Преместване в Калгари

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
tosterami

Мнение от tosterami »

Има две причиние една фирма да изкупва обратно акциите си:
1.Да си намали разходите. След като си купи акциите, няма да и се налага да плаща дивиденти.
2.Топ мениджърите чисто и просто напускат кораба, затова си "продават" акциите на преференциални цени, след което си взимат кеша, и отиват в некоя бананова република. Справка: Бил Гейтс и сие.
Аватар
mouse

Мнение от mouse »

Pepon написа:
mouse написа:Само не разбрах кого е изнудил.
Хайде, пробвай се да купиш preferred stock на GE :). За простосмъртните има само common shares.

И той някога е бил простосмъртен :lol: само че явно има нещо повече от обикновените простосмъртни - работещ мозък
Едва ли цената на преференциалните и обикновените акции е една и съща. Не очаквам отношението към мен да е еднакво когато вкарам във фирмата 1 милион кеш или ако дам 1 долар.

Оттук и феноменалния дивидент от 10% годишно /ало, това е 3 пъти повече от лихвата по 10yr US$ treasury bonds!/.

Държавните облигации са с най-малък риск, поне така се твърди. Премията според риска.
За под 10% може да си ги сложи на срочен влог като простосмъртните :lol: Бих казал че за такава голяма фирма дивидента никак не е голям.

Да не коментирам черешката на тортата - опцията да се закупят common shares за 3 милиарда $ в срок до 3 години !!! на фиксирана цена 22.5$/share /в момента GE се търгува на 20.14$ на NYSE/

Черешката на тортата всъщност представлява едно обещание за инвестиция ако фирмата продължи да върви нагоре. Не е зле някой да ти изсипе 3 милиарда кеш. Да не забравяме че цените на публичнотъргуваните акции не винаги са реални, а зависят от много странични фактори. Така че акция на цена 40$ на борсата може в деиствителност да се окаже покрита с активи от 5$.

Значи единственият вариант г-н Бъфет да е на загуба през следващите 3 години е GE да е постоянно под 22.5$ и в края на 3-та година цената на preferred stock да е 70% от цената в момента на сделката. Както да го смятам, възможността да загуби дори 1 цент клони твърдо към нула.

Тези сметки са без кръчмар :lol:
На този свят няма нищо невъзможно. Всяка фирма може да фалира :lol:
Пресни примери колкото искаш.
В момента и няколко държави са заплашени от фалит. Какво става с книжата по държавния им дълг?

Докато в обратната посока печалбата се очертава между 500 милиона и 5 милиарда $. И това ако не е изнудване....

Много сме добри да смятаме чуждата печалба, нали риска не го носим ние :lol:

Само не разбрах къде видя тука спекулация. Спекулативните сделки винаги съдържат някъкъв процент риск в себе си, аз тук риска не го виждам никак. :D

Не го виждаш защото не го търсиш.
В този живот рискуваш всеки ден, даже и излизането ти на улицата носи риск, важното е да го осъзнаваш.

Сиренето е безплатно само в капана.
smotan

Мнение от smotan »

Засега ми е интересно тук, ама като ми доскучее се местя в Калгари при Джорджи, убедихте ме! :beer:
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

А така, колкото повече се местите натам, толкова повече пари ще се местят насам.
:lol:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола