Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от roumensp »

miteto написа:
roumensp написа:Аз не бих предпочел ЛА пред Ванкувър и който е бил там знае защо.
Заради престъпността ли? Все пак в ЛА има много neighborhoods където живеят милионери и милиардери - Beverly Hills, Bel-Air и тем подобни?
Далеч не е само престъпността, има и спокойни квартали. Първо климата е гаден ... зимата е супер, ама лятото е непоносимо и няма година без пожари. Второ природата - всичко е кафяво по хълмовете ... камънаци, храсти и суша. А океана не е достатъчно топъл за моя вкус дори и през лятото, така че нашия или техния - все тая. И накрая етническия състав - такива като Танграта няма да преживеят и месец. :D Ти в Бевърли Хилз няма да живееш, нито в пък в Нюпорт Бийч, така че не ги брой.
Аз съм убеден, че богатите биха предпочели Флорида, ако ги нямаше ураганите (Дръмпф го е направил впрочем).
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ivandaman написа:
roumensp написа:
ivandaman написа:Съпругата ми, която ти бегло познаваш.. е на твоето мнение.

Според нея София е по-добро място от Ванкувър.
Съпругата ти трябва да поживее поне година в София и да се пробва и да работи там. Тогава ще разбере за какво става дума.
Разбирам поинта ти, и че искаш да кажеш че за чужденци може би Ванкувър е по-добре.. Това по принцип е така.

Само че Танграта и неговите колеги са българи.. За тях е по-добре да са на собствена територия, в близост то близките си и познатите от колкото да се шляят по разни географски ширини на 10 часови зони разтояние.

Плюс това в България работят доста чужденци.. Аз познавам хора които работят в такива компании в които работят чужденци от доста европейски държави.

Има фейсбук групи на холадци в България, Мексиканци в България, Испанци в България и т.н.
Поинта е, че жена ти трябва да поживее по-дълго там, за да се сблъска с простотиите и неуредиците в българското общество и държава. За месец-два ваканция нищо не може да разбере, аз и в Куба мога да изкарам толкова като турист. :D
Последно промяна от roumensp на Чет Май 03, 2018 5:05 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Блокира ме заради локацията, гугъла, не знам защо.
Бестбай ... лол. Мислех си, че е поне амазон ...
roumensp написа:
Kan_Tangra написа:ХАХАХАХ!
ОК!
На мен много ми се иска да живея във Ванкувър, но не мога!
Така по-добре ли е!
:rofl: :lol: 8)

Нещо повече!
Всички хора по земята много искат да живеят точно във Ванкувър и никъде другаде!
Но не могат!
Ти можеш да живееш навсякъде в Канада, но не можеш да прогресираш, както вече видяхме.

Има живот, има и жизнь. Какво значение има колко изкарваш, ако на една екскурзия не смееш да идеш и търсиш краквани игри, дето струват едночасова надница. :lol:
Бъркаш.
Ако изобщо поне малко ми пукаше за тия игри щях да си ги купя. Аз игри играя от дъжд на вятър.
Това ли ти беше доводът?
А че през последната година съм купил 10 нови апартамента и 4 гаража?
Което автоматично ме прави с повече милиони от тебе?
Т.е. за 2 години аз направих в София повече пари, отколкото ти във Ванкувър за 2 десетилетия.
Ето, вече сме по вашите мерилки!
Стига ли, или е малко?
Естествено, че не стига.
Нищо няма да е достатъчно, заради факта, че съм си позволил да избера град, който не е Ванкувър.
И щом не живея там, или другаде в Канада, следователно не мога да си го позволя ..
Отново! ХАХАХАХАХА!!!!!
Днес чупиш тъпомера!
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Kan_Tangra написа:А че през последната година съм купил 10 нови апартамента и 4 гаража?
Т.е. за 2 години аз направих в София повече пари, отколкото ти във Ванкувър за 2 десетилетия.
Нали!

Ти самичък си ги купил. Останалата част от родата не се броят за съсобственици.

И наследството си няма нищо общо с причините да се върнеш в Бг.

