Търся си работа

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
analgin
.

Re: Търся си работа

Мнение от analgin »

Bistra написа:
IRA написа:Първите 3 месеца може ли да се кандидаства?
Е, то пък оставаше от стълбичката на самолета да може! |
Я попитай бащати дали не е получил първият си чек направо от емиграционните на летишето и тогава се прави на интересна.
Много добре знаеш, че отговора е "да" по времето на "Кубинските" емиграции.
scoubidou

Мнение от scoubidou »

Bistra написа:
scoubidou написа:Не е скъпа, държавата е преценила, че трябва да има социал, за да могат новопристигналите да си стъпят на краката, като продължение на това, за да не се завърнат завинаги скоропостижно там откъдето са дошли, им позволява да пътуват. Когато си на шомаж например, нямаш право, защото знаят, че вече си се устроил и ще стоиш.
Това, че се опитваш мен да баламосваш, ти е простено, но да заблуждаваш така новопристигналите...тц, тц, тц! :shake:
Като си на социал декларираш липса на доходи. Пътуването в чужбина е червена лампа, че разполагаш със средства, т.е. кръц на цоциалчето! 8)
Както някой по-горе спомена, имаш право да работиш и да вземаш социал, не ти го намалят ако е до 350 долара на човек.
pumpy

Мнение от pumpy »

scoubidou написа: Не е скъпа, държавата е преценила, че трябва да има социал, за да могат новопристигналите да си стъпят на краката, като продължение на това, за да не се завърнат завинаги скоропостижно там откъдето са дошли, им позволява да пътуват. Когато си на шомаж например, нямаш право, защото знаят, че вече си се устроил и ще стоиш.
Ози, къде си да го коментираш това ? Безпристрастна информация, нали ????
Освен това цялото изказване е всичко друго но не и факти....
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Ози и Линко едно и също ли е?
scoubidou

Мнение от scoubidou »

pumpy написа:
scoubidou написа: Не е скъпа, държавата е преценила, че трябва да има социал, за да могат новопристигналите да си стъпят на краката, като продължение на това, за да не се завърнат завинаги скоропостижно там откъдето са дошли, им позволява да пътуват. Когато си на шомаж например, нямаш право, защото знаят, че вече си се устроил и ще стоиш.
Il a précisé que les bénéficiaires de l'aide gouvernemementale de dernier recours peuvent quitter le pays sans aviser leur agent, si leur séjour est d'une durée inférieure à 30 jours.
http://fr.canoe.ca/infos/quebeccanada/a ... 61009.html"
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

analgin написа:Я попитай бащати дали не е получил първият си чек направо от емиграционните на летишето и тогава се прави на интересна.
Баща ми не е бил социаладжия. Преживял е немалка мизерия, но не е цоцал от държавата. По негово време самолетите кацаха в Ню Фаунлънд, не в Монреал.
Той и до ден днешен си пази данъчните декларации, от които се вижда, че е работил на бяло. Парадоксът е, че сега имиграционните може и да не му признаят 5-те години преди да стане лендид (което е важно за определяне на трудов стаж за пенсия), през което време е плащал официално данъци за да могат разни хрантутници да се възползват. :puke: Абе, вие не разбрахте ли, че хората не са еднакви, колкото и отчаяно да се опитвате да ги изкарате! |(
Последно промяна от Bistra на Пон Ное 24, 2014 1:10 pm, променено общо 1 път.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Bistra написа:
analgin написа:Я попитай бащати дали не е получил първият си чек направо от емиграционните на летишето и тогава се прави на интересна.
Баща ми не е бил социаладжия. Преживял е немалка мизерия, но не е цоцал от държавата. По негово време самолетите кацаха в Ню Фаунлънд, не в Монреал.
Той и до ден днешен си пази данъчните декларации, от които се вижда, че е работил на бяло. Парадоксът е, че сега имиграционните може и да не му признаят 5-те години преди да стане лендид, през което време е плащал официално данъци за да могат разни хрантутници да се възползват. :puke: Абе, вие не разбрахте ли, че хората не са еднакви, колкото и отчаяно да се опитвате да ги изкарате! |(
За теб и хората свързани с теб, знаем, че сте различни.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

scoubidou написа:Il a précisé que les bénéficiaires de l'aide gouvernemementale de dernier recours peuvent quitter le pays sans aviser leur agent, si leur séjour est d'une durée inférieure à 30 jours.
Защо не цитираш цялото?
«Mais si nous constatons qu'un prestataire effectue des voyages fréquents, il y a matière à se questionner et nous remettons le dossier à un enquêteur qui vérifiera s'il y a eu fausse déclaration»...
Selon lui, dès que les enquêteurs découvrent qu'un bénéficiaire n'a pas communiqué tous les renseignements nécessaires à déterminer le calcul de sa prestation, le ministère enclenche alors un processus de recouvrement des sommes d'argent qui lui ont été allouées indûment.
En 2009-2010, 5321 enquêtes menées ont permis au ministère de récupérer la somme de 101 millions de dollars.
Без коментар!
Предполагам, не би скрил парите си от сейфа при евентуално разследване? ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

scoubidou написа:
pumpy написа:
Il a précisé que les bénéficiaires de l'aide gouvernemementale de dernier recours peuvent quitter le pays sans aviser leur agent, si leur séjour est d'une durée inférieure à 30 jours.
Извинявай, scoubidou, но социалната помощ никога не е била предназначена за това новодошлите имигранти да могат да си стъпят на краката. Всъщност по тази логика би трябвало изискването по имиграционната процедура за доказване на парични средства за първите месеци въобще да отпадне.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

analgin написа:Ози и Линко едно и също ли е?
Да
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Както обикновено, който е най-бос по темата (Бистра), той най-много врява вдига. :-)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

agent Ozo написа:Както обикновено, който е най-бос по темата (Бистра), той най-много врява вдига. :-)
Съгласен!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Аз съм бос, но не в смисъла на "без чорапи", Бейби! ;)
А иначе, помощи се връщат с лихвите, ако се докаже, че са неправомерно взимани. Така че по-скромно, моля! :)
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:Както обикновено, който е най-бос по темата (Бистра), той най-много врява вдига. :-)
И както обикновенно, агента се фокусира върху пишещия, само и само да не отговори на поставения въпрос....
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Bistra написа:Аз съм бос, но не в смисъла на "без чорапи", Бейби! ;)
А иначе, помощи се връщат с лихвите, ако се докаже, че са неправомерно взимани. Така че по-скромно, моля! :)
Който е взимал да се притеснява, започвай да ги докладваш на разследващите служби, има и хора с паспорти придобити чрез изма (фалшиви дипломи и трудов стаж от България ....).
Можеш да започнеш с блока на социалци от улица Jean Brillant печално известен от няколко публикации в местната преса.
Публикувай отговор