Здравейте и от нас. Вчера 12.06.2008 г. в 12 ч. мина и нашето интервю, което беше успешно Съпругата ми е водещ с нива на френски 8/8 и на английски 7/7, а аз бях с нива на френски 7/7 и английски 3/3. Отидохме малко по-рано,за да не би да закъснеем. Във фоаето до заветната стая нямаше никой. Ако ви кажа,че и двамата не бяхме притеснени, ще ви излъжа.Чакането ни се стори, като цяла вечност. Не знаехме, кой беше преди нас,но определено интервюто продължи доста дълго,защото около 12:05 ч. от стаята излезе семейство, което беше дошло заедно с двете си деца.
Надяваме се да са получили заветните сертификати, защото не изглеждаха много щастливи, дано да грешим.
Мадам ни покани в стаята в 12:10 ч. Беше усмихната и приветлива НИЕ СЪЩО-
усмихвайте се, бъдете приветливи, колкото и да е трудно, защото ПО ДРЕХИТЕ ПОСРЕЩАТ, ПО УМА ИЗПРАЩАТ!
Мадам Стоянов говори с нормално темпо и разбираемо за нас, не се наложи да повтаря въпросите, не сме използвали помощта и на преводачката.
Въпросите бяха стандартни:
1. Паспорти и акт за граждански бракл
2. Това първи брак ли ви е?
3. Как организирахте вашата сватба?
4. Въпроси за образоаванието: какво сте учили, какви бяха дисциплините, в нашия случай- какви дисциплини по математика?
5. Подавали ли сте до сега молба за имиграция?
6. Посещавали ли сте Квебек? отговор- само виртуално
7. Какво научихте за Квебек от интернет?
и няколко въпроса за работата.
Към втория кандидат: какво сте учили, какви дисциплини сте изучавали, като какъв работите, какви са трудностите във вашата професия?
Въпросите на английски: къде сте учили английски език и защо избрахте Квебек?
Нищо по различно от това което досега е питала.
Пожелаваме успех на всички чакащи пред заветната стаичка.
ТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ НАС, бъдете себе си!