Кога започнахте да живеете по-добре?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор

Кога започнах да живея по-добре в сравнение с живота ми в България?

Още от летище "София"
19
21%
По-малко от 1 година
11
12%
1 до 3 години
19
21%
3 до 5 години
15
16%
5 до 10 години
10
11%
Повече от 10 години
1
1%
Никога, затова се върнах
6
7%
Още не съм постигнал нивото от България (моля споделете от колко време сте напуснали България)
10
11%

Общо гласове: 91
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Кога започнахте да живеете по-добре?

Мнение от ablood »

miteto написа: В случая на батето, в Квебек с високите данъци и най-вероятно не е притежавал собствен камион...
Напротив.
Камион, Мерцедес ML, Инфинити G35, VW костенурка кабрио.... Какви ли не легенди сме чели от него.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

newcomer написа:ха каква хубава темичка си изровила танечка,явно съм я пропуснал,нали бях с доживотен бан и сега след като ме амнистираха мога да дам и моите 5 цента

на въпроса отговорих-никога,заживях добре когато се върнах в българия независимо,че в канада съм стигал до недостижимите за много от пишещите тук чист месечен доход от 5-6 хиляди долара,пари които сега са мечта за мен и знам ,че никога в българия няма да мога да ги изкарвам,но не всичко е в парите.сега се наслаждавам на спокойствието тук,няма стрес,няма по 1-2 часа спане в трафика по магистралите,хубава храна,хубава и евтина бира и качествена домашна ракийка.няма -30 по целзий и 1 метър сняг .ходя си от къщи до работа пеша за има няма 5 минути.какво по вече му трябва на един човек да живее доволно.
:y:
Поздравявам те за този ти пост !
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Днес вечеряхме добре!

Изображение
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Marto написа:Днес вечеряхме добре!
Колко човека?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

newcomer написа:ц,от френски - extraordinaire
И Таня е права, и ти си прав. Произходът на думата е от латински, от там е влязъл във френския, а от него - в английския. Английският е германски език с много силно влияение на романски език - френския. По исторически причини.

http://fr.wiktionary.org/wiki/ordinaire"

Étymologie
Depuis l’adjectif du latin ordinarius (« rangé par ordre »), lui-même de ordo (« ordre »).

Тоест, обикновен, регулярен. И обратното - необикновен.
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

И добре сте си пили - една бутилка австралийско ram's leap shiraz и една испанско вино tridente tempranillo :) Това ако само двама сте го изпили, е постижение :)

По темата - на мен все ми се струва, че и в Канада, и в България това с живеенето добре все си е "кой както си го направи" :)
newcomer

Мнение от newcomer »

miteto написа:
simeonovi написа:150К до към 200К ако притежава тира. След разходите остават 35К до 50К чисти за шофьора.
Само 35K чисти ако е owner-operator и кара на дълги курсове? Да бе ;) Още малко ще изкараш че тираджията дава пари на компанията, за привилегията да им докара боклуците от Калифорния или Аризона :D
ablood, 5К чисти на градско не са невъзможни ако си инкорпориран (т.е. най-вероятно притежаваш собствен камион) и имаш добър счетоводител, който "намества" данъците - това за Онтарио поне, което има най-ниските корпоративни данъци (ако не се лъжа). В случая на батето, в Квебек с високите данъци и най-вероятно не е притежавал собствен камион - най-вероятно ги е сънувал тези 6К чисти от градско каране :rofl:
я митака как ги знаел сметките.със собственния си камион естественно,че работиш на ink и с добър счетоводител стават нещата.
на градско с 26 фута плащането е м/у 30-35 д на час.200 часа на месец вадиш 6-7000д,като приспаднеш горивото и застраховката остават ти м/у 5-6000 на месец,от тях приспадаш 500д за осигуровки в/у минимума,счетоводителя знае как и се изписват едни разходи за щяло и нещяло докато ink излезе на 0,ама да не бие на очи може да пуснеш едни 5000 год печалба.ревенюто не ти засича километража и колко на 100 ти гори камиона ,моя например гореше нафта 60 лт на 100 км. :D

