Покана за виза

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
tanq82
Обратна връзка:

Мнение от tanq82 »

Пишете ни и нас от 16.10.2008 ОК на медицински.
Нямаме думи ....
Последно промяна от tanq82 на Чет Яну 15, 2009 2:30 am, променено общо 2 пъти.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Е като има толкова чакащи, не можете ли да направите нещо с общи усилия?
Радостната новина е, че очевидно става въпрос за проблем с обработката на досиетата и грешката не е в никой от вас...
Ако някой го повикат на интервю и в Букурещ, то това е допълнително интервю, а не се започва от начало. Преди години, ако не се лъжа, така викаха бивши военни и т.н., ама не знам подробности.
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

С уговорката, че става въпрос за единичен случай и то по федералната процедура през Бъфало, пак ще напиша нашите дати, за да не ви се струва че дълго сте чакали :)
подадени документи - юни 2003
първи медицински - април 2004
след година и половина чакане
втори медицински октомври 2005
получени визи август 2006
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
tanq82
Обратна връзка:

Мнение от tanq82 »

Drifter,определено си чакал много,но както сам каза сте били по федералната процедура ,а по онова време (а може би и сега все още е така) самата процедура е била по-дълга.
Тук се говори за процедура Квебек и не е въпроса кой колко е чакал,а защо не се случват нещата.
Всички си плащаме таксите по равно,и очакваме равно отношение,а не "тото лото Марадона".

За всички дето чакаме,до колкото е известно срока от подаване на документите към Букурещ и получаване на визи е 6-9 месеца.
Ако в последния месец на изтичане на срока останем една част от всички без визи да се организираме и да отидем групово до Букурещ.
Какво мислите?
Jekov35

Мнение от Jekov35 »

Не предполагах , че броят на чакащите покана / минали пролетната сесия на 2008 г./ е толкова голям . Възможно ли е проверките да са по-задълбочени по причина професиите ни , не зная вече какво да мисля..., след като преди врече са имали "специално отношение" към военните.
selmax

Мнение от selmax »

Applications for permanent residence 2007 - Skilled workers (Quebec)
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... u-perm.asp

Изображение
15.08.2008 - Документи Букурещ
24.09.2008 - Баркодове
23.10.2008 - ОК на медицинските
05.05.2009 - Покана за визи
28.05.2009 - Визи
Аватар
didoni76

Мнение от didoni76 »

То се вижда, че румънците са бързаци, но явно ние попадаме в последната графа на теория, ама на практика не е ясно.
Past processing times may not indicate the length of time it will take to finalize applications in the future.

Благодаря за инфото!
Montreal 15.05.2009
Изображение
i_iankov

Мнение от i_iankov »

Напълно подкрепям предложението на tanq82 ако до упоменатия срок не получим покани. Звънях в МОМ-казаха ми че до 6 месеца от датата на ОК да не ги безпокоиме. Jekov35-бихте ли написали от коя дата е вашия ОК.Не ни остава друго освен да чакаме......... колко ли още!?
Jekov35

Мнение от Jekov35 »

ОК на медицинските- от 07.11.2008 г. Принципно подкрепям предложението на tang82 ,но искрено се надявам от другата седмица да завалят поканите. Време е- за януари никой не се е похвалил !
Аватар
angelheart

Мнение от angelheart »

Jekov35 написа:... за януари никой не се е похвалил !
- с уточнение, че става дума за вашата сесия! Визите за моето семейство дойдоха още в първия работен ден за тази година.
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
selmax

Мнение от selmax »

angelheart написа:
Jekov35 написа:... за януари никой не се е похвалил !
- с уточнение, че става дума за вашата сесия! Визите за моето семейство дойдоха още в първия работен ден за тази година.
Не става въпрос за виза а ПОКАНА ЗА ВИЗА. Все пак честито :wink: :beer:
15.08.2008 - Документи Букурещ
24.09.2008 - Баркодове
23.10.2008 - ОК на медицинските
05.05.2009 - Покана за визи
28.05.2009 - Визи
Аватар
angelheart

Мнение от angelheart »

А, с извинение за разводняването, ще ви пожелая по-леко и кратко очакване :D
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
tanq82
Обратна връзка:

Мнение от tanq82 »

Здравейте,съдружници по неволя 8)
Имаме си една идея,а всички вие,които чакате като нас покани за визи ще решите дали се включвате в каузата :wink:
Идеята е сладната,ако приемем че сме 10 семейства - от 1 февруари до 10 февруари всяко едно семейство изпраща писмо(ако сме повече семейства се променят и дните).Писмото на всяко семейство ще си е индивидулано,но основата ще бъде- Въпроса относно Визите..Всеки един ден в Букурещ ще се получава по едно писмо.

Тук ще записваме графика,аз ще го допълвам:

01.Февруари - Tanq82
i_iankov

Мнение от i_iankov »

Привет на всички!
Пиша по повод предложението на Таня82 за изпращане на писма от 01.02.09г.. Искам да Ви кажа,че ние в разстояние на 3 месеца им пишем 3 пъти и отговорът винаги е един и същ - трябва да чакате! Аз бих им писала всеки ден, но в крайна сметка може би не трябва да сме толкова настоятелни при условие, че и от МОМ ни казват да не ги безпокойм поне до 6 месеца.Опасяваме се от това да не обърнем нещата срещу нас.Мисля, че би било по-разумно да изчакаме поне до началото на март.Това е наше решение тъй като февруари е 6 месец от датата на нашия ОК.Тъй като преди нас има доста чакащи с по-ранна дата на ОК ,може би те биха се включили в писмата през февруари.Нека потърпим още малко,дано да започнат с поканите скоро.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Идеята е чудесна, ама не забравяйте, че всичко трябва да е с мярка.
Братовчед ми праща писмото всяка седмица, а след първия отговор други не са последвали...Мисля си дали да не пробваме нова тактика...
От друга страна - не се стеснявайте да питате и да се интересувате! Каква е тази параноя??? И къде пише, че трябва да сте по-ниски от тревата!!!
Освен че е ваше право, длъжни сте да знаете какво става! Нали?
Принципно си имам доста ангажименти, ама ако някой има затруднения с написването на текста на френски - тук съм.
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Публикувай отговор