Daisy2 написа:Аз не питам това - такъв въпрос сам по себе си е безсмислен. Също като въпроса "Има ли смисъл да живея?"optics написа:miteto,
Ако някой се колебае "Има ли смисъл да емигрирам",
общо взето правилният отговор е - НЯМА !
Ако си с рак и адски болки, отговорът ще е един, ако си на 25, сит, жизнен и с хубава работа, отговорът ще е съвсем друг.
За всеки смисълът да емигрира е различен. И зависи основно от две групи параметри - какво оставяш и какво очакваш да намериш. По първото знам, по второто събирам информация. Какво толкова странно или пък дразнещо виждате, не ви разбирам. Че чак и за трол ме обявихте....
А защо пък всички трябва да бъдат еднакви? Отделно, че "колебая се" не е точната дума - "колебая се" е емоционален процес, а аз прилагам рационален процес - оценявам и вземам решения на базата на получените оценки. Това е просто процес на евалюация.optics написа:Не мисля, че съм обезмислил, още повече че едно такова твърдение, колкото и да е вярно, не може да промени ничие мнение.![]()
Моето впечатление е, че изключително малко хора се колебаят дали да емигрират. Предимно или "да" или "не".
Много повече се колебаят дали ще съберат точките, дали ще минат интервюто, дали ще се наредят добре в новото място и пр.
Абе хора, за какво да ви питам ВАС дали ще ми стигнат НА МЕН точките??? Вие откъде можете да знаете това, освен другото, това ваша задача ли е, да ми смятате точките???? Че има много, които питат това, е факт, но хората са различни, ако още не сте го забелязали.
За мен това си е моя работа. И как ще се колебаеш дали да събереш точки??? Има си правила, смяташ и виждаш дали ги събираш. Или да, или не. Ако да - почваш да питаш за по-нататък - а това е точно животът там, което и аз правя. Ако не, си сядаш на д...то, учиш, работиш, докато ги събереш. Това е толкова strаight forward, че просто няма какво да се пита, според мен.
И понеже се интересувате - към момента за Кебек събираме точките дори и на сегашното ми ниво на френския, но аз не го смятам за достатъчно и затова го уча - мисля, че в Кебек и изобщо в цяла Канада без наистина добър френски просто няма смисъл да ходиш. Специалността ми е една от петте, които се оценяват на 12 точки за чужда диплома и няма квота на апликациите. А, и още нещо - аз си харесвам специалността и професията и искам да мога да я упражнявам, ако заминем. Така че за мен е важно да знам и двата езика на високо ниво, зщаото за този вид работа е неопбходимо това. Не казвам, че е достатъчно, но със сигурност е необходимо. Френският не ми трябва за интервюто.
потвърждавам като бивш гражданин на кебек френският е много важен в кебек,без много добър френски даже и за продавачка в магазина няма да те вземат,но и това не е достатъчно да станеш продавачка ,трябва и много добър английски.а какво ли остава ,ако искаш да вземеш някоя по квалифицирана и добре платена работа.
с джипси инглиш и джипси френч само трък драйвър като мен