Истината за КАНАДА!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Не знам защо продължава да царува мнението, че само комунистите крадат ?

Краде всеки, който може и на когото му се разрешава.

Това с комунистите ми звучи като оправдание !

На крива ракета комунистите са и виновни :lol: :lol: :lol:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:Извинете, че се намесвам ама не ви ли писна да се занимавате с глупости - ясно е, че всяка генерализация е погрешна, а простата истина е че както в Канада, така и в България човек може да живее добре, стига да си го направи; както и че на двете места може да ти се види нанагорно ако разчиташ на "държавата", "средната заплата", "стандартите на живот", демек моят съвет е да не се гледат средни величини и статистики (особенно ако не разбира човек от статистика - както е казано: когато цифрите говорят Любовците трябва да мълчат), а да се разсъждава как може да се уредите индивидуално. Демек търсете не общото, а частното във вашият живот.
Джовани пак нещо си противоречиш :wink: Ми той Любо точно частното гледа - т.е. неговата си камбанария. И казва че ако си топ-специалист, няма да имаш проблеми да си намериш работа в Канада. Ясно е че за професии като лекари, адвокати и учители по български едва ли ще е лесно, колкото и добри специалисти да са. Затова същия този Любо си спомням че казваше всеки да прецени първо колко е добър и конкурентноспособен в това което прави и второ какъв шанс за реализация има в Канада. Не си спомням да е агитирал куцо и сакато да идва в Канада щото тука текат реките от мед и масло и постилат килимчетата от летището. Тези реки и килимчетата текат за топ-специалистите, които и в БГ и в Канада са много малко, може да питаш kirilius който е дошъл с работна виза, понеже е специалист в много тесен сектор, където има недостиг.
Вие, двете J-та (джовани и джоана) от друга страна, ще си разпорите д-тата да описвате тъмните страни на капитализма и изгнилия Запад :wink: Оставете хората сами да си вземат решението, сам каза Гугъл го има, в него се намират 1000 официални източника и 100000 имигрантски форума като този, не после хората да се чудят що са послушали Любо или Джовани :idea:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

filipne написа:Не знам защо продължава да царува мнението, че само комунистите крадат ?

Филипакис, ти направо се изпльока като яйце на теракота!!! Ествествено че не само комунистите крадат, ама те крадяха и продължават да крадат от нашите родители и от нас и благодарение на тях сме последната дупка на кавала в Европа. Кво ме интересува че министър председателя на Чад - Нбабане Мкатономо краде от поданиците си и е корумпиран?
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Митакис, в БГ крадчха и продължават да крадат и други.

Спомням си когато най-големите антикомунисти СДС бяха на власт какво крадене падна !

Апропо , комунисти имаше и продължава да има и в другите бивши соц страни. Това прави ли ги "последната дупка на кавала " ?
jovani

Мнение от jovani »

