Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от roumensp »

Като бяхме втори-трети клас това беше основното разделение в класа - Левски срещу ЦСКА. Помня че когато за пръв път гледах на живо мач с Миньоро (Левски - Миньор Перник на Герена) пернишката агитка през цялото време викаше едно единствено нещо, “Айде Миньоро !”. :D
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Продължаваме нататък. Както на по-предната снимка така и тук, нещо липсват прехвалените стройни български хубавици.

Изображение

сигурно щото са се изнесли да чертаят в Монреал ;-)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Е, ти да не очакваше, че 100% от населението е до 30г възраст.
Защо пак я няма витошка?
Красивите хора там ходят, а ти все я избягваш.
Не са избягали в Монреал :D
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Kan_Tangra написа:Защо пак я няма витошка?
Това значи ли, че по другите улици всичко е грозотии ? А ако съм някое грозно копеле ще ме пуснат ли на Витошка ? :D
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Kan_Tangra написа:Е, ти да не очакваше, че 100% от населението е до 30г възраст.
Защо пак я няма витошка?
Не са избягали в Монреал :D
По-скоро 80% от населението между 50 и докато може да мърда, останалите 20% за деца и млади хора.
Колкото до Витошка, преди 5 години (като продавах апартамента) в разгара на деня кафенетата пълни с безработни безделници по над 30 години на издръжка на мама и тати, щото нямало да им работят за "без пари" на капиталистите. :lol:
Монреал е супер! :y: Такива глупости не можеш да видиш.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Танграта ли беше или Жорката, вече не помня дето викаше че всичко имало.
Нищо чудно, така да викат след като в България всички сме изучени с тая мантра -
за уникалната страна с уникална природа, дето никъде я няма, уникално събрано на
едно място и море и планини, чист въздух, приветливи и гостоприемни хора, а да -
най-великия климат на света (още си спомням как Слави Трифонов съвсем сериозно се
хвалеше на някакъв чужденец, гост в шоуто - ние тука имаме 4 сезона и колко прекрасен
бил всеки сезон) и разбира се най-великата и древна история пред която цяла Европа
може смирено да рупа репички (спомнете си снимката от гроба на Свети Олаф която
пуснах и питах - има ли живи цветя на гроба на Български цар, царувал преди 1000 години,
загинал в битка (загубена), а Озо пита - че то въобще има ли гробове на Български царе.

Ето типичен пример:
http://www.yachttour-bg.com/index.php/b ... index/id/2"
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

А в Канада има ли живи цветя на гробове на канадски царе!?
Или, а, да, вярно, Канада още е колония и се кланя на английската кралица.

И защо да не е значимо, че има 4 сезона, като такива липсват в Канада.
Ей, на! Във Ванкувър зима няма!
Море има ли, че май и за море не се сещам.
Нещо все по други държави се пътува, ако иска човек да иде на море. Не се сещам за някоя канадска топ дестинация, при все 4те сезона. :)
pumpy написа:

Powered by bateto
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

roumensp написа:
Kan_Tangra написа:Защо пак я няма витошка?
Това значи ли, че по другите улици всичко е грозотии ? А ако съм някое грозно копеле ще ме пуснат ли на Витошка ? :D
Хехе, фейс контрол няма. Всичко е до лична регулация. Какво може да понесе егото ти. Доста хора не обичат да виждат значително по-красиви от тях хора. Действа им някак ... подтискащо.
Друго си е чуждото да е по-грозно. Може и в снимки.
pumpy написа:

Powered by bateto
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Kan_Tangra написа:А в Канада има ли живи цветя на гробове на канадски царе!?

Нещо все по други държави се пътува, ако иска човек да иде на море. Не се сещам за някоя канадска топ дестинация, при все 4те сезона. :)
Не знам за кой път ще трябва да ти повтарям, че дрънкаш глупости и че не познаваш Канада, щото си живял заврян в дупката си в Монреал.
Района на Оканаган-Томпсън има климат сходен с този в България, с 4 сезона, със зеленчукови и овощни градини, лозя, езерото Оканаган е с дължина над 130 километра, с плажове и прекрасни условия за водни спортове. Около Осойос и Оливър има и пустиня с кактуси и гърмящи змии.
Климатът в Калгари е с 4 сезона, със сравнително мека зима, като юни, юли, август температурите през деня често са около 30 градуса, но с прохладни и приятни врчери поради голямата надморска височина и близост до планините.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
joro

Мнение от joro »

България не е нито най-хубавата, нито най-лошата държава в света. И българите не сме нито най-умни, нито най-глупави, а сме като всички останали хора по света. Във всяка държава има и хубави, и лоши неща. Няма държава, която да е най-хубава, ако имаше такава всички хора щеше да живеят там и останалата част от Земята щеше да е безлюдна. Затова на едни им харесва Канада на други Австралия, на трети- Германия. Има хора, на които им харесва България. Всеки в днешно време може да си избира къде да живее. Ако не ти харесва в България- иди в Англия, Германия, Канада. Нали вече няма визи за Канада- отиваш на Терминал 2 и заминаваш за Торонто, Монтреал, Ванкувър. Обаче не виждам да са се засилили хората от България към Канада в последно време.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Ivan1007 написа: Климатът в Калгари е с 4 сезона, със сравнително мека зима, като юни, юли, август температурите през деня често са около 30 градуса, .
LOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL :rofl: :rofl: :rofl: :crazy: :crazy:

That's it... Now I've seen everything...
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
A.Yovchev
Обратна връзка:

Мнение от A.Yovchev »

Ivan1007 написа: Не знам за кой път ще трябва да ти повтарям, че дрънкаш глупости и че не познаваш Канада, щото си живял заврян в дупката си в Монреал.
Района на Оканаган-Томпсън има климат сходен с този в България, с 4 сезона, със зеленчукови и овощни градини, лозя, езерото Оканаган е с дължина над 130 километра, с плажове и прекрасни условия за водни спортове. Около Осойос и Оливър има и пустиня с кактуси и гърмящи змии.
Климатът в Калгари е с 4 сезона, със сравнително мека зима, като юни, юли, август температурите през деня често са около 30 градуса, но с прохладни и приятни врчери поради голямата надморска височина и близост до планините.
Не знаех, че има такова място в Канада, прилична малко на Европа, дано и на живо да е толкова хубаво:

Дните в Калгари през пролетта и лятото са с около 1 час по-дълги отколкото във Варна, където живея.
На 23 май тази година ще ходя в Калгари и гледам, че тогава там денят ще е с продължителност 15:55:33 ( Линк ), а във Варна 14:55:53 ( Линк ).
Говори се и че в Калгари има много слъчеви часове.
А за зимата дали е мека, това сякаш е вече въпрос на предпочитание. :D
“За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което имат тук хората - да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.” (13.12.1881)
“Българин с българин не може да се разбере. Те все гръмогласят.”

Константин Иречек
prace

Мнение от prace »

:y:
Да. Вярно е. Сега ще отида за Великден малко на разходка из България, за да покажа на децата ми, които израстнаха в Канада малко история.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

ivandaman написа:
Ivan1007 написа: Климатът в Калгари е с 4 сезона, със сравнително мека зима, като юни, юли, август температурите през деня често са около 30 градуса, .
LOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL :rofl: :rofl: :rofl: :crazy: :crazy:

That's it... Now I've seen everything...
Ха, ха, мисля, че се надценяваш.
Там, откъдето идва това, има още много. Да дишаш газ и петролни изпарения не е лесно!
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

prace написа:

:y:
Да. Вярно е. Сега ще отида за Великден малко на разходка из България, за да покажа на децата ми, които израстнаха в Канада малко история.
Ами то това ви остава, историята. Като няма с какво да се хвалиш в настоящето, хвалиш се с миналото. Ние не сме патрЕоти и предпочитаме географията на различни страни вместо историята на една.
Публикувай отговор