Знаете ли че...?!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Знаете ли че...?!

Мнение от Bistra »

Хубаво правиш! :y:
Жилищата в България са супер хигиенични и на ниво. Хората трябва да са наясно, че идвайки в Канада ще започнат да живеят в землянки с плъхове и мишки. Има и дървеници. Не четеш ли пресата?
А ти имал ли си и как се пребори, ако може по-подробно? :^)
P.S.S.S. Bistra е само ник. По-нататъшно "сближаване" само за избрани. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Bistra написа:Хубаво правиш! :y:
Жилищата в България са супер хигиенични и на ниво. Хората трябва да са наясно, че идвайки в Канада ще започнат да живеят в землянки с плъхове и мишки. Има и дървеници. Не четеш ли пресата?
Ника ти е хубав, ако си и от женски род ще бъде още по-добре...?! Нооо каквото дал Господ това... Да, съвсем правилно разсъждаваш, препоръчително е да се знае, че идвайки в Канада, българите ще трябва да живеят в бараки и кочини от фазер и гипскартон, които аз наричам барутници и с мишки, и с плъхове, и с бълхи, и с дървеници, и със скунксове, и катерички, мравки, хлебарки и какво ли още не... леко за привкус ще добавя и циганите от цял свят, мръсни, гадни и нахални... все пак това е канадската националност и действителност, с която трябва да се гордеем, а не с българската си идентичност... :x :geek:
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ivalin написа:
Bistra написа:Хубаво правиш! :y:
Ника ти е хубав, ако си и от женски род ще бъде още по-добре...?! Нооо каквото дал Господ това... Да, съвсем правилно разсъждаваш, препоръчително е да се знае, че идвайки в Канада, българите ще трябва да живеят в бараки и кочини от фазер и гипскартон, които аз наричам барутници и с мишки, и с плъхове, и с бълхи, и с дървеници, и със скунксове, и катерички, мравки, хлебарки и какво ли още не... леко за привкус ще добавя и циганите от цял свят, мръсни, гадни и нахални... все пак това е канадската националност и действителност, с която трябва да се гордеем, а не с българската си идентичност... :x :geek:
Човек трябва да се гордее с личните си качества и успехи (ако изобщо има такива), а не с произхода си. С българската си идентичност могат да се гордеят само тия, които нямат с какво друго.

Но иначе мога само да ти съчувствам за условията, при които живееш.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

roumensp написа:Човек трябва да се гордее с личните си качества и успехи (ако изобщо има такива), а не с произхода си. С българската си идентичност могат да се гордеят само тия, които нямат с какво друго.
Това е доста крайно изказване. Аз не мисля, че е чак толкова отчаяна работа да се гордееш с РЕАЛНИ постижения на деца, роднини, приятели, или даже сънародници.

Когато обаче почнем да фабикуваме такива, работата е жалка.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ivalin написа:Ника ти е хубав, ако си и от женски род ще бъде още по-добре...?!
А ти какво мислиш, че съм мъж,който се представя за жена? :rofl: За обратното бях чувала, но това го срещам за първи път, вервай ми. Не съм толкова ненормална все пак. ;)
Единственото и само, с което се гордея са собствените ми постижения и тези на родата. Сори, ама не съм патриотка и няма да стана такава на дърти години. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ablood написа:
roumensp написа:Човек трябва да се гордее с личните си качества и успехи (ако изобщо има такива), а не с произхода си. С българската си идентичност могат да се гордеят само тия, които нямат с какво друго.
Това е доста крайно изказване. Аз не мисля, че е чак толкова отчаяна работа да се гордееш с РЕАЛНИ постижения на деца, роднини, приятели, или даже сънародници.

Когато обаче почнем да фабикуваме такива, работата е жалка.
Според мен можеш да се гордееш единствено тогава, когато ти самият имаш някакъв принос или участие.
Това че по една случайност си се родил на място, в което и някои бележити личности, не трябва да е повод за гордост, защото ти самият нямаш никаква заслуга. Иначе излиза, че един дебил от Германия има право да се чувства по-горд от един професор от Етиопия.
Не мога нито да се гордея, нито да се срамувам от националната си идентичност, тя просто е факт вследствие на случайност и ще трябва да живея с него докрая на живота си.
Знам че е доста крайно, но всеки има право на мнение.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Е анджък де!
И аз това казвам - крайно, Не грешно.
:handshake:
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Човек наистина трябва да се гордее със своята индивидуалност и да я развива и обогатява. Но без това да го превръща в индивидуалист. Защото от там до безродник е само една крачка.
Румен вече е вдигнал крак да я направи.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

roumensp написа:Човек трябва да се гордее с личните си качества и успехи (ако изобщо има такива), а не с произхода си. С българската си идентичност могат да се гордеят само тия, които нямат с какво друго. Но иначе мога само да ти съчувствам за условията, при които живееш. Според мен можеш да се гордееш единствено тогава, когато ти самият имаш някакъв принос или участие. Това че по една случайност си се родил на място, в което и някои бележити личности, не трябва да е повод за гордост, защото ти самият нямаш никаква заслуга. Иначе излиза, че един дебил от Германия има право да се чувства по-горд от един професор от Етиопия. Не мога нито да се гордея, нито да се срамувам от националната си идентичност, тя просто е факт вследствие на случайност и ще трябва да живея с него докрая на живота си. Знам че е доста крайно, но всеки има право на мнение.
:clap: Браво на теб, ти изби рибата... :handshake: Значи казваш, че не трябва да се гордея, че съм българин, защото аз според теб съм едно нищо...?! Не знам ти дали ми съчувстваш, но аз на теб изцяло, защото освен всички изброени екстри от мен, ти имаш удоволствието да живееш и с китайци, е, те сигурно доста си похапват от лукса ти на живот, но се надявам, че остава и за теб все пак. :lol: Иначе да, един дебил от Германия има право и се чувства по-горд от един от Етиопия, защото в Етиопия няма професори, ти къде си чувал за училища и университети в Етиопия, интересно каква развита наука имат те и какво изобщо има там според теб, че толкова се прехласваш, че не се усещаш каква глупост даваш за сравнение...?! :o
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

ivalin написа: Браво на теб, ти изби рибата... :handshake: Значи казваш, че не трябва да се гордея, че съм българин, защото аз според теб съм едно нищо...?!
Никъде не виждам да е казал такова нещо. Що за изкривено тълкуване ?
Иначе да, един дебил от Германия има право и се чувства по-горд от един от Етиопия, защото в Етиопия няма професори, ти къде си чувал за училища и университети в Етиопия, интересно каква развита наука имат те и какво изобщо има там според теб, че толкова се прехласваш, че не се усещаш каква глупост даваш за сравнение...?! :o
Да уточним- шегуваш ли се или сериозно ???
1. Никъде не виждам да се прехласва.
2. Няма значение колко точно е развита етиопската наука. Професори така или иначе - има, откъде ти дойде тази глупост, че нямало ???
Сравнението му е перфектно за това което иска да каже. Ако не го приемаш - Окей, но ако не го разбираш, тогава недей го нарича глупости.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

optics написа:
ivalin написа: Браво на теб, ти изби рибата... :handshake: Значи казваш, че не трябва да се гордея, че съм българин, защото аз според теб съм едно нищо...?!
Никъде не виждам да е казал такова нещо. Що за изкривено тълкуване ?
Аз пък виждам и това е достатъчно ясно и категорично драги!!!
С българската си идентичност могат да се гордеят само тия, които нямат с какво друго. Според мен можеш да се гордееш единствено тогава, когато ти самият имаш някакъв принос или участие. Това че по една случайност си се родил на място, в което и някои бележити личности, не трябва да е повод за гордост, защото ти самият нямаш никаква заслуга.
Да уточним- шегуваш ли се или сериозно ???
1. Никъде не виждам да се прехласва.
2. Няма значение колко точно е развита етиопската наука. Професори така или иначе - има, откъде ти дойде тази глупост, че нямало ???
Сравнението му е перфектно за това което иска да каже. Ако не го приемаш - Окей, но ако не го разбираш, тогава недей го нарича глупости.
Моето тълкуване си е лично мое! Ако не го приемаш - Окей, но ако не го разбираш, тогава недей го нарича глупости!
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Ти не за пръв път доказваш, че можеш успешно да мислиш с гръбначния си мозък. :D Сигурен съм, че не е и за последен.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

roumensp написа:Ти не за пръв път доказваш, че можеш успешно да мислиш с гръбначния си мозък. :D Сигурен съм, че не е и за последен.
Да така е, аз мога и с грабначния си мозък да мисля, защото имам и такъв за разлика от теб, дето мислиш само с него и то само с долния му край... :lol:
grozdan

Мнение от grozdan »

ивалине, мани ги тия спорове. Кажи изгони ли мишките, осъди ли собственика?
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ивалине,

Изключително си активен с патриотизъм на думи, ама упорито отбягваш въпросите към теб в темата ти "кьорфишек".
Публикувай отговор