Аз съм примитив и не правя нищо през телефона си. Даже мразя, когато ми звъни, защото не обичам да говоря по него.

...Така че ще ми отмъкнат - дръжки!

А колко е вероятно човек да си купи къща на острова, ако не му се вадят едни 2 млн?
Тва хубаво, сигурно е така както казваш. Обаче нищо не казваш какъв е еквивалента на градския транспорт в София в 80км диаметър? Какъв е градския транспорт да речем от Кюстендил до София (то тва даже е и под 50 км. диаметър) и колко струва месечната карта за това удоволствие? А, понеже спомена и къщите, колко е по джоба на средностатистическия тарикат да си купи къща в София? Я раздуй подробностите на точно тази далавера, че взе да ми става интересно?Kan_Tangra написа: ↑Вто Сеп 24, 2019 3:03 am Само някой, който не го е виждал на живо може да се хване, че е голяма далавера да пътуваш с градски транспорт из Монреал в 80км диаметър.
![]()
Че Канада е едно голямо село, това е така.
Дам, и там са съсредоточени просяците, които ги гонят за през деня от приютите.agent Ozo написа: ↑Вто Сеп 24, 2019 5:38 am Aaa, за Монреал не си прав, Коуч. Имаме си centre-ville de Montréal и още как. Даже и в Уикито си го пише.
Аз, като дойдох, бая се чудех какъв е този център, дето е в южната част на острова, ама то се оказва, че е културен и административен, а не географски център.
Та затова си мисля, че нема начин и Ванкувър да си няма такъв център.
А пък центърът на София си е и географски такъв.
Да поправим по Ози: " аз ще си купя в центъра на Монреал или на 5-10 км от него, ама друг път"Kan_Tangra написа: ↑Вто Сеп 24, 2019 5:11 am Не ми става ясно, защо ми е необходимо да ходя в Кюстендил.
В София, за разлика от Канада, не се налага да изминаваш ежедневно разстояния от София до Кюстендил.
Човек спокойно може да си позволи апартаменти в квартали на 5-10км макс от работа, център, училища и паркове.
Във Ванкувър или Монреал ще си купиш на 5км от центъра, ама друг път!
Това не знам колко по-ясно да го напиша. Но ако човек се прави на неразбрал и извърта, няма как да признае.
И с това не съм съгласен. Според мен е важно колко време не си вкъщи и какъв е резултата от това. Дали ще ходя 5 минути пеша и работя за 10 кинта на час за 8 часа или ще пътувам 2 часа е едната посока, но ще работя за 20 на час, в крайна сметка все ме няма вкъщи за 8 часа на ден и резултата е един и същ. Колкото и невероятно да ти звучи, от тези две възможности, аз лично предпочитам втората. Ако пък пътуването променя ставката на 40 на час, става и доста по-добре, на следващия ден мога да не работя изобщо. Аз, лично не случайно "пътувам" по няколко хиляди мили за да ходя на работаKan_Tangra написа: ↑Вто Сеп 24, 2019 6:26 am Въпросът е, колко пътуваш до работа и обратно ежедневно.
Село, не село, Канада все още предоставя по-добри възможности за работа, и е по-уредена за живот от България.Kan_Tangra написа: ↑Вто Сеп 24, 2019 6:26 amЧе Канада е едно голямо село, това е така.
Въпросът е, колко пътуваш до работа и обратно ежедневно.
Щото в Канада 80км (колегите го написаха, не аз) ги нямаш за нищо с автобуса, докато в София не е така. За това говорим. А не дали има център или няма.
Казвам ви идвайте в Отава. ( Ако в София е хубаво според Танграта ) в Отава е 5 пъти по хубавоВъв Ванкувър или Монреал ще си купиш на 5км от центъра, ама друг път!
Друга ми беше мисълтаagent Ozo написа: ↑Вто Сеп 24, 2019 5:38 am Aaa, за Монреал не си прав, Коуч. Имаме си centre-ville de Montréal и още как. Даже и в Уикито си го пише.
Аз, като дойдох, бая се чудех какъв е този център, дето е в южната част на острова, ама то се оказва, че е културен и административен, а не географски център.
Та затова си мисля, че нема начин и Ванкувър да си няма такъв център.
А пък центърът на София си е и географски такъв.