Ванкувър или Монтреал
До всички българи решили да идват в Канада и в частност в Ванкувър.Тук е страшно влажно,мокро,вали всеки ден почти без прекъсване а слънцето се вижда единствено през Юли.Социал няма,работи се здраво,постоянно ако искате да оцелеете,помощи почти никакви.Извод - правилната дестинация е слънчев и топъл Монтреал.А който не вярва добре дошъл.
За около 2 часа.Cvetan написа:До всички българи решили да идват в Канада и в частност в Ванкувър.Тук е страшно влажно,мокро,вали всеки ден почти без прекъсване а слънцето се вижда единствено през Юли.Социал няма,работи се здраво,постоянно ако искате да оцелеете,помощи почти никакви.Извод - правилната дестинация е слънчев и топъл Монтреал.А който не вярва добре дошъл.

ох, ами то две еднакви мнения няма, не че съм очаквала друго, но...
като продължение по темата, да спомена още два - три града, за които ще помоля за информация
Отава, Мисисага, Уинипег и да спомена и тук Торонто
знам че, мненията ще са различни, но както се сещате са полезни всички
то наистина всеки си хвали "селото", но драснете и добрите и лошите страни на мястото, в което живеете..
иначе имаше лек спор тук (не съвсем по темата) за много ли са или малко 1000-1500лв. в България. Имайте предвид, че ако мама и татко плащат тока, парното и папото, са достатъчни за парцалки и кафета. Но, ако трябва да теглите кредит за жилище, жена ви е по майчинство с две деца и взима 160лв (толкова се полагат) или бачка за 350лв, колата ви е на 20г. и тн. др. фактори, то тогава няма да ви оправят ама въобще (визирам София и големите градове)
да не говорим, че за да ви дадат такава заплата (ако въобще си намерите работа) ще се прибирате в 22ч. и събатата няма да ви е свободен ден.
така че хората емигрират, когато създадат семейство и разберат, че нямат шансове тук, при все и да работят на две места и събота и неделя да карат такси
като продължение по темата, да спомена още два - три града, за които ще помоля за информация
Отава, Мисисага, Уинипег и да спомена и тук Торонто
знам че, мненията ще са различни, но както се сещате са полезни всички
то наистина всеки си хвали "селото", но драснете и добрите и лошите страни на мястото, в което живеете..
иначе имаше лек спор тук (не съвсем по темата) за много ли са или малко 1000-1500лв. в България. Имайте предвид, че ако мама и татко плащат тока, парното и папото, са достатъчни за парцалки и кафета. Но, ако трябва да теглите кредит за жилище, жена ви е по майчинство с две деца и взима 160лв (толкова се полагат) или бачка за 350лв, колата ви е на 20г. и тн. др. фактори, то тогава няма да ви оправят ама въобще (визирам София и големите градове)
да не говорим, че за да ви дадат такава заплата (ако въобще си намерите работа) ще се прибирате в 22ч. и събатата няма да ви е свободен ден.
така че хората емигрират, когато създадат семейство и разберат, че нямат шансове тук, при все и да работят на две места и събота и неделя да карат такси
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Миленка, ами аз вече съм била в основните канадски градове, ама да ти кажа навсякъде има плюсове и минуси и в крайна сметка си зависи от личните предпочитания и от личните ти обстоятелства. Аз примерно сега във Ванкувър бях отседнала в хубав хотел в самия център и на бреговата линия. Нали разбираш че това не е като пристигането ми в имигранстката празна квартира в Монреал с 8-те огромни куфара, деца и т. н.? Ами как да сравнявам обективно кажи ми, като всички трудности съм ги поемала в Монреал, а във Ванкувър съм отишла само за хубави неща? С всеки е така. Не бих разчитала много и на мнението на човек, който е живял по-дълго на две места, защото само на първото място е преживял стреса на нов имигрант, а на другото е отишъл вече ориентиран, стъпил си на земята, и естествено че ще гледа на живота с други очила. Да не говорим за личните вкусове, които също са решаващи. Батето тук беше направил един много нюансиран сравнителен анализ, прочети го пак внимателно, ама е възможно съвсем да се объркаш.
Според мен някаква голяма разлика в качеството на живот няма да намериш, аз за себе си разбрах че всеки един от тези 3 града има някакви предимства и че бих живяла с удоволствие и в трите ако ми се отвори път натам. Нито пък имам впечатление проблемите на българските имигранти там да са различни. Ако искаш нещо по-обективно за себе си, трябва да гледаш за броя на обявите за работа във вашата сфера, ама пък трябва да имаш предвид и броя на населението. Или пък да видиш индустрията, която ви интересува, в кой град е разположена. Или да отидеш там където са ти приятелите. В краен случай можеш да хвърляш и чоп
А да, сега ти говорих за Ванкувър, Монреал и Торонто. Като си тръгнала да разширяваш територията, имам чувството че съвсем ще се объркаш.
Според мен някаква голяма разлика в качеството на живот няма да намериш, аз за себе си разбрах че всеки един от тези 3 града има някакви предимства и че бих живяла с удоволствие и в трите ако ми се отвори път натам. Нито пък имам впечатление проблемите на българските имигранти там да са различни. Ако искаш нещо по-обективно за себе си, трябва да гледаш за броя на обявите за работа във вашата сфера, ама пък трябва да имаш предвид и броя на населението. Или пък да видиш индустрията, която ви интересува, в кой град е разположена. Или да отидеш там където са ти приятелите. В краен случай можеш да хвърляш и чоп

А да, сега ти говорих за Ванкувър, Монреал и Торонто. Като си тръгнала да разширяваш територията, имам чувството че съвсем ще се объркаш.
Последно промяна от survivor на Съб Апр 01, 2006 2:54 pm, променено общо 1 път.
Виж сега, няма абсолютно лош, нито абсолютно хубав град. В противен случай в първия нямаше да има население, а втория щеше да се пренасели...
Щом не можеш да вземеш твърдо решение все още може да опиташ следния способ - напиши си на един лист всички градове, които те интересуват. Нека да кажем, че са 6 (Ванкувър, Калгари, Монтреал, Отава, Уинипег, Торонто). Напишете всички +/- за тези градове и започнете да елиминирате (не знам с какво време разполагате до закупуването на билетите, но да кажем със скорост един град за две седмици...)
След като задраскате един град не се връщайте повече на тази алтернатива.
Късмет и където и да отидете, ще сте по-добре отколкото в БГ.
Щом не можеш да вземеш твърдо решение все още може да опиташ следния способ - напиши си на един лист всички градове, които те интересуват. Нека да кажем, че са 6 (Ванкувър, Калгари, Монтреал, Отава, Уинипег, Торонто). Напишете всички +/- за тези градове и започнете да елиминирате (не знам с какво време разполагате до закупуването на билетите, но да кажем със скорост един град за две седмици...)
След като задраскате един град не се връщайте повече на тази алтернатива.
Късмет и където и да отидете, ще сте по-добре отколкото в БГ.
-
- Обратна връзка: