Засега демонстрираш пълно невежество, което е естествено за чедо на комунистическата номенклатураjovani написа:Фактът, че съм толкова запознат с проблемите на Албърта, без да живея там и без това по никакъв начин да ме касае и интересува, говори за огромна разлика в интелектуалният капацитет. Сами можете да си представите, че което ме касае и интересува го изпипвам по най-добрият възможен начин и дори ми остава време сам да си ремонтирам автопарка.
В Италия ме наричаха Иван Интерибиле ("Айвън дъ терибъл"), в България - дон Джовани, надявам се да си извоювам някакъв достоен псевдоним и в Канада.
Канадски простотии
Re: Канадски простотии
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
С което демонстрираш своето невежество.Ivan1007 написа:Jovani,
Ти си изключително неграмотен - фирмите не плащат данък потребление
Между другото, да не си помисли, че аз се занимавам с подобни паяшки работи?
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Хълк,Vedren написа:Абе стига с този петрол в Алберта. Надухте на хората главите с този петрол който дори е некачествен. По трудно се преработва в рафинериите и затова ви плащат толкова. Ще кажеш че само от петрол живеете там. Гледайте си кравите и говедата, гледайте си житото и каубоските шоута с коне и каруци.![]()
Хубаво ви беше като си раздавахте просперитетни чекове и не плащахте провинциален данък а само федерален. Е сега плащайте и провинциален както в другите провинции и ще имате за разходи и социални грижи.
Филията се обръща. Няма само хубаво или само лошо време.
Тежкия нефт се преработва с повече разходи и затова винаги е бил по-евтин.
Въпросът е, че сега е с много по- евтин, което е следствие на липсата на нормален пазар за него.
Пазар има, защото рафинерии построени да преработват такъв нефт не могат да преработват лек нефт и обратно.
Провинциален данък няма да плащаме.
Както споменах, когато сме най-зле пак сме много по- добре от Квебек и сме най-добре в цяла Северна Америка и сред най-добрите в света

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Невежа си ти.jovani написа:С което демонстрираш своето невежество.Ivan1007 написа:Jovani,
Фирмите получават обратно платения данък потребление, за разлика от крайните потребители.
Не те знам дали се занимаваш с данъчни измами в Канада - все пак това не е България, където се родата ти да сте част от управляваващите я мафиотски структури
Не ги познаваш тези неща и нямам желание да те уча.Ivan1007 написа:Невежа си ти.jovani написа:С което демонстрираш своето невежество.Ivan1007 написа:Jovani,
Фирмите получават обратно платения данък потребление, за разлика от крайните потребители.
Не те знам дали се занимаваш с данъчни измами в Канада - все пак това не е България, където се родата ти да сте част от управляваващите я мафиотски структури
Наистина в Канада няма как да съм част от управляващите мафиотски структури, най-малкото защото не съм роден тук.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Няма какво да ме учиш - ела до Албърта и си напазарувай телевизор и галоши и ще платиш само GST Ма докато ги откараш в Онтарио ще ти излезе бая солено. 

Много е студено при вас, на мен това ми е най-големият проблем в Канада. И по-точно не студът, а липсата на слънце.Ivan1007 написа:Няма какво да ме учиш - ела до Албърта и си напазарувай телевизор и галоши и ще платиш само GST Ма докато ги откараш в Онтарио ще ти излезе бая солено.
Калгари е твойта място тогава - най- слънчевия град в Канада с 332 слънчеви дни или близо 2400 часа слънце годишноjovani написа:Много е студено при вас, на мен това ми е най-големият проблем в Канада. И по-точно не студът, а липсата на слънце.Ivan1007 написа:Няма какво да ме учиш - ела до Албърта и си напазарувай телевизор и галоши и ще платиш само GST Ма докато ги откараш в Онтарио ще ти излезе бая солено.

- Vedren
Много слънчево. Бях там средата на Май и умрях от студ. А какви ветрове духат из вашите прерии направо не ми се разказва.
На теб най ти приляга Дулсинея Безбозка, щото са ти се спаружили и приличат на две пържени яйцаPyrelight написа:A мен ме наричаха - баба Гинка от село Дива Глогинка.jovani написа:Фактът, че съм толкова запознат с проблемите на Албърта, без да живея там и без това по никакъв начин да ме касае и интересува, говори за огромна разлика в интелектуалният капацитет. Сами можете да си представите, че което ме касае и интересува го изпипвам по най-добрият възможен начин и дори ми остава време сам да си ремонтирам автопарка.
В Италия ме наричаха Иван Интерибиле ("Айвън дъ терибъл"), в България - дон Джовани, надявам се да си извоювам някакъв достоен псевдоним и в Канада.![]()
И не ми остава време да си ремонтирам автопарка, нито пък имам желание да го правя. Всеки да работи това, за което е учил! Инак за Канада псевдонимът ти е готов - Дон Кихот.... заради фантазиите.

И понеже винаги трябва да ти се обясняват майтапите, моля:
Дулсинея Тобоска (Dulcinea del Toboso)
бо̀зка
Значение на думата бозка - даже те споменават в тълковния речник

ж.
1. Млечен орган у женско бозайно животно; цицка. Стрина Денка я [кравата]
http://talkoven.onlinerechnik.com/duma/" бозка
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
- roumensp
Това много сложно ... за простаци като нас "Стрина Денка" е достатъчно.
- Vedren
Иван 07 написа:
Градовете кандидати банкети и подкупи дават да спечелят организацията на Олимпиада а на вас на табла ви я поднесоха и пак нямате пари за да я направите.
Много сте добре. Нямате пари за една Олимпиада да организирате.Както споменах, когато сме най-зле пак сме много по- добре от Квебек и сме най-добре в цяла Северна Америка и сред най-добрите в света
Градовете кандидати банкети и подкупи дават да спечелят организацията на Олимпиада а на вас на табла ви я поднесоха и пак нямате пари за да я направите.

Кен Лий бръсни редовно мустацитеPyrelight написа:A мен ме наричаха - баба Гинка от село Дива Глогинка.jovani написа:Фактът, че съм толкова запознат с проблемите на Албърта, без да живея там и без това по никакъв начин да ме касае и интересува, говори за огромна разлика в интелектуалният капацитет. Сами можете да си представите, че което ме касае и интересува го изпипвам по най-добрият възможен начин и дори ми остава време сам да си ремонтирам автопарка.
В Италия ме наричаха Иван Интерибиле ("Айвън дъ терибъл"), в България - дон Джовани, надявам се да си извоювам някакъв достоен псевдоним и в Канада.![]()
И не ми остава време да си ремонтирам автопарка, нито пък имам желание да го правя. Всеки да работи това, за което е учил! Инак за Канада псевдонимът ти е готов - Дон Кихот.... заради фантазиите.
Заприличала си на Кончита Вурст.
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
И много добре направиха.Vedren написа:Иван 07 написа:Много сте добре. Нямате пари за една Олимпиада да организирате.Както споменах, когато сме най-зле пак сме много по- добре от Квебек и сме най-добре в цяла Северна Америка и сред най-добрите в света
Имаше вот и хората се произнесоха. Не на подкупите на малцината печеливши за сметка на данъкоплатеца.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Не знам, аз ако бях на мястото на Нолти наместо да врънкям щях всяка вечер да меся баница, да спя на палатка пред общината във Ванкувър и да раздавам безплатни кебапчета, докато не се реши проблема...
(и това трябваше да се направи преди 4-5 години)
(и това трябваше да се направи преди 4-5 години)