Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от roumensp »

agent Ozo написа:Само пълен глупак може да приема толкова буквалистки нещата и да се хваща за всяка една дума. :)
На теб е трябвало да ти напишат “всё”, за да схванеш що за простотия е горното. Нормален човек с речник малко по-богат от фатмашкия би използвал “за всеки вкус” или нещо подобно, а не “всичко”.
joro

Мнение от joro »

Който не харесва чалгата в кръчмите може да отиде на джаз фестивала, да слуша Мънго Джери, едно време и Бони М правеха концерти на центъра.
https://m.youtube.com/watch?v=j0yfUR_jlbU"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

joro написа:Който не харесва чалгата в кръчмите може да отиде на джаз фестивала, да слуша Мънго Джери, едно време и Бони М правеха концерти на центъра.
А ако искам да слушам джаз в кръчмата ще намеря ли ? Тука например има много такива кръчми, бих казал че това е преобладаващата “кръчмарска музика”, когато някой свири на живо.
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа:
agent Ozo написа:[
За чалгарите е това, за другите - друго.
Верно, ама въпросът е кое е преобладаващото.
Преобладаващо в Банско идват сърби, македонци и турци заради евтинията и кючеците плюс рушняци и англичани купили апартаменти.
Евтиния е щото е презастроено и грозно. В разгара на 3-те месеца активен сезон заетост 20-22 % на хотелите.
Малките семейни хотели се броят на пръсти. 6000 човека, колкото са средно нощуващите в Банско при население 7000 не би било проблем да бъдат поети в малки семейни хотели с капацитет 20-30-50 човека, вместо в грозните многоетажни апартаментни комплекси.
Мутризацията обаче не прощава.
Иване, що не си гледаш сондите, ами се занимаваш с неща, от които си нямаш хабер. Знаеш ли как се обслужват 20-30-50 човека в един хотел. И колко хора са необходими за обслужването на 6000 скиори- да им чистиш стаите, да ги нахраниш, отделно има хора, които поддържат пистите, лифтовете. От 7000 население извади децата, пенсионерите, държавните чиновници, учителите и полицаите и виж колко хора остават за обслужването на тия 6000 скиори.
Последно промяна от joro на Съб Мар 17, 2018 1:17 pm, променено общо 1 път.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

roumensp написа:
agent Ozo написа:Само пълен глупак може да приема толкова буквалистки нещата и да се хваща за всяка една дума. :)
На теб е трябвало да ти напишат “всё”, за да схванеш що за простотия е горното. Нормален човек с речник малко по-богат от фатмашкия би използвал “за всеки вкус” или нещо подобно, а не “всичко”.
Нормален човек, с не толкова тесен фатмашки мироглед, веднага разбира какво е имал предвид събеседника му, макар и да не е бил крайно прецизен в изказа си. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
joro

Мнение от joro »

roumensp написа:
joro написа:Който не харесва чалгата в кръчмите може да отиде на джаз фестивала, да слуша Мънго Джери, едно време и Бони М правеха концерти на центъра.
А ако искам да слушам джаз в кръчмата ще намеря ли ? Тука например има много такива кръчми, бих казал че това е преобладаващата “кръчмарска музика”, когато някой свири на живо.
Има и пиано-бар, който е доста посещаван, има и кръчми, където можеш да чуеш песни от местния фолклор, има и дискотека, има и рок-клуб, не бих казал, че чалгата е преобладаваща. Периодът на чалгата в България отмина, и в София, и в другите по-големи градове се правят най-различни концерти- рок, джаз, поп музика, и залите се пълнят. Само най- необразованите слушат чалга.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

