roumensp написа:Човек трябва да се гордее с личните си качества и успехи (ако изобщо има такива), а не с произхода си. С българската си идентичност могат да се гордеят само тия, които нямат с какво друго. Но иначе мога само да ти съчувствам за условията, при които живееш. Според мен можеш да се гордееш единствено тогава, когато ти самият имаш някакъв принос или участие. Това че по една случайност си се родил на място, в което и някои бележити личности, не трябва да е повод за гордост, защото ти самият нямаш никаква заслуга. Иначе излиза, че един дебил от Германия има право да се чувства по-горд от един професор от Етиопия. Не мога нито да се гордея, нито да се срамувам от националната си идентичност, тя просто е факт вследствие на случайност и ще трябва да живея с него докрая на живота си. Знам че е доста крайно, но всеки има право на мнение.

Браво на теб, ти изби рибата...

Значи казваш, че не трябва да се гордея, че съм българин, защото аз според теб съм едно нищо...?! Не знам ти дали ми съчувстваш, но аз на теб изцяло, защото освен всички изброени екстри от мен, ти имаш удоволствието да живееш и с китайци, е, те сигурно доста си похапват от лукса ти на живот, но се надявам, че остава и за теб все пак.

Иначе да, един дебил от Германия има право и се чувства по-горд от един от Етиопия, защото в Етиопия няма професори, ти къде си чувал за училища и университети в Етиопия, интересно каква развита наука имат те и какво изобщо има там според теб, че толкова се прехласваш, че не се усещаш каква глупост даваш за сравнение...?!

Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.