Айде да не се обиждаме!

Във всички бани имаше и сифони на пода, а някои бяха даже с баня й тоалетна отделно при по-старите строителства, ако може така да се каже. Почти всички в началото се правиха с две тераси. Да не повярваш, ама имаха и асансьори. Е, нямаха като тука втори вход изход наречен еружанс, ама нейсе...sunrise16 написа:Панелките в България не бяха чак толкова зле, сравнени с масовите блокове в Монреал, но това го разбрах едва когато дойдох тук. Не че ги хваля, а и аз самата съм живяла само 3 години в панелка. Но бяха с нелошо разпределение, отговаряха на някакви строителни стандарти и норми - например височината на стаите беше 2.70, имаше процент на светли отвори, тоест прозорци, който изисква за квадратура застроена площ и други. Отвън бяха, а и сега са си много грозни, но самите апартаменти отвътре не смятам, че са по-зле от тези в тукашните дървени блокове, че дори и някои бетонни. Но относно външния вид на блоковете, плюсовете са определено за тукашните.
Моите съболезнования!sunrise16 написа:Панелките в България не бяха чак толкова зле, сравнени с масовите блокове в Монреал, но това го разбрах едва когато дойдох тук. Не че ги хваля, а и аз самата съм живяла само 3 години в панелка. Но бяха с нелошо разпределение, отговаряха на някакви строителни стандарти и норми - например височината на стаите беше 2.70, имаше процент на светли отвори, тоест прозорци, който изисква за квадратура застроена площ и други. Отвън бяха, а и сега са си много грозни, но самите апартаменти отвътре не смятам, че са по-зле от тези в тукашните дървени блокове, че дори и някои бетонни. Но относно външния вид на блоковете, плюсовете са определено за тукашните.
Не разбирам, как нещо, което "топли гората" може да е по-качествено от дървен блок в Канада ?sunrise16 написа:Не харесвам панелки, но са в пъти по-качествени от дървени блокове, макар и много по-грозни отвън.
Качествени ? Гаче ли нямаше случки - някой се облегнал на стената, тя се откъртила от блока и паднала от 5-тия етаж надолу. Това от качествена заварка на панела.sunrise16 написа:Не харесвам панелки, но са в пъти по-качествени от дървени блокове, макар и много по-грозни отвън.
Да .... това с отделната баня и тоалетна беше върха на хигиената - тоалетната нямаше умивалник. Отваряш две врати, за да си измиеш ръцете.ivalin написа: Във всички бани имаше и сифони на пода, а някои бяха даже с баня й тоалетна отделно при по-старите строителства, ако може така да се каже. Почти всички в началото се правиха с две тераси. Да не повярваш, ама имаха и асансьори.
Възрожденската архитектура е последните 100 години от този период, който е продължил близо 500 - така че защо забравяш останалите? Първите 300-350 години хич не са били розови, с кръвен и зъбен данък, насилствени потурчвания и т.н.MrGeek написа:Ето още робски къщи от най-различен калибър