krimon написа:
Климата: мен ми е прекрасен, обичам зимата, обичам зимните спортове, не ми е студено, не ми прави проблеми нито на здравето, нито на психиката. Зимата е слънчева в Монреал, всеки ден съм навън поне по час. Ако случайно ми се прийска плаж, взимам си отпуска и отивам на Карибите. Лятото също е много хубаво, да не говорим, че изобщо не може да става въпрос за мръсния въздух на София и смоговете есенно и пролетно време. Затова хората там постоянно боледуват.
В Коско не пазарувам (5 мин с кола от къщи), а най-близкия ми магазин е Провиго - на 5 минути пеша от къщи, плюс хлебаница, сладкарница, кафененца, даже Канадска гума и Доларама. Доматите, чушките, тиквичките и краставиците се отглеждат почти сами в двора ни, тъй че не ми се налага да търся много "био", пък и аз изобщо не им "връзвам" на био-то, камо ли да им го купувам. Лятно време, понякога събота и неделя, разходка из провинцията - бране по фермите на боровинки, малини, ягоди, касис, ябълки, круши, грозде и всички сезонни зеленчуци. От нас до най-близката ферма е 30 мин с колата. Пък и честно да ти кажа, не се изхранвам със зеленчуци, това е само гарнитура, а разходката е за удоволствие:) От фермерите може да си вземеш и сирене, яйца, месо, но не се изхранваме с такава супер-храна. Доволна съм от този "стандарт" и не бих го заменила за бг био-зеленчуци с връзки от задната врата в някое село ... Не сме имигрирали в Канада заради био-храна. Въпрос на приоритети, но ако човек това му е голям проблем, както виждаш - има варианти, които са лесни и подобни на българските, даже без връзки.
До работа съм с колелото от април до декември за 50 мин в едната посока. Не скучая, както виждаш, оползотворявам си времето

Зимата автобусът ми е също за толкова в Монреал.
Слава-богу за автобусите има ленти с запазено движение, не попадам в задръствания. Приятен момент да почетеш книга или да послушаш музика. А да, и не живея в бунгало