Чувал съм, че не било добре да имаш разходи за алкохол на кр. карта. Верно ли е?speedy написа:...250 - алкохол...
Коя банка предлага кредитна карта с най-много възвръщаемост?
- hadministratora
- Хабсурден
Re: Коя банка предлага кредитна карта с най-много възвръщаемост?
Застаховката на хубава, нова , скъпа кола ( подходяща за хора които имат доход от 100 000 $ на година за да харчат по 5000 на месец без разходи за къща ) в Торонто , минаваща по 177 км на ден като нищо може да е 300 $ на месец покрай тези км и заради града.
Ако не говирим за 2 малки евтини коли, които харчат още по малко бензин и тогаа км. станаха по 100 на ден. На човек.
Вие по 100 км на ден ли пътувате и двамата 6 дни в седмицата?
По добре кажи за неудобствата да се обаждаш на 10 доставчика през 2-3 години за да ги предупреждаваш за сменена карта и саответно, нов дата на изтичане и нови 3 цифри от задната страна на картата.
Какво става ако точно тогава си на ваканция, в Бг при болен родител и т.н.
Ако не говирим за 2 малки евтини коли, които харчат още по малко бензин и тогаа км. станаха по 100 на ден. На човек.
Вие по 100 км на ден ли пътувате и двамата 6 дни в седмицата?
По добре кажи за неудобствата да се обаждаш на 10 доставчика през 2-3 години за да ги предупреждаваш за сменена карта и саответно, нов дата на изтичане и нови 3 цифри от задната страна на картата.
Какво става ако точно тогава си на ваканция, в Бг при болен родител и т.н.
Последно промяна от Uspial на Вто Май 18, 2010 7:11 pm, променено общо 1 път.
Какво печеля като възстановявам изхарчените пари в кредитната карта 1-2 дена преди да излезе стейтмънта и какво губя ако не го правя /т.е. плащам си цялата сума в гратисния период/. 

‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Теоретично ако плащаш преди да излезе стейтмънта ти се покачва кредитния рейтинг. Доколко това е истина знаят само тези, които го изчисляват.dea написа:Какво печеля като възстановявам изхарчените пари в кредитната карта 1-2 дена преди да излезе стейтмънта и какво губя ако не го правя /т.е. плащам си цялата сума в гратисния период/.

Като пари разлика няма...
$23 е годишната лихва на 3,000 долара, които харчиш на кредит.miteto написа:За какво харчиш по $4000 всеки месец през кредитната карта? Моргидж не може да се плаща през карта, аз не виждам как семейство средна класа може да похарчи $4000/месец всеки месец. Ако е еднократно, примерно купуване мебели и т.н. - става.Aries написа:Имаш кредитна карта с 3,000 лимит (то на мен не ми останаха такива, защото от банката постоянно им вдигат лимита ама нейсе).
Надвнесъл си 1,000. Тези 1,000 отиват за 7 дена (при 4,000 разходи на месец). Ефективна лихва (ако стоят на сейвинг акаунт) 1% (1/2 от реалната, защото непрекъснато си харчил).
За останалите 3,000 (които харчиш на кредит) лихвата е също 1% ама отрицателна (понеже тези пари ще стоят по моя сейвинг акаунт до края на месеца, когато ще платя).
Резултат - загуба 7 дена лихва на 1,000 долара, печалба 23 дена на 3,000 долара = -2,50 + 23 = $20
Ако искаш мога и с Cash flow да ти го сметна ама едва ли ще го проумееш.
Отделно имаш $40 долара от това че ползваш картата.
Също не разбрах как печелиш по $23 от това че имаш карта с $3000 лимит?
А какви са тези $40 дето ги дават за ползване на картата и за коя карта става въпрос?
Добавка: сега загрявам, $40 са кешбек-а от картата за похарчените $4000 при 1% кешбек. Остава въпроса за другите $23 обаче, те откъде идват?

Пак говориш с голямата уста без да се замислиш. И откъде ги измъкна тези 5,000? Примера е за 4,000 и недей да ми броиш парите, че ще ти приседне. Къде съм казал, че се ползва само една кредитна карта. Ти сега и разбивка ли искаш да ти направя?Uspial написа:Абе мани го Ариес и той почва да се перчи пред новите имигранти уж с разходи от 5000 на месец.![]()
Много малко хора имат 5000 разходи на месец от кредитни карти освен ако Ариес не ни убеди че си плаща моргиджа или наема на квартирата с кредитна карта което не е вярно.
За да е вярно това трябва да имате доход над 100 000 $ на година за да правите разходи от 60 000 само през кредитна карта.
Като добавим моргидж или наем на квартира, студентски заеми и други заеми които не се плащат от кредитна карта само тогава сметките излизат.
Тоя Американ Експрес дето ни го хвалиш не го взимат навсякъде така че става още по невероятно това с 5000 на месец разходи с кредитна карта.
Да добавя че ако това беше вярно тогава можеше да се слагат тези 5000 $ на месец в сейвинг акаунта за месец - месец и половина докато се чака да дойде сметката от кредитната карта и тогава лихвата щеше да е още по голяма
Ами аз не се фукам, че получавам голяма заплата.Julian_04 написа:Това mалко mи прилича на хора, които се хвалят в Канада, че са с високи заплати...Наприmер, ако го изръсиш на будалите в България ще mине, но на някой, който е от дълги години иmигрант тук не mинава... щото той mоже да прецени за съответната работа какво заплащане се полага
( не визираm никой от форуmа...Mного mоля! Просто споделяm чуто от друг човек!)
И какво се правите на ощипани 48,000 не е кой знае колко много тука в Канада.
Единственото нещо, което не може да се плати с кредитна карта са заемите и наемите.
Добавяйки 12,000 към горната цифра и разходите са 60,000 не е чак толкова космическа сумата, колкото се опитвате да я изкарате...
И не, аз отдавна не съм в групата на новодошлите.

