Признават ли се медицинските специалности?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
jovani

Re: Признават ли се медицинските специалности?

Мнение от jovani »

Аз тъкмо си казах: "Ей като Коломбо съм станал - сега ги хванах на тясно!" и накрая излиза че топката е в моят двор.

Дайте ми малко време да си спомня какво точно беше това писмо и ще ви пиша пак - но писмото е факт и беше голяма клизма да се намери съответният човек - тя летя до Полша 2 пъти да го решава този въпрос. Може наистина да е свързано само с нейната специалност, а не с медиците по принцип, а може и да е било нещо много специфично - ще се опитам да си припомня подробностите и ще пиша пак.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа: ще се опитам да си припомня подробностите и ще пиша пак.
Тези нощни смени нещо са ти замъглили спомените, по-добре не се напъвай, ами давай по-напряко. Принципно сигурно доста хора в този форум са съгласни горе-долу с основите на повечето ти идеи за имиграцията в Канада, които се опитваш да прокараш, включително и аз. Обаче развинтената ти фантазия ни идва малко в повече. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
jovani

Мнение от jovani »

Не мога да намеря време да се обадя на познатата си, но ще го направя в следващите няколко дни.
Между другото ще си позволя да дам този линк http://www.cbc.ca/news/politics/skilled ... -1.2666236 - коментарите под статията, написани от обикновени Канадци напълно съответстват с мнението ми.
Тези хора утре ще ви бъдат началници, колеги, конкуренти - можете сами да прецените как те ги виждат нещата с имиграцията.
Не видях дори едно мнение, което да защитава имиграционната политика.

Един пример:
LOL why would any doctor come work here? It is almost impossible to get a residency position even if you pass all the exams, there is just very limited space. Knew a family going thorugh that, eventually gave up wrote the USMLE, got a job and moved to Ohio.

Accountants, Engineers? My good friend( in Calgary of all places is a new CA ), worked at a big 4 firm and all he can find is temp work. Knew a CGA who tried for a year to get a good job and found nothing.

Do you really think employers here will go for a CA from India or an Engineer from Turkey when local people can't even get jobs?

It's a waste of time for all parties involved. The government should focus on helping people here get jobs
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
pumpy

Мнение от pumpy »

Коментари от хора, на който "правителството трябва да им помага" не ми се четат - looooooosers
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

pumpy написа:Коментари от хора, на който "правителството трябва да им помага" не ми се четат - looooooosers
:handshake:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Вие цитата не знам как го разбирате, но аз го разбирам, че човека е недоволен ,че се внасят хора от Индиа и други страни когато хората с тукашно образование не могат да си намерят работа т.е разбирай местни. Той иска правителството да съсредоточи в подобряване условията за местното население, вместо да внася конкуренция, от която напрактика пазара няма нужда.
Аз намирам, че има право до някъде. Процеса на имиграцията се конролира от правителството , естесвено е да имаш изисквания именно към него. Гражданите на една държава имат правото да изискват от собственото правилтелство да не им пречи в развитието.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
plamsht

Мнение от plamsht »

Две теми от Торонто: (фармацевт в аптека)

http://forums.redflagdeals.com/new-grad ... 1490917/2/"

http://forums.redflagdeals.com/pharmaci ... 483789/47/"

Предимно млади азиатци(родени тук) списват..
Първата я попрегледах=> горе-долу потвърждава "сървито" на Jovani.

Освен трети братовчетки и комшийки, се включват и примери със съпруги(зи) и личен опит.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

IRA написа:Вие цитата не знам как го разбирате, но аз го разбирам, че човека е недоволен ,че се внасят хора от Индиа и други страни когато хората с тукашно образование не могат да си намерят работа т.е разбирай местни. Той иска правителството да съсредоточи в подобряване условията за местното население, вместо да внася конкуренция, от която напрактика пазара няма нужда.
Аз намирам, че има право до някъде. Процеса на имиграцията се конролира от правителството , естесвено е да имаш изисквания именно към него. Гражданите на една държава имат правото да изискват от собственото правилтелство да не им пречи в развитието.
Кой не може да си намери работа? Местни инженери и счетоводители? :o Ира, ако имаш такива познати, те съветвам ...Бягай далеч от тях! :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
jovani

Мнение от jovani »

Bistra написа:
IRA написа:Вие цитата не знам как го разбирате, но аз го разбирам, че човека е недоволен ,че се внасят хора от Индиа и други страни когато хората с тукашно образование не могат да си намерят работа т.е разбирай местни. Той иска правителството да съсредоточи в подобряване условията за местното население, вместо да внася конкуренция, от която напрактика пазара няма нужда.
Кой не може да си намери работа? Местни инженери и счетоводители? :o Ира, ако имаш такива познати, те съветвам ...Бягай далеч от тях! :D
Броят на заетите (работещи) хора в момента е равен или малко по-голям от броят на същите преди рецесията.
За последните 5 години обаче (2009-2014) броят на трудоспособните се е увеличил значително (~250,000 имигранта на година * 5 години от които поне 70% са в трудоспособна възраст). Логично е да има повече безработни или ъндъремплойед - както местни, така и имигранти.
А съвсем отделен проблем е качеството на работните места - повечето новооткрити позиции са временни или на непълно работно време, заплащането също е логично да се е понижило - повече хора се конкурират за по-малко работни места.
Познайте кой изпира пешкира - основно новите имигранти без връзки и опит. Но щом и местните надават вой може да си представите до къде се е стигнало.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ми не знам, Джовани, в нашата област - строителството има постоянно търсене. Съпругът ми го одобриха без проблеми за работа към правителството, което ми говори, че има силен недостиг на кадри и то точно местни специалисти.
Лекарите не ги коментирам, защото там е ясно. Лекари няма! Сега, че професионалната им организация е "мафия" (според някои) и не допуска 1:1 приравняване на имигранските дипломи е съвсем отделен въпрос. Аз обаче смятам, че именно тази регулация дава зелена улица за местните кадри, така че ако някой завършил тук се жали, че има недостиг на работа...Ами Пумпи по-горе го е охарактеризирал, да не го повтарям.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Bistra написа:Лекари няма!
Тази седмица слушах, че дефицитът на лекари бил напълно попълнен. Дори имало доста готови лекари, чакащи за свободни места в екипите. Точно в тези екипи бил проблемът. За да функционира, лекарите имали нужда от сестри, анестезиолози, легла, администрация... Абе цялата система била на тясно. Не лекарите.

