На теб е трябвало да ти напишат “всё”, за да схванеш що за простотия е горното. Нормален човек с речник малко по-богат от фатмашкия би използвал “за всеки вкус” или нещо подобно, а не “всичко”.agent Ozo написа:Само пълен глупак може да приема толкова буквалистки нещата и да се хваща за всяка една дума.
Защо България не е добро място за живеене
- roumensp
Re: Защо България не е добро място за живеене
Който не харесва чалгата в кръчмите може да отиде на джаз фестивала, да слуша Мънго Джери, едно време и Бони М правеха концерти на центъра.
https://m.youtube.com/watch?v=j0yfUR_jlbU"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
- roumensp
А ако искам да слушам джаз в кръчмата ще намеря ли ? Тука например има много такива кръчми, бих казал че това е преобладаващата “кръчмарска музика”, когато някой свири на живо.joro написа:Който не харесва чалгата в кръчмите може да отиде на джаз фестивала, да слуша Мънго Джери, едно време и Бони М правеха концерти на центъра.
Иване, що не си гледаш сондите, ами се занимаваш с неща, от които си нямаш хабер. Знаеш ли как се обслужват 20-30-50 човека в един хотел. И колко хора са необходими за обслужването на 6000 скиори- да им чистиш стаите, да ги нахраниш, отделно има хора, които поддържат пистите, лифтовете. От 7000 население извади децата, пенсионерите, държавните чиновници, учителите и полицаите и виж колко хора остават за обслужването на тия 6000 скиори.Ivan1007 написа:Верно, ама въпросът е кое е преобладаващото.agent Ozo написа:[
За чалгарите е това, за другите - друго.
Преобладаващо в Банско идват сърби, македонци и турци заради евтинията и кючеците плюс рушняци и англичани купили апартаменти.
Евтиния е щото е презастроено и грозно. В разгара на 3-те месеца активен сезон заетост 20-22 % на хотелите.
Малките семейни хотели се броят на пръсти. 6000 човека, колкото са средно нощуващите в Банско при население 7000 не би било проблем да бъдат поети в малки семейни хотели с капацитет 20-30-50 човека, вместо в грозните многоетажни апартаментни комплекси.
Мутризацията обаче не прощава.
Последно промяна от joro на Съб Мар 17, 2018 1:17 pm, променено общо 1 път.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Нормален човек, с не толкова тесен фатмашки мироглед, веднага разбира какво е имал предвид събеседника му, макар и да не е бил крайно прецизен в изказа си.roumensp написа:На теб е трябвало да ти напишат “всё”, за да схванеш що за простотия е горното. Нормален човек с речник малко по-богат от фатмашкия би използвал “за всеки вкус” или нещо подобно, а не “всичко”.agent Ozo написа:Само пълен глупак може да приема толкова буквалистки нещата и да се хваща за всяка една дума.

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Има и пиано-бар, който е доста посещаван, има и кръчми, където можеш да чуеш песни от местния фолклор, има и дискотека, има и рок-клуб, не бих казал, че чалгата е преобладаваща. Периодът на чалгата в България отмина, и в София, и в другите по-големи градове се правят най-различни концерти- рок, джаз, поп музика, и залите се пълнят. Само най- необразованите слушат чалга.roumensp написа:А ако искам да слушам джаз в кръчмата ще намеря ли ? Тука например има много такива кръчми, бих казал че това е преобладаващата “кръчмарска музика”, когато някой свири на живо.joro написа:Който не харесва чалгата в кръчмите може да отиде на джаз фестивала, да слуша Мънго Джери, едно време и Бони М правеха концерти на центъра.
- roumensp
Тогава нека всички пишем като михата и кой каквото му е кеф да разбира. Чудесна идея за хора с ограничен речник.agent Ozo написа:Нормален човек, с не толкова тесен фатмашки мироглед, веднага разбира какво е имал предвид събеседника му, макар и да не е бил крайно прецизен в изказа си.roumensp написа:На теб е трябвало да ти напишат “всё”, за да схванеш що за простотия е горното. Нормален човек с речник малко по-богат от фатмашкия би използвал “за всеки вкус” или нещо подобно, а не “всичко”.agent Ozo написа:Само пълен глупак може да приема толкова буквалистки нещата и да се хваща за всяка една дума.

Абе, Румене, уж за умен се имаш, пък не видиш, че и при съвсем прецизно използване на думите съобразно истинското им значение, пак всеки си разбира каквото му е кеф.
А на което не може да опонира или просто не му се нрави, го обявява за руска пропаганда и априори го отхвърля.
Ти ся за една неправилно използвана дума се дръвчиш тука.
А на което не може да опонира или просто не му се нрави, го обявява за руска пропаганда и априори го отхвърля.
Ти ся за една неправилно използвана дума се дръвчиш тука.

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Знам ве Йорко,joro написа:Иване, що не си гледаш сондите, ами се занимаваш с неща, от които си нямаш хабер. Знаеш ли как се обслужват 20-30-50 човека в един хотел. И колко хора са необходими за обслужването на 6000 скиори- да им чистиш стаите, да ги нахраниш, отделно има хора, които поддържат пистите, лифтовете. От 7000 население извади децата, пенсионерите, държавните чиновници, учителите и полицаите и виж колко хора остават за обслужването на тия 6000 скиори.Ivan1007 написа:Верно, ама въпросът е кое е преобладаващото.agent Ozo написа:[
Преобладаващо в Банско идват сърби, македонци и турци заради евтинията и кючеците плюс рушняци и англичани купили апартаменти.
Евтиния е щото е презастроено и грозно. В разгара на 3-те месеца активен сезон заетост 20-22 % на хотелите.
Малките семейни хотели се броят на пръсти. 6000 човека, колкото са средно нощуващите в Банско при население 7000 не би било проблем да бъдат поети в малки семейни хотели с капацитет 20-30-50 човека, вместо в грозните многоетажни апартаментни комплекси.
В България няколко пъти ходя в малък семеен хотел в Равда -12 стаи и 2 апартамента. Работи собственика с една негова рода на рецепцията. Наема две камериерки/чистачки, 2 сервитьорки в ресторанта и двама мисля в кухнята. Собственика снабдява, помага в кухнята и сервира, когато има нужда. Требва работа, но е по-лесно да си продадеш нивата на мутрите отколкото да направиш нещо, То и да искаш мутрите едва ли ще те оставят де.
Нвма смисъл да се мъчим да откриваме топлата вода, отдавна е открита.
Те и сега навмат сезонни работници в Банско, има и тук там малки семейни хотели.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
И в Банско има семейни хотели, има и кръчми, механи, магазини. Някои хора успяват да правят бизнес, други не успяват. От всяко дърво свирка не става, не може всеки да е хотелиер и да обслужва клиенти, да назначава персонал и да му плаша заплати- бизнесът не е за всяка уста лъжица. Някои успяват, други фалират- така е в частния бизнес навсякъде по света. И навсякъде има пияници, наркомани, цигани, мързеливци, Банско не прави изключение. Все пак и тук има предприемчиви хора, които са направили Банско курорт, в който идват хора и от България, и от чужбина. Може да дойдеш някой път да видиш как живеят хората тук, да поговориш с туристите, да разгледаш местните забележителности. Може да научиш много нови неща, които не си знаел досега.Ivan1007 написа:Знам ве Йорко,joro написа:Иване, що не си гледаш сондите, ами се занимаваш с неща, от които си нямаш хабер. Знаеш ли как се обслужват 20-30-50 човека в един хотел. И колко хора са необходими за обслужването на 6000 скиори- да им чистиш стаите, да ги нахраниш, отделно има хора, които поддържат пистите, лифтовете. От 7000 население извади децата, пенсионерите, държавните чиновници, учителите и полицаите и виж колко хора остават за обслужването на тия 6000 скиори.Ivan1007 написа:Верно, ама въпросът е кое е преобладаващото.agent Ozo написа:[
В България няколко пъти ходя в малък семеен хотел в Равда -12 стаи и 2 апартамента. Работи собственика с една негова рода на рецепцията. Наема две камериерки/чистачки, 2 сервитьорки в ресторанта и двама мисля в кухнята. Собственика снабдява, помага в кухнята и сервира, когато има нужда. Требва работа, но е по-лесно да си продадеш нивата на мутрите отколкото да направиш нещо, То и да искаш мутрите едва ли ще те оставят де.
Нвма смисъл да се мъчим да откриваме топлата вода, отдавна е открита.
Те и сега навмат сезонни работници в Банско, има и тук там малки семейни хотели.
Тцъ.
Бях Йорко и няма да повторя.
Жена ми и дъщеря ми никога няма да забравят "посрещането" Пристигнахме вечерта по тъмно. Оставих ги в колата, докато аз влязох да проверв за места в хотела (случайно избран) . Докато съм бил вътре съм пропуснал фойерверките, които сложили и запалили на 2 метра от тях. После циганите свириха на уше на дъщеря ми, издържахме един 'незабравим" час в механата с тях, "Бели Ружи" и "Имала майка едно ми чедо" ... стига ни.
Чалгата Йорко не е музикален стил в България, а начин на мислене, живот и състояние на духа. И Банско няма как да се различава в това отношение от останалата част на България.
Отново - не отричам, че не всичко е чалга, кючеци по масите, пияния сърбин, разбил ченето на полицая, дето искал да го спре да не бие жена си на улицата. Осъдили го на една година условно!
Знам, че има и джаз фестивал, и "Пирин пее" и малки хотелчета, където можеш да седнеш да 9иеш една ракия с домакина, но масовото е ... чалга, мутри, ниско качество и проатотия до шия.
Бях Йорко и няма да повторя.
Жена ми и дъщеря ми никога няма да забравят "посрещането" Пристигнахме вечерта по тъмно. Оставих ги в колата, докато аз влязох да проверв за места в хотела (случайно избран) . Докато съм бил вътре съм пропуснал фойерверките, които сложили и запалили на 2 метра от тях. После циганите свириха на уше на дъщеря ми, издържахме един 'незабравим" час в механата с тях, "Бели Ружи" и "Имала майка едно ми чедо" ... стига ни.
Чалгата Йорко не е музикален стил в България, а начин на мислене, живот и състояние на духа. И Банско няма как да се различава в това отношение от останалата част на България.
Отново - не отричам, че не всичко е чалга, кючеци по масите, пияния сърбин, разбил ченето на полицая, дето искал да го спре да не бие жена си на улицата. Осъдили го на една година условно!

