи форумния елит да ни насмете... Ама дай да говорим за цените на имотите и факторите, които определят динамиката им! Аз не смея да се обаждам вече щото моите фактори не ги харесаха та чакам и аз с нетърпения да чуя другите...обективните фактори??? :?:
todor73

Мнение от todor73 »

Форумния елит отдавна стана много префърцунен тук и със снобарията си повече мути главите на новодошлите, отколкото да помага, няма вече обикновени хора. На живо разбира се е друго, поне според моите впечатления от приятели.

Инженери, икономисти, учители вземат както и местните от 50 000 до към 80 000$, изключения има разбира се, но като правило това е реалноста.

Тук има доста надменни изказвания, как с 20 $ на час си е мизерия и т.н., но няма как всеки иска да си изживее 2те минути слава с подобни тра-ла-ла :D
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

todor73 написа: Бунгалото ти в Монреал да речем е 250 000, плащаш 1300 за ипотека, остават ти 2000 $ за джобни (токове, данъци на къща, пържоли).
Във Ванкувър бунгалото ти е 500 000, плащаш 2600 за ипотека, остават ти малко за джобни, към 600 $.
Е..м ти и стандарта, къде са 2000$, къде са 600$.
Спор няма ! Аз предлагам да гласуваме единен съвет към новите пристигащи -- отивайте в Монреал !
Колеги от всички други градове моля подкрепете този апел, повтарям всички, включително Отава и Торонто.
8)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Не ви знам аз вас,ама бая народ се изсипва от Монреал в Торонто,нещо там не ги кефило и половината град бил на социал 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:Не ви знам аз вас,ама бая народ се изсипва от Монреал в Торонто,нещо там не ги кефило и половината град бил на социал 8)
М-Дааа, а другата половина са социални работници. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

другата половина са студенти и пишман инжинери дошли от Бя :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Не знам какъв ти е проблема, ама на прав път си ще се оправиш?! :lol: :clap:
Аз местене не предвиждам, за сметка на това ще правя напролет, вероятно ремонти...Грешка, други ще ги правят! Аз ще си пия Мартинито,....знаеш къде. ;)
Цените на недвижимите имоти в момента са ми последна грижа.Нито имам намерение да продавам, нито да купувам, но смятам, че са добри и за двете страни (продавач-купувач), щом пазара е жив. А, за мен възможност да си продадеш къщатата, без да правиш големи жертви с цената си като продавач и в разумен срок, не се удава при лош пазар. 8)
Айде, бъдете щастливи, че много писах и се преуморих! :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Не съм видял още агентите да са почнали да си сменят професията. Твърдо при нас пазара е жив - почти всички къщи за продан в района вече се продадоха. Май само съседа не успя защото трябваше бързо да се изнесе към Торонто, а искаше да и вземе над $200к над оценката, но щом се отказа да я продава сигурно е решил да изчака за по-добри времена.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Всички към Монреал, не идвайте към Торонто, тук е ужас! Въпреки че от леглото не ставаме за под 500 долара на ден, след изплащането на кутия за обувки на края на месеца ни остават -1500 долара, караме на суши без риба и наливна бира :sweat: ...
А общината-изедница иска и данъци, макар че ето вчера се налапа със 76 милиона, броени от строител на кондо-сгради за един скромен общински надземен паркинг в махалата.
Циганите - на Сатурн !
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Обратно на темата - ето една интересна статия:
http://www.theglobeandmail.com/globe-in ... le2347630/"
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Аргументите са доста слабички, но всички се надяваме на голяма корекция в цените :). Ще дам кутията за обувки под наем и ще си купя кокошарник веднага щом се появят такива под 300 хил. в широкия център :party: ...
Циганите - на Сатурн !
Публикувай отговор