miteto написа:...Не си спомням да е агитирал куцо и сакато да идва в Канада щото тука текат реките от мед и масло и постилат килимчетата от летището...
Аз затова викам да се пишат само реални неща, а не всеки да си споделя мечтите, и то по така, че да звучат като чиста монета... и съм почти сигурен, че от активните участници тук няма нито един с яхта. Колкото до мен аз съм си добре тук, не го крия, и който ме познава може да го потвърди; просто се опитвам да съм по-обективен, не мисля, че някой съм върнал от имиграция, а ако е така то по-добре за самият него - значи че този човек няма вяра в себе си, а разчита на мнението на другите - може да съм му спестил сериозни разочарования и проблеми. България се развива и след известно време нещата там няма да са много по-различни от тези в Канада и за един установен специалист може да е много по-добре да не си губи времето да гони дивото, ако е успял да си осигури питомното.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:
miteto написа:...Не си спомням да е агитирал куцо и сакато да идва в Канада щото тука текат реките от мед и масло и постилат килимчетата от летището...
Аз затова викам да се пишат само реални неща, а не всеки да си споделя мечтите, и то по така, че да звучат като чиста монета... и съм почти сигурен, че от активните участници тук няма нито един с яхта.
Е то хубаво само реалните неща, ама що смяташ че най-мрачните кътчета на Торонто (където си ходил да гледаш бъмовете да се мотивираш) са част от реалността, пък най-светлите (яхтите по езерото) не са част от реалността :wink:
Това за България дето се развива и за светлото бъдеще го слушаме от 17-18 години, засега единственото дето се променя е лицето на червената мафия пред обществото, това че е станало по-добре за известна част от хората е така, но става ужаааасно бавно и това "след известно време нещата там няма да са много по-различни от тези в Канада" не се знае точно кога ще дойде, може да ни мине живота преди да стане. А (дай боже) ако стане бързо, тогава няма да има нужда да обясняваш на хората да не гонят дивото, щото няма кой да иска - те хората не са луди :wink: Гледай не емиграцията като на маркета - щом има такова търсене, значи нещо в предлагането куца, ако се нормализират нещата и търсенето ще се регулира само, няма да има нужда Джовани да подава команди през борсовите програми за да ориентира кандидат-брокерите (пардон кандидат-емигрантите) :lol:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

filipne написа:Митакис, в БГ крадчха и продължават да крадат и други.

Спомням си когато най-големите антикомунисти СДС бяха на власт какво крадене падна !

Апропо , комунисти имаше и продължава да има и в другите бивши соц страни. Това прави ли ги "последната дупка на кавала " ?
Филипакис, ми ествествено че ги прави последна дупка на кавала - ти къде ги слагаш, да не би преди Германия или Англия :lol: Всичките бивши соц са точно на края на опашката, просто едни са малко по-напред в този край. Повечето от другите направо забраниха комунистическите си партии! И виж кво става в последните бастиони на комунизма - Северна Корея и Куба, е точно там е голямата мизерия, а не в даунтаун Монреал както някои отговорни червени другарки се опитват да ни обясняват :lol:
Сега какво, ще ми изнесеш реч в стил "Социалистическа Младеж в България" как по бай Тошово време всичко било ок, всички били равни и доволни и после дошли лошите седесари и сринали икономиката :lol: Не забравяй да включиш в речта кой свали бай Тошо от власт, чие беше първото правителство след това и на коя партия агентите продължават директно и индиректно да са във властта почти 20 години след това. Не пропускай и множеството частни честни бизнесмени дето отвориха банки и бизнеси за милиони веднага след 9-ти (въобще не е за да перат парите на партията), ей така както всички бяха равни със заплати 200-300 лева :twisted:
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

filipne написа:Митакис, в БГ крадчха и продължават да крадат и други.

Какво искаш да кажеш? Че и като другите крадат, то комунягите са пичове??
Или те пристяга че си им привърженик. :lol:
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

в момента препрочитам една книга на Георги Данаилов - "До Чикаго и назад - 100 години по-късно", та си мисля, че тя е подходящо четиво за кандидат-емигрантите в Канада...
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Не знам защо продължава да царува мнението, че само комунистите крадат ?

Изображение
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Абе какво сте се хванали за тази яхта не мога да ви разбера... За да караш яхта изобщо не е нужно да я притежаваш, може да си наемеш за 1-2 седмична ваканция, не само в Канада ами и навсякъде по света... Тука изобщо не става въпрос за кой има и кой няма яхта/къща/нова кола, а затова че тука има средна класа и хората могат да си го позволят, а в БГ-то 90% от народа мизерства, и не само яхта ами и кану никога няма да има, да не говорим за къщи и джакузи...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
jovani

Мнение от jovani »