Знам, че има и джаз фестивал, и "Пирин пее" и малки хотелчета, където можеш да седнеш да 9иеш една ракия с домакина, но масовото е ... чалга, мутри, ниско качество и проатотия до шия.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Хахахаха...отишъл за една вечер в случайно избран хотел, натресъл се в първата мярнала му се механа и след това прави генерални изводи за туризма и нивото на туристическите услуги в Банско на основа разочарованията му от тази една единствена вечер.
Е, те на това му се вика обективизъм и професионализъм! Ашколун, Иван1007!

Е, те на това му се вика обективизъм и професионализъм! Ашколун, Иван1007!

Агента,
Аз не съм професионален турист. Любител съм.
И точно като любител ти гарантирам, че ако спра пред случаен хотел в Банф, Джаспър, Радиум или който и да било планински курорт в Албърта или Британска Колумбия няма да ми запалят фойерверки и пиратки на 2 метра от мен
Гарантирам ти, че в който и ресторант да влезна ще мога да си чуя приказката с другите от компанията и няма да се надвиквам с тонколоните.
Гарантирам ти, че гледката от прозореца ми няма да е на започнати и изоставени недовършени преди една-две пегилетки сгради та да се чудиш дали всъщност не си в Сирия.
Гарантирам ти, че никой няма да се качи пиян да танцува на масата, че ако си позволи малко по-шумно държане с което безпокои другите ше бъде поканен да напусне ...и още много други неща
И това е напълно обективно без никакъв субективизъм.
Иначе субективно погледнато знам, че гореописаното е нещо нормално и естествено не само в Банско. Въпрос на субективен вкус.
Аз не съм професионален турист. Любител съм.

И точно като любител ти гарантирам, че ако спра пред случаен хотел в Банф, Джаспър, Радиум или който и да било планински курорт в Албърта или Британска Колумбия няма да ми запалят фойерверки и пиратки на 2 метра от мен
Гарантирам ти, че в който и ресторант да влезна ще мога да си чуя приказката с другите от компанията и няма да се надвиквам с тонколоните.
Гарантирам ти, че гледката от прозореца ми няма да е на започнати и изоставени недовършени преди една-две пегилетки сгради та да се чудиш дали всъщност не си в Сирия.
Гарантирам ти, че никой няма да се качи пиян да танцува на масата, че ако си позволи малко по-шумно държане с което безпокои другите ше бъде поканен да напусне ...и още много други неща
И това е напълно обективно без никакъв субективизъм.

Иначе субективно погледнато знам, че гореописаното е нещо нормално и естествено не само в Банско. Въпрос на субективен вкус.
- ablood
- Обратна връзка:
В случая на Банско терминът "всичко" даже не означава не означава "почти всичко". Един планински курорт може да предложи още множество други неща, но като за балканите Банско си е супер.joro написа:Като малки деца от детската градина се хващате за дребнавости. Разбира се, че изразът "предлага всичко" не означава абсолютно всичко, а означава предлагане на много и разнообразни неща.roumensp написа:Йорко, изтрещелия си ти. Само пълен глупак може да заяви, че някъде имало “всичко”.
Ето някой интересни планински активности:

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Иван1007,
Всичките тез твои приказки просто показват, че си много одъртял и кръвта ти се е смръзнала. А може и винаги да си е била такава.
Определено Банско и най-вече неговите механи хич не са подходящо място за такива като тебе. Те са за хора с буйна и гореща кръв. Правилно си решил да си ходиш само на Банф, Джаспър и т.н. За там си подходвящ.
Всичките тез твои приказки просто показват, че си много одъртял и кръвта ти се е смръзнала. А може и винаги да си е била такава.

Определено Банско и най-вече неговите механи хич не са подходящо място за такива като тебе. Те са за хора с буйна и гореща кръв. Правилно си решил да си ходиш само на Банф, Джаспър и т.н. За там си подходвящ.