Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Ivan1007

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от Ivan1007 »

Ако решат да ги взривяват панелките мога да си подновя българския сертификат за проектант на взривни работи и да го правя главно за кеф като се пенсионирам :party:
Последно промяна от Ivan1007 на Пет Апр 27, 2018 6:03 pm, променено общо 1 път.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

И аз съм човек, стават грешки. :D Поправих го.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

optics написа:Добре, да речем аз съм някакъв такъв "кръг". Да речем че кристалната истина е че България е на 15-то място в света. Аз дигам телефона, обаждам се на когото трябва и казвам - както се разбрахме сумичката ще ти я приведа на каймановите острови, обаче искам България да я изкараш на 110-то място по свобода на медиите.

Какъв ми е интереса и как ще си възвърна инвестицията???
Като гледам каква детска представа имаш за понятието "кръгове", е съвсем излишно да се опитвам да ти обяснявам каквото и да било.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

roumensp написа:
agent Ozo написа:Никой вече не вярва на подобни измислени класации, това е истината.
Отдавна е ясно, че се правят по поръчка и в интерес на определени сили и кръгове.
Точно така, журналисти от над 100 държави специално са се наговорили да очернят България. И хората вярват на фатмашкия тефтер на Озо, не на измислени класации.
Не един път е казвано, че простотията ходи по хората, не по животните.
И какво съм виновен аз, че имаш подобни идиотски прумвания? Нито смятам, че става дума за договаряне между въпросните журналисти, нито пък имам какъвто и да е тефтер. Пък туй чудо "фатмашки тефтер" явно само ти си го виждал. Аз не съм.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

roumensp написа:И аз съм човек, стават грешки. :D Поправих го.
Не си! Това го е писал Танграта, не аз!
За собствеността на земята под панелките - тя е собатвеност на общината с предиставено право на строеж.
Общо взето собстрвениците на един апартамент в България притежават въздуха/пространството между стените отстрани, отгоре и отдолу. Ако блока стане необитаем те са длъжни да го съборят и разчистат терена и нямат никакви права върху терена. Мисля, че вече получиха право да закупят терена, но къ ша стане това за панелка със 100-200 апартамента и кво всъщност получават изобщо не е ясно. Те сега не могат да се разберат - първите етажи не искат да се ремонтира покрива и асансьора щото не им тече на тях и не ползват асансьор та кво остава за нещо повече.
Последно промяна от Ivan1007 на Пет Апр 27, 2018 5:00 pm, променено общо 1 път.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:
roumensp написа:
agent Ozo написа:Никой вече не вярва на подобни измислени класации, това е истината.
Отдавна е ясно, че се правят по поръчка и в интерес на определени сили и кръгове.
Точно така, журналисти от над 100 държави специално са се наговорили да очернят България. И хората вярват на фатмашкия тефтер на Озо, не на измислени класации.
Не един път е казвано, че простотията ходи по хората, не по животните.
И какво съм виновен аз, че имаш подобни идиотски прумвания? Нито смятам, че става дума за договаряне между въпросните журналисти, нито пък имам какъвто и да е тефтер. Пък туй чудо "фатмашки тефтер" явно само ти си го виждал. Аз не съм.
И как е ?
Принципа на всеки глупак - не знам как е, ама не е така. 8)
Това, дали ти вярваш или не вярваш в нещо, няма никаква връзка с действителността.
Като дървен комунист е нормално и естествено да вярваш и казваш, че вврваш само в това което ти изнася.

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Ivan1007 написа:
roumensp написа:И аз съм човек, стават грешки. :D Поправих го.
Не си! Това го е писал Танграта, не аз!
Ясно че е той и след поправката си пише, че е на Танграта. Ако и ти поправиш грешното ми цитиране никой няма да те заподозре, че си фен на санирани панелки ... аз не мога, защото не съм модератор.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Иван1007,
Не съм ти аз крив, че си живял сред дървени и не знам си още какви комунисти, които са те накарали да ги намразиш от дъното на душата си.
Чудно, защо не си се махнал от тях, ами си ги търпял толкоз години да ти тровят душата? :D
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Агента,
Аз не мразя никого. :D
Комунизмът е зло, много по-голямо от фашизма, но за съжаление в България декомунизация не беше проведена изобщо. И затова България не е добро място за живеене.
Това е една от причините вече 18 години да не живея в България. Изобщо никой не ми трови душата. :D
Радвам се на хубавия пролетен ден и си поработвам в градинката 8)

Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

agent Ozo написа:
optics написа:Добре, да речем аз съм някакъв такъв "кръг". Да речем че кристалната истина е че България е на 15-то място в света. Аз дигам телефона, обаждам се на когото трябва и казвам - както се разбрахме сумичката ще ти я приведа на каймановите острови, обаче искам България да я изкараш на 110-то място по свобода на медиите.

