Краде всеки, който може и на когото му се разрешава.
Това с комунистите ми звучи като оправдание !
На крива ракета комунистите са и виновни

Джовани пак нещо си противоречишjovani написа:Извинете, че се намесвам ама не ви ли писна да се занимавате с глупости - ясно е, че всяка генерализация е погрешна, а простата истина е че както в Канада, така и в България човек може да живее добре, стига да си го направи; както и че на двете места може да ти се види нанагорно ако разчиташ на "държавата", "средната заплата", "стандартите на живот", демек моят съвет е да не се гледат средни величини и статистики (особенно ако не разбира човек от статистика - както е казано: когато цифрите говорят Любовците трябва да мълчат), а да се разсъждава как може да се уредите индивидуално. Демек търсете не общото, а частното във вашият живот.
Филипакис, ти направо се изпльока като яйце на теракота!!! Ествествено че не само комунистите крадат, ама те крадяха и продължават да крадат от нашите родители и от нас и благодарение на тях сме последната дупка на кавала в Европа. Кво ме интересува че министър председателя на Чад - Нбабане Мкатономо краде от поданиците си и е корумпиран?filipne написа:Не знам защо продължава да царува мнението, че само комунистите крадат ?
Краде всеки, който може и на когото му се разрешава.
Това с комунистите ми звучи като оправдание !
На крива ракета комунистите са и виновни![]()
![]()
Аз затова викам да се пишат само реални неща, а не всеки да си споделя мечтите, и то по така, че да звучат като чиста монета... и съм почти сигурен, че от активните участници тук няма нито един с яхта. Колкото до мен аз съм си добре тук, не го крия, и който ме познава може да го потвърди; просто се опитвам да съм по-обективен, не мисля, че някой съм върнал от имиграция, а ако е така то по-добре за самият него - значи че този човек няма вяра в себе си, а разчита на мнението на другите - може да съм му спестил сериозни разочарования и проблеми. България се развива и след известно време нещата там няма да са много по-различни от тези в Канада и за един установен специалист може да е много по-добре да не си губи времето да гони дивото, ако е успял да си осигури питомното.miteto написа:...Не си спомням да е агитирал куцо и сакато да идва в Канада щото тука текат реките от мед и масло и постилат килимчетата от летището...
Е то хубаво само реалните неща, ама що смяташ че най-мрачните кътчета на Торонто (където си ходил да гледаш бъмовете да се мотивираш) са част от реалността, пък най-светлите (яхтите по езерото) не са част от реалносттаjovani написа:Аз затова викам да се пишат само реални неща, а не всеки да си споделя мечтите, и то по така, че да звучат като чиста монета... и съм почти сигурен, че от активните участници тук няма нито един с яхта.miteto написа:...Не си спомням да е агитирал куцо и сакато да идва в Канада щото тука текат реките от мед и масло и постилат килимчетата от летището...
Филипакис, ми ествествено че ги прави последна дупка на кавала - ти къде ги слагаш, да не би преди Германия или Англияfilipne написа:Митакис, в БГ крадчха и продължават да крадат и други.
Спомням си когато най-големите антикомунисти СДС бяха на власт какво крадене падна !
Апропо , комунисти имаше и продължава да има и в другите бивши соц страни. Това прави ли ги "последната дупка на кавала " ?
Какво искаш да кажеш? Че и като другите крадат, то комунягите са пичове??filipne написа:Митакис, в БГ крадчха и продължават да крадат и други.
Спомням си когато най-големите антикомунисти СДС бяха на власт какво крадене падна !
Апропо , комунисти имаше и продължава да има и в другите бивши соц страни. Това прави ли ги "последната дупка на кавала " ?
В България всеки може да си наеме яхта по черноморието също, даже цените са по-добри от тук, но не съм чул някой това да го сочи като предимство на България. Апропо като става дума за имоти аз съм напълно наясно, че шансовете ми да придобия в рамките на моят живот това, което родителите ми са построили и купили в България клонят към нула (въпреки, че към момента имам много висок доход - да кажем, че отдавна съм минал чистият месечен доход, за който пише батето). Но една вила с качествата на това, което имаме в България тук струва минимум 300К, един апартамент на хубаво място в Торонто е 3000 евро на метър кв., къщите са по половин милион и нагоре. Един специалист в банка в България с доход от 2К на месец има същите възможности като мен при цена на имотите от 1000 евро на кв. м. Другият проблем който аз срещам е, че за определен тип сделки никой не се обръща директно към мен - аз съм един незнаен специалист, който извършва работата, а на игрището за голф други хора обират лаврите и вероятно винаги ще бъде така. Онзи ден в офиса дойде маркетинговата директорка на една от новите борси - "Pure" и донесе някакви чантички за лаптопи с логото на борсата, пък и да се запознае с екипа - чантички имаше за шефовете, за Патрик, а не и за моя милост, нищо че аз им написах регрешън-тестинг програмата за да им помогнем да си оправят грешките. Такива ми ти работи, сега отново имаме много добър продукт, дето го написах сам за 7 месеца: тоя път ако не попадна в светлините на прожекторите и аз ще си търся друго местенце...Lub0 написа:Абе какво сте се хванали за тази яхта не мога да ви разбера... За да караш яхта изобщо не е нужно да я притежаваш, може да си наемеш за 1-2 седмична ваканция, не само в Канада ами и навсякъде по света... Тука изобщо не става въпрос за кой има и кой няма яхта/къща/нова кола, а затова че тука има средна класа и хората могат да си го позволят, а в БГ-то 90% от народа мизерства, и не само яхта ами и кану никога няма да има, да не говорим за къщи и джакузи...
министъра е почти толкова нагъл и арогантен колкото и другаря станишев - най-вероятно са учили заедно някъде;)filipne написа:Този е един жалък мрънкач и лузър ... а и космоса му пречиGalaxy написа:Нека сега да видим какво казва Министъра за емиграцията на Онтарио, каква всъщност е истината за Канадската имиграционна система.
http://www.youtube.com/watch?v=6lY_AP3u ... ed&search=![]()
![]()
Ами Джовани, това е защото родителите ти са били част от една прослойка, която не искам пак да охарактеризирам, защото ще те обидя, а не искам да го правя - може би пък наистина родителите ти са били от онези 0.01% от прослойката, които са читави хораjovani написа:Апропо като става дума за имоти аз съм напълно наясно, че шансовете ми да придобия в рамките на моят живот това, което родителите ми са построили и купили в България клонят към нула (въпреки, че към момента имам много висок доход - да кажем, че отдавна съм минал чистият месечен доход, за който пише батето). Но една вила с качествата на това, което имаме в България тук струва минимум 300К, един апартамент на хубаво място в Торонто е 3000 евро на метър кв., къщите са по половин милион и нагоре.
Ами никой не го бие въпросния специалист по главата да емигрира и никой не го спира да се върне ако види че тука не е по-добре за него. Пише разходите в графите "lessons of life" и "a tourist trip to Niagara Falls and CN Tower" - и аре, обратно на 2-та бона в БГ!jovani написа:Един специалист в банка в България с доход от 2К на месец има същите възможности като мен при цена на имотите от 1000 евро на кв. м.