- ablood
- Обратна връзка:
Май отавския чейнчаджия пак се асоциира с батковците с S-класите и Поршетата, щото били нови, като неговото служебно Шеви (най-евтиното на пазара), което обаче отдавна не е ново.Uspial написа:Богатите хора карат нови коли в гаранция и никога не плащат за ремонт.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Вие Успял не го мислете.
Той си гледа удобството а не да се притеснява за изтекли срокове на 3-ри вида различни кредитни карти за които си губил времето да избира от 100 вида карти щото давали някакви точки.
Да се обажда на 10 доставчика и да кеси на телефона по 20 минти за всеки доставчик всеки пък като му откраднат картата, загуби я или и изтече срока. Не се притеснява дали ще бъде на ваканция, в Бг или на Карибите като изтече срока като я копрират някъде или някой хакер и открадне номера и даните от Белл, Роджърс, Магазина за алкохол, и още 20 доставчика и почнат да плащат с нея.
Успял си гледа кредит рейтинга да му е възможно най висок.
Като изтече лизинговия срок на колата който е 36 - 48 месеца отива при авто дилъра подписва се и си тръгва с друга чисто нова кола в гаранция като гаранцията на старата все още не е изтекла. Никога не се занимава с майстори, с ремонти и с коли на пътна помощ.
Ако стане нещо се обажда на 1 800 номер и след най много 30 мин. си продължава пътя с друга кола без това да му струва 1 долар та бил той платен с кредитна карта за да натрупа някоя точка или въздушна миля.
Удобството, удобството то има цена и тя не е 100 $ от кешбак след 1000 усилия и 100 гиминастики.
Той си гледа удобството а не да се притеснява за изтекли срокове на 3-ри вида различни кредитни карти за които си губил времето да избира от 100 вида карти щото давали някакви точки.
Да се обажда на 10 доставчика и да кеси на телефона по 20 минти за всеки доставчик всеки пък като му откраднат картата, загуби я или и изтече срока. Не се притеснява дали ще бъде на ваканция, в Бг или на Карибите като изтече срока като я копрират някъде или някой хакер и открадне номера и даните от Белл, Роджърс, Магазина за алкохол, и още 20 доставчика и почнат да плащат с нея.
Успял си гледа кредит рейтинга да му е възможно най висок.
Като изтече лизинговия срок на колата който е 36 - 48 месеца отива при авто дилъра подписва се и си тръгва с друга чисто нова кола в гаранция като гаранцията на старата все още не е изтекла. Никога не се занимава с майстори, с ремонти и с коли на пътна помощ.
Ако стане нещо се обажда на 1 800 номер и след най много 30 мин. си продължава пътя с друга кола без това да му струва 1 долар та бил той платен с кредитна карта за да натрупа някоя точка или въздушна миля.

Удобството, удобството то има цена и тя не е 100 $ от кешбак след 1000 усилия и 100 гиминастики.

Хем не обичаш да си губиш времето, хем бълваш пост след пост.
15 карти можеше да си изкараш за това време и поне на 5 доставчика да се обадиш.
Между другото тия доставчици какво доставят?

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Uspial ще благоволи ли да каже дали има $500 да плати за изгубен бас?
speedy потръпва от ужас, че след две години ще трябва да се обади на няколко телефона, по време, когато може да падне метеорит или ята скакалци да изядат захарната тръстика в Пуерто Рико. С тези пари обаче ще може да плати на врачка да му лее куршум против страх.
speedy потръпва от ужас, че след две години ще трябва да се обади на няколко телефона, по време, когато може да падне метеорит или ята скакалци да изядат захарната тръстика в Пуерто Рико. С тези пари обаче ще може да плати на врачка да му лее куршум против страх.

За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Що ?hadministratora написа:Чувал съм, че не било добре да имаш разходи за алкохол на кр. карта. Верно ли е?speedy написа:...250 - алкохол...
- hadministratora
- Хабсурден
Така съм чувал и питам дали смятате, че вярно. Ако знаеш "що" сигурно нямаше да питамfilipne написа:Що ?

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Ми (за)щото няма никакъв смисъл в това. Не виждам с какво това, че купуваш алкохол е по-различно от всяка една друга покупка.hadministratora написа:Така съм чувал и питам дали смятате, че вярно. Ако знаеш "що" сигурно нямаше да питамfilipne написа:Що ?
Не, не е вярно - все пак в Канада няма сух режим и да си купиш алкохол не е престъпление.hadministratora написа:Чувал съм, че не било добре да имаш разходи за алкохол на кр. карта. Верно ли е?speedy написа:...250 - алкохол...
Иначе не дават кредитните карти да се използват за хазарт и въобще за залагания.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)