регионал съм изкарвал и по вече на стеди трийп-авточасти на каркуест с 8 стопа кебек/онтарио-670 км.като тръгнеш от бушервил,хъл,отава,кемпвил,смич фалс,брооквил,прескот и обратно в монтреал.плащаха 11 800 на месец,при по икономично каране 7-7500 оставаха,ама голям гърч 13 часа на нощ с 15 мин почивка да си вземеш кафе и не остисках много
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Ivan1007 написа:
Колко човека?
Хайде сега подробности. 7 + 1 бременна. :D
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Marto написа:
Ivan1007 написа:
Колко човека?
Много сте евтини,ей :clap:
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

tanyatais написа:
Marto написа:
Ivan1007 написа:
Колко човека?
Много сте евтини,ей :clap:
Евтиния защото е евтин ресторант. Като им гледам менюто са типична стейк хаус тип ресторант . Освен филе миньон и няколко стейка, цените им са типични за бърза храна дайнър тип Бостон Пица.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

simeonovi написа:Като им гледам менюто...
Къде го, че аз не го виждам? :?:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

newcomer написа:
miteto написа:
simeonovi написа:150К до към 200К ако притежава тира. След разходите остават 35К до 50К чисти за шофьора.
Само 35K чисти ако е owner-operator и кара на дълги курсове? Да бе ;) Още малко ще изкараш че тираджията дава пари на компанията, за привилегията да им докара боклуците от Калифорния или Аризона :D
ablood, 5К чисти на градско не са невъзможни ако си инкорпориран (т.е. най-вероятно притежаваш собствен камион) и имаш добър счетоводител, който "намества" данъците - това за Онтарио поне, което има най-ниските корпоративни данъци (ако не се лъжа). В случая на батето, в Квебек с високите данъци и най-вероятно не е притежавал собствен камион - най-вероятно ги е сънувал тези 6К чисти от градско каране :rofl:
я митака как ги знаел сметките.със собственния си камион естественно,че работиш на ink и с добър счетоводител стават нещата.
на градско с 26 фута плащането е м/у 30-35 д на час.200 часа на месец вадиш 6-7000д,като приспаднеш горивото и застраховката остават ти м/у 5-6000 на месец,от тях приспадаш 500д за осигуровки в/у минимума,счетоводителя знае как и се изписват едни разходи за щяло и нещяло докато ink излезе на 0,ама да не бие на очи може да пуснеш едни 5000 год печалба.ревенюто не ти засича километража и колко на 100 ти гори камиона ,моя например гореше нафта 60 лт на 100 км. :D

регионал съм изкарвал и по вече на стеди трийп-авточасти на каркуест с 8 стопа кебек/онтарио-670 км.като тръгнеш от бушервил,хъл,отава,кемпвил,смич фалс,брооквил,прескот и обратно в монтреал.плащаха 11 800 на месец,при по икономично каране 7-7500 оставаха,ама голям гърч 13 часа на нощ с 15 мин почивка да си вземеш кафе и не остисках много
Само забрави да включиш в цената лийз или пеймънтс на тира(освен ако не е кяш). Ако пък си мувър може сам да си товариш стоката и ако е много самите шофьори наемат екстра мувъри.
На големи растояния си включи и мотели.
Да не говорим че ако си инкорпориран ще те хванат и за лични инкъм данъци, може да се отървеш в 8 щата от тях.
За начало и 35К чисти са много в УСА особенно в сегашната икономика.
Добър бизнес е за семейство, баща и двама сина са често срещани.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

Bistra написа:
Иначе рус косъм веднага видя :D
http://themakkon124.ca/dinner/"
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

newcomer написа: я митака как ги знаел сметките.със собственния си камион естественно,че работиш на ink и с добър счетоводител стават нещата.
Хахаха... :rofl: :rofl: :rofl:

Счетоводителят ги бил "изписвал" едните разходи за 70-79'000 годишно. Без ти да си имал такива. :lol:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

simeonovi написа:
Bistra написа:
Иначе рус косъм веднага видя :D
http://themakkon124.ca/dinner/"
Боже, ти си си направил труда да му проверяваш ресторанта??? :o
Е, честно... нямам думи! :swear:
P.S. Към аплето:
Да включи в колекцията от веществени доказателства - снимка на касова бележка от "евтина закусвалня"! :P
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Публикувай отговор