Въпрос за кола

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
todor73

Мнение от todor73 »

грешка ...
Последно промяна от todor73 на Чет Май 21, 2009 5:30 pm, променено общо 1 път.
todor73

Мнение от todor73 »

rolyd написа:Абе гледах ги и тези , Додж и Понтиак, но понеже Понтиак съм карал-Pontiac Transport automatic transmision на старата си работа в митницата ми беше служебен имах доста проблеми с него........ Много добър автомобил /ван/, но много капризен за българските пътища.....
А пък возията му няма сравнение.........с обикновен автомобил......
Не знам но пречувствието за тези Plymouth Van ми е положително.......
Гледам разни сайтове и виждам доста добре изглеждащи автомобили на възраст .......на мен в началото не ми трябва нов автомобил и много скъп автомобил, а такъв който ще ми върши работа и ще ми бъде комфортно да се возя....дано не се налага да пипам по него често ..... :beer:
Това от вики-то
Plymouth (founded 1928 - dissolved 2001) was a marque of automobile based in the United States, marketed by the Chrysler Corporation and DaimlerChrysler.

Така че този ван е с карантии на Додж Караван, няма никаква разлика, както имаше модел Неон на Крайслер, Додж и Плимут, разлика само в емблемата.

Изобщо в Щатите има 3 компании,

ЖеЕМ - General Motors в него влизат Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, Hummer, Opel, Pontiac, Saab, Saturn, Vauxhall and Wuling

Крайслер тук са Chrysler, Dodge, Jeep, Plymouth (вече не)

Форд - с Ford, Lincoln, Mercury, Volvo, Aston Martin, Jaguar and Land Rover, последните две наскоро продадени на индиици.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Plymouth Van

Мнение от ablood »

miteto написа:Ако ще търсиш по-евтин миниван (американски), погледни Dodge Caravan или Pontiac Montana/Chevrolet Venture. Първите много им се чупят скоростните кутии...
Информация от миналия век. Всъщност за Плимутите е актуална, понеше те този век не се произвеждат.

rolyd написа:
Fireman написа:Но пък иначе в България в момента страшно много се купува Шевролет Авео и то предимно за таксита.
По скоро корейските коли се предпочитат за таксита
Ти Шевролет Авео къде мислиш че е правен? На корейския конвейр на Daewoo motors.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ablood написа:
miteto написа:Ако ще търсиш по-евтин миниван (американски), погледни Dodge Caravan или Pontiac Montana/Chevrolet Venture. Първите много им се чупят скоростните кутии...
Информация от миналия век. Всъщност за Плимутите е актуална, понеше те този век не се произвеждат.
Ако беше от миналия век, Караванките вече щяха да се на една цена с японските ванове, ама не са :wink: Дори и от вановете на GM не са по-скъпи - така че все има нещо дето им се чупи.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Дразниш ме, когато се правиш на недоразбрал. Трансмисията на Caravan 2001+ е концепционално различна. Нищо общо със старите, които искаха смяна на маслото, иначе се скапваха.

Търси си друго занимение! Спри да се заяждаш за всякакви глупости!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

ablood написа:Дразниш ме, когато се правиш на недоразбрал. Трансмисията на Caravan 2001+ е концепционално различна. Нищо общо със старите, които искаха смяна на маслото, иначе се скапваха.

Митето говори за модел автомобили, който както и да го гледаш все си е пълен боклук и това е простичък факт. В случая ти се засягаш и го приемаш като лична обида. Защо бе човек? Дори и да беше акционер на Крайслер, пак няма логика. :lol:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ablood написа:Дразниш ме, когато се правиш на недоразбрал. Трансмисията на Caravan 2001+ е концепционално различна. Нищо общо със старите, които искаха смяна на маслото, иначе се скапваха.

Пич, ти май имаш некъв фетиш към Додж :lol:
Понеже трансмисията е концепционално различна, затва Даймлер ги отсвириха концепционално и затва са първите от Тройката които концепционално гризнаха банкрута :rotfl:
Аватар
rolyd

Мнение от rolyd »

ablood написа:
rolyd написа:
Fireman написа:Но пък иначе в България в момента страшно много се купува Шевролет Авео и то предимно за таксита.
По скоро корейските коли се предпочитат за таксита
Ти Шевролет Авео къде мислиш че е правен? На корейския конвейр на Daewoo motors.
За добро или за лошо, продаваните в България автомобили с марката "Шевролет" си носеха родословието от Корея. Понякога това беше свързано и с недобрата слава на някакъв остатък от "Деу", но пък се компенсираше с изгодната цена и американския имидж на марката. Сега "Шевролет" тръгва в нова посока, подменя кръвта и с изцяло нова физиономия ще се опита да запази една от основните си характеристики - да бъде ценово конкурентен, но вече по европейски. Дизайнът на "Шевролет Авео" е правен специално за европейския пазар и ще се произвежда в Полша. Европейският "Шевролет" напълно отговаря на политиката на "Дженеръл мотърс" да произвеждат колите там, където ще се продават.
След прочитане на тази статия, си мисля вече че Шевролет Авео се произвежда в Полша........ :wink:
Early awoken chicken early sings (Рано пиле рано пее)
Изображение
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Шеви- американски Опел :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
todor73

Мнение от todor73 »

myhata II написа:Шеви- американски Опел :lol:
Абе не е баш така, платформите са еднакви верно, но дотам,
същата работа е да сравниш един Форд Фокус, Волво S40 и Мазда 3 и те имат една и съща платформа, но разликата е голяма :wink: , давам ги за пример защото и трите си ги виждал в Канада.

Сега ми дай еквивалента на прословутото Кавалие на Опел в Европа, или на Шевролет Кобалт от 2005 насам, Опел просто нямат такива ''технически недоразумения''.
Опел вече показаха новия модел Астра 2010, но никъде не се споменава за нов модел заместник на Кобалта, та незнам, дано вземат Астрата за новия им модел, ама те стратегически още пикапи Ве 8, им са в главите :D
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Астра се произвежда и продава, макар и неуспешно под марката Sarurn
KaloyanR
Обратна връзка:

Мнение от KaloyanR »

Има ли Citroen в Канада :lol:
haimana

Мнение от haimana »

KaloyanR написа:Има ли Citroen в Канада :lol:
Не, няма френски коли с изключение на някое архивно Пежо. В събота видях архивна Алфа Ромео, двуместно кабрио, но това е екзотика.
aseto

Мнение от aseto »

В Лонгьой съм виждал Лада Нива. А веднъж на пркинга на Плас Вертю точно след коледа видях Лада Самара на която пишеше Милиция и отпред беше с руски номер. Направо се озъбих като я видях, жалко че не се сетих да направя снимка с телефона си. Има няколко архивни Ситроена, които съм виждал тук, а пък веднъж в едно списание за коли имаше загадка снимка на едно Трабантче и читателите да познаят каква е колата на снимката. Като го видях направо се просълзих от умиление :lol:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

aseto написа:В Лонгьой съм виждал Лада Нива. А веднъж на пркинга на Плас Вертю точно след коледа видях Лада Самара на която пишеше Милиция и отпред беше с руски номер. Направо се озъбих като я видях, жалко че не се сетих да направя снимка с телефона си. Има няколко архивни Ситроена, които съм виждал тук, а пък веднъж в едно списание за коли имаше загадка снимка на едно Трабантче и читателите да познаят каква е колата на снимката. Като го видях направо се просълзих от умиление :lol:
Виждал съм Лада Нива със Надпис Милiцiя, но на друго място.
Публикувай отговор