Пожелавам на всички скоро тази тема да се раздвижи с добри новини. А на Канада, да има привилегията да се сдобие с чисто нови жители от Източна Европа

Мисля, че нямаш представа как работи канадската бюрократична система.тидис написа:Здравейте на всички,виждам че вече на доста хора са изтекли,а на други предстои да изтекат медицинските(нашите са чак май)и се замислих,че нещата не са никак добре.Според мен не се работи в Букурещ и си мисля,че трябва да се напише писмо директно до министъра на имиграцията и да се уведоми за това какво се случва.Не може да пишеш всеки месец до Букурещ като cazador и да няма никакъв конкретен отговор.(Случвало ни се е да пишем по време на процедурата до Канада и винаги в рамките на няколко дена са отговаряли,независимо колко глупав е бил въпроса.)Медицинските изтичат сроковете не се спазват,а ние сме си платили всички такси като съвестни кандидат имигранти.Всички имаме планове за живота си,а стоим и чакаме и всичко отлагаме за ''когато отидем в Канада''.
Какво мислите?
fighter написа:Мисля, че нямаш представа как работи канадската бюрократична система.тидис написа:Здравейте на всички,виждам че вече на доста хора са изтекли,а на други предстои да изтекат медицинските(нашите са чак май)и се замислих,че нещата не са никак добре.Според мен не се работи в Букурещ и си мисля,че трябва да се напише писмо директно до министъра на имиграцията и да се уведоми за това какво се случва.Не може да пишеш всеки месец до Букурещ като cazador и да няма никакъв конкретен отговор.(Случвало ни се е да пишем по време на процедурата до Канада и винаги в рамките на няколко дена са отговаряли,независимо колко глупав е бил въпроса.)Медицинските изтичат сроковете не се спазват,а ние сме си платили всички такси като съвестни кандидат имигранти.Всички имаме планове за живота си,а стоим и чакаме и всичко отлагаме за ''когато отидем в Канада''.
Какво мислите?
Тидис, мога да ти разкажа следната история – преди няколко години ми се наложи да се разправям с консулството в Букурещ заради процедурата на мои близки, която се беше проточила твърде дълго във времето. Наложи ми се да им пиша имейли, да се обаждам по телефона и да мисля за всякакви други варианти за въздействие, за да си свършат работата чиновниците, но точно затова мога да ти кажа от собствен горчив опит че канадската държавна бюрокрация е една изключително тромава машина, която е много трудно да бъде размърдана. А по чисто субективни наблюдения, в последните няколко години, може би заради съкращенията в бюджета им, ситуацията се влошава, т.е. бюрокрацията работи все по-лошо. Такова нещо да се стига до там медицинските да изтекат без да има издадена виза и да се налага да се правят нови медицински го нямаше преди години, тогава се знаеше че в рамките на една година визата ще бъде издадена, а както се вижда в последно време това не е така.тидис написа:Не си мисля,че някой иска да ме обиди,не ми харесва факта,че всеки знае повече от другите,но не споделя опита си.
Много се отдалечаваме от темата,съжалявам че изобщо изказах мнение и предложение.
Успех на всички.
Това не ни касае. Поне не официално.pepiliverpool написа:ами да Montre, линка който си дал/а пише че Канада са спрели издаването на визи на 31 Октомври заради болеста Ебола.
https://www.balglobal.com/News/News/Det ... olicy.aspx"