razocharovani li ste ot Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Мда, избяга Дюда, ами вие го изплашихте, вече не само фактите ами и правописа взехте да му поправяте, ми не е завършил човека, нали ви каза, а и темата му се ОдвУи а и ОтрУи вече :lol: ...
И стига сте си споделяли щастливите истории, как сте завършили университет, и в Бг и тук ( нахалници :twisted: !) и как сте си намерили хубави работи и си живеете добре по канадските ?! стандарти ( каквото и да значи това :? ).И тея от Бг и те, аз тва съм завършил аз тва така ще направя ... Вий знаете ли бай ви Дюд откъде е тръгнал, какви работи е работил, колко е бачкал по строежите и е карал камионче, да вземе някой лев. Лесни начини ще ми намират и веднага ще се оправят ! Ся незнам той докъде е стигнал в трупането на пари, ама стига сте се правили вие, на кви се правите, а :lol: :twisted: ?
Циганите - на Сатурн !
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

:)

А, тука съм аз, просто нищо смислено не се пише... :(

Както казах - аз се вкю4вам само когато по4вате да рисувате розовата картинка...

Ина4е какво мислите за мен и правописа ми - хехе, кво ма интересова?
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
ivandi

Мнение от ivandi »

ilian79 написа:батето,щастие=испания+пари+лежане(включващо ядене,пиене..) това ли е универсалната формула?ама за теб,нали?
дарвин би бил,най-щастливият човек ако те беше срещнал :wink:
Ei mnogo ste se izvisili duhovno be, kato che li ste proizlezli napravo ot svetia duh. Ne vi triabvat ni pari, ni jadene i piene. Naslajdavate se na bogatia duhoven jivot v Canada i ste happy. Pak nie majmunite si tarsim miasto na klona :D

Cheers :beer: :beer: :beer:
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
huba

Мнение от huba »

toncho написа:
huba написа:Za momenta sam tuk, no imam li druga vazmojnost vednaga bih zaminala.
...
Canada ne nito ada, nito pak raia.Prosto nishto osobeno.
Ами според мен това и е "особеното" - дала ти е шанс да дойдеш и да се реализираш и развиваш. Ако можеш разбира се.
Toncho, tia klisheta gi zapazi za tia deto sa v Bg i chakat rozovi prikazki za leka nosht deca. :)
Ti ako ne beshe doshal v Canada kakav shteshe da si: nerazvit,nedorazvit ili slabo razvit? :D :D :D
Zashtoto na men ne mi triabva Canada za da presledvam celite i mechtite si.Ili kazano na tvoi ezik, kadeto i da otida shte si napravia edna "Canada" i shte si postigna nachertanoto.Ako mojesh da me razberesh razbira se. :D :D :D
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
Момкото

Мнение от Момкото »

Какво е Канада след ½ година наблюдение:

- Фалшива реклама
- Топли, но смърдящи апартаменти отвън като казарми без балкони
- Циганария придружена с тъпотия
- Самочувствие без покритие
- Лицемерие
- Зомбация след 3-10 месец а не свикване
- Загуба за реалността в България след 1 година в Канада
- Можеш да бъдеш ограбен посред бял ден и да те
заплашат ако не си дадеш парите и телефона, че може да ти се случи случка
- Да си изядеш боя по между другото в метрото, защото някакви негри са се сбили.
- Да те изнудват и изработват българи
- Да те спукат от работа за да си платиш само наема и храната
- Да живееш като скот, защото няма къде да идеш и какво да видиш
- Единственият приятел на децата ти е Интернет
- Да се страхуваш когато децата се прибират от училище сами.
- Тенденция за все по чернодръпнатаарабейшка държава
- Нужда от висококвалифицирани кадри за нискоквалифицирани работи
- Гадна, студена и продължителна зима
- Горещо и влажно лято
- Намаляващ стандарт на живот
- 70% от пътуващите с градския транспорт спят или дремят
- Имат хубави дрехи по магазините, че да се чуди човек как се обличат толкова грозно
- Общи перални, грешка, не перални а изплаквални
- Ненормални и неграмотни учители ( етиопци и шриланковци )
- Наркотици в училищата
- От време на време спират тока
- Има алкохол само в специални магазини
- Бира скъпа и само в специални магазини също
- Много шофират след като са употребили алкохол
- Много народ и има опасност от зарази
- Вода със съмнителен произход?!?!
- Няма етикети с цени на всякъде по магазините
- Не е толкова чисто както го описват

Има и още много.