Какъв ми е интереса и как ще си възвърна инвестицията???
Като гледам каква детска представа имаш за понятието "кръгове", е съвсем излишно да се опитвам да ти обяснявам каквото и да било.
Хаха, опит за измъкване с елементи на обида "не си достатъчно умен да ме разбереш". Съмнявам се някога да ме питаш нещо, тъй като си човек дето всичко знае, (прилика с бистрето?) но ако все пак се случи, ще се погрижа да получиш същия отговор. След което коментара предполагам ще бъде - "ама нямаше, нужда, щото риторично питах, аз си го знам".
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Обидна е тази твоя зле скалъпена хипотеза с претенции за оригиналност и саркастичност, Оптиксе, която си няма нищо общо с казаното от мен.
Само това ли можа да измислиш като вариант?
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ivan1007 написа:Агента,
Комунизмът е зло, много по-голямо от фашизма, но за съжаление в България декомунизация не беше проведена изобщо. И затова България не е добро място за живеене.
Това е една от причините вече 18 години да не живея в България. Изобщо никой не ми трови душата. :D
Ами явно ти е необратимо отровена душичката, след като и в този хубав пролетен ден, в градинката си в далечна Канада, те гонят мисли за комунисти и декомунизация в България. При това цели 30 г. след свалянето им от власт.
Ами каквито сте антикомунистите такава ви е и декомунизацията - никаква. Не може да си трайкаш и гънеш гръб пред комунистите докато са на власт. Да чакаш да ти поднесат свободата на тепсия и едва тогава да претендираш колко лют антикомунист си бил и да вдигаш лозунги за лустрация и не знам какво си.

Що не излезна в планината партизанин ли, горянин ли или каквото ще да е там за да се биеш с оръжие в ръка срещу режима на комунистите. Та да бехте създали всички вие - сербезлиите антикомунисти една мощна Демократична Освободителна Армия, с която да бехте направили преврата и след това да ги бехте подпукали тези мекерета комунистите и да бехте ги избили до крак. Преди още дори да се усетят западните ви покровители и да ви спрат от чисто лицемерие. :D

Така се прави, а не като вас - до вчера покорни овчици, от днес - вълкодави антикомунисти. На това вашето му се вика на умряло куче нож да вадиш. :D
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

А бъзикам се в почивките с теб дъртия лъжливив комунист, дето се гънеш като глист на буца, че си бил принуден от обстоятелствата вместо да се разкаеш за греховете си . :D
Комунистите не са сваляни от власт в България - сменят се само различните им отбори.
Номера със съпротивата срещу комунизЪма е отработен в България най-напред с горянското движение, в Унгария 56та, в Чехословакия 68ма. Не позволяват промяна докато не бъдат принудени от глад рушняците.
И пак глад ги чака - този път ще се разпадне Русия, след като предния път се разпадна СССР :D
Рушняцитв дето си им лизал дирника и дето ви сложиха комунистите на власт ви държаха и още ви крепат.
В твоя извратен мозък разбира се, само насилие и тероризъм има, ама не става така. :D

Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

agent Ozo написа:Обидна е тази твоя зле скалъпена хипотеза с претенции за оригиналност и саркастичност, Оптиксе, която си няма нищо общо с казаното от мен.
Само това ли можа да измислиш като вариант?
Да само това.
Вървиш по стъпките на още няколко човека които не можаха да оценят факта, че се отнасях човешки с тях.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа:Агента,
Ти сам на себе си още не си направил декомунизация- все още си живееш с представите от преди 1989 г. По принцип между изтрещелите комунисти и изтрещелите антикомунисти няма особена разлика.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Публикувай отговор