Какво смятам да работя,след пристигането ми в Канада ?!?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

aseto написа:От всички най-доблестен излезе Линко, щото не се е правил на умряла лисица и не се притесняваше да защитава социала под подигравките на моралистите.
Аз винаги съм защитавала социалната помощ в този форум. Ако някой си направи труда да ме цитира както по-горе, ще се види ясно, че съм една от най-ревностните му защитнички 8)
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Lub0 написа:Неам секюрите в нас още да ме пазят от изкуфели съформуници :-)
Но ако трябва и секюрите ще назначиме (с връзки от нетурк-а) ;-)
:lol: :lol: :lol:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Tи наместо да плачеш се смееш !! :lol: :cry:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Аз досега нито един човек не съм срещнал, който да се проклина че е вземал социал. Виж да премълчават този факт от снобизъм или някакви други причини има много. Но за сметка на това вече срещам хора дето се проклинат, че са последвали съветите на някой псевдоморалист и не са вземали социал в началото, когато това е било възможно и са имали наистина нужда.
А иначе темата "За и против социала" е безкрайна и винаги ще има и поддръжници и противници, но системата ще се промени когато никой и най-вече управляващите няма да има полза от нея. Или пък такива като KVS не станат мнозинство в парламента или не извършат държавен преврат. ;)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Жени

Мнение от Жени »

krimon написа:.....Аз винаги съм защитавала социалната помощ в този форум. Ако някой си направи труда да ме цитира както по-горе, ще се види ясно, че съм една от най-ревностните му защитнички 8)
Ето, аз си правя труда да те цитирам от една настояща тема относно социала в един съседен подфорум! :wink:
krimon написа:аз пък не разбрах как някой е станал "задник" от това, че си върши работата - ако имаш повече разходи отколкото приходи, естествено, че се опитваш да го смотаеш :roll:

Ти какво си мислиш - социалната помощ е измислена за социално слабите, а не за тарикатите! Заради такива като вас после истински нуждаещите се трябва да минават през иглени уши, за да я получат
.
Що така грубо се караш на човека, че и тарикат го наричаш! Явно си забравила своя тарикатлък, да излъжеш властите в Канада, че имаш достатъчно пари, за да те пуснат да влезеш в Канада!
Има как, за съжаление. Аз декларирах на влизане 20 хил., като реално имахме към 2 хил. Поискахме социал, като подписахме клетвена декларация, че сме излъгали на летището, за да не ни върнат. Съответно те си направиха справка с имиграционното ни досие и видяха, че сме гарантирали с апартамента заселването си в Канада. После мъжа ми обясни, че апартамента вече не е наш, а по закон принадлежи на роднини. Поискаха нотариален акт, който им беше факснат от България. Въпреки това, решиха че не е редно след като апартамента принадлежи на роднини да ни дадат социална помощ.
Честно да ти кажа на мен ми се струва, че наистина си влязла с доста пари, а после по нечий съвет и след като си станала почитателка на социала си решила, че има начин да излъжеш системата, да си скриеш парите и да кандидатстваш за социал. Като са те разбрали що за тарикат си за те отсвирили и колкото и да си се молила и да си ходила всеки четвъртък не са ти дали социал, щото те властите трева не пасат.

Та права си, че си една от най-ревностните му защитнички. Само това, че са те хванали в лъжа те е спасило да не получаваш социал и сега гордо да се хвалиш, че не си получавала социал нито ден. :wink:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

сънуваш :)

ние имахме реална нужда от социална помощ, защото наистина нямахме пари (на времето, ако имах 20 хил. в България едва ли бих си дигнала гълъбите към Канада). Българинът, който ни посрещна ни задължи да декларираме тази сума - това беше условието му, за да ни приюти.

Човекът от темата е изхарчил повече пари, отколкото е получил - разликата е от земята до небето.

Спри да плюеш, че ще си накапеш дантелената яка от баба :twisted:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

И така драги Кандидати ,от казаното до тука ,ВСИЧКИ МИНАВАТ НА ЦОЦИАЛ, НЕ Е СРАМНО - ПОМАГА !!!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

filipne написа:
Lub0 написа:
filipne написа:
Lub0 написа:Мда, колкото и да завиждат някои хора, фактите са следните: някои хора почват работа на 3тата седмица, за заплата в пъти над средната, без френски, без да учат, приравняват и прочие глупости :-) но както сме казали, който си го може го може ;-)

Особено по време на ИТ бума барабар с куцо кьораво и т.н. И с невероятния опит от изостаналите БГ технологии.
Някои хора още преди 15 години в Бг-то са водили кусрсове по юникси и релациаинни бази дани и са правили чудеса, докато други са лапали мухите ;-)
Така и не разбрах как тези хора са направили чудото да придобият страхотен и високо ценен опит в една допотопна и ниско технологияна среда, каквата според тях е средата в БГ ?
Някои хора внедряваха новите технологии още пре 1992 в Бг-то ;-)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Philip1747

здр

Мнение от Philip1747 »

Muhata 2 сори но не съм съгласен с теб не мисля че всички българи които са в канада пишат в този форум такаче не мисля че всички са на социалки
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Естествено, че не всички минават през социалните помощи. Има хора дето не им е бил нужен изобщо, а има и такива дето са се нуждаели но не са вземали заради хорски приказки и после са съжалявали. Та да няма много от последните съм приел аз за своя "мисия", нещо като мисията "отваряне на очите" на filipne и др. в този форум. ;)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: здр

Мнение от ablood »

Philip1747 написа:Muhata 2 сори но не съм съгласен с теб не мисля че всички българи които са в канада пишат в този форум такаче не мисля че всички са на социалки
Всъщност по-ревностните противници на социала, след последния спор по темата бяхме толкова наказани, че сега си траем и уважаваме позицията на стопаните. :oops:
Хората са с различни житейски ценности, така, че такъв спор...
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Нищо не си разбрал ablood и говориш неверни работи. "Стопаните" нито са на социал нито пък са ревностни поддръжници на социала и никой никога не е наказван заради това, че е "против" социала. Наказвани са били единствено тези дето си позволяват да дават обидни квалификации на питащите за или ползващите социални помощи. Това че аз съм "за" а ти "против" не дава правото на никого от нас да обижда и се подиграва на другия.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Явно съм се объркал. Било е съвпадение. :wink:
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

Lub0 написа:Мда, колкото и да завиждат някои хора, фактите са следните: някои хора почват работа на 3тата седмица, за заплата в пъти над средната, без френски, без да учат, приравняват и прочие глупости :-) но както сме казали, който си го може го може ;-)
е кои са тия бе Любе ,един даи поне
.
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

JoroF написа:
е кои са тия бе Любе ,един даи поне
.
От кои бре Жоре, от тези дето завиждат или тези дето са почнали работа на 3тата седмица?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Публикувай отговор