РАЗОЧАРОВАНИЕ В ПЪРВИТЕ ДНИ СЛЕД ИНТЕРВЮТО......

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

pinko80 написа: В заключение ще кажа: Познавам един българин който миналата година замина за Калгари със семейството си, без грам английски с малко френски. Разбрах от други познати, че той успял веднага да си намери работа по специалността (монтаж на климатици) въпреки че не знаел английски и дори си купил чисто нова кола на изплащане. И сега се оплаквал че в Канада било много зле. Преди се оплакваше че карал 30 годишна таратайка, а сега че кара нова кола на изплащане. Та установих че човек като мине 35 години в БГ се разболява от хронична болест наречена "оплакване" Аз съм сигурен че ако той сега беше на 20 години, и с това постижение за една година в Канада, щеше много да се радва. Манталитетът и живота в БГ оказват лошо влияние.
За годините е вярно,а тва за мрънкането е типично българска черта.
Аз съм 100% сигурен че ако някои българин го направят крал да речем :D 100 души слуги да се грижат за него денонощно ,да има харем от 100 жени и отгоре на това да му плащат по 10000 долара на ден пак ще се оплаква колко било лошо и т.н.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

pinko80 написа:Ако бях на мястото на канадското правителство, щях да направя профилирани училища за кандидат-имигранти в България. Както например американците си имат университет в Благоевград, защо канадците да си нямат техни тук в БГ. В тях ще се учи средно и висше образование по канадски стандарти, покриващи нуждите на работодателите им. Преподавателите трябва да са българи или канадци, покрили изискванията на професионалните им ордери в Канада.
Първо, американския университет в Благоевград не ти дава автоматически зелена карта, че да го даваш за пример. Там се учат същите неща, както в българските висши училища, но по различна методика.
После, как точно виждаш българското правителство да издаде лиценз и в последствие да акредитира училища, които изцяло отричат българските стандарти? Щото изискванията спрямо преподавателите за членство в канадски ордери (които някак си не се съгласуват с българските дипломи) точно това означава. Последно, с новата българска национална идеология училища, насърчаващи изтичането на български таланти нямат абсолютно никакъв шанс. Американсият колеж в София и американският университет в Благоевград изрично са записали в мисията си да подготвят ученици и студенти по американски модел, за да могат да прилагат наученото в България.
pinko80 написа:На младите хора, които показват добри резултати в такива училища ще трябва да им се дава виза без други изисквания освен да живеят и работят в Канада. А техните родители трябва да получават виза само като придружаващи лица, но със същите права които дават и на нас в момента.
Ъ? Искаш да кажеш, че родителите трябва да взимат визи и постояно жителство в Канада само щото челядта им е завършила дадено училище? Я пак? Ти в коя България си живял? Щото в тая България, в която аз живях, в такова едно хипотетично училище може да се влиза само с як гръб и още по-яки връзки. Да не говорим за корупцията, която ще развихри около приема на надарени деца. И съсипаното детство на амбицирани да имигрират родители.

С други думи това, което го предлагаш, просто няма как да стане. Вместо да фантазираш какво би било, ако, вземи се стегни, приравни си инженерната диплома за две-три години и след това шапка на тояга. За тези две-три години (в никакъв случай не десет) ще си натрупал малко стаж като техник, а защо не и младши инженер и ще знаеш, че ти сам си постигнал нещо.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
pinko80
Обратна връзка:

Мнение от pinko80 »

