Само за сведение на Пимпи,защото сме спорили на тази тема,бай Киро зъбара от нашия квартал в Пловдив, на ден под 500 лв не пада,ама живее отгоре над зъбарницата,операта е на 500 метра ,повече няма смисъл да влизам в подробности !!!
Лек ви ден !

Ябълке, що злорадстваш? Значи ако новодошлите се покрият и не пишат, то е задължително понеже са зле, а пък ако решат да се похвалят - тогава им търсиме какво друго не им е в ред. Ами ако въпросните в Монреал също са си стъпили на краката, но не смеят да се похвалят, заради негативизма на някои потребители?apple написа:...
Дерзай и продължавай да бъдеш щастлив ако можеш и след "медения период"... Но да не вземеш да изчезнеш и ти като тези, които се загубиха в Монреал - от март месец го обикалят и все ги чакаме да споделят обещаните страхотни впечатления... Явно градския транспорт там е много зле уреден...
Бъркаш ме с някой/я бай Гроздане! Но както и да е, аз да съм те питала ти какъв си бил преди в БГ и лъскането на мокети ли ти е мечта и цел в живота? Не съм и няма да те питам. Но да не би да имаш някакви комплекси за малоценност по отношение на професионалната си реализация в БГ? Нещо чиновниците ти криви май, а? Не знам ама тука друга песен пеете... Познавам държавни чиновници работещи като такива тук в Канада и това е най-голямата им гордост и келепир имам предвид българи. Значи за тук е престижно, а в БГ не така ли излиза? Няма да загатвам дори, колко много им се завижда от нашего брата за тези позиции и благините вървящи с тях. И не мисля, че стотиците ентусиасти изчезват от форумния живот след пристигането заради нечий негативизъм. По-скоро хората с негативни мнения изчезват обикновено. Кой иска да бъде дъвкан и обиждан... Имаше такива мнения достатъчно преди и всички бяха изгонени или напуснали под натиска на емоциите. Е някои се завърнаха пак с нови никове и след като хванали и кебапа вече с нова позитивна самоличност. В крайна сметка излиза, че всичко е от позицията на какво работиш, колко ти плащат за това и остава ли ти време да се почувстваш жив, а не размазан от умора да си лягаш дори без вечеря, защото нямаш сили дори да се нахраниш... Жив пример от споделено наскоро мнение на българин живеещ от години тук. Това ли е точно живот? И колко години се издържа така?grozdan написа:Ябълке, що злорадстваш? Значи ако новодошлите се покрият и не пишат, то е задължително понеже са зле, а пък ако решат да се похвалят - тогава им търсиме какво друго не им е в ред. Ами ако въпросните в Монреал също са си стъпили на краката, но не смеят да се похвалят, заради негативизма на някои потребители?apple написа:...
Дерзай и продължавай да бъдеш щастлив ако можеш и след "медения период"... Но да не вземеш да изчезнеш и ти като тези, които се загубиха в Монреал - от март месец го обикалят и все ги чакаме да споделят обещаните страхотни впечатления... Явно градския транспорт там е много зле уреден...
Гледам, че раздаваш епитети наляво и надясно, та не мога да се стърпя да не попитам - ти не беше ли държавна чиновничка от Ямбол? Имам някакви бледи спомени, та ще се радвам да ме осветлиш.
Питах те що злорадстваш, че новодошлите от Монреал не били писали във форума. Според мен ти си мислиш, че им е гадно и ти е кеф, че разбираш ли си се оказала права, когато си им обяснявала колко е зле тука.apple написа:Бъркаш ме с някой/я бай Гроздане! Но както и да е, аз да съм те питала ти какъв си бил преди в БГ и лъскането на мокети ли ти е мечта и цел в живота? Не съм и няма да те питам. Но да не би да имаш някакви комплекси за малоценност по отношение на професионалната си реализация в БГ? Нещо чиновниците ти криви май, а? Не знам ама тука друга песен пеете... Познавам държавни чиновници работещи като такива тук в Канада и това е най-голямата им гордост и келепир имам предвид българи. Значи за тук е престижно, а в БГ не така ли излиза? Няма да загатвам дори, колко много им се завижда от нашего брата за тези позиции и благините вървящи с тях. И не мисля, че стотиците ентусиасти изчезват от форумния живот след пристигането заради нечий негативизъм. По-скоро хората с негативни мнения изчезват обикновено. Кой иска да бъде дъвкан и обиждан... Имаше такива мнения достатъчно преди и всички бяха изгонени или напуснали под натиска на емоциите. Е някои се завърнаха пак с нови никове и след като хванали и кебапа вече с нова позитивна самоличност. В крайна сметка излиза, че всичко е от позицията на какво работиш, колко ти плащат за това и остава ли ти време да се почувстваш жив, а не размазан от умора да си лягаш дори без вечеря, защото нямаш сили дори да се нахраниш... Жив пример от споделено наскоро мнение на българин живеещ от години тук. Това ли е точно живот? И колко години се издържа така?
Поздравления Файтър, приятно е да видиш когато някой сънародник се бори успешно вместо да седи и мрънка.apple написа:... Колкото до това с резюмето и орязването - много хора го правят тук. Е голямо постижение е да си измисляш и орязваш добрите си позиции, за да изгглеждаш достатъчно необразован и обратното на интелигентен, за да те наемат за черна работа. За мене това е гавра ако на някой му се струва правилно и приемливо, сорри. Най-малкото мен са ме учили да бъда честен човек за добро или лошо... А да си променяш трудовата биография в посока прикриване на личните си постижения за мене е крайно унизително!...
Със здраве!apple написа:Бай Гроздане не съм от Ямбол и ненавиждам операта - само с белезници за стола можеш да ме накараш да си го причиня. Не знам кой и от какъв зор ми го прикачва и това ама карай да върви... Не ми пука дали си шоп или друг някакъв. Млади хора държавни служители в БГ има доста, но причината да няма достатъчно е, че дъртите не пускат кокала до последно, точно както и тук. Заплащането естествено, че не е равнопоставено с това тук точно както и в повечето други професионални области, но и харчлъка тук е доста по-големичък ако питаш мене... Така, че като теглиш чертата накрая не винаги се получава ръст в стандарта ти спрямо екс живота ти в БГ. Това има доста хора, които го споделят. Въпроса е, че тези неща текат като обмен на информация предимно на лична кореспонденция. Както и да е, всеки си избира колко, къде и какво да споделя. При това отношение тук е повече от нормално. И не злорадствам, но не ми е и особено приятно когато хората се притесняват да си споделят неволите тук, за да не ги вкарат в графа лузъри, неудачници и нискоадаптивни мрънкалници примерно... Не само IT специалисти са тук и зъболекари примерно, че да вирят канадския баряк насреща ни и да твърдят колко много дава "майчица Канада". По същата логика и БГ със същите професии на добри позиции могат и често го правят да дават акъли наедро и да твърдят, че шансовете за всички са еднакви ама мързела или некъдърността на останалите им пречат. Айде със здраве, че е хубав ден и е за предпочитане контакта с природата отколкото споровете с виртуални опоненти.
Добре де, но между това хората да споделят и ти да намираш на всяко положително мнение черната страна има ГОЛЯМА разлика.apple написа:но не ми е и особено приятно когато хората се притесняват да си споделят неволите тук, за да не ги вкарат в графа лузъри, неудачници и нискоадаптивни мрънкалници примерно...