Е - и с какво Канада е по не разочароваща от България?
Та нали това е страната за пример на България. Ха Ха Ха
По-добре да си паднал духом отколкото да духаш паднал.
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

И аз си мислех 4е съм сам... :beer: :beer: :beer:
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Ха ха, от спиране на тока се оплаква
и от не толкова чисто колкото говорели :lol: :lol: :lol: ...
Върни се в България бе момко, не се мъчи ...
И негрите се сбили в метрото, ох ще умра от смях ...
Да не би за Ню Йорк да си ЧУВАЛ само, а не за Торонто ?
Или иди в Швейцария, там е много чисто и има само швейцарци :D .
Циганите - на Сатурн !
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

huba написа:
Toncho, tia klisheta gi zapazi za tia deto sa v Bg i chakat rozovi prikazki za leka nosht deca. :)
Ti ako ne beshe doshal v Canada kakav shteshe da si: nerazvit,nedorazvit ili slabo razvit? :D :D :D
Zashtoto na men ne mi triabva Canada za da presledvam celite i mechtite si.Ili kazano na tvoi ezik, kadeto i da otida shte si napravia edna "Canada" i shte si postigna nachertanoto.Ako mojesh da me razberesh razbira se. :D :D :D
:thumbsup: :beer:
Аз миналата седмица пак бях на интервю :lol: та ме питат защо съм имигрирал, не в личен ами в професионален план :D ! И аз почвам да разправям врели некипели, как в БГ няма добри възможностти, а пък Канада е светлината в тунела и такива ти ми работи...Излизам от интервюто и първо ми стана смешно, ама като се замислих направо ми се приплака - първо кандидатствам за позиция доста по-надолу от последната ми в БГ, второ крия си образованието щото за тази позиция се иска DEC или максимум Бак, съгласявам се на заплата по-ниска от на чистачите в метрото и накрая им казвам виждаш ли, че за това съм си мечтал цял живот и затова съм дошъл тук :lol: ! Sad but true!
To Live Is To Die
Аватар
Момкото

Мнение от Момкото »

anxeli
Всичко това което сам го написал е 100% ИСТИНА
Преди 2 седмици в метрото двама негри на 3-4 метра от мен така наритаха един дръпнат че ме заболя и мен. То не бяха шутове в устата и по слабините. Което е наи-страшното никой не направи нищо.
Всички само зяпаха а жените пищяха. Това стана на централна спирка
около 10ч. вечерта.
За чистотата - видял ли си на какво приличат автобусите и метрото
отвън и отвътре. Стъпват с обувките по седалките и никой не смее да им направи забележка, защото всички ги е шубе. Ядат като прасета.
Хвърлят отпадаците и весниците ритат ги насам натам.
Нима си сляп или зомбиран за да не виждаш тези неща или пътуваш само с кола.
Аз другия месец си тръгвам, защото имам смелоста да го направя, но ти никога няма да си тръгнеш от тук, защото си бил никой в БГ и не ти стиска да го направиш. Аз просто направих грешка за която платих скъпо, но не съжалявам, защото видях истината. Ако разчитах на такива като теб, щях да бъда най-заблудената овца.
И не си мисли, че като направиш 100 000$ след 10 години и се върнеш в БГ ще можеш да направиш бизнес. Тези пари и сега са нищо за БГ
Не можеш и в най-малкия град да си купиш магазин на централна улица. Ако си много кадърен щеше да успееш в БГ.
Аватар
some

Мнение от some »

Toz spisak na Momkoto, ne znam kolko e veren ama e 1/100 ot spisaka za Bulgaria.
Napravo e nekakava zabavna istorijka v sravnenie s bulgarskia.
:)
Kanada e mnogo skapana!
Napravo smiatam da ia predloza za zakrivane!