Нещо не си схванала идеята, но вероятно вината е в мен. Такива идеи са сложни и не се обясняват с 5 изречения.
Сега в момента периода на един кандидат емигрант от вземането на решение да емигрира до получаването на виза е 2-3 години. Това включва време на проучване на възможностите и изучаване на френски език на някакво ниво преди подаване на документите. С изключение на езика, този период е загубено време. Това е период за цяло средно образувание или за приравнено висше. Не смяташ ли че е по-добре да използваш по-пълноценно това време, като приравниш образуванието си още тука, заедно с изучаването на френския и английския. Ефективността ще е по-голяма. И за какво ще трябва лиценз след като тези дипломи ще важат само за Канада. Нали споменах училище само за имигранти. Тоест кандидатстваш в него само за да имигрираш. Защо трябва да е труден приемът в него? И защо в него да няма възможност да учат за средно 15 годишни, а за вицше 18 годишни. Стига да желаят да имигрират след като завършат. Аз мисля че ще има голям интерес към такова училище в БГ. Според мен това е най-добрия начин да се лансират добри специалисти в Канада. Както е проблемът с докторите. Но стига съм мечтал. Това е работа на канадските имиграционни власти. Аз исках да покажа че сегашната процедура за емиграция е безмислено тромава и доста неефективна и че винаги има и по-добри решения. Веднъж имиграционните ти губят време и години чрез изисквания за образувание и стаж, после ти губят времето чрез процедурата, и най-накрая ти губят времето чрез приравняване на образованието. Целия ти живот минава в една процедура. Ей това не ми харесва. А относно американските колежи в БГ, преди време бях проверявал как стоят нещата. Влизащ само с перфектен английски и перфектен успех от средното (предимно хора от английски гимазии си го позволяваха) и след това учиш под формата на кредит, който после трябва да връщаш чрез удръжки от заплатата ти. Обаче с БГ заплатите ти трябваха н няколко живота :D Познавам хора които са учили там и после имигрираха и успяха да си намерят квалифицирана и добре платена работа. Въпросния познат сега работи в Германия и участва в правенето на софтуер за автомобилите на BMW. Наскоро купи земя и построи голяма къща за родителите си в БГ. Всъщност той е единствения който познаван и се е реализирал успешно в Европа, но аз не можех да мина по неговата пътека заради изискванията, както и стреса като видях каква сума трябваше да връщам после. Тъй че методиките на обучение и авторитета на тези университети оказват голямо влияние и без да е необходимо да дава зелени карти (дипломата му е по-ценна). Нашето образование е алабала. Учиш много предмети с малко часове и почти без практика. Както казваш нашето БГ правителство няма интерес да прави кадри за чуждите държави, след като нямаме съответната индустрия. Вероятно този факт, канадското правителство още не го е осъзнало. Мотивацията за имиграция е много по-ценно от всичките образувания, стажове и документи, които се издават в БГ. Но това за сега само ние си го знаем. Надявам се тези факти да са ти от полза. А относно корупцията: Канада е държава която знае как да се пребори с нея. Не гледай толкова песимистично на живота около теб. Не се засягай за глупости. Просто съм обективен като казвам че младите ще се чувстват по-добре в Канада (преди да са се научили да се оплакват :D :D :D ). Мислех да не пиша повече ама все някой ме предизвиква. :oops:
DCS - 05.05.06
Интервю - 29.11.06
Документи Букурещ - 08.12.06
Бар-кодове - 23.03.07
Медицински - 30.03.07
ОК- 16.04.07
покана за виза - 19.06.2007
ВИЗА - 26.07.2007
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Пинко, аз и преди ти писах, ама ти не щеш да четеш: никой в България няма да даде лиценз на имигрантско училище, което:
1) Охвърля изцяло българската образователна система, а не я допълва
2) Отхвъля изцяло българските закони относно правото на работа (в случая за преподавателите)
3) Върви целенасочено срещу българската национална идеология