agent Ozo написа:
roumensp написа:
Нормален човек, с не толкова тесен фатмашки мироглед, веднага разбира какво е имал предвид събеседника му, макар и да не е бил крайно прецизен в изказа си. :)
Тогава нека всички пишем като михата и кой каквото му е кеф да разбира. Чудесна идея за хора с ограничен речник. :y:
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Абе, Румене, уж за умен се имаш, пък не видиш, че и при съвсем прецизно използване на думите съобразно истинското им значение, пак всеки си разбира каквото му е кеф.
А на което не може да опонира или просто не му се нрави, го обявява за руска пропаганда и априори го отхвърля.
Ти ся за една неправилно използвана дума се дръвчиш тука. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:
Ivan1007 написа:
Преобладаващо в Банско идват сърби, македонци и турци заради евтинията и кючеците плюс рушняци и англичани купили апартаменти.
Евтиния е щото е презастроено и грозно. В разгара на 3-те месеца активен сезон заетост 20-22 % на хотелите.
Малките семейни хотели се броят на пръсти. 6000 човека, колкото са средно нощуващите в Банско при население 7000 не би било проблем да бъдат поети в малки семейни хотели с капацитет 20-30-50 човека, вместо в грозните многоетажни апартаментни комплекси.
Иване, що не си гледаш сондите, ами се занимаваш с неща, от които си нямаш хабер. Знаеш ли как се обслужват 20-30-50 човека в един хотел. И колко хора са необходими за обслужването на 6000 скиори- да им чистиш стаите, да ги нахраниш, отделно има хора, които поддържат пистите, лифтовете. От 7000 население извади децата, пенсионерите, държавните чиновници, учителите и полицаите и виж колко хора остават за обслужването на тия 6000 скиори.
Знам ве Йорко,
В България няколко пъти ходя в малък семеен хотел в Равда -12 стаи и 2 апартамента. Работи собственика с една негова рода на рецепцията. Наема две камериерки/чистачки, 2 сервитьорки в ресторанта и двама мисля в кухнята. Собственика снабдява, помага в кухнята и сервира, когато има нужда. Требва работа, но е по-лесно да си продадеш нивата на мутрите отколкото да направиш нещо, То и да искаш мутрите едва ли ще те оставят де.
Нвма смисъл да се мъчим да откриваме топлата вода, отдавна е открита.
Те и сега навмат сезонни работници в Банско, има и тук там малки семейни хотели.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа:
joro написа:
Ivan1007 написа:
Знам ве Йорко,
В България няколко пъти ходя в малък семеен хотел в Равда -12 стаи и 2 апартамента. Работи собственика с една негова рода на рецепцията. Наема две камериерки/чистачки, 2 сервитьорки в ресторанта и двама мисля в кухнята. Собственика снабдява, помага в кухнята и сервира, когато има нужда. Требва работа, но е по-лесно да си продадеш нивата на мутрите отколкото да направиш нещо, То и да искаш мутрите едва ли ще те оставят де.
Нвма смисъл да се мъчим да откриваме топлата вода, отдавна е открита.
Те и сега навмат сезонни работници в Банско, има и тук там малки семейни хотели.
И в Банско има семейни хотели, има и кръчми, механи, магазини. Някои хора успяват да правят бизнес, други не успяват. От всяко дърво свирка не става, не може всеки да е хотелиер и да обслужва клиенти, да назначава персонал и да му плаша заплати- бизнесът не е за всяка уста лъжица. Някои успяват, други фалират- така е в частния бизнес навсякъде по света. И навсякъде има пияници, наркомани, цигани, мързеливци, Банско не прави изключение. Все пак и тук има предприемчиви хора, които са направили Банско курорт, в който идват хора и от България, и от чужбина. Може да дойдеш някой път да видиш как живеят хората тук, да поговориш с туристите, да разгледаш местните забележителности. Може да научиш много нови неща, които не си знаел досега.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Тцъ.
Бях Йорко и няма да повторя.
Жена ми и дъщеря ми никога няма да забравят "посрещането" Пристигнахме вечерта по тъмно. Оставих ги в колата, докато аз влязох да проверв за места в хотела (случайно избран) . Докато съм бил вътре съм пропуснал фойерверките, които сложили и запалили на 2 метра от тях. После циганите свириха на уше на дъщеря ми, издържахме един 'незабравим" час в механата с тях, "Бели Ружи" и "Имала майка едно ми чедо" ... стига ни.
Чалгата Йорко не е музикален стил в България, а начин на мислене, живот и състояние на духа. И Банско няма как да се различава в това отношение от останалата част на България.
Отново - не отричам, че не всичко е чалга, кючеци по масите, пияния сърбин, разбил ченето на полицая, дето искал да го спре да не бие жена си на улицата. Осъдили го на една година условно! :fubar:
Знам, че има и джаз фестивал, и "Пирин пее" и малки хотелчета, където можеш да седнеш да 9иеш една ракия с домакина, но масовото е ... чалга, мутри, ниско качество и проатотия до шия.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Хахахаха...отишъл за една вечер в случайно избран хотел, натресъл се в първата мярнала му се механа и след това прави генерални изводи за туризма и нивото на туристическите услуги в Банско на основа разочарованията му от тази една единствена вечер. :D :rofl:

Е, те на това му се вика обективизъм и професионализъм! Ашколун, Иван1007! :clap:
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Агента,
Аз не съм професионален турист. Любител съм. :D
И точно като любител ти гарантирам, че ако спра пред случаен хотел в Банф, Джаспър, Радиум или който и да било планински курорт в Албърта или Британска Колумбия няма да ми запалят фойерверки и пиратки на 2 метра от мен
Гарантирам ти, че в който и ресторант да влезна ще мога да си чуя приказката с другите от компанията и няма да се надвиквам с тонколоните.
Гарантирам ти, че гледката от прозореца ми няма да е на започнати и изоставени недовършени преди една-две пегилетки сгради та да се чудиш дали всъщност не си в Сирия.
Гарантирам ти, че никой няма да се качи пиян да танцува на масата, че ако си позволи малко по-шумно държане с което безпокои другите ше бъде поканен да напусне ...и още много други неща
И това е напълно обективно без никакъв субективизъм. :tmi:
Иначе субективно погледнато знам, че гореописаното е нещо нормално и естествено не само в Банско. Въпрос на субективен вкус.

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

joro написа:
roumensp написа:Йорко, изтрещелия си ти. Само пълен глупак може да заяви, че някъде имало “всичко”.
Като малки деца от детската градина се хващате за дребнавости. Разбира се, че изразът "предлага всичко" не означава абсолютно всичко, а означава предлагане на много и разнообразни неща.
В случая на Банско терминът "всичко" даже не означава не означава "почти всичко". Един планински курорт може да предложи още множество други неща, но като за балканите Банско си е супер.

Ето някой интересни планински активности:

Изображение Изображение Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение Изображение
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Иван1007,

Всичките тез твои приказки просто показват, че си много одъртял и кръвта ти се е смръзнала. А може и винаги да си е била такава. :)
Определено Банско и най-вече неговите механи хич не са подходящо място за такива като тебе. Те са за хора с буйна и гореща кръв. Правилно си решил да си ходиш само на Банф, Джаспър и т.н. За там си подходвящ. :)
Публикувай отговор