Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
pumpy

Re: Какво се случва в България?

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:Опитвах се да докажа на Пумпи, че представата за огромния вливащ се поток от имигранти в Канада и малкото, едва църцорещо отливно ручейче от хора е илюзорна. Има си и доста голям поток от напускащи Канада.

А от там и че идеята за Канада като Обетованата земя за имигрантите от цял свят работи до време. И то за голяма част от имигрантите. Каквото му казват Танграта, батето и всички върнали се обратно в България бивши имигранти.
Дори имам чувството, че точно по отношение на нашенците, напусналите и напускащите Канада може да се окажат по-голям брой от новопристигащите. Но едва ли ще се намерят статистически данни точно по този въпрос.
За 5 години налеселението нараства с 1.5 милиона
Умрели - 1.25 милиона
Родени - 1.9 милиона
Имигранти - 1.25 милиона (горе долу колкото умрелите)

Поточето на напусналите е около 1/3 от имигрантите като цифра.
Българите след 2007 не би трябвало да са показател, защото ние сме южен и мързелив народ. Предпочитаме да си въртим сиджимката и/или да си броим панелките и това се прави по-лесно на 2/3 часа път със самолет за 15-20 евро, тоест някъде в Европа. .
Това обаче, не показва, че едва ли не всеки втори имигрант е два пъти по-зле и поради тази причина напуска "обетованата земя" .
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

agent Ozo написа:Опитвах се да докажа на Пумпи, че представата за огромния вливащ се поток от имигранти в Канада и малкото, едва църцорещо отливно ручейче от хора е илюзорна. Има си и доста голям поток от напускащи Канада.

А от там и че идеята за Канада като Обетованата земя за имигрантите от цял свят работи до време. И то за голяма част от имигрантите. Каквото му казват Танграта, батето и всички върнали се обратно в България бивши имигранти.
Дори имам чувството, че точно по отношение на нашенците, напусналите и напускащите Канада може да се окажат по-голям брой от новопристигащите. Но едва ли ще се намерят статистически данни точно по този въпрос.
Това са някакви твои интерпретации, изсмукани от пръстите. Канада е точно толкова "обетована", колкото и САЩ, Австралия и Западна Европа. Във всички от тях много повече идват, отколкото напускат (за разлика от България), а останалото са празни приказки. Ако не беше така населението им щеше да намалява, а не да се увеличава, защото всички знаем каква е раждаемостта в гореизброените.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Така е, несъмнено.
Но ако го нямаше или бе по-малък отливът на хора, то населението на Канада щеше да расте с по-бързи темпове и нямаше да старее.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

А има и една, друга статистика, скрита.
Колко са тия, които сменят провинция, а после може би и друга, и трета, докато съвсем отмалеят и се уморят да се местят.
Ей го, и Денвъра, едва ли е обетованата земя, но надали човек има 200 години живот, че да продължава до безкрай да се мести.
Всеки от нас има краен брой местения, преди годините и умората да го притиснат.
Нима това означава, че Канада е пъпът на света? Или че има твърде добра имигро-маркетингова политика?
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
jet

Мнение от jet »

Гледай накрая на още по-стари години да не те притисне циганизацията.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

jet написа:Гледай накрая на още по-стари години да не те притисне циганизацията.
При всички случаи, с нашенските цигани би се разбрал много по-лесно отколкотото с тукашните чайници, печки и тям подобни. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

agent Ozo написа:
jet написа:Гледай накрая на още по-стари години да не те притисне циганизацията.
При всички случаи, с нашенските цигани би се разбрал много по-лесно отколкотото с тукашните чайници, печки и тям подобни. :)
При всички случаи, предпочитам да срещам тукашни чайници вместо български цигани. Нямам никакво намерение да се "разбирам" нито с едните, нито с другите, единственото което ме интересува е да не ме пребият или оберат. :D
pumpy

Мнение от pumpy »

Това последното е особено вярно, когато си расист.
Аз лично бих се местил всеки 2 години. И е факт че съм го правил: в пътсите 10 години на северноамериканския континент съм се местил 11 пъти. Жена ми обаче е малко различна и затова сме на същото място от почти 3 години и не виждам надежда за особена променя през следващите 8, но после пей сърце: една голяма каравана, един трък и континента и всичките му къмпинзи за мои :)
И Канада не е пъпа на света и не е необходимо да бъде. Днес света е едно голямо СЕЛО, взимаш си знанията и труда и отиваш където искаш за колкото време искаш и докато те кефи и после нататък.....пък населението на Канада си расте и старее :rofl:
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

От горното не става много ясно кой точно е расиста - аз, Озо или Танграта. :^)
pumpy

Мнение от pumpy »

roumensp написа:От горното не става много ясно кой точно е расиста - аз, Озо или Танграта. :^)
Ами защо пишеш толкова бързо ? - нямах предвид теб обаче ;)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Всеки от гореизброените е расист и то е очевидно от собствените му приказки. :)
joro

Мнение от joro »

И в България живеят над 500 000 чужденци, които правят бизнес, работят в IT, в туризма, или пък си харчат пенсиите тук. Някои от българите в чужбина се връщат след време и т.н. Днес светът се интегрира все повече и границите стават все по- формални. Българската икономика е свързана със световната икономика- постоянен обмен на стоки, капитали и работна ръка, което е изгодно за всички страни. Човек може да живее извън България и да допринася за българската икономика. А може да живее в България и да не допринася с нищо. Например този, който бере ягоди в Англия и праща пари на семейството си в България е полезен за българската икономика, а този, който живее в България и не работи, а получава социал не носи полза на обществото, а само разходи.
Много българи в чужбина работят като търговски представители на български фирми, които изнасят български стоки. Други пък като туроператори изпращат туристи, почти всички български емигранти идват на почивка в България. Има български ресторанти и магазини в чужбина, които продават български стоки. Български музиканти и певци изнасят концерти за българските емигранти в чужбина. Българи, работили в чужбина се връщат с пари и почват бизнес в България. Има и пенсионери, работили в чужбина и получаващи от там пенсии, които харчат в България.Българите в чужбина създават около 30% от БВП на България.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

joro написа:Някои от българите в чужбина се връщат след време и т.н.
Мнозинството от тези, които се връщат, го правят 2-3 пъти годишно.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

То вече видяхме как с 16$ на час си на прага на мизерията, ядейки нездравословна храна, с кашони вместо или събирани от улицата мебели, и придвижвайки се без кола, а с автобуса.
Тия 2-3 пъти със самолета кой ще ги плати??
Дайте някой линк с цените на билетите, да видим.
По възможност за семейство с 2 деца, в сезона и обратно.
Умножете по 2-3 пъти, а може да прибавите и тъщите.
Аман от 1001 нощ ... :D
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола