Аз коментирам случаите на "дуел".
Ти да не си сертифициран секондант?

Па и да знаеш без амуниции и със свалени гащи, колко трудно се бяга. Направо си като спънат кон...Мани, мани!

Ivan007 вече е споменал.kiro написа:И какви са причините?Kpetrov написа:Нотли също... Notley appoints 3 envoys to find solutions to oil-price differentialfighter написа:В петрол да газиш, по 80 милиона на ден да губиш![]()
Момчето с навитите ръкавчета да си ходи !
Всеки от тук пишещите ще и съобщи причините for free.
В световен мащаб потреблението се увеличава и къде да го продаде има. Проектите за добив вървяха с проекти за транспорт, докато... всички знаем какво стана.fighter написа:"Защо Канада увеличава добива, след като няма къде да гопродаде този петрол"
Какво са й погребали, съществуващата си работи както и досега. Строеж на нова е друг въпрос ... Впрочем за Транс Маунтин ли говориш, защото тя е повече на юг отколкото на запад ?Kpetrov написа:Чудя се дали чакат предизборната кампания за да решат какво правят с тръбата водеща на запад, която наскоро купиха или просто я погребаха.
Разбира се за разширението на Транс Маунтин говоря, не за съществуващата. То остава и нея да погребат.roumensp написа:Какво са й погребали, съществуващата си работи както и досега. Строеж на нова е друг въпрос ... Впрочем за Транс Маунтин ли говориш, защото тя е повече на юг отколкото на запад ?Kpetrov написа:Чудя се дали чакат предизборната кампания за да решат какво правят с тръбата водеща на запад, която наскоро купиха или просто я погребаха.
Излиза у средата на градо и повечето жители на Бърнаби биха погребали и съществуващата.Kpetrov написа:Разбира се за разширението на Транс Маунтин говоря, не за съществуващата. То остава и нея да погребат.roumensp написа:Какво са й погребали, съществуващата си работи както и досега. Строеж на нова е друг въпрос ... Впрочем за Транс Маунтин ли говориш, защото тя е повече на юг отколкото на запад ?Kpetrov написа:Чудя се дали чакат предизборната кампания за да решат какво правят с тръбата водеща на запад, която наскоро купиха или просто я погребаха.
Повече на юг отколкото на запад - ти сега буквалистика. Става въпрос на кое крайбрежие и коя граница излиза не азимута между началната и крайна точка на отсечката.
Особено като го има и това:roumensp написа:Аз не виждам как Канада може да се конкурира с това:
Texas Is About to Create OPEC's Worst Nightmare
Тази исзледователка нещо издиша, търсейки дълбоки подмолни мотиви. За добро или лошо, проблемът си е 99% канадски. А що се отнася до въпроса защо никой не се опитва "to landlock Texas", отговорът се крие в един бърз преглед на географската карта.Kpetrov написа:Особено като го има и това:roumensp написа:Аз не виждам как Канада може да се конкурира с това:
Who is funding campaigns against Canadian oil.
Ти не виждаш ли какво става и защо Канада трябва да се набутва, ако няма да печели ?Kpetrov написа:Особено като го има и това:roumensp написа:Аз не виждам как Канада може да се конкурира с това:
Какво имаш предвид под "защо Канада трябва да се набутва, ако няма да печели"?roumensp написа:Ти не виждаш ли какво става и защо Канада трябва да се набутва, ако няма да печели ?Kpetrov написа:Особено като го има и това:roumensp написа:Аз не виждам как Канада може да се конкурира с това:
The Great Oil Crash of 2018: What's really happening
Wow!!!roumensp написа:България ще спечели дуки.joro написа:България ще печели по $717 милиона на година от продължението на Турски поток.Ако така лесно се печелеше от чужди тръби хората в BC нямаше да имат нищо против нова тръба на Транс Маунтин (хем вече е собственост на държавата). Ясно ми е, че това нищо не ти говори, ама хората в Канада знаят за какво става дума.
