Документи Букурещ - Пролет 2011
Re: Документи Букурещ - Пролет 2011
Благодарим за поздравите дано всички скоро да си получат баркодовете и процедурата да е по бьрзичка.
Здравейте колеги,някой знае ли от къде да се изтегли Checklist за документите,че ми излиза някаква грешка в сайта или може ли да се използва този даден в гидовете.
Здравей, малко по надолу на самата страница има линк към Бюрото в Букурещ.Отваряш го и си точно на Контролния лист. Надявам се да можеш да отвориш линкаspoton написа:Здравейте колеги,някой знае ли от къде да се изтегли Checklist за документите,че ми излиза някаква грешка в сайта или може ли да се използва този даден в гидовете.

http://www.cic.gc.ca/francais/immigrer/ ... rousse.asp
Само една молба, ако си намерил това което ти трябва, моля те само да напишеш , че е ок всичко

Благодаря ти предварително
Благодаря за бързия отговор.Този checklist обаче не е активен и трябва да се попълни на ръка,освен това има един pdf вариант document checklist - IMM 5612.А на него честно казано не му разбирам всичко.Та може ли да се използва не активния вариант.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Аз лично си изтеглих този F37106 , който съм ти дала, изпринтих си го и с черен химикал си отмятах квадратчетата. Не е проблем и смятам, че това е листа. Той е за Кебек.
За другия 5612 - той е за кандидати по федералната процедура.Не е за нас.
За другия 5612 - той е за кандидати по федералната процедура.Не е за нас.
Karadjova написа:Аз лично си изтеглих този F37106 , който съм ти дала, изпринтих си го и с черен химикал си отмятах квадратчетата. Не е проблем и смятам, че това е листа.

Точно така - и аз направих същото

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Честито на първите получили Баркодовете
Аз още не съм пуснал докс за Букурещ поради липса на достатъчно финанси да си платя таксата за разглеждане... но определено се радвам, че вече има отговори от Румъния 

-
Здравейте
Предварително се извинявам за въпроса, (знам че мога да намеря информацията) но какъв е срока за пращане на документи в Букурещ след получените сертификати.
Благодаря
Предварително се извинявам за въпроса, (знам че мога да намеря информацията) но какъв е срока за пращане на документи в Букурещ след получените сертификати.
Благодаря
Една година
Колеги, вие като пращахте докс към Букурещ, предплащали ли сте 2 товарителници за ваша сметка, за получаването на баркодовете и медицинските?
- Mariela Burudjieva
Привет и от мен и честито на вече получилите баркодове
Много ви се радвам и се надявам, че скоро и ние ще получим своите, макар, че пуснахме документите едва тези дни. Досега разглеждах уики секцията за инфо по това, което следва оттук нататък и останах малко объркана и разтревожена едновременно...Там пише, хем, че от завеждането на досието за виза в Букурещ следват към 3 месеца на разглеждане от тяхна страна и, че чак след това ти пращат медицинските формуляри, хем, че медицинските идвали само няколко седмици след получаването на баркодовете. Кое всъщност е вярно? Защото ако едва след изтичането на 3-те месеца тепърва ще се чакат медицински това е доста притеснително
Някой може ли да каже ориентировъчно за колко време след изпращането на документите за виза в Букурещ приключва всичко и човек може да замине? Знам, че нещата са индивидуални, но ще съм много благодарна, ако някой сподели опит или мнение. Ние целим да заминем по най-бързия начин, ако успеем най-добре ще е през август, но дори и да се забавим малко, поради процедурата, пак искаме да хванем поне есента... 

Ами те са написали (накъде в сайта им го гледах ) че средното време за обработка на досие е 12 месеца, и аз лично съм склонен да повярвам в тези срокове, защото напоследък времето за обработка на досиета се увеличи и във Виена и в Букурещ.
Аз също още не съм ги пуснал докс до Букурещ, но тази година ги виждам нещата с повечето от нас да станат готови зимно време.
Аз също още не съм ги пуснал докс до Букурещ, но тази година ги виждам нещата с повечето от нас да станат готови зимно време.
Здравей, Мариела:)Mariela Burudjieva написа:Привет и от мен и честито на вече получилите баркодовеМного ви се радвам и се надявам, че скоро и ние ще получим своите, макар, че пуснахме документите едва тези дни. Досега разглеждах уики секцията за инфо по това, което следва оттук нататък и останах малко объркана и разтревожена едновременно...Там пише, хем, че от завеждането на досието за виза в Букурещ следват към 3 месеца на разглеждане от тяхна страна и, че чак след това ти пращат медицинските формуляри, хем, че медицинските идвали само няколко седмици след получаването на баркодовете. Кое всъщност е вярно? Защото ако едва след изтичането на 3-те месеца тепърва ще се чакат медицински това е доста притеснително
Някой може ли да каже ориентировъчно за колко време след изпращането на документите за виза в Букурещ приключва всичко и човек може да замине? Знам, че нещата са индивидуални, но ще съм много благодарна, ако някой сподели опит или мнение. Ние целим да заминем по най-бързия начин, ако успеем най-добре ще е през август, но дори и да се забавим малко, поради процедурата, пак искаме да хванем поне есента...
Абсолютно персонални са сроковете и това убеждение идва от факта, че моите док. са във Виена на 30,11,2009.Сега е 2011-март.Вече 3 седмица чакам баркодове и още нищо, а други след мен вече имат:) Други пък са заминали за по- малко от година:) Имам познати такива:)
Единственото което съм се убедила, че в тази процедура трябва само чакане!!! и без никакви планове за заминаване:)
Но на Вас ви пожелавам по-бързо развитие, но един съвет ако позволиш-докато не си видиш поканата за виза, не прави планове за заминаване, билети, напускане на работа...т.н.Аз все пак мисля,че съм от бавните изключения:)
Успехи много

Тово, което е пише в Wiki е на база на някаква непълна статистика, събирана от скоростта на развитие на досиетата на хора от форума и далеч не може да се счита като мерило за това, какво ви очаква, единственото, което може да направи е да ви изнерви, ако при вас нещата се движат по-бавно. Дори официалните срокове, които са дадени на сайта на имиграционните са само ориентировачни. Единствния съвет, които мога да ви дам е да се въоръжите с търпение и да не бързата да си правите каквито и да е планове преди да ви сложат визите в паспортите.
В писмото с баркодовете пише, че следват 6 месеца в които може да ни поискат други документи и да чакаме следващата стъпка а именно медецински, така че явно има срок. За някои може и за 1 месец да стане, а за някои и за 6 така го разбирам аз.
Последно промяна от celicata на Чет Мар 31, 2011 2:53 am, променено общо 1 път.