miteto написа:Kan_Tangra написа:Ти какво направи с тия 250кв? Да не кажеш, че 80кв (1/3) ще е 100$ отоплението през зимния сезон?
Отоплението на 80кв.м. даже ще е по-малко от $100/месец. Говоря за Онтарио, където е на газ. Ти плащал ли си в Канада отделни сметка за ток и газ или само си бил в сгради където всичко е включено в наема? Щото това ми говори че не си
Kan_Tangra написа:Това май е 500лв за сезон, до колкото разбирам. т.е. 375$ Колкото в Канада е 1 месец отоплението ...
- я ми обясни как се връзват $375/месец за отопление в Монреал където всичко е включено в наем за примерно $600 и можеш да бичиш парното колкото си искаш? Тия хазаи в Монреал или са луди или фалират всеки месец

Бил съм и в кондота и с газ и без газ. Където съм бил газа е по-голям кур от тока. Но не генерализирам. Може да е заради камината.
Я ми кажи, как колегите плащат по 4500$ за отопление?
Да не би зимата в канада да е 45 месеца в годината?
Тия с 600те $ бичат някакви нафти и икономисват от мащаба. Директно отопляват цял блок.
Това не е кондо! Това са дървени блокчета по 3 етажа със сбити нагъсто апартаментчета почти без прозорци.
Ако вземеш едно кондо в дуплекс, триплекс, на 2 или 3 етажа почти само с външни стени и с електрическо парно, и един голям електрически бойлер, ела пак да ми говориш за 100$. 300 кинта в зимния сезон не ти мърдат!