Петров, никой нормален човек не иска терминал за битумен и танкери до къщата си. Колко мозък се иска, за да го разбереш ? Няма да ми увеличат пейчека заради тая тръба, нито свалят бензина, но ако се усере района на града половината население ще пати. Жалките пари, които BC ще получава допълнително не могат да го компенсират. Казах 100 пъти, че нова тръба не трябва да излиза в самия град, можеше да е на 100-ина километра.Kpetrov написа:Wow!!!roumensp написа:България ще спечели дуки.joro написа:България ще печели по $717 милиона на година от продължението на Турски поток.Ако така лесно се печелеше от чужди тръби хората в BC нямаше да имат нищо против нова тръба на Транс Маунтин (хем вече е собственост на държавата). Ясно ми е, че това нищо не ти говори, ама хората в Канада знаят за какво става дума.
Какво значи чужди тръби за хората в BC? Ако Албърта са ви чужденци, то наистина тази страна отива по дяволите.
Искаш да кажеш хората в ВС не в Канада знаят за какво става дума.
А не е ли най- добре хората да ходят да зареждат с бензин и дизел в САЩ, или направо да минат на конски и волски каруци?roumensp написа:Петров, никой нормален човек не иска терминал за битумен и танкери до къщата си. Колко мозък се иска, за да го разбереш ? Няма да ми увеличат пейчека заради тая тръба, нито свалят бензина, но ако се усере района на града половината население ще пати. Жалките пари, които BC ще получава допълнително не могат да го компенсират. Казах 100 пъти, че нова тръба не трябва да излиза в самия град, можеше да е на 100-ина километра.Kpetrov написа:Wow!!!roumensp написа:България ще спечели дуки.joro написа:България ще печели по $717 милиона на година от продължението на Турски поток.Ако така лесно се печелеше от чужди тръби хората в BC нямаше да имат нищо против нова тръба на Транс Маунтин (хем вече е собственост на държавата). Ясно ми е, че това нищо не ти говори, ама хората в Канада знаят за какво става дума.
Какво значи чужди тръби за хората в BC? Ако Албърта са ви чужденци, то наистина тази страна отива по дяволите.
По-добре си гледай у вашия двор и преди да ни агитираш за патриотизъм проагитирай вашите да спрат да плюскат equalization payments. А страната може да отиде по дяволите тогава, когато и други като вас почнат да ги обявяват за нация в нацията.
Газът ние си го добиваме, ама не вътре у градо. Допълна тръба за битумен в центъра на града няма да промени къде зареждам и колко плащам и 100 пъти ти се каза, че не е опасна самата тръба, а танкерите. А аз съм толкова "зелен", колкото ти имаш мозък у кратуната.Ivan1007 написа:А не е ли най- добре хората да ходят да зареждат с бензин и дизел в САЩ, или направо да минат на конски и волски каруци?roumensp написа:Петров, никой нормален човек не иска терминал за битумен и танкери до къщата си. Колко мозък се иска, за да го разбереш ? Няма да ми увеличат пейчека заради тая тръба, нито свалят бензина, но ако се усере района на града половината население ще пати. Жалките пари, които BC ще получава допълнително не могат да го компенсират. Казах 100 пъти, че нова тръба не трябва да излиза в самия град, можеше да е на 100-ина километра.Kpetrov написа:Wow!!!roumensp написа:България ще спечели дуки.joro написа:България ще печели по $717 милиона на година от продължението на Турски поток.Ако така лесно се печелеше от чужди тръби хората в BC нямаше да имат нищо против нова тръба на Транс Маунтин (хем вече е собственост на държавата). Ясно ми е, че това нищо не ти говори, ама хората в Канада знаят за какво става дума.
По-добре си гледай у вашия двор и преди да ни агитираш за патриотизъм проагитирай вашите да спрат да плюскат equalization payments. А страната може да отиде по дяволите тогава, когато и други като вас почнат да ги обявяват за нация в нацията.
Не е ли по- добре да горите дърва през зимата, вместо газ, който се добива изключително с фракингът?
Или ще унищожите още земи и гори, ще промените ландшафта и унищожите екосистемите, за да се топлите с “чиста” електроенергия?
Защото никой нормален човек не иска бензиностанция в задния си двор, нито цистерната с бензин да избухне в квартала му. Колко мозък се иска да строиш горивопровод от САЩ, да транспортираш горива и нефт с железница, но да обявяваш за опасни нефтопровод от Албърта за опасен?
Определено не много, точно колкото имат в главите си зелените кратуни, които отвътре са червени.
Чукча-писател, а ?Ivan1007 написа:ГаЗът си го добиваш в двора от дърва с газгенератор, няма газопроводи и викаш тия дето живеят около Даусън Крийк и Форт Нелсън не са хора