Здравейте мадам, казвам се (използвах моминската фамилия, която пише на акюзето), обаждам се от България, град София.
Аз съм кандидат емигрант и съм подала документи искане за селекция за Квебек на 06,06,2011. Имам имейл, потвърждаващ включването ми в листата за интервюта от 26,07,2012 г.
Сега предстоят интервюта в България през месеците март и април тази година, в град София. бих искала да попитам мадам, дали съм включена в списъците за интервюта (тук усетих, че се повтарям и прецизирах) дали ще бъда поканена да се явя на интервюто, което ще се проведе тук в София през месеци март/април тази година.
- Моля дайте ми реф, номер (давам), бихте ли ми спелували Вашата фамилия и име (спелувах както е написано в акюзето).
- Да госпожо, вие сте включена в листата за предстоящите интервюта
- Тук следва нещо от рода на " аз, ама сигурна ли сте"
Последва бавен отговор като на дебил: Да госпожо, вашето име фигурира в листата за предстоящите интервюта. Ако обичате подготвяйте се за явяване на интервю, подгответе добре вашият проект за Квебек. В най-скоро време с вас ще се свържем и ще ви кажем точна дата и час и ще очакваме вашето потвърждение на поканат.
- Благодаря ви мадам, разбрах отлично, просто се развълнувах много

Някъде в разговорът вмъкнах че се притеснявам да няма проблем с електронната поща, мисля, че беше накрая, благодарих за съдействието, казах, че отговорът й ме направи много щастлива и изцепих "До утре"

това е за 3-4 мин.