krimon написа:.....Аз винаги съм защитавала социалната помощ в този форум. Ако някой си направи труда да ме цитира както по-горе, ще се види ясно, че съм една от най-ревностните му защитнички

Ето, аз си правя труда да те цитирам от една настояща тема относно социала в един съседен подфорум!
krimon написа:аз пък не разбрах как някой е станал "задник" от това, че си върши работата - ако имаш повече разходи отколкото приходи, естествено, че се опитваш да го смотаеш
Ти какво си мислиш - социалната помощ е измислена за социално слабите, а не за тарикатите! Заради такива като вас после истински нуждаещите се трябва да минават през иглени уши, за да я получат.
Що така грубо се караш на човека, че и тарикат го наричаш! Явно си забравила своя тарикатлък, да излъжеш властите в Канада, че имаш достатъчно пари, за да те пуснат да влезеш в Канада!
Има как, за съжаление. Аз декларирах на влизане 20 хил., като реално имахме към 2 хил. Поискахме социал, като подписахме клетвена декларация, че сме излъгали на летището, за да не ни върнат. Съответно те си направиха справка с имиграционното ни досие и видяха, че сме гарантирали с апартамента заселването си в Канада. После мъжа ми обясни, че апартамента вече не е наш, а по закон принадлежи на роднини. Поискаха нотариален акт, който им беше факснат от България. Въпреки това, решиха че не е редно след като апартамента принадлежи на роднини да ни дадат социална помощ.
Честно да ти кажа на мен ми се струва, че наистина си влязла с доста пари, а после по нечий съвет и след като си станала почитателка на социала си решила, че има начин да излъжеш системата, да си скриеш парите и да кандидатстваш за социал. Като са те разбрали що за тарикат си за те отсвирили и колкото и да си се молила и да си ходила всеки четвъртък не са ти дали социал, щото те властите трева не пасат.
Та права си, че си една от най-ревностните му защитнички. Само това, че са те хванали в лъжа те е спасило да не получаваш социал и сега гордо да се хвалиш, че не си получавала социал нито ден.