Допълнително, това училище в българската реалност ще си загуби смисъла, защото:
1) Колкото и да е лесен приема, не е неограничен -> връзкарството и корупцията ще процъфтяват
2) Надарените деца не се напъват много-много, те ще си знаят, че ако не стане да емигрират с това училище, ще стане с другата процедура. Не толкова надарените деца с родители, които обаче искат да имигрират, но нямат нито образОванието, нито езика, нито уменията, ще израстнат със съсипано детство подчинение единствено на това желание да родителите си - да влязат във въпросното училище, за да могат мама и татко на техен гръб да идат в Канадата. Това за мен автоматически решава въпроса ПРОТИВ такова училище.
3) В България 15 годишните са малолетни, не само че нямат право да гласуват, ми нямат право дори бутилка бира да си купят. На 15 много от надарените деца дори не знаят с какво искат да се занимават. Огромна част от тях учат по езикови гимназии, за да не се набутват в техникуми с професия, която може и да се окаже свръх-омразна. Тях ги вълнуват нови маратонки, модни парцалки, нова електроника... Та ти казваш, че трябвало да решават дали ще имигрират след 3 години? Смях в залата!

И изобщо - говориш глупости, защото мислиш, че сегашната система на теб не ти върши работа. Може, но тя върши работа на канадците, а не се знае дали някой друг модел ще върши същата работа. Като го осъзнаеш това, ще осъзнаеш и защо това горното за кухи фантазии.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
bateto

Мнение от bateto »

Ами питайте ме за малкия бизнес в България поне по мое време за да ви кажа.Всъщност нищо няма да ви казвам само ще дам факти ,а вие сами си направете изводите.Развивах дейност която попадаше под закона за патентното облагане .Според квадратурата на търговския обект се определяше и размера на патента ,но не се броеше пълната квадратура на обекта ,а само тая до която клиента имаше достъп,т.е. от квадратурата на обекта се вадеше квадратурата на тезгяхи,щендери закачалки и др. и на финала за магазин от 40кв.м плащах 150 лв. годишно,а за другия от 80кв.м 300лв. годишно .Датсет 450 лв ,това е независимо колко стотици хиляди лева е оборота и колко десетки е печалбата ,другото бяха осигуровките ,които платени даже и в/у реална заплата от 200-300 лв. на служител бяха нищо.
Е кажете ми това ли е теслата за малкият бизнес в България която постоянно размахвате
В България с 20000 лв можеш да наемеш помещение и да започнеш да продаваш караставици ли било ,долни гащи или компютри ,като месечните ти разходи по бизнеса ще варират от 500-2000 лв и да си изкараш една прилична заплата която да ти покрие разходите за живот. взависимост от цената на наема и броя на персонала ,докато тук ти трябват 200 000 ,щото най ниския наем на търговска улица започва от 5000 д ,а най малката заплата 1500д,като прибавим и теслата 31 д на всеки спечелени 100 д,а не 150 лв в/у един милион печалба. :o :o :o
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

на финала за магазин от 40кв.м плащах 150 лв. годишно,а за другия от 80кв.м 300лв. годишно .Датсет 450 лв ,това е независимо колко стотици хиляди лева е оборота и колко десетки е печалбата
Батето, стига приказки от 1001 нощ.Реалноста в момента е друга. Има таван на оборота, до който можеш да плащаш патентен данък и в момента той е 50,000 лв.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

Бате, не те знам кви бутици си имал, душа, ама аз имам два магазина, под наем, от преди 10 години, за по 600 евро парчето. Сега, верно са на папа на Софето...а и наемателите не продавърт розови килоти с черни тантели. Та дет викаше баба, посмали Манго, тез 100 и кусур левчета, май и у Факултето нема да ти ги дадат.
Инак си сладкодумен де, нема лошо, ма не плюскаме тва ...с колците.
Бе вари там да гушнеш таз недоволната, Милиянчето де, ако Иванка не ти избоде очите.
bateto

Мнение от bateto »

До 2002 год регистрацията по ДДС беше задължителна когато надхвърлиш оборот от 75000 лв. и по желание когато достигнеш такъв от 50000 лв.Сега не знам какви са параметрите ,аз уточних за тогава.В този случай патентното облагане отпадаше и настъпваше момента на КПО/корпоративно подоходно облагане/.За да не влезем по КПО масова практика беше в един търговски обект да оперират 2,3 или по вече фирми,на жената,на тъщата ,на свекървата етк.
Гонзо аз 2000 год плащах съответно 680 и 460 УСД за два дюкяна на главната улица на един от големите окръжни градове.Твоите дюкяни на пъпа на София щом струват сега по 600ЕУ значи да са големи дупки. :wink:
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