Не знам дали все още е "трудно" да си намериш личен лекар. Макар, че и във времената, когато уж беше много трудно веднага си намерихме. Преместихме се в друг квартал и пак веднага си намерихме. Родителите ми дойдоха лани и за тях веднага намерихме. И да не си намериш, е пълно с walk-in клиники.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

jovani написа:За последните 5 години обаче (2009-2014) броят на трудоспособните се е увеличил значително (~250,000 имигранта на година * 5 години от които поне 70% са в трудоспособна възраст). Логично е да има повече безработни или ъндъремплойед - както местни, така и имигранти.
А съвсем отделен проблем е качеството на работните места - повечето новооткрити позиции са временни или на непълно работно време, заплащането също е логично да се е понижило - повече хора се конкурират за по-малко работни места.
Познайте кой изпира пешкира - основно новите имигранти без връзки и опит. Но щом и местните надават вой може да си представите до къде се е стигнало.
Броят на безработните може и да расте като число, но в същото време процентът на безработицата намалява:
http://www.statcan.gc.ca/daily-quotidie ... 6a-eng.htm"

А за пешкира - естествено, че новите имигранти ще го изпират, кой друг ? Всички сме минали по този път, за да стигнем там, където сме сега.
jovani

Мнение от jovani »

roumensp написа:
jovani написа:За последните 5 години обаче (2009-2014) броят на трудоспособните се е увеличил значително (~250,000 имигранта на година * 5 години от които поне 70% са в трудоспособна възраст). Логично е да има повече безработни или ъндъремплойед - както местни, така и имигранти.
Броят на безработните може и да расте като число, но в същото време процентът на безработицата намалява:
http://www.statcan.gc.ca/daily-quotidie ... 6a-eng.htm"

А за пешкира - естествено, че новите имигранти ще го изпират, кой друг ? Всички сме минали по този път, за да стигнем там, където сме сега.
Аз затова твърдя, че помагам на имигрантите, като им давам точна информация какво могат да очакват.
Процентът на безработица намалява, но все още не е достигнал нивата от 2009; новите имигранти не ги броят като безработни, което изкривава статистиката; също така има хора, които не си търсят работа и също не ги броят като безработни.
Това което аз казвам е, че стандартът в България се повишава, а този в Канада се понижава (относително погледнато) - все още има разлика от 2-3 пъти, но не е разликата от 4-5 пъти през 2002 или 10+ пъти през 1996. При което положение е много вероятно за един установил се специалист в България (бил той доктор, инженер и пр.) да постигне относително същият стандарт като в Канада след да кажем 10 години, като ще си спести "изпирането на пешкира", да не говорим че може и да е в много по-добро положение по отношение на кредити, имоти и пр. спрямо негов колега в Канада.
pumpy

Мнение от pumpy »

Аз не ви разбирам в коя Канада живеете и какво точно перете или сте прали......
В събота една колежка от класа ми в София ще се яви на интервю в Денвър за дентал скула. Сигурно защото за 14 години в България (дипломирали сме се през 2000) е постигнала "ово е стандарт", че не й се приказва за него даже.....
Montre

Мнение от Montre »

jovani написа:......
Това което аз казвам е, че стандартът в България се повишава, а този в Канада се понижава (относително погледнато) - все още има разлика от 2-3 пъти, но не е разликата от 4-5 пъти през 2002 или 10+ пъти през 1996. При което положение е много вероятно за един установил се специалист в България (бил той доктор, инженер и пр.) да постигне относително същият стандарт като в Канада след да кажем 10 години, като ще си спести "изпирането на пешкира", да не говорим че може и да е в много по-добро положение по отношение на кредити, имоти и пр. спрямо негов колега в Канада.
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Толкова е абсурдна тази съпоставка, че не ми се коментира. Заповядай в Бг, за да си коригираш представите. А за кредитите и имотите :x Но '' най-забавното'' от живота в милата ни татковина е да родиш и отгледаш дете...и да разчиташ, че ще израсне в '' някакво'' (каквото и да е ) общество. Толкова е страшно положението, че няма никакво място за сравнение с държава като Канада с всичките и' ''недостатъци''.
Виена : 25.10.2011
Интервю : 04.11.2013 - CSQ
Нова Скотия: 04.12.2013
Баркодове : 30.01.2014
Покана за медицински : 24.04.2014/28.04.2014
Втора покана за медицински : 13.03.2015/17.03.2015
Покана за визи: 25.05.2015
Публикувай отговор