Цени на недвижимите имоти
Re: Цени на недвижимите имоти
Да се върнем на темата "Цени на недвижимите имоти".
Те естествено се определят от търсенето и предлагането.
А кои са факторите и до каква степен оказват влияние на търсенето и предлагането ?
Ето това, мисля, ще бъде интересен въпрос за дискусия.
А кои са факторите и до каква степен оказват влияние на търсенето и предлагането ?
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Ами там където качеството на живот е по-високо (дори и да се налага да се заплаща за това) цените на имотите са естествено по-скъпи, защото търсенето е по-високо. Някои места като Ню Йорк например заради статута си на финансов, културен, тероризъм-таргет и тем подобни център, оказва възходящ натиск на цените..crusader написа:Да се върнем на темата "Цени на недвижимите имоти".
Понякога не само качеството на живот но и прекаленото струпване на хора (примерно по-добри възможности за работа) също бута цените нагоре... А бе Пазар много факти го афектират, но като цяло само търсенето и предлагането го определят..
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
- ablood
- Обратна връзка:
Това, което казваш е парадокс, защото няма начин хем имотите да са недостижими, хем "качеството" на живота да остава високо.ivandaman написа:Ами там където качеството на живот е по-високо (дори и да се налага да се заплаща за това) цените на имотите са естествено по-скъпи, защото търсенето е по-високо.
Бъркаш "качество" на живот със "стандарт". В много случаи има драматично разминаване. Ти самият даваш за пример NY, с неговите непосилни за работническата класа цени, престъпност, скъпо здравеопазване...
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Напълно съгласен с мнението на аблод, ако например вземем една брутна заплата от 60 000 на година, чисто ти остават 40 000, на месец това са 3 300$.
Бунгалото ти в Монреал да речем е 250 000, плащаш 1300 за ипотека, остават ти 2000 $ за джобни (токове, данъци на къща, пържоли).
Във Ванкувър бунгалото ти е 500 000, плащаш 2600 за ипотека, остават ти малко за джобни, към 600 $.
Е..м ти и стандарта, къде са 2000$, къде са 600$.
Знам че в някое забутано село, бунгалото ще е може би 75 000$, знам че повечето от форума правят мнооого повече от 60 000 на година..., аз просто ей така си пиша
Бунгалото ти в Монреал да речем е 250 000, плащаш 1300 за ипотека, остават ти 2000 $ за джобни (токове, данъци на къща, пържоли).
Във Ванкувър бунгалото ти е 500 000, плащаш 2600 за ипотека, остават ти малко за джобни, към 600 $.
Знам че в някое забутано село, бунгалото ще е може би 75 000$, знам че повечето от форума правят мнооого повече от 60 000 на година..., аз просто ей така си пиша

Еее ти пък сега...те това 100 000 го броят за социално слаб някои съфорумци пък ти ще ги обиждаш с тия 60! Айде засрами се малкоЗнам че в някое забутано село, бунгалото ще е може би 75 000$, знам че повечето от форума правят мнооого повече от 60 000 на година..., аз просто ей така си пиша

Форумния елит отдавна стана много префърцунен тук и със снобарията си повече мути главите на новодошлите, отколкото да помага, няма вече обикновени хора. На живо разбира се е друго, поне според моите впечатления от приятели.
Инженери, икономисти, учители вземат както и местните от 50 000 до към 80 000$, изключения има разбира се, но като правило това е реалноста.
Тук има доста надменни изказвания, как с 20 $ на час си е мизерия и т.н., но няма как всеки иска да си изживее 2те минути слава с подобни тра-ла-ла
Инженери, икономисти, учители вземат както и местните от 50 000 до към 80 000$, изключения има разбира се, но като правило това е реалноста.
Тук има доста надменни изказвания, как с 20 $ на час си е мизерия и т.н., но няма как всеки иска да си изживее 2те минути слава с подобни тра-ла-ла

- optics
- Модератор
Спор няма ! Аз предлагам да гласуваме единен съвет към новите пристигащи -- отивайте в Монреал !todor73 написа: Бунгалото ти в Монреал да речем е 250 000, плащаш 1300 за ипотека, остават ти 2000 $ за джобни (токове, данъци на къща, пържоли).
Колеги от всички други градове моля подкрепете този апел, повтарям всички, включително Отава и Торонто.

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Не ви знам аз вас,ама бая народ се изсипва от Монреал в Торонто,нещо там не ги кефило и половината град бил на социал 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
М-Дааа, а другата половина са социални работници.myhata II написа:Не ви знам аз вас,ама бая народ се изсипва от Монреал в Торонто,нещо там не ги кефило и половината град бил на социал

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

другата половина са студенти и пишман инжинери дошли от Бя 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Не знам какъв ти е проблема, ама на прав път си ще се оправиш?!
Аз местене не предвиждам, за сметка на това ще правя напролет, вероятно ремонти...Грешка, други ще ги правят! Аз ще си пия Мартинито,....знаеш къде.
Цените на недвижимите имоти в момента са ми последна грижа.Нито имам намерение да продавам, нито да купувам, но смятам, че са добри и за двете страни (продавач-купувач), щом пазара е жив. А, за мен възможност да си продадеш къщатата, без да правиш големи жертви с цената си като продавач и в разумен срок, не се удава при лош пазар.
Айде, бъдете щастливи, че много писах и се преуморих!

Аз местене не предвиждам, за сметка на това ще правя напролет, вероятно ремонти...Грешка, други ще ги правят! Аз ще си пия Мартинито,....знаеш къде.

Цените на недвижимите имоти в момента са ми последна грижа.Нито имам намерение да продавам, нито да купувам, но смятам, че са добри и за двете страни (продавач-купувач), щом пазара е жив. А, за мен възможност да си продадеш къщатата, без да правиш големи жертви с цената си като продавач и в разумен срок, не се удава при лош пазар.

Айде, бъдете щастливи, че много писах и се преуморих!

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Не съм видял още агентите да са почнали да си сменят професията. Твърдо при нас пазара е жив - почти всички къщи за продан в района вече се продадоха. Май само съседа не успя защото трябваше бързо да се изнесе към Торонто, а искаше да и вземе над $200к над оценката, но щом се отказа да я продава сигурно е решил да изчака за по-добри времена.
Всички към Монреал, не идвайте към Торонто, тук е ужас! Въпреки че от леглото не ставаме за под 500 долара на ден, след изплащането на кутия за обувки на края на месеца ни остават -1500 долара, караме на суши без риба и наливна бира
...
А общината-изедница иска и данъци, макар че ето вчера се налапа със 76 милиона, броени от строител на кондо-сгради за един скромен общински надземен паркинг в махалата.

А общината-изедница иска и данъци, макар че ето вчера се налапа със 76 милиона, броени от строител на кондо-сгради за един скромен общински надземен паркинг в махалата.
Циганите - на Сатурн !
Обратно на темата - ето една интересна статия:
http://www.theglobeandmail.com/globe-in ... le2347630/"
http://www.theglobeandmail.com/globe-in ... le2347630/"
Аргументите са доста слабички, но всички се надяваме на голяма корекция в цените
. Ще дам кутията за обувки под наем и ще си купя кокошарник веднага щом се появят такива под 300 хил. в широкия център
...

Циганите - на Сатурн !