Julian_04!
Ако ми позволиш да се опитам да коментирам!
Това не е защото сте емигранти или поне не само щото сте емигранти!
Просто Господина е преценил, че може да ви чукне и вие няма да си тръсите правата, щото ще употребите толкова уислия за да ги отвоювате, че ще сечелите повече пари с тези усилия някъде другаде.
Така е с кбекарите, но с емигрантите, който са доста по-тънкообидни и го удрят на достойнство и Господина се вижда у проблем. Изобщо ако трябва да прилагам терминологията на дон корлеоне, го зимат лично, както и всички лайна дето ти ги сервират всеки ден.
Изобщо всичко опира до оценката!
Господина си мисли: "Щом тоз работи толкоз за толкова пари, толкова време, начи е много проз и мога да го тралала!".
Той не може да повярва, че е възможно вие да инвестирате в неговата фирма усилия и работа и да очаквате нещо.
Нема такъв филм на тукашните Оскари!
Е има и умни работодатели.Ама трябва правилно да се преценява.
Искам да кажа, че житейската ситуация, която ни представи тук Julian_04, за което много й благодаря, изобщо няма връзка с нейната личност, така, че е добре да се съсредоточим върху ситуацията.
Нейната реакция има връзка с нейната личност и тази на съпруга й!
Тя не е описала детайлно ситуацията и аз я разбирам.
Ако си освободен от работа има две големи причини, като първата обикновено преминава във вторта, щото е много трудно доказуема, ако ходиш навреме на работа и не липсваш, а и съдиите винаги са склонни да заастанат на страната на служителя.
1. Щото не работиш, не ставаш, не щеш
2. Щото няма работа.
Значи в първия случай работодателя е задължен да те изкара извънземен, което все пак е трудно, за да не ставаш за хай работата дето я вършиш при него.
Във втория случай отиваш в твоето място "Асюранс -емплоа" и казваш нещо от типа:
"Слакираха ме щото нема работа, ама два пъти ходя и не мога да си зема документите!" (Ако ги мразите не ходете нито един път.) Служителите в тез бюра имат страшно мощни средства да принудят ваште работодатели да им пратят документите.И всякакви обяснения, че сте от първия тип много трудно ще минат. Щото тогава те отиват на съд.