Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
pumpy

Re: Какво се случва в България?

Мнение от pumpy »

Видимо хаселението на Канада преминава от една възрастова група в друга. Освен това се е учеличило с повече от имиграцията за същите години. Всичко останало са интерпретации и аналогии, които не променят факта, че населението на Канада се е УВЕЛИЧИЛО ;) ;)
Удобно пропусна да ми покажеш статистика за България, за да не окаже че е там населението се увеличава ???
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Че аз не оспорвам наличието на емигрантски поток от България, та да ти показвам каквито и да е статистики по въпроса.
Показах ти статистика за Канада за да видиш, че тезата за непрестанния входящ поток от имигранти в страната е по-скоро мантра, отколкото факт. Може да се окаже, че изходящият поток от Канада е също толкова голям, та да не и по-голям, от входящия. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:Че аз не оспорвам наличието на емигрантски поток от България, та да ти показвам каквито и да е статистики по въпроса.
Показах ти статистика за Канада за да видиш, че тезата за непрестанния входящ поток от имигранти в страната е по-скоро мантра, отколкото факт. Може да се окаже, че изходящият поток от Канада е също толкова голям, та да не и по-голям, от входящия. :)
Я пак пробвай :
agent Ozo написа:.... В същото време средногодишният брой приемани имигранти през този период е 260 000 души. ( това на година нали )

...., но бройката на тези между 10 г. и 19 г. е намаляла с 147 373 души.
.....но пък тази на хората между 40 и 54 г. се е намалила с 283 964 души.
Ако погледнем само тези три реда, което е некоректно, но и ти това ползваш сметката все още е ПОЛОЖИТЕЛНА. И това при положение, че хората не остаряват, тоест не преминават от група в група. Ами ако намалението е просто защото 200к бейби бумъри са минали в горната група през последните 4 години ?
Населението на Канада отпределено не нараства с темповете на имиграция годишно. Определено има и изходящо движение и аз съм пример за което. Но все още влизането е по-голямо от излизането, понеже има защо....
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Некоректно е, естествено, да вадиш отделни числа от статистиката и само на тяхна база да правиш изводи. :)
А аз ти давам общата картина и въз основа на нея правя заключенията си. При това не съм взел предвид числото на новородените деца в Канада, което е към 380 000 деца годишно, взето от първата попаднала ми статистическа таблица.
Това число се прибавя към числото на имигрантите и се получава 640 000 души прираст на година. Което за 5 г (2012-2016 г.) прави 3 200 000 души. Бройката на починалите през тези години деца и нови имигранти едва ли е съществена и можем да я пренебрегнем.

Но вместо с около над 3 млн., в края на периода - 2016 г. имаме прираст на населението само с около 1,5 млн. души, от които 1 274 747 души са на възраст от 55 г. и нагоре.
Това остаряване на населението говори, че числото на идващите е почти колкото на заминаващите си. С други думи, не им се получава на канадските власти да подмладят нацията си чрез имиграцията, колкото и усилия да влагат в рекламата на страната като обетованата земя за имигрантите.
Това показват числата и това е истината. А не защото така е казал Танграта. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Раждаемостта в Канада е 1.6 на жена, което означава, че ако Канада не приемаше 300 хиляди имигранти годишно (което е факт), населението й щеше да намалява, а не да се увеличава.
Всичко друго дето си написал горе са нек'фи фатмашки сметки дето не отчитат факта, че хората в Канада не живеят вечно и наистина я напускат ... за оня свят. :D
pumpy

Мнение от pumpy »

Виждам, че даваш всеки път различни години и различни цифри:
Според първата ти таблица населението между 2012 и 2016 се е увеличило от 34750 на 36286 - това е разлика от милион и половина.
За същото време имиграцията към страната е 5 * 260 - милион и 300 хиляди.

Да, ако сложим новородените, имигрантите и умрелите ( само тук имаме "загуба" за около милион и четвърт за същото време), няма спор че има и "излизане на хора" и както казах по-горе, танграта, прасето, аз сме пример за това. Но все още е ФАКТ, че населението на Канада нараства, тоест все ще да има нещо, което привлича имигрантите тук. И това нещо сигурно не е "лошото положение" в което трябва да живеят тези имигранит.....
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

roumensp написа:Раждаемостта в Канада е 1.6 на жена, което означава, че ако Канада не приемаше 300 хиляди имигранти годишно (което е факт), населението й щеше да намалява, а не да се увеличава.
Всичко друго дето си написал горе са нек'фи фатмашки сметки дето не отчитат факта, че хората в Канада не живеят вечно и наистина я напускат ... за оня свят. :D
Ха, ха, ха..че то твоята сметка да не би да е от областта на диференциалното и интегрално смятане бе, Румене?! :rofl:
Независимо как ще ги наричаш сметките - фатмашки, халваджийски и т.н., важното е, че са верни. И те недвусмислено показват, че има и голям поток мигранти навън от Канада. Това е, което казвам.

Иначе никой не оспорва, че Канада всячески се стреми да усилва имиграционния поток заради застаряването на нацията. Само дето не ѝ се удва да задържи за постоянно eдна голяма част от този поток.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

agent Ozo написа:. За същият период децата на възраст между 0 и 9 г. са се увеличили с 191 158 души, но бройката на тези между 10 г. и 19 г. е намаляла с 147 373 души.
Броят на хората на възраст между 20 и 39 г. се е увеличила с 449 447 души, но пък тази на хората между 40 и 54 г. се е намалила с 283 964 души.
И сега забележи - бройката на възрастните от 55 до 100 г и повече се е увеличила 1 274 747.

Какво излиза? Че към Канада има прииждащ поток от старци. :)
Сега става ли ти ясно накъде всъщност е насочен потока от хора - към или от Канада? ;)
Линко, адски много ти куца логиката. Да не искаш да ни кажеш, че 150К деца са избягали от Канада?

Най-фрапантното намаление за 2016 е във възрастовата група 15-19. Наша праска например би дала обяснение с 1000000000000-то увеличение на свръхдози на наркотици при гимназистите :rofl: :rofl: :rofl:

Обаче, ако знаеше как да интерпретираш данни в таблица, щеше да погледнеш колко деца е имало в Канада преди 5 години във възрастовата група 10-14. За 2011 няма данни в твоята таблица, но 2012 са били под 1.9 милиона. 2016 - над 2 милиона. Това са същата група деца и се е увеличила с около 150 хиляди.

Капиш?

Тези "аномалии" които си забелязал са просто отражение на променящата се структура на населението на Канада.

за 2012-а година нетната имиграция от Канада е около 30 хиляди души. Спокойно :)
http://www.statcan.gc.ca/pub/91-215-x/2 ... e1-eng.htm

Emigration, returning emigration and net temporary emigration Preliminary estimates indicate that in 2011/2012, 51,300 Canadians emigrated, 33,200 emigrants returned to Canada on a permanent basis and net temporary emigration stood at 29,100
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Един интересен факт е, от кои страни пристигат най-много имигранти в Канада - Филипините, Китай, Индия, Иран, Пакистан. Тези страни образуват около 50% от имиграцията в Канада. От България са намаляли няколко пъти сравнено с нивата до към 2004-2005.
pumpy

Мнение от pumpy »

Което е нормално. След 2007 е много по-лесно (според приказки от форума) да се бачка в Европа, отколкото да се имигрира в Канада. Най-вероятно от там е намалението.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

agent Ozo написа:Ха, ха, ха..че то твоята сметка да не би да е от областта на диференциалното и интегрално смятане бе, Румене?! :rofl:
Е това ако не е фатмашка логика, не виждам кое трябва да е:
agent Ozo написа:При това не съм взел предвид числото на новородените деца в Канада, което е към 380 000 деца годишно, взето от първата попаднала ми статистическа таблица.
Това число се прибавя към числото на имигрантите и се получава 640 000 души прираст на година. Което за 5 г (2012-2016 г.) прави 3 200 000 души. Бройката на починалите през тези години деца и нови имигранти едва ли е съществена и можем да я пренебрегнем.

Но вместо с около над 3 млн., в края на периода - 2016 г. имаме прираст на населението само с около 1,5 млн. души, от които 1 274 747 души са на възраст от 55 г. и нагоре.
:rofl:

Само деца ли умират в Канада, докато възрастните живеят вечно ... Бегай си прави джамовете и не се излагай повече.
Последно промяна от roumensp на Пон Апр 10, 2017 2:20 pm, променено общо 1 път.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Marto написа:Линко, адски много ти куца логиката. Да не искаш да ни кажеш, че 150К деца са избягали от Канада?
Куцаща е логиката дето ми приписваш, Марто, не моята. :)
Никакви интерпретации не правя относно това на какво се дължат промените в бройката на една или друга възрастова група. Защото нямам данни за това. Само посочвам крайния резултат, получен на база изнесените статистически данни.
То е ясно, че промените се дължат и на наличието на смъртност, и на преминаването в друга възрастова категория, и на имиграцията, както и на емиграцията. Но в крайна сметка се получава, че при 380 000 оживели новородени всяка година и 300 000 новодошли имигранти, то в резултат на всички фактори в края на цитирания 5-годишен период Канада е увеличила населението си с 1,5 млн. човека, което като цяло е остаряло. Броят на възрастните над 55 г. от 9 667 225 души през 2012 г. е нарастнал на 10 943 837 души, или увеличението е с 1 276 612 човека.

Ти да не искаш да изкараш пък, че в Канада умират предимно деца и млади хора? :D
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Да, Румене, така написано звучи глупаво. Аз всъщност имах предвид нетния прираст от раждаемост и имиграция, при приети за константа всички останали променливи.

Пък джамовете няма да ми избягат и не ти си този, който може да ми казва кога да ги правя и кога не. :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

agent Ozo написа:Да, Румене, така написано звучи глупаво. Аз всъщност имах предвид нетния прираст от раждаемост и имиграция, при приети за константа всички останали променливи.

Пък джамовете няма да ми избягат и не ти си този, който може да ми казва кога да ги правя и кога не. :)
Добре, в крайна сметка какво точно се опита да кажеш ? Ясно е, че миграцията в Канада е нетна, иначе населението щеше да намалява, нали. Никой не оспорва и че някои напускат Канада, но естествено са по-малко от тия, които идват. Всичко това са общоизвестни факти, за какво изобщо си чешеш езика ?
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Опитвах се да докажа на Пумпи, че представата за огромния вливащ се поток от имигранти в Канада и малкото, едва църцорещо отливно ручейче от хора е илюзорна. Има си и доста голям поток от напускащи Канада.

А от там и че идеята за Канада като Обетованата земя за имигрантите от цял свят работи до време. И то за голяма част от имигрантите. Каквото му казват Танграта, батето и всички върнали се обратно в България бивши имигранти.
Дори имам чувството, че точно по отношение на нашенците, напусналите и напускащите Канада може да се окажат по-голям брой от новопристигащите. Но едва ли ще се намерят статистически данни точно по този въпрос.
Публикувай отговор