miteto написа:pumpy написа:Марто, аз не искам да изплащам за 8 години изобщо, но това се предлага. Аз искам да дам 20% даун и наема на изплаща ипотеката плюс 6% доход на първоначалната вноска. Друго не искам. И се получава на доста места на този континент, но не се получава в Младост, което ми е интересно. Нищо повече....
Ами той Марто ти го написа, ама ти пак нещо различно пишеш. Къде на тоя континент се получава с 20% даун и
8 години амортизация на моргиджа, наема да изплаща ипотеката и да дава 6% отгоре? Като искаш да се получава в Младост, що не провериш различна сграда или искаш да ми кажеш, че най-евтините в Младост са 2000 EUR/кв.м.? Да ги даваш тия кози за пример как "не се получавало" в Младост въобще не е показателно, щото нито цената е най-ниската която се предлага в Младост, нито амортизацията от 8 години е нормална.
Когато няма какво да кажеш е по-добре да си мълчиш. Явно пак ще трябва да се обяснявам, че нямам сестра:
случка от преди няколко месеца Монреал: гледам си аз duproprio.com и попадам на
следното сграда, нова, близко до даунтаун (определо по-близко от Деница в Младост), висок етаж, харесва ми.
Пиша имейл, пращат ми инфо за цена, заем, амортизация на заема, условия за кандидастване и т.н. (RBC, 25 години, 20% даун, застраховка ако не се построи на време, защото доставката на апартамент е през 2018, страта фий и т.н, няколко страници имейл и документи)
случка от вчера с "козата" е описана по-горе, няма да я повтарям. Отговора, който получих е повече от ясен.
Моята лична цел е да дам 20% процента днес и имота да се самоизплати през следващите 25 години, за да мога като се пенсионирам на 65 да ми носи наем, взесто да се изплаща. А когато носи и 6% на дауна, реално не е по-зле от 401к на жена ми или моето РРСП, тоест не се губи нищо. Е да лихвата се капитализира при акции, но това не ме интересува особено в момента. Станал и по-ясно защо сравнявам имот с имот, а не години с години ? Или пак ще трябва да обяснявам ?
Аз не казвам дали е евтоно, дали е разумно, дали е правилното решение, дали има или няма други апартаменти. Аз споделих какво ми пратиха като отговор. Сравнено с опита ми от Монреал ми се вижда нереалистично. Имам ли право на мнение ?