Lub0 написа:Абе какво сте се хванали за тази яхта не мога да ви разбера... За да караш яхта изобщо не е нужно да я притежаваш, може да си наемеш за 1-2 седмична ваканция, не само в Канада ами и навсякъде по света... Тука изобщо не става въпрос за кой има и кой няма яхта/къща/нова кола, а затова че тука има средна класа и хората могат да си го позволят, а в БГ-то 90% от народа мизерства, и не само яхта ами и кану никога няма да има, да не говорим за къщи и джакузи...
В България всеки може да си наеме яхта по черноморието също, даже цените са по-добри от тук, но не съм чул някой това да го сочи като предимство на България. Апропо като става дума за имоти аз съм напълно наясно, че шансовете ми да придобия в рамките на моят живот това, което родителите ми са построили и купили в България клонят към нула (въпреки, че към момента имам много висок доход - да кажем, че отдавна съм минал чистият месечен доход, за който пише батето). Но една вила с качествата на това, което имаме в България тук струва минимум 300К, един апартамент на хубаво място в Торонто е 3000 евро на метър кв., къщите са по половин милион и нагоре. Един специалист в банка в България с доход от 2К на месец има същите възможности като мен при цена на имотите от 1000 евро на кв. м. Другият проблем който аз срещам е, че за определен тип сделки никой не се обръща директно към мен - аз съм един незнаен специалист, който извършва работата, а на игрището за голф други хора обират лаврите и вероятно винаги ще бъде така. Онзи ден в офиса дойде маркетинговата директорка на една от новите борси - "Pure" и донесе някакви чантички за лаптопи с логото на борсата, пък и да се запознае с екипа - чантички имаше за шефовете, за Патрик, а не и за моя милост, нищо че аз им написах регрешън-тестинг програмата за да им помогнем да си оправят грешките. Такива ми ти работи, сега отново имаме много добър продукт, дето го написах сам за 7 месеца: тоя път ако не попадна в светлините на прожекторите и аз ще си търся друго местенце... :lol:
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

filipne написа:
Galaxy написа:Нека сега да видим какво казва Министъра за емиграцията на Онтарио, каква всъщност е истината за Канадската имиграционна система.
http://www.youtube.com/watch?v=6lY_AP3u ... ed&search=
Този е един жалък мрънкач и лузър ... а и космоса му пречи :lol: :lol: :lol:
министъра е почти толкова нагъл и арогантен колкото и другаря станишев - най-вероятно са учили заедно някъде;)
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

jovani, тебе мога да те посъветвам да си смениш работата, ако не те оценяват за това, което правиш... Смятай, че ако работеше в БГ-то борса щеше да видиш на живо на кукуво лято, камо ли софтуери за нея да пишеш...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:Апропо като става дума за имоти аз съм напълно наясно, че шансовете ми да придобия в рамките на моят живот това, което родителите ми са построили и купили в България клонят към нула (въпреки, че към момента имам много висок доход - да кажем, че отдавна съм минал чистият месечен доход, за който пише батето). Но една вила с качествата на това, което имаме в България тук струва минимум 300К, един апартамент на хубаво място в Торонто е 3000 евро на метър кв., къщите са по половин милион и нагоре.
Ами Джовани, това е защото родителите ти са били част от една прослойка, която не искам пак да охарактеризирам, защото ще те обидя, а не искам да го правя - може би пък наистина родителите ти са били от онези 0.01% от прослойката, които са читави хора :roll: Ако се беше родил тука в подобна среда, дали щеше да имаш по-малко възможности? Ама ще кажеш ние тука говорим за емигрантите - ок, ама колко от тях са синове и дъщери на червената номенклатура? За обикновените хора Канада отваря повече възможности отколкото стеснява. Пречи ли ви че хората се реализират тука по-добре отколкото в БГ под управлението на разни нескопосани бивши агенти, доносници и просто червени опортюнистични мижитурки?
jovani написа:Един специалист в банка в България с доход от 2К на месец има същите възможности като мен при цена на имотите от 1000 евро на кв. м.
Ами никой не го бие въпросния специалист по главата да емигрира и никой не го спира да се върне ако види че тука не е по-добре за него. Пише разходите в графите "lessons of life" и "a tourist trip to Niagara Falls and CN Tower" - и аре, обратно на 2-та бона в БГ!
Публикувай отговор