Документи Букурещ - Пролет 2011

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
niko8003

Re: Документи Букурещ - Пролет 2011

Мнение от niko8003 »

Благодарим за поздравите дано всички скоро да си получат баркодовете и процедурата да е по бьрзичка.
spoton

Мнение от spoton »

Здравейте колеги,някой знае ли от къде да се изтегли Checklist за документите,че ми излиза някаква грешка в сайта или може ли да се използва този даден в гидовете.
Karadjova

Мнение от Karadjova »

spoton написа:Здравейте колеги,някой знае ли от къде да се изтегли Checklist за документите,че ми излиза някаква грешка в сайта или може ли да се използва този даден в гидовете.
Здравей, малко по надолу на самата страница има линк към Бюрото в Букурещ.Отваряш го и си точно на Контролния лист. Надявам се да можеш да отвориш линка :)
http://www.cic.gc.ca/francais/immigrer/ ... rousse.asp

Само една молба, ако си намерил това което ти трябва, моля те само да напишеш , че е ок всичко :)
Благодаря ти предварително
spoton

Мнение от spoton »

Благодаря за бързия отговор.Този checklist обаче не е активен и трябва да се попълни на ръка,освен това има един pdf вариант document checklist - IMM 5612.А на него честно казано не му разбирам всичко.Та може ли да се използва не активния вариант.
Благодаря предварително.
Karadjova

Мнение от Karadjova »

Аз лично си изтеглих този F37106 , който съм ти дала, изпринтих си го и с черен химикал си отмятах квадратчетата. Не е проблем и смятам, че това е листа. Той е за Кебек.
За другия 5612 - той е за кандидати по федералната процедура.Не е за нас.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Karadjova написа:Аз лично си изтеглих този F37106 , който съм ти дала, изпринтих си го и с черен химикал си отмятах квадратчетата. Не е проблем и смятам, че това е листа.
:y:
Точно така - и аз направих същото :)
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Честито на първите получили Баркодовете :rock: Аз още не съм пуснал докс за Букурещ поради липса на достатъчно финанси да си платя таксата за разглеждане... но определено се радвам, че вече има отговори от Румъния :party:
mariqpetrova

Мнение от mariqpetrova »

Здравейте
Предварително се извинявам за въпроса, (знам че мога да намеря информацията) но какъв е срока за пращане на документи в Букурещ след получените сертификати.
Благодаря
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Една година
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Колеги, вие като пращахте докс към Букурещ, предплащали ли сте 2 товарителници за ваша сметка, за получаването на баркодовете и медицинските?
Аватар
Mariela Burudjieva

Мнение от Mariela Burudjieva »

Привет и от мен и честито на вече получилите баркодове :sun: Много ви се радвам и се надявам, че скоро и ние ще получим своите, макар, че пуснахме документите едва тези дни. Досега разглеждах уики секцията за инфо по това, което следва оттук нататък и останах малко объркана и разтревожена едновременно...Там пише, хем, че от завеждането на досието за виза в Букурещ следват към 3 месеца на разглеждане от тяхна страна и, че чак след това ти пращат медицинските формуляри, хем, че медицинските идвали само няколко седмици след получаването на баркодовете. Кое всъщност е вярно? Защото ако едва след изтичането на 3-те месеца тепърва ще се чакат медицински това е доста притеснително :( Някой може ли да каже ориентировъчно за колко време след изпращането на документите за виза в Букурещ приключва всичко и човек може да замине? Знам, че нещата са индивидуални, но ще съм много благодарна, ако някой сподели опит или мнение. Ние целим да заминем по най-бързия начин, ако успеем най-добре ще е през август, но дори и да се забавим малко, поради процедурата, пак искаме да хванем поне есента... :(
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Ами те са написали (накъде в сайта им го гледах ) че средното време за обработка на досие е 12 месеца, и аз лично съм склонен да повярвам в тези срокове, защото напоследък времето за обработка на досиета се увеличи и във Виена и в Букурещ.
Аз също още не съм ги пуснал докс до Букурещ, но тази година ги виждам нещата с повечето от нас да станат готови зимно време.
Karadjova

Мнение от Karadjova »

Mariela Burudjieva написа:Привет и от мен и честито на вече получилите баркодове :sun: Много ви се радвам и се надявам, че скоро и ние ще получим своите, макар, че пуснахме документите едва тези дни. Досега разглеждах уики секцията за инфо по това, което следва оттук нататък и останах малко объркана и разтревожена едновременно...Там пише, хем, че от завеждането на досието за виза в Букурещ следват към 3 месеца на разглеждане от тяхна страна и, че чак след това ти пращат медицинските формуляри, хем, че медицинските идвали само няколко седмици след получаването на баркодовете. Кое всъщност е вярно? Защото ако едва след изтичането на 3-те месеца тепърва ще се чакат медицински това е доста притеснително :( Някой може ли да каже ориентировъчно за колко време след изпращането на документите за виза в Букурещ приключва всичко и човек може да замине? Знам, че нещата са индивидуални, но ще съм много благодарна, ако някой сподели опит или мнение. Ние целим да заминем по най-бързия начин, ако успеем най-добре ще е през август, но дори и да се забавим малко, поради процедурата, пак искаме да хванем поне есента... :(
Здравей, Мариела:)
Абсолютно персонални са сроковете и това убеждение идва от факта, че моите док. са във Виена на 30,11,2009.Сега е 2011-март.Вече 3 седмица чакам баркодове и още нищо, а други след мен вече имат:) Други пък са заминали за по- малко от година:) Имам познати такива:)
Единственото което съм се убедила, че в тази процедура трябва само чакане!!! и без никакви планове за заминаване:)
Но на Вас ви пожелавам по-бързо развитие, но един съвет ако позволиш-докато не си видиш поканата за виза, не прави планове за заминаване, билети, напускане на работа...т.н.Аз все пак мисля,че съм от бавните изключения:)
Успехи много :)
AVB

Мнение от AVB »

Тово, което е пише в Wiki е на база на някаква непълна статистика, събирана от скоростта на развитие на досиетата на хора от форума и далеч не може да се счита като мерило за това, какво ви очаква, единственото, което може да направи е да ви изнерви, ако при вас нещата се движат по-бавно. Дори официалните срокове, които са дадени на сайта на имиграционните са само ориентировачни. Единствния съвет, които мога да ви дам е да се въоръжите с търпение и да не бързата да си правите каквито и да е планове преди да ви сложат визите в паспортите.
celicata

Мнение от celicata »

В писмото с баркодовете пише, че следват 6 месеца в които може да ни поискат други документи и да чакаме следващата стъпка а именно медецински, така че явно има срок. За някои може и за 1 месец да стане, а за някои и за 6 така го разбирам аз.
Последно промяна от celicata на Чет Мар 31, 2011 2:53 am, променено общо 1 път.
Публикувай отговор