Иначе евалата и дай Боже всекиму, ама търси някоя мома да излъжеш, не далечни съфорумници, дето те знаем що за Мюнхаузен си.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

roumensp написа: Поинта е, че жена ти трябва да поживее по-дълго там, за да се сблъска с простотиите и неуредиците в българското общество и държава.
Вярвай ми пределно и е ясно... Била е поне 7-8 пъти в България и винаги сме били там повече от един месец. Веднъж дори бяхме там 4 месеца. От Февруари то Юни.
Нагледала се е на изцепки които ако Оптикса ги види няма да спре да реве из форума..

Аз ако му кажа с кви свещенни простотии съм се сблъсквал разместените плочки ще му се сторят като игра на лего, а графитите като произведения на изкуството..

Разликата е че аз посещавам България с ясната представа че не е най-доброто място на света но е мястото с което съм свързан по рождение и каквото и да правя, където и да ходя, където и да живея, тази връзка никога не може да бъде изтрита..

Докато други ходят да си избиват комплексите..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

roumensp написа:
miteto написа:
roumensp написа:Аз не бих предпочел ЛА пред Ванкувър и който е бил там знае защо.
Заради престъпността ли? Все пак в ЛА има много neighborhoods където живеят милионери и милиардери - Beverly Hills, Bel-Air и тем подобни?
Първо климата е гаден ... зимата е супер, ама лятото е непоносимо и няма година без пожари.
Ти за ЛА ли говориш или за нещо от сорта на Аризона, Ню Мексико и Тексас?
Климатът в ЛА е тип "Mediterranean", който е един от най-добрите климати на земята въобще, не просто в щатите.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Kan_Tangra написа:А че през последната година съм купил 10 нови апартамента и 4 гаража?
:D
Нищо не си купил, взел си ипотеки и си в борчове до гуша, разчитайки да ги плащаш от наеми. Ако утре ти се случи нещо (не дай си боже) и не можеш да работиш 1 година, к'во правиш ?
Аз нямам притеснения, ако стане нещо подобно, почти нищо няма да се промени.

Твойто е същото като тия при нас дето купуват апартамент за милион със 100к даун, "робче на банките", както обича да казва михата. Но иначе ти вярвам, че за 2 години натрупа повече дългове, отколкото аз 20. :lol:
Последно промяна от roumensp на Чет Май 03, 2018 6:05 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:Ти за ЛА ли говориш или за нещо от сорта на Аризона, Ню Мексико и Тексас?
Климатът в ЛА е тип "Mediterranean", който е един от най-добрите климати на земята въобще, не просто в щатите.
Иди там през лятото, на 10-ина километра навътре от океана и ще видиш "един от най-добрите климати на земята". :D По принцип говоря за метрополитена на ЛА (с диаметър 100-ина километра), не за самото сити. Т.е. включвам места като Анахайм, Пасадина и т.н. Ако живееш до самия океан наистина не е зле.

В Сан Диего климата е по-омекотен, защото е по-малък и до океана (и по зелен), но преди няколко години офисите ни в Карлсбад (събърб на Сан Диего) бяха затворени цяла седмица заради пожари, беше ги страх, че и тях може да ги отнесе. Аз ако имах избор бих предпочел Сан Диего.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Kan_Tangra написа:Всъщност очаквах в 100% от случаите пренебрежителен отговор. Предсказуемо.
Тангра, не се сърди, ама наистина отговора ти е доста далече от същността на това какво представляват дори тези толкова популярни роли като системен администратор и архитект например. Няма как твоя човек да прави "дизайна на клауда", защото това е функция за архитект, а не администратор. Разликата между двете е съществена, а ти явно не знаеш това. Тук дори не говорим за секюрити архитект, което е още по-различно от стандартния такъв. Не става въпрос за тънки разлики - това са ФУНДАМЕНТАЛНИ ралики.