Бе дупки да са, кака! Ама ми дават 2 x600 евро, без да си мръдна гъза! Аз не съм ухиления бивш кмет, подставени кукли немам, ама кинти кат за салам и бира се 6а ми се найдат, от наеми викам! А аз там даже и работех, та още гyшех, мдам.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:...другото бяха осигуровките ,които платени даже и в/у реална заплата от 200-300 лв. на служител бяха нищо.
Е кажете ми това ли е теслата за малкият бизнес в България която постоянно размахвате
...
Батка, ти хубаво ги накъдри лакардиите, но къде забрави осигуровките на едноличния търговец, които са върху реализирания доход? Интересно е да научим как си спестявал това 40%-но перо? :lol: :rotfl:
peter_pan
Обратна връзка:

Re: Здравейте,

Мнение от peter_pan »

tasdevil написа: Да видим колко детски ще получа като пристигна в Канада? При всички случай ще е нещо, отколкото нищо, в собствената ми родина. Мога да напиша мемоари за "хубавата ни" родина!!!
Крайно време е всеки БГ имигрант да си признае за какво отива в Канада - става въпрос за детски и социал. Между другото, то няма и за какво друго да се отиде.
Детските в БГ са под всякаква критика и няма какво да ги коментираме. В Канада са много добри, но това, поне за мен, не може да компенсира хилядите други кривини на тая държава.
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
tasdevil

Мнение от tasdevil »

Батето: " В България с 20000 лв можеш да наемеш помещение и да започнеш да продаваш караставици ли било ,долни гащи или компютри ,като месечните ти разходи по бизнеса ще варират от 500-2000 лв и да си изкараш една прилична заплата която да ти покрие разходите за живот. взависимост от цената на наема и броя на персонала ,докато тук ти трябват 200 000 ,щото най ниския наем на търговска улица започва от 5000 д ,а най малката заплата 1500д,като прибавим и теслата 31 д на всеки спечелени 100 д,а не 150 лв в/у един милион печалба. :o :o :o[/quote]"

Бате съгласен съм, че с 20000лв. можеш да наемеш помещение и да продаваш краставици или долни гащи, само не разбрах колко краставици ще продадеш за 1 000 000 печалба и как си успявал да платиш само един патент на една от фирмите си, правейки оборот носещ 1 000 000 печалба, защото точно 2000г. и аз развивах нещо малко, частно, на патент и знам, че патента се дава на фирмата за обекта и не важи за друга фирма или за друг обект.
P.S. Що не се ориентираш към политиката, сладкодумен си, разтягаш локуми и най-вече лъжеш убедително
Живей ДНЕС, защото ВЧЕРА няма да се върне, а УТРЕ може и да не дойде :))
интервю 06.12
kapitanovn
Обратна връзка:

Мнение от kapitanovn »

bateto написа:... това е независимо колко стотици хиляди лева е оборота и колко десетки е печалбата ,другото бяха осигуровките ,които платени даже и в/у реална заплата от 200-300 лв. на служител бяха нищо.
Бате :D ! Ние не- бизнесмените точно от тези примери за справедливост и благополучие искаме да избятаме надалеч! Като бачкам 12-14 часа квалиф. труд (сервизен техник) и вземам 220 лв. без договор (който е мое право и задължение на самодоволният УСПЯЛ :partytime: :dance: !!!), а след дълга война шефчето почна да ме осигурява като снабдител на 100лв??? Има си хас да не е доволен :D .
Та в този смисъл... ДА! Абсолютно си прав! Даже шефчето и глоби няма да плати за това, защото все пак тук е земен рай :wink:
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Хълбой си признава че е в Канада за да внуши на новите имигранти че може да се мине и без социал че живота не е чак токова черен ако знаеш какво правиш.:)
Публикувай отговор