Преди няколко седмици бях попаднал на някакви новини за крюд ойл който се транспортирал с камиони(!!!) до рафинерия в Северна Дакота.
Тия дни написах тук някъде, че не ме интересува какви точно са нещата, а основно ме интересува ЗАЩО Е ТАКА?
Почти не гледам телевизия, за мен това е загубено време, но снощи ми привлече погледа цената от 17 долара за барел

Та веднага си отговорих на въпроса "Защо го пренасят този крюд ойл с камиони"

Сега чета някакви неща, че няколко рафинерии в Щатите били затворени за поддръжка

Аз като един неук човек си задавам въпроса "Защо Канада увеличава добива, след като няма къде да гопродаде този петрол"
Или пък, преди да увеличат добива, не се ли разбраха с купувача преди това?
А каза ли преди месеци Тръпески "Канада маст уейт"? Каквото и да означава това?
Даде ли си сметка нашето момче, преди да тръгне да се дърви на Тръмп, за евентуалните последствия? Добре ли си даде сметка за ситуацията в която се намира? Беше ли му ясно с какви точно лостове разполага Тръмп, и дали ще му пука да ги използва? Почна ли нашето момче да се дърви и на Саудитска Арабия?
Сега лично на мен ще ми е интересно в каква посока ще върви канадския долар, в каква посока ще вървят цените в магазините, както и в малко по-далечен план (6 месеца) накъде ще тръгне имотния пазар