ПП. Ивандамане, сравненията изобщо не са ти подходящи защото, напротив, изискванията са твърде специфични, дори по-специфични от тези за широкопрофилен секюрити архитект. Изобщо не става въпрос за вадене на зъби и опериране на мозъци, това са глупости. Кои са тия "толкова много технологии"? Става въпрос за нещо доста конкретно и специфично - архитектура на сигурността в облаци и контейнери. Ако имаш предвид включването технологиите на различни провайдъри като AWS и Azure, това е най-вече защото компанията разполага с комплексна инфраструктура във всички тия облаци. А изискванята за опит са най-вече поради невъзможността да отделя време за обучаване на персонала. Ама много се отплеснахме от темата, пък и нямам време да модерирам в момента. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

roumensp написа:
miteto написа:Ти за ЛА ли говориш или за нещо от сорта на Аризона, Ню Мексико и Тексас?
Иди там през лятото, на 10-ина километра навътре от океана и ще видиш "един от най-добрите климати на земята". :D По принцип говоря за метрополитена на ЛА (с диаметър 100-ина километра), не за самото сити. Т.е. включвам места като Анахайм, Пасадина и т.н. Ако живееш до самия океан наистина не е зле.

В Сан Диего климата е по-омекотен, защото е по-малък и до океана (и по зелен), но преди няколко години офисите ни в Карлсбад (събърб на Сан Диего) бяха затворени цяла седмица заради пожари, беше ги страх, че и тях може да ги отнесе. Аз ако имах избор бих предпочел Сан Диего.
Ходил съм през Май, точно в Анахайм (Дисниленд) - беше супер. Може би лятото да е по-зле, ама чак да е "непоносимо" и "климата е гаден"...
Тва май си е твоя лична интерпретация, лошо няма - ама досега никъде другаде не съм чувал да казват че в ЛА "климата е гаден". То в Калифорния климата ако е гаден, къде остана в Щатите да е "супер"?

Пожари-можари - то минала година небето във Ванкувър не изглеждаше ли като в някой китайски град, точно заради wildfires? То ако можех да избирам и аз бих предпочел Сан Диего пред ЛА, това е един от малкото градове в щатите с още по-добър климат от ЛА ;)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:Ходил съм през Май, точно в Анахайм (Дисниленд) - беше супер. Може би лятото да е по-зле, ама чак да е "непоносимо" и "климата е гаден".
И аз съм ходил през май, май е ОК, защото е пролет, не лято. Отделно че ти си свикнал на жеги от Торонто. Аз в края на май в Торонто преживях 30 градуса, беше ми изгоряло лицето.
miteto написа:То в Калифорния климата ако е гаден, къде остана в Щатите да е "супер"?
Хавай.
miteto написа:Пожари-можари - то минала година небето във Ванкувър не изглеждаше ли като в някой китайски град, точно заради wildfires?
Ами щом при нашите дъждове това може да стане, преедстави си какво става там всяка година. :D
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

roumensp написа:
miteto написа:То в Калифорния климата ако е гаден, къде остана в Щатите да е "супер"?
Хавай.
За континента питам, не за някъв остров на средата на Тихия океан ;)

Ясно, че си говорим за лични предпочитания - то и според Блъдито климата в Монреал е супер, щото не се изпотявал през зимата :D Само дето нито Монреал е супер, нито в ЛА е гаден - според общоприетите разбирания.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:Само дето нито Монреал е супер, нито в ЛА е гаден - според общоприетите разбирания.
Гаден е силно казано, прав си. Ако беше толкова гаден нямаше да съм ходил там толкова пъти. :D
Но кафявия пейзаж не можеш да отречеш.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

то за ЛА спор няма,климата хубав ,даже и лятото не е по горещо и смрадливо например както в торонто,ама бих живял там единственно ако работя шейх
за редовия такспеър е пълна смрад.град в който още в 4,30 сутринта магистралите са бъмпър то бъмпар не ми го хвалете.бил съм там над 100 пъти и имам преки наблюдения от района в радиус 300 км как са прекарани простосмъртните.
има и хубави райони по баирите надолу по петицата с изглед към оушъна/водата даже и за плаж става/ от санта ана до сан диего,ама за там тук на всички ни миришат цървулите изключая някой и друг ванкувърски баровец :lol:
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Абе със сигурност е по-хубаво от Булгаристан, ама...."Родина, сине, родина!" - казал глистът и се прибрал в г*за. :D
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''