Положителните страни на живота в Канада.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Province or territory of residence British Columbia
Total number of children under 19 years of age 0
Your net income $0.00
GST/HST Credit online calculation results
GST/HST credit quarterly amount $58.00

Province or territory of residence Ontario
Your net income $8,000.00
GST/HST credit quarterly amount $60.30

Province or territory of residence Ontario
Your net income $12,000.00
GST/HST credit quarterly amount $80.30

Province or territory of residence British Columbia
Your net income $16,640.00
GST/HST credit quarterly amount $88.50

А иначе мога да сложа и 25 деца, и тогава сумата от ГСТ която ти връщат става космическа, само че дали ще е реална?

И колкото и да смятаме с онлайн калкулаторчето си правиме сметките без кръчмаря и изпускаме този момент, за който от CRA са ни предупредили
The calculations provided by this program are only an estimate and are based solely on the information you provide. When you apply for the GST/HST, the CRA will use the information from your application and your tax return to calculate an actual amount.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Canada

Мнение от VanBC »

hullboy написа: ... Tvardja che ne moze dohod ot 16 640 $ da se oblaga samo sas 7 % danak v BC. Dopuskam che ste e okolo 14 % za sam chovek pri tozi dohod ... Ne mi se tarsi v tablitsata. Ne sam 100 % siguren no sam siguren che ne 7 % osven ako raboti samo edin v semeistvoto i imat detsa pod 19 god. ...
Според Калкулатора, на сам човек с доход от $16 640 в BC ще му вземат 9.03% , а на семеен човек на когото половинката му не работи, ще му вземат по-малко от 1% :wink: :beer: !
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Saglasen sam spored tozi online kalkulator koito ne e na CRA ne znam dali pak ne pise s malki bukvi njakade che e samo esimate zastoto i drugi nesta vzliat v smetkata.
Kato slozis 16 640 dohod v kalkulatora vizdas che danaka varira ot 9.06 % v BC kato nai nisko do 14 % v Nfld, kato nai visoko.
Zatova i sam napisal che ne sam siguren 100 %. Ne sam payroll schetovoditel v BC :)
No ako bjah sas sigurnost stjah da go znam.

No ne e i 7.36 % kakto pise Aries.
Nai dobre e primeri da se davat za sam zastoto inache chovek trjbva da razkriva dopalnitelna informatsia za zena detsa, rabotjat li, kolko vzimat i t.n.
Po skoro mi e interesno za parite za vakantsia. Nali i ti si tam VanBC. Kazi kak e?
Podarjvat li vi gi tezi 4 % ili samo vi gi zadarzat ot izkaranite veche pari ?

Hullboy
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Очевидно доста положителни черти има живота в Канада - дотук цели 14 страници. Въпреки, че ми се зави свят от най-различни сметки - явно положителната сила е основно в тях. :lol: :rotfl: :rotfl: :beer: :beer:
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

А, Мр Гийк, тя темата отдвна няма нищо общо със заглавието.
Защо предпочитат Квебек?
Kоя е Aлберта?
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Canada

Мнение от VanBC »

hullboy написа: Saglasen sam spored tozi online kalkulator koito ne e na CRA ne znam dali pak ne pise s malki bukvi njakade che e samo esimate zastoto i drugi nesta vzliat v smetkata...
Той и на сайта на CCRA да беше, пак щеше да пише някъде, че е само за справка, защото в сметката винаги влизат много други неща, но все пак дава добра ориентация. А Ernst & Young не са случайна фирма и може да се има доверие на калкулаторите им.
hullboy написа: ... Po skoro mi e interesno za parite za vakantsia. Nali i ti si tam VanBC. Kazi kak e?
Podarjvat li vi gi tezi 4 % ili samo vi gi zadarzat ot izkaranite veche pari ?
Аз си ползувам отпуските 100% и с топ не могат да ме накарат да изпусна и един ден 8) :D, но на колеги които имат много натрупани дни и не могат да си ги ползуват, им ги изплащат в края на годината. Което разбира се, не означава, че на Ариес не му изплащат 4% ваканционни всеки месец, защото той не работи в нашата фирма :nenam:.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

MrGeek написа:Очевидно доста положителни черти има живота в Канада - дотук цели 14 страници. Въпреки, че ми се зави свят от най-различни сметки - явно положителната сила е основно в тях. :lol: :rotfl: :rotfl: :beer: :beer:
Мани, мани ... пък темата за отрицателните черти все още е само 7-8 страници, току виж някой си направил извода, че положителните са 2 пъти повече от отрицателните :wink: :lol: !
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Мани, мани ... пък темата за отрицателните черти все още е само 7-8 страници, току виж някой си направил извода, че положителните са 2 пъти повече от отрицателнит
Е как, Канада е направо страна на чудесата, при положение че при месечен доход преди данъци 1386 получаваш 1442 след като ти ги вземат.
Защо предпочитат Квебек?
Kоя е Aлберта?
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Razbiram che ako imas natrupani dni otpuska no ne moze da gi vzemes ili ne iskas da gi vzemes e razumno da ti gi plati firmata zastoto rabotis prez tova vreme. Da kazem X suma na den.

No ne razbrah dali v BC e vjarno tova tvardenie na Aries:

Aries napisa:

И така имаме - 8 $*40 h *52 седмици =
16 640(щото като си на зор и не ти стигат парите надали ще си помислиш за отпуски) *1.04 = 17305. Делено на 12 месеца 1442.13

ili

16 640 $ god. dohod * 1.04 = 17 305 dohod.( sas vakantsioni pari )

Vaprosa me e koi plasta tezi 17 305 - 16 640 = 665 $ ( ili 4 % vakantsioni pari ) Firmata ili Provintsjata gi plasta? Tova mi e vaprosa.