A bulgarskoto obrazovanie e super !!! - sled 12-tina godini zadalzitelno uchene poznavash sichkite nenuzni poznania na planetata i kato ti se nalozi da polzvash neshto nishto ne znaesh shtot si go zabravil ot masata gluposti det si uchil.

:smokin:
Аватар
DrJack
Обратна връзка:

Мнение от DrJack »

Kpetrov написа:
DrJack написа: Minalata sedmica se vurnah ot London - ako ste me discriminirat po-dobre tam.Pone ste sum v civilizaciqta.
На тебе мнението ти за цивилизация и стрийптиз клубеве в Сохо май се припокриват :lol:
Sriptease klubovete ne mi haresaha, sofiiskite sa po-gotini - vsi4ko ostanalo oba4e e hubavo.

Otnosno Canada - elate da se razo4arovate sami. As predi da doida ne vqrvah na loshite neshta, koito poznatite mi razpravqha.
I am whoever I say I am, If I wasn't then why would I say I am....
Аватар
mecan

Мнение от mecan »

Е това е първия път когато някой ни изпраща съобщения от "оня" свят и възприятията му може и да са се поизкривили малко :wink:
Момкото написа:.....
ахам пообъркал ще е държавите момкото!

Е с малки разлики - българските апартаменти са само смърдящи и 70% от шофьорите в градския транспорт а не пътниците спат, а и бирата ни е по евтина, даскалите ни също са неграмотни но поне са българи ...май, ама нейсе шъ го преживеем
Според учението на философа Ли Тин Уидъл хаосът се намира в най-голямо
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
bateto

Мнение от bateto »

Преди 2 дни напуснах работа/според мен,според тях ме изгониха/ ,не можах да се приспособя към обстановката и колектива и стигнах до пререкание с началството от което естественно потърпевш бях аз.Патрона изисква от мен продуктивност ,аз пък съм зависим от обслужващия персонал/това са докерите които трябва да ми натоварят камиона бързо за да не губя време и да направя по вече деливъри/,но обслужващия персонал си има лънч тайм/разбирай време в което в продължение на час си смъркат колективно тревата/.Навлякох си умразата и на боса и на персонала ,на първия му казах,че ако иска по вече от мен да им съкрати дрога тайма ,по тоя начин и аз и той ще спечелим/той ми даде да разбера ,че не ми е работа да се меся в бизнеса на тия момчета които работят 18ч. в денонощието ,а им се плаща за 8/,а на вторите отказах да се включа в заниманието им и по тоя начин се лиших от всякакви симпатии двустранно,елементарно казано не можах да се впиша в колектива и ми дадоха червен картон .
Днес си намерих нов контракт,надявам се компанията /а и по всичко личи/ да е по читава ,а не като преднта в зората на робообщинския строй.
Аватар
Момкото

Мнение от Момкото »

Явно за някои хора нещата изглеждат преувеличени.
Тогава продължавам.
Сина ми който в БГ беше 8клас като доидохме в Торонто оценяващия теста няколко пъти доиде при мен и ми каза колко е объркан:
цитирам: " много съм объркан незнам какво да правиа вашия син е много добре подготвен и знанията са мъ за 10-11 клас, но как да го сложа при по-големите ученици, незнам да ли ще се чувства добре сред тях и т.н. Учителйката му по география която е канадка не знае каде се намира България. Търси я в Африка ... та сина ми е бял и то със сини очи, и да не знаеш.... трябва само да си по-логичен.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

така е Момко,
списъка може да бъде продължен с още по-"интересни" неща, ама не искам да почвам щото темата ще стане 20 страници. евала че имаш смелост да си признаеш и да се върнеш, аз тази смелост я нямам , а и е вече много късно. както някой каза в друга тема всички се самоуспокояваме че не сме се преебали и се правим че всичко е наред тука и че Канада е страната на мечтите :D
жалко е и че квалифицирани хора като Ст.Анжер трябва да се правят на клоуни за да ги вземат на така "желаната" позиция, жалко че залъгват хората които взимайки визите почват да реват "ураааа" в съседния форум...
Канада се крепи на гениална реклама и мошеничество от най-висша класа...
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Заключено