roumensp написа:
Първо ти дай линк, който доказва, че това за корупцията е измислено.
Аз съм живял в тая държава 33 години, роднини и приятели още са там, сега живея тук и виждам разликата и нямам нужда фатмаци да ми обясняват имало ли корупция или не.
Естествено че подобни индекси ще се базират на усещанията, говърнмънта може да ме убеждава, че живея в рая на земята и че няма грам корупция, но какво ме топли, ако не го усещам така и я виждам навсякъде.
А ти в Канада живял ли си някога като обикновен простосмъртен.
Примерно със заплата около средната.
Учил ли си, без да работиш, започвал ли си от 0та?
Говорим, ако не си ИТ, и жена ти не прибира комисионни.
Тогава да видиш за какъв рай става въпрос. И как е в сравнение с България в този случай.
Много е лесно да тръбите колко е зле в БГ и колко е невъзможно добре в Канада, а като говорите БГ цитирате някакви статистики. Като говорите Канада, цитирате себе си.
Канада е държава с кошмарно високи разходи. И ако не получаваш много висока заплата си роб и мизерник, прекарващ живота си на работа и в трафика и поемайки удар след удар (разход след разход). Днес това, утре онова.
Сега, може и бг да не е финансовия рай на земята, но поне климатът е приятен и си у дома. Никой не твърди, че е финансово по-добре от Канада (освен в изключения, като моето), но пък да се говори, че Канада е супер по-добре е смешно и жалко.
По-добре е, ама колко да е по-добре. Както съм казал, ако си метач на 2те места, Канада е твоето място. Ако си касиерка в супермаркет, вече може да се спори. Ако си ИТ, вече спорът става смешен.