I za da gi vzemes tezi 665 $ poveche, imas li otpuska ili njamas ( moze li da vzemes otpuskata i pak da zadarzis tezi 665 $ ili gi poluchavas samo ako ne vzemes otpuska )

Hullboy
bateto

Мнение от bateto »

Чакайте да разсея малко мъглата относно парите за отпуска.Явно нещата не са еднакви в Дивия запад с тези по цивилизованите провинции.Тук работих в две фирми и в двете на всеки пеъ чек ми се изплащаше ваканциона ,в едната бе 10%,във втората 9,60.Значи ,ако реша да взема 2 седмици отпуска нищо не получавам ,щото вече ми е дадено в аванс.Друго интересно,в Алберта работната седмица е 44 часа ,по закон минеш ли ги трябва да ти плащат овъртайм 1,5,да обаче не и тук са му измислили колая как да те работят с бели ръкавици,всичко над 44 часа което си заработил ти се събира на банка и когато излезеш отпуска ти изплащат парите от банката.Получава се ситуация в която можеш да натрупаш 200,300 или по вече часове и за да си ги получиш трябва да излезеш оф.което са си месец ,два.Не ми е много ясна ситуацията ,може би такава да е практиката във фирми със сезонно ориентирана работа ,когато лятото жънат ,а зимата си въртят синджирчето.И още нещо тукн в сезонно ориентираните фирми няма 8 часов работен ден ,събота и неделя,работи се до откат и никой не те пита искаш или не искаш,ако не ти изнася аут.Изобщо Реднексити е един огромен трудов лагер.
И понеже започнахте да правите сметки ,аз се върнах малко по назад и направих една такава ,на Илианка.Да ме извини ,не съм човека който да наднича в паницата и ,но ме впечатли съотношението и работно време/работна заплата.Значи от изнесената ситуация Илианка работи 120 часа на месец и получава чисто 1800д.,което си е 15д. на час чисто ,демек 20д. преди данъците като касиер в ченчбюро което и позволява да има много по висок стандарт тук отколкото с учителската си заплата в Бг от 270д.Радвам се за не я и и пожелавам дълъг живот,здраве и плодороден бизнес.Обаче като взехме да си ги мерим се сещам за един аналогичен случай,мой познат работи в ченч бюро също като касиер също прави по 120 часа на месец ,но за 8д. на час и твърди ,че това е нормалната тарифна ставка за тази позиция .Значи той чисто прави 850д. на месец и твърди обратното ,че като учител в Бг с 350лв заплата е емал по висок стандарт там отколкото тук с разликата от тези 850д. след като си плати наема ,картата за транспорт,тока и телефона,която е някъде м/у 80-90д. на месец,т.е. пари скоито трябва да оцелее.Та питането ми може да стои малко странно,но аз самия нещо се обърках,как може при едни и същи условия на работа и на живот в Бг. и Ка. лицето хикс да има по висок стандарт в Ка отколкото в Бг.,а лицето игрек обратното.Единственното което ми идва на ум е ,че във фирмата в която работи Илианка дават два/ДВА/ пъти по високи заплати от стандартните за този бизнес ,от което си правя извода ,че фирмата в която работи е супер печаливша и така докато седя и си пиша се замислям защо ли не взема да и пратя едно резюме/на фирмата ,а не на Илианка / с една оферта за 15д. на час и да и посбия цената ,плюс това съм сдълъг експирианс в този бизнес и имам рутина в най различни търговски сделки.
120час по 7д/чисто/ равно на 840д месечна заплата .
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

:) Комеди централа продължава...
Stoni

Мнение от Stoni »

Не ми се става учител но поради други съображения, нямайки избор искам да Ви попитам,
някой тук знае ли петте основни мотива каращи човека да работи :?:
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Леле, мойта заплата стана най-обсъжданото нещо в тоя форум.

Към Батето

Не знам твоя познат в какво чейндж бюро работи, в кой град и на каква длъжност.
В Отава най - големите ни конкуренти плащат 24000 стартова заплата на касиерките си + бенефитс. В Отава бюрата са малко и хора обучени и разбиращи от работата по-трудно се намират. Това също вдига заплатата.

Мойта длъжност е доста по-различна и много по-отговорна от тази на касиерка. Когато шефа го няма (а това се случва често) аз съм човека който взима решения и на практика върти бизнеса.

Освен това разумния шеф като види че някой работи добре прави всичко възможно да го задържи. Бизнеса е специфичен и неподходящ човек може и да струва като заплата с 500 - 700 $ по-малко на месец, но да нанесе много повече вреди (загуби) от тия пари които ще спести на работодателя с по-ниската си заплата.

Е кажи ми сега защо да не взимам повече.

А иначе за твоя познат учител с 350 лв заплата в България - тая суме е приказки от 1001 нощ. Директор с 25 години стаж и квалификационни класове може и да ги докара дотам. Редови даскал с 3-5 години стаж има да ги сънува.
Защо предпочитат Квебек?
Kоя е Aлберта?
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Stoni написа:някой тук знае ли петте основни мотива каращи човека да работи :?:
"Свободната воля на човека не е свободна"
Лотар Яшке

:wink:
Let it go...
Stoni

Мнение от Stoni »

Единия от петте мотива, според мен е на чиста свободна воля но човека не е "еднодневка" а "многодневка", та може и да е прав.
Както и да е питам за петте мотива конкретно изброени :?:
Заключено